Kako zaščititi svoje območje upravljanja WordPress

Kako zaščititi svoje območje upravljanja WordPress

Varovanje skrbniškega področja WordPress in prijavne strani pred napadom je ključnega pomena. Kljub temu, da so hekerji veliko varnostno tveganje, niso edini. Za spletna mesta, ki omogočajo registracijo uporabnikov, boste morali tudi zavarovati območje skrbnika pred samimi uporabniki. Varnostne težave, ki so posledica odobrenih uporabnikov, se imenujejo “neškodljivi vdori”.

Na srečo lahko spletno mesto hitro in enostavno posodobite tako, da uporabite nekaj nasvetov o zdravi pameti in namestite nekaj vtičnikov. Z upoštevanjem vidikov, kot so podatki za prijavo in odstranjevanje zlonamernih napadov pri njihovem viru, boste spletno mesto naredili bolj varno za vse, ki ga uporabljajo.

V tem članku bomo najprej razpravljali o tem, zakaj bi morali zaščititi svojega skrbnika in prijavne strani, nato pa vam dali pet nasvetov, s katerimi boste lahko dobro zaščitili spletno mesto. Začnimo!

Zakaj bi morali zaščititi svoje skrbniško območje (in stran za prijavo) WordPress

Prijavni zaslon WordPress, ki prikazuje napako.

Tako kot vhodna vrata vaše hiše je tudi vaša stran za prijavo v WordPress verjetno šibka povezava v verigi, ko gre za dostop do vašega spletnega mesta. Vaš skrbniški zaslon predstavlja prvo sobo, v katero bo kdo vstopil, kar pomeni, da je zaklepanje obeh ključnega pomena za varnost. Posledice tega niso številne, vključno z izgubo kupca, uporabnika ali osebnih podatkov, škodo funkcionalnosti vašega spletnega mesta in celo njegovo popolno odstranitev. Še več, spodbuda lahko poruši zaupanje strank.

Na koncu je treba poudariti, da so napadi z grobo silo priljubljen način za nepooblaščen dostop do spletnega mesta, zato se številni nasveti osredotočajo na varovanje vašega spletnega mesta pred tem.

Če niste novi za WordPress, je razumevanje, kako zavarovati spletno mesto, zastrašujoče. Da bi demistificirali postopek, smo opisali pet nasvetov, ki jih lahko uporabite za zaščito svojega spletnega mesta. Poglejmo!

1. Izberite Močna uporabniška imena in gesla

Navsezadnje so močne poverilnice dolg niz naključnih znakov, ki včasih vsebujejo številke in simbole. V primerjavi s kratkimi gesli hekerji težko ugotovijo močne primere, zato otežujejo dostop do vašega računa. Pomembna je skrb, saj 69% odraslih na spletu ne razmišlja, kako varna so gesla. Skratka, šibke poverilnice puščajo vaše spletno mesto odprto za tveganje, ki ga je enostavno preprečiti.

Kaj je več, vsakega glede uporabniških poverilnic vašega spletnega mesta – ni dobro, da imate močno uporabniško ime in geslo, če ima drug skrbniški račun šibek.

Spletno mesto 1Password.

Na srečo je preverjanje uporabniških imen in gesel dokaj enostavno:

 1. Zatemnite svoje uporabniško ime. Spremenite privzeta uporabniška imena iz administrator na nekaj težje uganiti.
 2. Uporabite dolgo in težko ugibljivo geslo. Lahko uporabite spletno mesto, kot je Močan generator gesel – čeprav WordPress vsebuje tudi zvezdni generator gesel in mnogi brskalniki imajo svoje sisteme. Ne pozabite, da je dolžina glavni dejavnik varnega gesla.
 3. Geslo shranite na varno mesto. Čeprav to ni nujno potrebno za ustvarjanje močnih poverilnic, je prav tako pomembno varno shranjevanje gesel. V ta namen si oglejte LastPass ali 1Poslovna beseda za lažje upravljanje vseh gesel.

Seveda to ni edina metoda, ki vam je na voljo za zaščito območja skrbnika. Poglejmo še en način, kako omejiti dostop.

2. Dodajte dvofaktorsko overjanje (2FA) v Blokiranje nepooblaščenih prijav

2FA je način zaščite vašega računa, tako da vas prek pametne naprave zaprosi za enolično kodo ali žeton. Pomeni, da se lahko WordPress vsakič, ko se prijavite, prepriča, da ste vi in ​​ne heker ali drugo nezaželeno.

Vtičnik Keyy.

Kot pri drugih varnostnih metodah je tudi vtičnikov, ki vam pomagajo pri izvajanju 2FA:

 1. Dvofaktorska overitev: Ta vtičnik deluje s programom Google Authenticator in zagotavlja časovno omejene kode za dostop do prijave.
 2. Keyy: Zdi se, da ta edinstvena rešitev v celoti odpravlja poverilnice in uporablja pametno napravo izključno za prijavo.

Na splošno boste najprej želeli eksperimentirati s standardnim vtičnikom 2FA, nato pa gravitirati drugim rešitvam, kot je Keyy, ko vam je prijetno. Tudi nekateri vtičniki, kot so Wordfence in Jetpack vključite to funkcijo, zato jih je vredno tudi preveriti.

3. Omejite število poskusov prijave, da omejite napade silovite sile

Preprosto povedano, napadi grobe sile ugibajo vaše poverilnice s ponovitvijo skozi vsako možno kombinacijo. To je priljubljen način krampanja spletnega mesta, kar pomeni, da je omejevanje števila, ko se uporabnik lahko prijavi, preprost in učinkovit način, da jih ovira.

Spletno mesto Wordfence.

Glede tega, kako jih preprečiti, spet pomagajo vtičniki. Tu so naša priporočila:

 1. Jetpack: Med drugimi funkcijami ponuja Jetpack več modulov to bo omejilo poskuse grobe sile in spremljalo vaše spletno mesto zanje.
 2. iThemes Varnost: Ta vtičnik vse v enem ne omogoča samo omejevanja poskusov prijave, temveč bo omogočil tudi prepoved sumljivih uporabnikov.
 3. Varnost Wordfence: Skupaj z omejitvami napadov z grobo silo ima ta obsežen vtičnik tudi številne druge funkcije, povezane z varnostjo.
 4. BruteGuard: Ta vtičnik vas ščiti pred napadi grobe sile, saj svoje uporabnike povezuje za sledenje neuspelih poskusov prijave na vseh WordPress spletnih mestih, ki ga uporabljajo, tako da ustvari zaščitno omrežje, ki se uči in postane močnejše, kot ga uporablja več ljudi.

Obstaja še ena metoda za zaustavitev vsiljivih napadov na vaše spletno mesto – odrezovanje le-teh na prehodu. Poglejmo to podrobneje.

4. Za zaščito svojega spletnega mesta pred vbrizgavanjem kode namestite požarni zid za spletno aplikacijo (WAF)

Kot se sliši, je vbrizgavanje kode: koda, ki se uporablja za spreminjanje funkcionalnosti vašega spletnega mesta in je lahko uničujoča. Na kratko, WAF ponuja oviro za vaše spletno mesto, da blokira te in druge vrste napadov, preden pridejo do vaših datotek.

Vtičnik WP Varnost in požarni zid All in Once.

Nekateri vtičniki (na primer Wordfence) vključujejo standardno WAF. Vendar lahko izbirate med številnimi drugimi možnostmi, kot so:

 1. NinjaFirewall: Ta namenski vtičnik je samostojen požarni zid, ki sedi pred WordPressom in je označen kot “pravi WAF”.
 2. Varnost pred zlonamerno programsko opremo in požarni zid Brute Force: Ta vtičnik ne vključuje samo trdnega WAF, ki se nenehno posodablja, ampak tudi ščiti pred napadi grobe sile.
 3. Vse v enem WP Varnost in požarni zid: Ime pove vse – vključuje generator gesel, preveri šibka uporabniška imena, ščiti pred napadi grobe sile in ima tudi močan WAF.

Skratka, ni opravičila, da ne bi zaščitili svojega spletnega mesta, in uvedba WAF je eden najboljših načinov za to.

5. S pomočjo uporabniških vlog WordPress omejite zmožnosti računa na svojem spletnem mestu

Za vsak račun, ki dostopa do vašega spletnega mesta, lahko nastavite določeno vlogo uporabnika z naborom funkcij, ki omejujejo uporabniški račun. To pomeni, da bodo uporabniki imeli dostop le do tistega, kar potrebujejo za opravljanje svojega dela – očitno ključni vidik varnosti spletnega mesta.

Vtičnik Urejevalnik vlog za uporabnike.

Kot pri drugih nasvetih na tem seznamu je tudi začetek lahek:

 • Vnaprej nastavite prave vloge uporabnikov, da boste ponudili dostop le do tistega, kar uporabnik potrebuje in nič drugega.
 • Uporabite vtičnik, kot je Urejevalnik vlog uporabnika ali Urejevalnik vlog WPFront za prilagoditev dostopa, ki ga imajo določene vloge.
 • Redno preverjajte neuporabljene račune in jih izbrišite.

Na splošno nastavitev uporabniških vlog ne bi smela biti težka in lahko vašemu skrbniku nudi večjo varnost.


Kar zadeva varnost, bi moralo biti vedno vaša skrb nepooblaščen dostop, ne glede na to, od kod prihaja. Posledice tega ne morejo biti katastrofalne za vaše spletno mesto, iskanje uvrstitev in potencialni dohodek.

V tem članku smo razpravljali o petih nasvetih za strokovno zaščito območja skrbnika. Ali imate še kakšen nasvet, s katerim lahko zaščitite svoje skrbniško območje WordPress? Povejte nam o njih v spodnjem delu komentarjev!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me