15 beste gratis Favicon-generatoren

Gratis Favicon-generatoren

Als het op uw website aankomt, is uw merkstrategie cruciaal om bezoekers om te zetten in klanten. Geen enkel klein detail mag over het hoofd worden gezien. Dit omvat de noodzaak om favicon-pictogrammen te maken en een gratis favicon-generator kan u helpen deze te maken.

Favicons zijn de kleine afbeeldingspictogrammen die naast de titel van een website op het tabblad van een browservenster verschijnen.

Omdat u ze ook als pictogrammen voor desktop-apps kunt gebruiken, hebt u minimaal een paar verschillende formaten nodig die in een favicon ICO-bestandstype kunnen worden opgenomen. In de meeste gevallen kunt u ook een PNG-bestand instellen als favicon-pictogram.

Favicons zijn essentieel omdat gebruikers constant op zoek zijn naar informatie op meerdere websites tegelijk in tabbladen. Favicons helpen gebruikers om inhoud en het merk sneller te identificeren voor een aantrekkelijkere gebruikerservaring.

Hier zijn dus 15 gratis online tools van favicon generator en meer informatie over het maken van favicon-pictogrammen en deze installeren.

Laten we ingaan.

Online Favicon Generator ICO File Best Practices

Als u favicon-pictogrammen wilt maken, moet u er eerst meer over leren, inclusief hun vereisten en best practices.

De term ‘favicon’ is een samenvoeging van ‘favoriete icoon’. Dit waren pictogrammen die, net als vandaag, werden weergegeven met een websitetitel bovenaan een browser.

Behalve dat ze oorspronkelijk werden weergegeven wanneer een gebruiker een website aan zijn map “favorieten” toevoegt. Moderne browsers verwijzen naar deze map als uw bladwijzers.

Een favicon-pictogram moet een bepaalde grootte hebben. Anders gebruiken browsers en apparaten ze niet.

De absolute minimale maten die je nodig hebt zijn:

 • 16 × 16 pixels voor browsers
 • 32 × 32 pixels voor desktop-taakbalken
 • 96 × 96 pixels voor favicon-pictogrammen voor desktop-apps
 • 180 × 180 pixels voor iOS- en Android-apparaten

Houd er rekening mee dat u kunt kiezen tussen 16 × 16 px en 32 × 32 px. Als u zich niet al te veel zorgen maakt over branding, zou een van die afbeeldingsformaten voldoende moeten zijn.

Kijk voor meer informatie op de Favicon Cheat Sheet.

Wanneer u een favicon-pictogram maakt, is het een goed idee om ook deze praktische tips te volgen:

 • Ze moeten eenvoudig zijn en niet overdreven gestileerd, zodat ze gemakkelijk te zien zijn in kleine maten.
 • Kies een of twee kleuren voor het kleurenschema. Maximaal niet meer dan drie kleuren.
 • Favicon-pictogrammen moeten in 8-bits of 24-bits kleuren zijn.
 • Het ontwerp van de favicon-pictogrammen mag niet veel regels of letters bevatten.
 • Hoewel u een transparante achtergrond kunt hebben, is het belangrijk op te merken dat Apple-apparaten dit niet toestaan.
 • Favicon-pictogrammen moeten overeenkomen met uw bestaande branding en logo.

Snel een logo maken als u er geen heeft

Zoals eerder vermeld, is het een goed idee om uw favicon-pictogram te laten aansluiten op uw merk en uw huidige logo. Als je er nog geen hebt, kun je er snel een maken, bijvoorbeeld met de TailorBrand Logo Maker.

Het kan een logo voor je genereren met behulp van een AI. Na het beantwoorden van een paar eenvoudige en snelle vragen over de gewenste logo-stijl, inclusief het lettertype, en vervolgens aanmelden voor een gratis account, worden verschillende hoogwaardige, professionele en moderne logo’s gegenereerd.

Een voorbeeld gegenereerd logo van de TailorBrand-website.
Een voorbeeldlogo en alternatieven gemaakt met de TailorBrand Logo Maker.

Als u een logo vindt dat u bevalt, kunt u upgraden naar een premium-account om het te downloaden. Hoewel u gratis een favicon-pictogramversie van het logo kunt downloaden.

We hebben 15 gratis online logo-makers vermeld als u ook andere opties wilt bekijken.

Beste gratis Favicon-generatoren: online tools

Als u graag eigen favicon-pictogrammen wilt maken die eenvoudiger zijn, of als u gewoon een afbeelding wilt uploaden en deze op de juiste grootte wilt laten converteren naar een ICO-afbeeldingsbestand, zijn hier verschillende gratis favicon-generatoren.

Ze staan ​​niet in een bepaalde volgorde omdat het allemaal geweldige opties zijn waarmee je met een paar klikken een favicon-pictogram kunt maken. Nadat je een favicon hebt gemaakt met een van deze online opties, zijn ze gratis te downloaden en te gebruiken.

1) Favicon.io

De gratis favicon-generator van Favicon.io

Met deze gratis favicon-generator kun je favicon-pictogrammen maken van een tekst, een afbeelding of een emoji.

Met de op tekst gebaseerde optie kunt u de achtergrondkleur en -vorm, de lettertypefamilie en -grootte en de kleur van het lettertype kiezen. De Favicon-generator gebruikt Google Fonts, die meer dan 800 lettertypen heeft.

Als alternatief kunt u ervoor kiezen om een ​​bestand voor de favicon-generator te uploaden om het in de juiste grootte te transformeren. Of u kunt een emoji-favicon-pictogram downloaden uit een gigantische lijst met opties.

Het gegenereerde favicon werkt voor alle browsers en meerdere platforms.

2) Favicon-Generator.org

De Favicon Generator-website om een ​​favicon te maken.

Deze gratis favicon-generator biedt u de mogelijkheid om een ​​afbeeldingsbestand te uploaden en te kiezen tussen de standaard 16 × 16 px-grootte voor webbrowsers of een groter formaat dat geschikt is voor Android, Microsoft en iOS.

Je hebt wel de mogelijkheid om de huidige afbeeldingsafmetingen te behouden in plaats van het formaat ervan te wijzigen in een vierkant. Houd er rekening mee dat als u deze optie ingeschakeld of niet aangevinkt houdt, het eindresultaat van uw favicon scheef kan komen te staan.

Het is dus het beste om ervoor te zorgen dat uw afbeelding al bijna een vierkant is.

3) Real Favicon Generator

De Real Favicon Generator-website om favicon-pictogrammen te maken.

Deze gratis favicon-generator is vrij uniek omdat het een van de weinige in de lijst is met een voorbeeldgedeelte van een browsersimulator, zodat je kunt zien hoe je favicon-pictogram eruit zal zien als het eenmaal is aangepast en geconverteerd.

U kunt ook formaten krijgen voor alle browsers, platforms en de meeste technologieën.

Deze favicon-generator heeft echter alleen de mogelijkheid om een ​​afbeelding te selecteren voor conversie naar een favicon-pictogram.

4) Favicon.cc

De Favicon.cc website

Met deze gratis favicon-generator kun je een afbeelding uploaden om een ​​favicon te maken, of je kunt een eigen favicon-pictogram maken door er een te tekenen met een muis.

U kunt de kleuren kiezen die u met een kleurenkiezer wilt gebruiken en de transparantie van het favicon-pictogram wijzigen.

Er is ook een optie om favicon-pictogrammen te maken met een animatie. Ook instellingen zoals het plaatsen van de animatie in een lus, bewerken en verwijderen van frames zijn beschikbaar.

Deze favicon-generator heeft ook een voorbeeldmodus, zodat u kunt zien hoe uw favicon eruitziet zodra deze gereed is.

5) FaviconGenerator.com

Een gratis favicon-generatoroptie.

Dit is een eenvoudige gratis favicon-generator waar u een afbeelding kunt uploaden en vervolgens het gewenste formaat kunt kiezen. Het is erg eenvoudig, maar een goede optie als je snel een favicon-pictogram wilt maken zonder gedoe met instellingen en opties.

Met deze generator kun je ook retina-favicons maken die werken met Apple touch-apparaten. Het vergt wel wat extra werk, maar alle instructies staan ​​op hun webpagina.

6) Favicomatic

De Favicomatic-website, een gratis favicon-generator.

Favic-o-Matic genereert favicons, zowel ICO als PNG (ook transparante).

U kunt een afbeelding uploaden met deze gratis favicon-generator en vervolgens kiezen of u een ICO-bestand van 16 × 16 en 32 × 32 pixels wilt downloaden of verschillende formaten wilt opnemen die compatibel zijn met alle apparaten.

Er zijn ook geavanceerde instellingen zoals het kunnen bewerken van de achtergrondkleur en enkele geavanceerde compatibiliteitsopties.

7) Ionos Favicon Generator

De Sonos gratis favicon generator website

Met de Ionos Favicon Generator kun je een favicon-pictogram tekenen, initialen gebruiken of een afbeelding uploaden die je wilt gebruiken om een ​​favicon te maken.

Het resultaat is een favicon die in alle browsers en apparaten werkt. Het heeft ook een mooi voorbeeldgebied waar je snel kunt zien hoe je favicon er live uit zal zien.

8) Website Planet Favicon Generator

Website Planet's gratis favicon-generator om een ​​favicon te maken.

Deze gratis favicon-generator biedt de opties om een ​​afbeelding te uploaden (JPG, PNG of GIF), of kies uit een gratis galerij met vooraf gemaakte favicons.

Het kan belangrijk zijn om op te merken dat als u op zoek bent naar favicon-pictogrammen voor uw bedrijf, u waarschijnlijk een favicon wilt maken met uw logo of vergelijkbaar. Wanneer u dit doet, zorgt het voor een meer samenhangende look die beter in het oog springt.

Dus het kiezen van een van de vooraf gemaakte afbeeldingen past mogelijk niet goed, vooral omdat andere sites exact dezelfde kunnen gebruiken die u hebt gekozen.

9) RedKetchup Favicon Generator

De Red Ketchup Favicon Generator-website

Voor deze generator is er een optie om een ​​afbeelding te uploaden of er een met tekst te maken.

Als u favicon-pictogrammen met tekst maakt, zijn er tal van instellingen, waaronder het wijzigen van de lettertypefamilie, lettergrootte, achtergrondkleur, tekstkleur en er is een aanpasbare schaal om de grens tussen een vierkant en een cirkel te wisselen. U kunt dus de rand schalen om afgeronde randen met verschillende rondheid te hebben.

Er zijn ook andere opties voor compatibiliteit tussen apparaten.

10) Genfavicon

Maak favicon-pictogrammen met de gratis favicon-generator van de Genfavicon-website.

Deze gratis favicon-generator is uniek omdat je bij het uploaden van een afbeelding de optie hebt om bij te snijden om er een favicon van te maken.

Er is ook een voorbeeldvenster om te zien hoe uw nieuwe favicon-pictogram er live uitziet in de browser van een gebruiker.

Je kunt kiezen tussen de formaatopties: 16 × 16, 32 × 32, 48 × 48, 64 × 64 en 128 × 128 pixels.

11) FavIcon.pro

Maak favicon-pictogrammen met de gratis favicon-generator van de Favicon.pro-website.

Hier is nog een snelle optie als het gaat om een ​​gratis favicon-generator. Wanneer u een afbeelding uploadt om een ​​favicon te maken, kunt u het afbeeldingsformaat kiezen dat u wilt gebruiken: 16 × 16, 32 × 32, 48 × 48, 64 × 64 en 128 × 128 pixels.

Met FavIcon kunt u JPG-, GIF-, PNG- naar ICO-bestandstype converteren en u kunt het gebruiken om app-pictogrammen, bureaubladpictogrammen en favicons naar uw websites te converteren.

12) Faviconr

U kunt een favicon-pictogram maken met de gratis favicon-generator van Faviconr.

Faviconr is een andere eenvoudige en snelle optie voor een gratis favicon-generator.

Upload een JPG-, PNG- of GIF-bestand en kies of je een transparante achtergrond wilt (je kunt alleen transparante favicons maken als je bronbestand ook een transparant PNG- of GIF-bestand is). Klik op de knop, sla het bestand op en je bent klaar.

13) ICOConvert

De IcoConvert-website

Deze gratis favicon-generator is vrij uniek, want na het uploaden van een afbeelding die je wilt gebruiken om een ​​favicon te maken, kun je deze bijsnijden en stylen.

Er zijn opties om de rand in verschillende vormen te vormen, waaronder een vierkant, hartvorm, vierkant uit het midden, een cirkel, een gekantelde hartvorm of vierkant, en een optie om een ​​witte rand te kiezen.

Je kunt er ook voor kiezen om het favicon te downloaden als een ICO- of PNG-bestand met meerdere formaatopties, waaronder 16 × 16, 24 × 24, 32 × 32, 48 × 48, 64 × 64, 96 × 96, 128 × 128, 192 × 192 en 256 × 256 pixels. Er is ook een optie om favicon-pictogrammen te maken voor Windows 7-, 8-, Vista- en XP-computers.

Deze gratis favicon-generator bevat ook opties voor compressie en het converteren van bestanden van PNG naar SVG.

14) Wizlogo Favicon Generator

De Wizlogo gratis favicon-generator om favicon-pictogrammen te maken

Wizlogo is een andere eenvoudige optie voor een gratis favicon-generator. Het enige dat u hoeft te doen, is een afbeelding selecteren om te uploaden en vervolgens een 32 × 32 ICO-bestand of een favicon-pictogram voor web, iOS, Windows en Android selecteren. En je bent klaar.

Wizlogo kan ook worden gebruikt als gratis logo-maker.

15) FavICO

De Favico-website

FavICO is een laatste basisoptie voor een gratis favicon-generator. Upload een afbeelding die je wilt gebruiken om een ​​favicon te maken. Kies vervolgens tussen een pixelgrootte van 16 × 16 of 32 × 32 en druk op maken. En dat is het.

Hoe een Favicon-pictogram te installeren

Nadat u een van de gratis favicon-generatoren hebt gebruikt om een ​​favicon-pictogram te maken, kunt u het installeren zodat het voor uw website kan worden weergegeven.

Upload voor gewone of niet-WordPress-sites eerst het favicon-pictogram naar de root van uw server.

Dan, beginnend in de tag van het index.html bestand, gebruik dan de officiële code hieronder van de W3C:

...


...

Zorg ervoor dat u “https://example.com/myicon.png” wijzigt met de daadwerkelijke link naar uw favicon-pictogram.

Wijzig ook “afbeelding / png” om het type afbeeldingsbestand weer te geven dat u voor het favicon gebruikt.

Hier zijn de afbeeldingstypen om “afbeelding / png” te vervangen die compatibel zijn als het gaat om het maken van een favicon:

 • PNG-afbeeldingsbestand – afbeelding / png
 • GIF-afbeeldingsbestand – afbeelding / gif
 • ICO-afbeeldingsbestand – afbeelding / x-pictogram
 • SVG-afbeeldingsbestand – afbeelding / svg + xml

Vergeet niet het bestand op te slaan.

In de meeste gevallen genereren de hierboven genoemde gratis favicon-generatoren ook de code die u nodig hebt die specifiek is voor de instellingen die u hebt gekozen, zoals voor animaties of compatibiliteit. Dus als deze code niet werkt, kunt u verwijzen naar de favicon-generator die u hebt gebruikt om een ​​favicon voor uw website te maken.

Automatisch een Favicon-pictogram installeren in WordPress

Voor WordPress-sites kunt u een favicon-pictogram maken zonder een van de hierboven genoemde gratis favicon-generatoren te hoeven gebruiken.

U kunt elke gewenste afbeelding gebruiken zolang deze minimaal 512 px breed is.

Om het automatisch te installeren, logt u in op uw zelf-gehoste WordPress-site en gaat u in het admin-dashboard naar Uiterlijk> Aanpassen.

Klik nadat de Customizer is geladen op Site-identiteit in het menu aan de linkerkant. Dan onder Site Icoon, Klik Selecteer foto.

De Customizer in WordPress
U kunt automatisch favicon-pictogrammen maken in WordPress.

Klik in het pop-overvenster op de Upload bestanden tabblad en vervolgens aan Selecteer bestand. Kies een afbeelding die u op uw computer wilt hebben.

Klik Selecteer, snijd indien nodig de afbeelding bij en klik op Afbeelding bijsnijden. Of u kunt de afbeelding ongewijzigd laten en klikken Sla Bijsnijden over.

Sla vervolgens uw wijzigingen op door op te klikken Publiceren knop in de Customizer.

Installeer handmatig een Favicon voor WordPress-sites

Om je favicon handmatig te installeren, dat is een ICO-bestand voor WordPress, upload je eerst het favicon naar de root van je website en de root van je huidige thema.

Zorg ervoor dat het bestand de naam “favicon.ico” heeft, anders wordt het favicon-pictogram niet weergegeven.

Dit zou de oplossing moeten zijn, maar sommige oudere browsers merken uw favicon mogelijk niet op, dus er is een extra stap die u kunt nemen om compatibiliteit te garanderen.

Vind uw header.php-bestand via SFTP of het configuratiescherm van uw hostingprovider.

Open het en zoek naar de coderegel die lijkt op het onderstaande voorbeeld:

...

...

Dan, vervang het door onderstaande code of voeg het toe als het er niet is:

...

...

Sla het bestand op en je bent klaar.

Afsluiten

Iets zo klein als een favicon-pictogram kan in eerste instantie onbeduidend lijken, maar het helpt bij merkherkenning en gebruikerservaring. Deze gratis favicon-generatoren zouden de slag moeten slaan om zelf favicon-pictogrammen te maken om aan uw website toe te voegen.

Is er iets dat we hebben gemist? Laat hieronder een reactie achter.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me