20 plaatsen waar u gratis kunt leren coderen

Dus je wilt leren coderen, maar je hebt geen tijd, geld of geduld om je in te schrijven voor een formele cursus?

Maak je geen zorgen.

Er zijn talloze gratis bronnen online waar u kunt leren programmeren volgens uw eigen schema, in uw eigen tempo en met het soort inhoud dat bij uw leerstijl past.

Hieronder vind je 20 van de beste gratis bronnen om je te leren coderen. Je vindt hier een goede mix van inhoud, van geschreven en video-tutorials tot het coderen van speeltuinen die alle nieuwe vaardigheden versterken die je hebt opgepikt.

20 plaatsen waar u gratis kunt leren coderen

Er zijn online bronnen voor elk niveau van een coder, of je nu:

 • Een zelfstartende ondernemer of freelancer die een eigen website wil bouwen.
 • Een doorgewinterde webontwikkelaar die een nieuwe vaardigheid of programmeertaal aan hun repertoire wil toevoegen.
 • Een webdesigner die zijn begrip van code wil versterken en een krachtpatser op het gebied van ontwerp / ontwikkeling wil worden.
 • Een hobbyist die in zijn vrije tijd wil leren coderen.
 • Een informaticastudent die zijn cursuswerk wil aanvullen met praktische codeerlessen.

Het maakt niet uit wie je bent of wat je doel is om te leren coderen met gratis bronnen. Er is voor ieder wat wils.

1. BitDegree (beginners tot gevorderden)

BitDegreeAls je op zoek bent naar meer dan alleen stapsgewijze tutorials, BitDegree is een goede keuze.

Met BitDegree zullen gebruikers zeker leren coderen – van basisprincipes zoals HTML en CSS tot geavanceerde programmeertalen zoals Bootstrap en Python.

Terwijl u zich een weg baant door de lessen, wordt u aangemoedigd om ‘Probeer het live’ in de BitDegree-editor:

BitDegree Live Editor

Het leuke hiervan is dat je niet alleen kunt oefenen met de taal waarover je leert. Alle andere taalbouwstenen zullen er zijn, zoals in het bovenstaande CSS-voorbeeld dat zowel HTML als CSS bevat.

Naast codeerlessen krijgen gebruikers een inleiding tot de belangrijkste tools die webontwikkelaars gebruiken, zoals Chrome DevTools en Github.

Als u op zoek bent naar een goed afgeronde opleiding, is het belangrijk om te leren hoe u de tools kunt gebruiken die uw leven als ontwikkelaar gemakkelijker maken.

2. CSS-trucs (geavanceerd)

CSS-trucsWanneer je voor het eerst in de CSS-trucs website, wordt u begroet door de blog. Hoewel er veel kan worden geleerd uit de artikelen over codering (met name CSS), zijn de meeste lessen voor gevorderde ontwikkelaars.

Dat gezegd hebbende, heeft CSS-Tricks een speciaal gedeelte met beginnersgidsen. Er zijn hier minder dan 20 CSS-tutorials, maar als je ze doorloopt, krijgt elke gebruiker een solide basis voor CSS (en wat HTML).

Voor gebruikers die meer willen dan intro-tutorials, kijk naar de Snippets-pagina.

CSS-Tricks-fragmenten

Codefragmenten zijn om een ​​aantal redenen nuttig. Om te beginnen helpen ze ontwikkelaars snel nieuwe functies of fixes te implementeren zonder dat ze zelf de code hoeven te schrijven.

Ten tweede zijn codefragmenten handig om de syntaxis van een taal beter te leren kennen. Naarmate u meer en meer codefragmenten gebruikt, leert u de patronen van de taal kennen en wordt u daardoor comfortabeler om deze te manipuleren.

3. Derek Banas op YouTube (gemiddeld tot geavanceerd)

Derek Banas YouTubeDe YouTube-pagina van Derek Banas is een must-visit als je geïnteresseerd bent in het leren van geavanceerde webontwikkeling en ontwerptechnieken.

Voor het grootste deel zijn het Dereks programmeerhandleidingen die het populairst zijn, hoewel het zeker de moeite waard is om eens rond te kijken in de verschillende videocollecties die hij in de loop der jaren heeft gemaakt.

Derek Banas Video Organization

Elk van de tutorials is goed georganiseerd en behandelt een onderwerp volledig, meestal in minder dan een uur. Het is echt een geweldige optie voor iedereen die het beste leert door iemand te observeren aan het doen de vaardigheid in realtime.

Een ander ding dat het vermelden waard is, is dat Derek elke week twee nieuwe tutorials maakt. Bovendien nodigt hij kijkers / abonnees uit om verzoeken in te dienen, dus als er iets dringends is dat je moet leren en het ergens anders niet kunt vinden, kun je het hier misschien krijgen.

4. freeCodeCamp (beginner tot gemiddeld)

freeCodeCamp

freeCodeCamp is een solide bron voor beginnende of gemiddelde webontwikkelaars die hun vaardigheden snel willen verbeteren en daarvoor beloond willen worden.

Zodra u een account heeft aangemaakt, helpt freeCodeCamp u op weg met uw training:

freeCodeCamp-lessen

Niet alleen dat, lessen zijn logisch gegroepeerd, zodat u uw codeerkennis stapsgewijs kunt toevoegen. Uiteindelijk krijg je een certificering en een groter portfolio dat je kunt laten zien aan potentiële klanten.

Hoewel deze website is gebrandmerkt als een educatieve bron voor ontwikkelaars, is er niets dat andere codefanaten ervan weerhoudt zich aan te melden. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname en de lessen zijn niet geschreven in een of andere geheime toespraak van een ontwikkelaar.

Dus, als je de stijl van de site leuk vindt en hoe de lessen worden gepresenteerd (samen met schattingen van hoe lang ze allemaal duren!), Geef het een kans.

Je krijgt ook toegang tot de forums waar je je overwinningen kunt delen, vragen kunt stellen en andere studenten kunt helpen hun weg te vinden in de lessen. Dat is een leuke bonus als je de voorkeur geeft aan een samenwerkende leeromgeving.

5. Glitch (beginner tot gevorderd)

GlitchDenken aan Glitch als codeerplaats. Dat gezegd hebbende, het is niet alleen een plek om regels met experimentele code te schrijven, maar het geeft je ook de ruimte om dat te doen, samen met enkele tips over hoe je aan de slag kunt gaan.

Gebruikers kunnen gebruikmaken van vooraf gemaakte web-apps – van Glitch of tools zoals Github – om de basis te ontgrendelen en zichzelf nieuwe vaardigheden te leren door bestaande code te reverse-engineeren.

Hier is een voorbeeld van wat er gebeurt wanneer een gebruiker ervoor kiest een app te “Remixen” die iemand anders heeft gemaakt:

Glitch Remix

Gebruikers krijgen toegang tot alle bestanden en middelen die bij het samenstellen de resulterende webapp maken. Aangezien er wijzigingen worden aangebracht in de inhoud van de bestanden met behulp van de editor, weerspiegelt het voorbeeld deze wijzigingen.

Hoewel Glitch handelt in “apps”, gelden dezelfde praktijken bij het coderen van een webpagina met HTML, CSS en JavaScript.

Let ook op Glitch’s ‘startersjablonen’, zoals deze:

Glitch HTML-starter

Het lijkt op andere app-projecten op Glitch. Er zit echter een les in het voorbeeld over hoe u aan de slag kunt gaan met coderen met HTML. Je vindt hier ook anderen voor JavaScript, Node en Bootstrap.

6. Google Developers (gemiddeld tot geavanceerd)

Google-ontwikkelaars

Google-ontwikkelaars is een gratis bron voor iedereen die wil leren coderen beter webervaringen.

Het zoekwoord hier is ‘beter’ omdat gebruikers niet veel zullen vinden in de basis. In feite moet je naar deze site komen met praktische kennis van HTML, CSS en JavaScript (die je kunt krijgen van veel van de andere bronnen in deze lijst).

Met Google hyper gericht op het bouwen van een mobiel-eerste web, is deze site het beste voor ontwikkelaars die willen leren hoe ze progressieve web-apps (PWA’s) kunnen coderen.

Als je naar het tabblad Code Labs gaat, zoek dan naar de tutorial genaamd “Your First Progressive Web App”.

Dit is een uitgebreide, maar toch gemakkelijk te volgen tutorial die gebruikers leert wat een PWA is en hoe deze in minder dan 30 minuten te bouwen.

Uw eerste progressieve webapp - Leer programmeren

Wat betreft het gebruik van de rest van de site als coderingsbron, u kunt het zeker gebruiken als u verbeteringen moet aanbrengen in het reactievermogen, de snelheid of zelfs de beveiliging van uw website of web-app.

De ‘Gidsen’ van Google zijn een goede plek om deze optimalisatiecodefragmenten op te halen. En u kunt ‘Voorbeelden’ verkennen om meer gespecialiseerde coderingstechnieken te leren met CSS en JavaScript.

7. HTML Dog (Beginner)

HTML DogHTML Dog is een geweldige gratis bron voor het beheersen van de basisprincipes van coderen: HTML, CSS en JavaScript.

Er zijn in totaal negen tutorials beschikbaar, variërend van beginners tot gevorderden, in elk van de codeertalen.

Elke les beschrijft zorgvuldig alles wat u moet weten over elk van de talen. En met onderweg duidelijke codevoorbeelden – en tips over hoe u ze aan uw kant kunt reproduceren – is dit een geweldige manier om de codering onder de knie te krijgen als u er nog niet bekend mee bent.

HTML Dog is echter niet alleen een hulpmiddel voor zelfstudiecoderingen voor beginners.

De Technieken-pagina leert gebruikers bijvoorbeeld hoe ze meer kunnen doen om een ​​webpagina te stylen dan basis tutorials toestaan.

De pagina Voorbeelden biedt daarentegen voorbeelden van codefragmenten voor alle essentiële elementen die u op een website zou manipuleren:

 • Tekst
 • Kleuren
 • Links
 • Formulieren
 • Lijsten
 • Afbeeldingen
 • En meer

HTML Dog-voorbeelden

De pagina Verwijzingen is ook handig als u de feitelijke syntaxis van de codeertalen die u gebruikt wilt begrijpen. Hoe meer je begrijpt hoe de verschillende waarden bijdragen aan wat er op de frontend verschijnt, hoe sterker een codeur je wordt.

8. JavaScript.com door Pluralsight (Beginner)

JavaScript Pluralsight

Pluralsight is een premium e-learning website voor gevorderde programmeurs.

Pluralsight zag echter de behoefte om beginners kennis te laten maken met JavaScript, een van de fundamenten van het web. Als zodanig is de tutorial beschikbaar JavaScript.com is gratis toegankelijk.

Zodra een gebruiker binnen de website stapt, begint het leren:

JavaScript-zelfstudie

Het is zo’n eenvoudige tutorial, maar de diepgaande uitleg van elke stap en de praktische implementatie van de code zullen een lange weg helpen bij het leren gebruiken van JavaScript voor codering.

Zodra gebruikers de cursussen hebben doorlopen, staat er een handige naslaggids op de leerpagina.

Hier leren gebruikers meer over de syntaxis van JavaScript en hoe elk van de stukken bijdraagt ​​aan de hele taal.

9. Khan Academy (Beginner)

Khan Academy

Khan Academy is een gratis online educatieve bron voor gebruikers van alle leeftijden.

De meeste lessen die door de academie worden aangeboden, zijn voor leerlingen van de basisschool. Er is echter een klein gedeelte gewijd aan “Computing”, waar u uw aandacht op moet richten:

Khan Academy-cursussen

Er zijn een aantal secties onder Computergebruik, maar degene waar u op moet letten, is Computerprogrammering.

Hier leert u hoe u websites maakt met HTML, CSS en JavaScript. Elke les wordt geleverd met een mix van inhoud.

 • Videolessen (met transcripties en meertalige ondertitels)
 • Snelle tips
 • Coderingsuitdagingen

Ze zijn gemakkelijk door te werken en super boeiend.

10. Leer HTML & CSS coderen (Beginner tot gemiddeld)

Leer HTML CSS CSS coderenZoals JavaScript.com, Leer HTML & CSS coderen is een gratis bron die gebruikers leert coderen met de fundamentele codeertalen. De focus ligt hier op HTML en CSS.

Elke les is zorgvuldig ingedeeld en doet meer dan alleen codefragmenten aan gebruikers presenteren.

Alles wordt volledig uitgelegd, van waar elke taal voor wordt gebruikt tot hoe elk onderdeel van de taal werkt. Er zijn ook twee lestrajecten.

Zodra u de inleiding tot HTML en CSS hebt voltooid, kunt u doorgaan naar de geavanceerde lessen.

Geavanceerde HTML CSS

Hier leert u coderingsstrategieën die niet alleen geavanceerde functionaliteit aan uw website toevoegen, maar die over het algemeen ook code van betere kwaliteit produceren. Met een enorme nadruk op zaken als snel ladende pagina’s en mobiel responsief ontwerp, zal de geavanceerde cursus echt nuttig zijn.

Onderaan elke cursus vindt u een lijst met aanbevolen bronnen. Het is de moeite waard de tijd te nemen om deze andere bronnen te verkennen als u zoveel mogelijk over elk onderwerp wilt leren.

11. LearnCode.academy op YouTube (beginners tot gevorderden)

LearnCode AcademyDe LearnCode.academy YouTube-pagina is meer dan alleen een trainingsmiddel terwijl je leert coderen.

LearnCode.academy heeft echt een goede mix van inhoud.

LearnCode-video's

Er zijn video-razzia’s op de onmisbare tools voor webontwikkelaars. Er zijn tutorials over webdesign. En er zijn natuurlijk tutorials die zich richten op het beheersen van nieuwe programmeertalen.

Een ding om in gedachten te houden met deze bron is dat het eigenlijk alleen dient als aanvulling op andere soorten training die je doet.

De inhoud is hier van topklasse. Er worden echter niet regelmatig nieuwe tutorials gemaakt, dus u zult het grootste deel van uw tijd besteden aan het doorwerken van een oudere achterstand, waardoor u het risico loopt oudere codeertechnieken te leren als u te ver teruggaat.

12. Leer [Language] .org door DataCamp (beginners tot gevorderden)

Leer PythonDataCamp is een e-learning website die is gespecialiseerd in data science-cursussen (in feite leren hoe informatie uit big data te extraheren en te manipuleren).

Zijn reeks van “Leer” websites, zijn echter gratis bronnen voor iedereen die wil leren coderen. Ze omvatten een breed scala aan talen voor beginners tot gevorderde programmeurs, zoals:

 • HTML
 • JavaScript
 • PHP
 • SQL
 • Python
 • Robijn

Elke taal heeft een speciale reeks tutorials die daarbij hoort.

Het leuke van deze website is dat deze niet alleen een uitsplitsing van elke taal met voorbeeldcode biedt, maar ook een ruimte onderaan biedt voor gebruikers om te werken:

LearnJS-oefening

Door op “Start oefening” te klikken, worden instructies gegeven over het manipuleren van de bestaande code en het creëren van een geldige output. Als je in realtime wilt oefenen wat je leert zonder de site te hoeven verlaten, is dit een goede optie.

13. MarkSheet (Beginner)

MarkSheetMarkSheet is een gratis HTML- en CSS-cursus voor beginners.

Naast het aanleren van de basisprincipes van coderen, behandelt de cursus ook belangrijke informatie die u moet weten voordat u iets op het web bouwt.

De inleiding behandelt bijvoorbeeld onderwerpen die betrekking hebben op het web als geheel. Zoals de drie delen van een domeinnaam, hoe een website wordt weergegeven in de browsers van anderen en algemene teksteditors die u kunt gebruiken om code te schrijven en te bewerken.

Een website leren coderen is één ding, maar begrijpen hoe alles achter de schermen werkt, zal je opleiding naar een heel ander niveau tillen.

Wanneer u deze cursus volgt, besteed dan voldoende tijd (minstens een uur) om er één keer doorheen te werken of verdeel het tussen de drie hoofdstukken:

 • HTML
 • CSS
 • Sass

Sass is niet echt een taal zoals de andere twee. In dat hoofdstuk leren gebruikers hoe de preprocessor (en minder) tijd bespaart bij het helemaal opnieuw coderen van CSS.

MarkSheet Code Snippet

Hoewel er geen oefeningen zijn op deze website, zijn de codevoorbeelden behoorlijk robuust en geven ze je veel om mee te spelen in de code-editor van je keuze.

14. Mozilla Developer (beginner tot gemiddeld)

Mozilla-ontwikkelaarEr valt veel te leren van de Mozilla-ontwikkelaar website. Richt je aandacht echter eerst op het doorlopen van de verschillende tutorials over webtechnologieën:

U leert hier alle essentiële zaken voor het coderen met HTML, CSS en JavaScript.

Hoewel je geen plek hebt om te experimenteren met de verstrekte codefragmenten, heeft Mozilla al hun voorbeelden gedeeld GitHub en gaf details over hoe ze te openen en te gebruiken.

Voorbeelden van Mozilla-code

Zorg er dus voor dat je, voordat je een van de lessen op de site doorwerkt, Github hebt ingesteld, zodat je kunt oefenen terwijl je bezig bent.

Als je een webontwikkelaar bent of je carrière als ontwikkelaar probeert te starten, zijn er extra bronnen die je op deze site kunt gebruiken.

Ten eerste, stop je opleiding niet om de talen te beheersen. Mozilla geeft ook lessen over zaken als:

 • Webtoegankelijkheid
 • Scripttalen aan serverzijde
 • Browser testen

Er is ook een speciale sectie voor progressieve web-apps. U krijgt niet alleen een solide introductie tot PWA’s, maar u krijgt ook codefragmenten om u te helpen uw eigen te bouwen.

15. The Net Ninja op YouTube (beginners tot gevorderden)

The Net Ninja

De Net Ninja YouTube-pagina is gewijd aan het opsplitsen van de meest complexe concepten van codering in eenvoudig te volgen videozelfstudies.

Het leuke aan de structuur en organisatie van de tutorials is dat veel ervan gericht zijn op beginners – of het nu een beginnende programmeur is of een newbie-ontwikkelaar.

The Net Ninja Video Tutorials

Het doel is echter altijd hetzelfde: kijkers / abonnees helpen hun codeervaardigheden snel op te voeren, zodat ze iets belangrijks met hen kunnen doen.

De tutorials en afspeellijsten die je op dit kanaal vindt, lijken in feite sterk op veel van de geschreven bronnen in deze lijst.

Je krijgt niet alleen een les over het gebruik van code of het beheersen van een nieuwe taal, maar je krijgt aan het begin een introductie waarin wordt uitgelegd waarom het er allemaal toe doet.

16. The Odin Project (Beginner)

Het Odin-projectHet Odin-project is een open-sourceproject gericht op het uitrusten van webontwikkelaars met de vaardigheden die nodig zijn om websites van hoge kwaliteit te bouwen.

Bij elke les ontvang je:

 • Een inleiding tot waarom de les belangrijk is.
 • Een samenvatting van de leerresultaten.
 • Een opdracht met links naar de les.
 • Extra middelen om uw vaardigheden en begrip in het gebied verder te verbeteren.

Wat je misschien opmerkt tijdens het doorlopen van de lessen, is dat sommige ervan overlappen met andere bronnen op deze lijst. De HTML Basics-les stuurt u bijvoorbeeld naar de Learn to Code HTML & CSS-website.

Het zijn niet alleen lessen over coderen die gebruikers krijgen. Er is een les genaamd ‘Aanwerven’:

Het Odin-project wordt aangenomen

Voor nieuwe ontwikkelaars kan het moeilijk zijn om klanten binnen te halen. Door deze cursussen te volgen, krijgen ontwikkelaars echter de kans om gloednieuwe websites te bouwen en deze als voorbeeldwerk op Github te publiceren. Vervolgens krijgen ze door het volgen van deze cursus Get Hired tips over hoe ze zichzelf in de toekomst kunnen verhuren.

17. SitePoint (gemiddeld tot geavanceerd)

SitePointDe SitePoint website is een mix van premium webdesign en ontwikkeling ebooks en gratis bloginhoud over gerichte onderwerpen.

Voor alle duidelijkheid, SitePoint is niet echt een website voor beginnende programmeurs. Je zult ‘intro naar’ berichten vinden als je ernaar zoekt, maar dat is niet echt waar deze site schittert.

SitePoint is een goede bron voor programmeurs die klaar zijn om verder te gaan dan de basis ‘schrijf deze regel code om dit resultaat te krijgen’. Hier leer je hoe je creatief kunt zijn met de codeerkennis die je al hebt.

Daarnaast staat de blog vol met nuttige razzia’s:

SitePoint Blog-razzia's

U vindt aanbevelingen voor JavaScript-bibliotheken, CSS-frameworks en andere tools die u kunt gebruiken om uw coderingsworkflows te verbeteren en sneller meer gedaan te krijgen.

18. SoloLearn (beginners tot gevorderden)

SoloLearnSoloLearn is de enige mobiele (en web-app) in deze lijst, dus als u op zoek bent naar iets dat u onderweg kunt leren, dan is dit het.

Met SoloLearn leren gebruikers hoe ze kunnen coderen met HTML en CSS en met geavanceerde programmeertalen.

Dit is wat je ziet als je de SoloLearn-app opent (op desktop):

SoloLearn-app

Het is een goed gestructureerd programma dat begint met de basissyntaxis en werkt door de verschillende componenten van de taal. Uiteindelijk ontvang je een certificaat van voltooiing.

Sommige delen van de cursussen zijn gestructureerd als quizzen. Om verder te gaan, moet u elke vraag correct beantwoorden.

Andere delen van de cursus zijn gestructureerd als basislessen met codefragmenten:

SoloLearn-zelfstudie

Als je liever leert, test en validatie krijgt terwijl je bezig bent, is de cursus / quiz / speeltuincombinatie hier een krachtige.

19. W3Schools (beginners tot gevorderden)

W3SchoolsW3Schools heeft zichzelf ‘The World’s Largest Web Developer Site’ genoemd en het is eigenlijk een vrij nauwkeurige beschrijving.

Of dit nu is als u voor het eerst code ziet of als u een ervaren programmeur bent, er is hier voor elk wat wils.

Elke codeertaal die u mogelijk wilt leren, wordt hier vermeld. U kunt zelfs tutorials volgen over het coderen van websitecomponenten zoals pictogrammen, afbeeldingen, kleuren en meer.

Hoewel gebruikers een korte samenvatting krijgen van waar elke taal voor is, ligt de nadruk vooral op het starten van de praktische les.

Dus, voordat u zich een weg baant door een van de tutorials op deze site, zorg ervoor dat u weet op welke talen u zich moet concentreren. Je wilt bijvoorbeeld niet beginnen met het leren van iets als React als je de basis onder de knie wilt krijgen.

Welke talen u ook gebruikt, zorg ervoor dat u zowel de referenties als de oefeningen tegelijkertijd gebruikt.

W3Schools-referenties

Dit is bedoeld als referentiemateriaal dat uw lessen versterkt. Profiteer er zeker van als u het meeste uit deze site wilt halen.

20. WebsiteSetup.org (beginners tot gevorderden)

WebsiteSetup

WebsiteSetup.org zit boordevol nuttige leermiddelen voor iedereen die gratis probeert te leren coderen.

Hoewel veel van de handleidingen op WebsiteSetup u laten zien hoe u websites kunt bouwen en aanpassen met WordPress – zonder de noodzaak om helemaal opnieuw te coderen – dat is niet alles wat er is.

Er is bijvoorbeeld een groeiend aantal tutorials, handleidingen en cheatsheets voor website-ontwikkeling beschikbaar:

WebsiteSetup Tutorials voor webontwikkeling

Het mooie van deze handleidingen is dat ze niet alleen gebruikers de basisprincipes van codering bieden, maar dat er ook vaak een sterke koppeling is met WordPress. Op die manier hoef je niet het een of het ander te kiezen: code of WordPress. U kunt het meeste halen uit het bouwen van een website door best practices voor beide te leren.

Een ander ding dat u van WebsiteSetup krijgt en dat u niet zult vinden in traditionele codeercursussen, is hoe u code kunt gebruiken om uw website te debuggen en te repareren. Zoals dit voorbeeld van het oplossen van fouten in WordPress.

Op deze manier krijg je een meer complete opleiding over coderen, van het gebruiken om een ​​website te bouwen tot het later verbeteren of repareren.

Afronden

Zoals u kunt zien, bieden de bovenstaande bronnen zoveel verschillende manieren om uw codeervaardigheden te leren en te versterken:

 • Schriftelijke tutorials
 • Videocursussen
 • Quizzen
 • Codefragmenten
 • Codering van speeltuinen
 • Afrondingen van tools en ontwikkelingsstrategieën
 • En meer

Dat is niet het enige voordeel van het kiezen van een van deze gratis bronnen om te leren coderen of je bestaande vaardigheden te verbeteren.

Of je nu een echte blauwe beginner bent of al jaren codeert, je hebt de volledige controle over je opleiding. Je kunt leren programmeren volgens je eigen schema, in je eigen tempo en voor niets meer dan de kosten van de tijd die je erin steekt.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me