10 Beste IDE-software

Beste IDE-softwaregidsEen Integrated Development Environment (IDE) is software die de basishulpmiddelen consolideert die nodig zijn voor het testen en schrijven van software. Zonder IDE zou een ontwikkelaar al deze tools afzonderlijk moeten selecteren en beheren, maar IDE brengt al deze tools samen als één framework of service. Onnodig te zeggen dat IDE het werk van een webontwikkelaar helpt om nauwkeuriger en sneller te zijn.

In deze gids laten we u kennismaken met de 10 beste IDE-opties voor webontwikkeling, waaronder ondersteuning met veel functies en meerdere codetalen.

Maar voordat we beginnen, beantwoorden we de veelgestelde vraag ‘Wat is een IDE?’ in meer detail en hoe u de beste IDE kiest voor uw specifieke behoeften. 

Laten we ingaan.

Wat is een IDE?

Een Integrated Development Environment (IDE) is software die u op uw computer kunt laden. Ze zijn ontworpen om het webontwikkelingsproces te stroomlijnen, zoals eerder vermeld.

Een IDE bevat deze belangrijkste kenmerken:

 • Teksteditor – Een IDE is een teksteditor die verschillende andere specifieke functies bevat.
 • Compiler of tolk – Een geïntegreerd programma dat uw code vertaalt naar een door een computer leesbare taal. Hierdoor kan uw code worden uitgevoerd, ook wel het uitvoeren van uw script genoemd. Een tolk is een programma dat is inbegrepen. Het doel is om code uit te voeren zonder dat deze eerst hoeft te worden gecompileerd.
 • Bouw of maak integratie – Dit zijn inbegrepen manieren om noodzakelijke processen te automatiseren.
 • Debugger – Een inbegrepen programma dat uw code test op fouten, zodat u ze kunt oplossen.
 • Syntax markeerstift – Delen van uw code worden weergegeven in kleuren die overeenkomen met verschillende elementen zoals eigenschappen, tags, attributen en al het andere. Dit helpt om uw code visueel gemakkelijker te scannen en te zien waar u kleine fouten heeft gemaakt, zoals het vergeten van het sluiten van een tag.
 • Grafische gebruikersinterface (GUI) – Dit is een scherm dat voor mensen leesbaar is en dat gemakkelijk te navigeren is en taken uitvoert. Het kan knoppen, een menu en andere vergelijkbare elementen bevatten in plaats van alleen tekst en de optie om een ​​tekstopdracht in te voeren.
 • Andere mogelijke functies – Veel IDE’s ontwikkelen en bevatten nieuwe functies die andere IDE’s mogelijk niet bieden.

Hoe u de juiste IDE voor u kunt vinden

Bij het kiezen van een IDE die je wilt gebruiken, is het essentieel dat je eerst bepaalt wat je ervan nodig hebt. Dit komt omdat elke IDE kan verschillen tussen de functies die worden aangeboden.

Dat betekent ook dat uw favoriete IDE kan verschillen van die van uw collega’s, dus kies gewoon degene die aan het eind van de dag voor u werkt.

Functies die u nodig heeft bij uw keuze voor de beste IDE

Hier is een korte lijst van de mogelijke functies die u mogelijk nodig heeft buiten de typische componenten van een IDE zoals eerder vermeld:

 • Ondersteuning voor programmeertaal – De IDE die u kiest, moet de codetalen ondersteunen die u nodig heeft voor uw projecten.
 • Aanpasbare teksteditors – Sommige IDE’s bieden de mogelijkheid om de GUI te bewerken.
 • Testen van een eenheid – Dit is de mogelijkheid om nepobjecten toe te voegen aan secties van uw code, zodat deze meteen kan worden getest zonder dat gedeelte eerst te hoeven voltooien.
 • Broncode bibliotheek – Sommige IDE’s hebben bronnen met scripts en broncode die u kunt gebruiken.
 • Foutdiagnose en rapporten – Als u fouten wilt detecteren en voor u op een lijst wilt zetten, dan is dit een functie die u in uw keuze moet overwegen voor de beste IDE-webontwikkelingsprojecten.
 • Code aanvulling – Veel IDE’s kunnen uw code intelligent voor u afmaken. Een IDE kan bijvoorbeeld detecteren wanneer u klaar bent om een ​​tag te sluiten en zal deze voor u sluiten om u tijd te besparen.
 • Integraties en plug-ins – met GitHub en Apache’s Subversion
 • Code zoeken – U kunt snel door uw code zoeken naar welk element u maar wilt.
 • Hiërarchiediagrammen – Uw bestanden kunnen worden opgezet en weergegeven in een hiërarchie voor grotere projecten met veel bestanden en scripts die allemaal op een specifieke manier samenwerken. Door een hiërarchiediagram weer te geven, kunt u zien in welke volgorde bestanden worden uitgevoerd en welke bestanden en scripts aan elkaar zijn gerelateerd.
 • Modelgedreven ontwikkeling (MDD) – Dit is een proces waarbij een ontwikkelaar een model maakt van wat hij wil coderen, waarna de IDE je helpt het te coderen. Daarna automatiseert de IDE het debuggen en testen tot op zekere hoogte, dus het is gemakkelijker voor u om zelf nog meer debuggen en testen uit te voeren.

Zorg ervoor dat u noteert welke functies u nodig heeft wanneer u hieronder de beste IDE voor webontwikkeling bekijkt.

De 10 beste IDE voor webontwikkeling

Deze lijst richt zich op de meest populaire, krachtige, functierijke en daardoor de beste IDE-opties.

1. Visuele studio

Wat is de beste IDE voor webontwikkeling? Visual Studio staat zeker bovenaan de lijst.

De Visual Studio IDE is een van de meest populaire en beste IDE-opties voor webontwikkeling die beschikbaar zijn. Het gebruikt AI om van uw bewerkingen te leren terwijl u codeert, zodat het uw zinnen kan afmaken – eh, regels code.

Bovendien kunt u live met uw team samenwerken tijdens het bewerken en debuggen. U kunt ook servers, terminals en opmerkingen delen.

Visual Studio ondersteunt web-, mobiele, app- en game-ontwikkeling, ASP.NET, Python, Node.js, C ++, Unity evenals ondersteuning voor Azure.

U kunt ook ontwikkelomgevingen creëren in de cloud en nog veel meer terwijl u beschikbaar bent voor Windows, Mac, Android, iOS, internet en in de cloud.

2. IntelliJ IDEE

Een van de beste IDE voor webontwikkeling, IntelliJ IDEA.

IntelliJ IDEE  is zeker een van de beste IDE voor Java. Het richt zich op functies om u te helpen zo productief mogelijk te zijn zonder de GUI te vervuilen.

Het indexeert uw code om u relevante suggesties te geven en om uw code voor u te voltooien. IntelliJ IDEA automatiseert ook verschillende taken die anders irritant repetitief zouden zijn.

Het is dat alles en een zak chips, eh, computerchips omdat het een geweldige kant-en-klare ervaring heeft en niet alleen voor Java hoeft te worden gebruikt.

Hoewel het erop is gericht, is het nog steeds geweldig voor SQL, JPQL, HTML, JavaScript en andere talen, ook wanneer u een taal in een letterlijke tekenreeks injecteert. Je krijgt nog steeds alle voordelen van deze IDE.

3. Aptana Studio 3

De Aptana Studio 3-website, een van de beste IDE-webontwikkelingsopties.

Aptana Studio 3 is een van de beste IDE-opties voor webontwikkeling die beschikbaar is en het is ook open source.

U kunt de GUI aanpassen, deze heeft een ingebouwde terminal, Git-integratie, een debugger en een implementatiewizard. Autocomplete is ook beschikbaar voor HTML, CSS en JavaScript.

4. PyCharm

PyCharm-website

PyCharm is in de eerste plaats een van de beste IDE voor Python, maar de premium-versie ondersteunt ook andere talen voor webontwikkeling.

Het controleert op fouten tijdens het coderen en heeft ook automatisch aanvullen. Het heeft een gestroomlijnde, minimale GUI voor overzichtelijke ontwikkeling en controleert ook de kwaliteit van je code om er zeker van te zijn dat het snuiftabak is.

5. PhpStorm

PhpStorm-website

PhpStorm is een andere optie om te overwegen voor een van de beste IDE voor webontwikkeling. Het is gericht op PHP, maar front-end-talen worden ook volledig ondersteund, waaronder HTML 5, CSS, Sass, Less, JavaScript en meer.

Het bevat ook ondersteuning voor belangrijke software om websites te maken zoals WordPress, Drupal, Joomla !, Laravek en andere.

Het is gemakkelijk te navigeren, heeft code automatisch aanvullen, foutopsporing en testtools en snelle (en veilige) refactoring.

6. WebStorm

De WebStorm-website

WebStorm staat op de lijst als een van de beste IDE voor webontwikkeling omdat het uitstekend geschikt is voor JavaScript. Het omvat niet alleen het automatisch aanvullen van code en live foutdetectie, maar het heeft ook een debugger, unit testing en vele integraties zoals Git, GitHub, Mercurial en andere.

Het laadt snel bij het opstarten en kan veel vervelende taken automatiseren voor een hogere productiviteit.

7. NetBeans

Wat is een IDE die perfect is voor webontwikkeling? NetBeans.

U kunt geen lijst met de beste IDE voor webontwikkeling hebben zonder deze op te nemen NetBeans. Het is een van de meest populaire opties voor de beste IDE omdat het een no-nonsense-software is voor Java, JavaScript, PHP, HTML 5, CSS en meer.

Het helpt u ook bij het maken van bugvrije websites door code niet alleen syntactisch, maar ook semantisch te markeren. Het heeft ook veel krachtige refactoringstools terwijl het open source is.

8. Verduistering

Eclipse-website

Dit artikel zou ook niet compleet zijn zonder vermelding Verduistering. Het is voornamelijk een open-source en community-gestuurde IDE voor Javascript, maar er zijn tools, bijvoorbeeld HTML, CSS.

De bijdragers zijn onder meer Google, Netflix, Facebook, GE en Walmart. U kunt er dus zeker van zijn dat u een van de beste IDE’s voor webontwikkeling krijgt.

9. RubyMine

RubyMine-website

RubyMine is gericht op Ruby en Ruby on Rails, maar is ook afgestemd op JavaScript, CSS, Sass, Less en meer. Het heeft syntaxis en foutmarkering, code-aanvulling, een geavanceerde zoekopdracht voor een klasse, bestand of symbool en snelle navigatie, om maar een paar van de functies te noemen.

10. Komodo IDE

komodo IDE homepage

Komodo IDE  is een van de beste IDE voor webontwikkeling, maar het is een premium-optie. Het heeft veel functies, waaronder automatisch aanvullen, visuele foutopsporing, unit-testen, add-ons, teamsamenwerking, hulpprogramma’s voor projectbeheer en meer.

Het ondersteunt Git, Mercurial, Subversion, CVS, Perforce en Bazaar, evenals alle programmeertalen.

Dat is de beste IDE voor webontwikkeling?

Zoals eerder vermeld, komt het allemaal neer op uw specifieke behoeften als u wilt weten welke de beste IDE is voor webontwikkeling. De behoeften van iedereen zijn verschillend voor hun projecten. Uw keuze voor de beste IDE is mogelijk niet dezelfde als die van een van uw collega’s.

Dat is goed. Soms maakt de kleinste functie een wereld van verschil.

Beste alternatieven voor IDE

Als je kijkt naar de lijst met functies die IDE’s doorgaans hebben en je denkt: “Dat is gewoon te veel voor mij”, zijn er andere opties beschikbaar.

Er zijn niet alleen andere IDE’s, maar er zijn ook teksteditors die enkele functies gemeen hebben met IDE’s die populair en behoorlijk krachtig zijn en die u mogelijk voldoende vindt voor uw behoeften.

Hier is een korte lijst met de beste IDE-alternatieven om uit te checken:

Wat is volgens u de beste IDE voor webontwikkeling? Wat is jouw keuze voor de beste IDE voor jouw specifieke behoeften? Vraag jezelf nog steeds af: “Wat is een IDE?” Deel uw ervaring in de onderstaande opmerkingen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me