Izboljšajte varnost spletnega mesta WordPress

Kako izboljšati varnost spletnega mesta WordPress

Vsi vemo, da mora biti varovanje spletnega mesta WordPress glavna prednostna naloga. Ampak 9 od 10 ni. Varnost spletnega mesta WordPress lahko izboljšate na številne načine in veliko jih je hitro in enostavno nastaviti. Mogoče je čas, da na vašo spletno stran posvetite nekaj pozornosti.

V tem članku bomo pogledali pomen varnosti spletnega mesta in kaj lahko gre narobe, če ga prezrete. Nato bomo razpravljali o dejanskih nalogah, ki jih lahko izvajate, varnostnih vtičnikih, ki jih lahko uporabljate, in pomembnosti varnostnega kopiranja vašega spletnega mesta WordPress.

Pomen varnosti

Varnost je izredno pomembno vprašanje za vse lastnike spletnih strani. Zlonamerna programska oprema, ki jo na spletnem mestu pogosto namestijo hekerji, ki so našli slabosti in ranljivosti, lahko širijo viruse in hrošče. To lahko povzroči nešteto škodo na vašem spletnem mestu in računalniku, kar močno vpliva na vaše podjetje.

Kršitve varnosti lahko upočasnijo vaše spletno mesto in ustvarijo negativno uporabniško izkušnjo. To lahko škodi ugledu vaše blagovne znamke in na koncu izgubi obiskovalce, prodajo in kupce. In lahko postane veliko slabše od tega. Zlonamerna programska oprema lahko ukrade podatke o strankah, osebne in finančne podatke ter uniči vaše spletno mesto. To lahko povzroči dolgoročno izgubo prihodka in vas stane časa, truda in čustvenega počutja.

Izvajanje varnostnih ukrepov bi moralo biti glavna prednostna naloga vseh skrbnikov spletnih strani. Torej, kaj lahko storite, da izboljšate varnost svojega spletnega mesta WordPress in ga ohranite varno?

Ali je vaše spletno mesto že ogroženo?

WordPress skeniranje za varnost

Spletna mesta mnogih ljudi so že ogrožena in sploh ne vedo, da se je to zgodilo. Odličen način, da zagotovite, da je vaše spletno mesto varno, je uporaba varnostnega preveritelja.

Varnostno skeniranje WordPressa je spletni varnostni skener, ki bo preizkusil vaše spletno mesto glede ranljivosti. Osnovno skeniranje je brezplačno, a za napredno storitev boste morali nadgraditi enega od njihovih načrtov za članstvo. Pregledi se izvajajo na varnosti vaše aplikacije, varnosti WordPressa, okolju gostovanja in vašem spletnem strežniku. Tako boste dobili jasen vpogled v varnost svojega spletnega mesta in vas seznanili z morebitnimi kršitvami. Sucuri ponuja tudi a brezplačno preverjanje strani ki bo pregledal zlonamerno programsko opremo, napake in posodobitve programske opreme.

Vedno posodabljajte spletno mesto

Izboljšajte varnost spletnega mesta WordPress

Sliši se preprosto, vendar je eden od najlažjih načinov za izboljšanje varnosti spletnega mesta ta, da ga posodabljate. Posodobljene različice programa WordPress, teme in vtičniki pomagajo odpraviti in preprečiti morebitne točke kršitve varnosti.

Uporabite najnovejšo različico WordPress-a

Vsakič, ko se izda nova različica WordPress-a, se izboljša varnost in odpravijo ranljivosti. Najnovejša različica je najvarnejša, zato posodobite takoj, ko bo na voljo.

Najboljša praksa za teme in vtičnike

S tem, ko boste temo in vtičnike sproti posodabljali, je manj verjetno, da bo vaše spletno mesto doživelo zlonamerno dejavnost. Obvestila o posodobitvi teme in vtičnikov se pogosto pojavljajo na nadzorni plošči. Če ste nekdo, ki te ignorira, je čas, da spremenite svoje načine.

Kadar je mogoče, vedno omejite število vtičnikov, ki jih uporabljate na svojem spletnem mestu. Manj je vtičnikov, manj je možnih težav. Vedno namestite vtičnike iz uglednega vira in ne nalagajte brezplačnih vtičnikov brezplačno iz nepooblaščenih virov. Odstranjevanje neporabljenih tem in vtičnikov lahko pomaga tudi izboljšati hitrost in varnost vašega spletnega mesta.

Zavarujte svojo stran za prijavo

Izboljšajte varnost spletnega mesta

Vaša prijavna stran je lahko izredno ranljiva za zlonamerne napade, če ni pravilno zavarovana. Če želite izboljšati varnost svojega spletnega mesta WordPress, vedno uporabite nejasno uporabniško ime. Admin ali vaše ime ni varna izbira. Vaše geslo mora vsebovati tudi naključno paleto črk, številk in posebnih znakov. Zelo priporočljivo je spreminjanje gesla vsakih 90 dni.

Začnite uporabljati LastPass

LastPass

LastPass si zapomni vsa vaša uporabniška imena in gesla ter jih varno čuva, zato vam tega ni treba. Za vas lahko ustvari močna gesla in tako prihrani čas, da jih sami oblikujete. Omogoča vam tudi nastavitev dvofaktorskih pooblastil, ki podrobnosti vašega računa zagotavljajo dodatno zaščito.

Uporabite Zaklep za prijavo

Zaklepanje prijave

Zaklepanje prijave je brezplačen vtičnik WordPress, ki omejuje število poskusov, ki jih je mogoče opraviti za prijavo. Če se v določenem času izvede več kot določeno število poskusov prijave iz istega območja IP, potem vtičnik blokira vse nadaljnje poskuse iz tega obsega. To pomaga preprečiti odkrivanje gesla z grobo silo in daje vašemu spletnemu mestu še en nivo varnosti.

Namestite varnostni vtičnik WordPress

Eden najpomembnejših načinov za izboljšanje varnosti vašega spletnega mesta WordPress je namestitev varnostnega vtičnika. Izbirate lahko veliko, zato si oglejmo nekaj najboljših.

Vse v eni varnosti in požarni zid

Varnost v enem WP

Vse v eni varnosti in požarni zid je brezplačen in enostaven za uporabo WordPress vtičnik, ki bo vaše spletno mesto varoval in varoval. Zmanjša tveganje za napade z uporabo najnovejših varnostnih praks in tehnik WordPress.

Vtičnik uveljavlja uporabniški račun, prijavo in varnost registracije. Ima funkcijo požarnega zidu, varnostni optični bralnik in med številnimi drugimi funkcijami ščiti pred napadi grobe sile. Uporablja tudi sistem razvrščanja, ki prikazuje, kako dobro je vaše spletno mesto zaščiteno na podlagi varnostnih funkcij, ki ste jih aktivirali. Priljubljen in sposoben vtičnik, varnost in požarni zid All in One je odlična izbira, če iščete brezplačni vtičnik, s katerim boste zaščitili svoje spletno mesto.

Sucuri Varnost

Securi

Sucuri Security je zmogljiva vrhunska rešitev, ki lahko očisti vdrto mesto in nudi stalno zaščito. Na voljo so napredne funkcije, vključno z nenehnim pregledovanjem zlonamerne programske opreme in kramp, odstranjevanjem in čiščenjem zlonamerne programske opreme, požarnim zidom spletnih mest in še veliko več. Sucuri Security ponuja tudi spletno podporo 24 ur na dan, zato je ne glede na varnostni incident na voljo strokovna skupina za odzive.

Ta rešitev ni poceni, njen osnovni paket se začne pri 199,99 USD na leto. Vendar pa bo ta proaktiven in reaktiven pristop k varnosti spletnega mesta ohranil vaše spletno mesto varnim in vam dal tudi mir. Torej vreden denarja. Vendar pa obstaja tudi a priljubljen brezplačni vtičnik Sucuri na voljo v imeniku vtičnikov WordPress.org.

Nastavite protivirusno zaščito za vaš računalnik

Norton

Če je vaš računalnik ogrožen, bodo hekerji lahko dostopali do vašega mesta WordPress ali našli shranjene podatke o prijavi iz shranjenih gesel brskalnika. Zato je zaščita vašega računalnika nujna.

Norton Antivirus Security programska oprema ščiti vaš računalnik pred zlonamerno programsko opremo, vohunsko programsko opremo, virusi in še veliko več. Ko je nameščen, izvaja redno samodejno skeniranje, tako da lahko z zaupanjem poiščete splet. Najpomembneje je, da vašega spletnega mesta WordPress ne morete poškodovati prek računalnika.

Vedno varnostno kopiranje

VaultPress

Ne glede na to, koliko varnostnih strategij ste morda izvedli, nič ni zanesljivo. Če je varnost kršena in izgubite spletno mesto ter njegove podatke in vsebino, vam bo varnostna kopija prihranila čas, denar in celo morda vaše podjetje in ugled.

VaultPress je močno orodje, ki ponuja napredno varnostno kopiranje in varnost za WordPress spletna mesta. Ta bogata funkcija med drugim omogoča vsakodnevno varnostno kopiranje in skeniranje zlonamerne programske opreme. Najpomembneje je, da ponuja samodejne obnovitve, tako da, če je vaše spletno mesto vlomljeno, ga je mogoče hitro in enostavno obnoviti.

Če potrebujete kakršno koli pomoč, ne pozabite prebrati naš vodič, ki opisuje, kako varnostno kopirati spletno mesto WordPress.

Končne misli za izboljšanje varnosti vašega spletnega mesta WordPress

Poleg vseh zgornjih nasvetov je uporaba ugledne gostovalne storitve vedno pomembna. Čeprav je relativno drag, je WP Engine varno gostujoče podjetje, osredotočeno na WordPress, ki zagotavlja proaktivno varnost za varovanje vaše spletne strani. Migracija spletnega mesta WordPress na novega spletnega gostitelja je verjetno lažja, kot si mislite.

S storitvijo spletnega gostovanja po najvišji stopnji in vtičniki, nasveti in triki iz tega članka bodo imeli boljše možnosti kot večina, ko boste ostali varni.

Katere varnostne nasvete potrebujete za zaščito spletnega mesta WordPress? Prosimo, delite v spodnjih komentarjih.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me