50+ manieren om websiteverkeer te stimuleren

50+ manieren om websiteverkeer te stimuleren

Heb je alle methoden geprobeerd die er zijn, maar je website krijgt nog steeds geen websiteverkeer?

Heeft u moeite met het omzetten van uw website in een inkomstengenererend activum?

Maak u geen zorgen: het genereren van verkeer naar uw website kan enige tijd in beslag nemen, maar als u de juiste stappen volgt, versnelt u het proces.

Hier zijn 50 effectieve manieren om uw websiteverkeer in 2020 te vergroten.

Contents

Hoe u verkeer naar uw website kunt leiden met SEO

# 1. Verbeter uw SEO op de pagina

Wat u kan helpen uw resultaten te verbeteren, is het aanleren van de juiste SEO-strategieën en de best practices voor het gebruik van doelzoekwoorden.

U kunt uw on-page SEO verbeteren door trefwoordonderzoek en precies de juiste optimalisatie van uw website-inhoud.

Je kunt bijvoorbeeld:

 • Optimaliseer de zoekwoorden in uw SEO-titel
 • Zet kernwoorden in de koppen van uw website-artikelen
 • Voeg zoekwoorden toe aan de namen van uw afbeeldingsbestanden, zodat zoekmachines weten waar ze over gaan
 • Maak uw URL’s zo SEO-vriendelijk mogelijk door de slakken te optimaliseren.
 • Zorg ervoor dat u in uw metabeschrijving ten minste uw belangrijkste zoekwoord opneemt

Het algoritme van Google houdt rekening met al deze classificatiecriteria voordat het beslist hoe uw inhoud wordt gerangschikt.

Om het jezelf gemakkelijker te maken om SEO op de pagina te optimaliseren, kun je overwegen om plug-ins zoals Yoast SEO te installeren en Ahrefs of HubSpot’s SEO-tools te gebruiken.

# 2. Onderzoek nieuwe zoekwoorden

Zoekwoordonderzoek gaat niet alleen over het vinden van één zoekwoord met een hoog volume en een rangschikking voor dat ene zoekwoord alleen.

Het gaat erom een ​​zoekwoordstrategie te bedenken met verschillende termen die relevant zijn voor uw product en branche.

Maar als dat te smal is, wees dan niet bang om uit te breiden met verschillende zoekwoorden in uw branche. Het is bijvoorbeeld volkomen acceptabel dat een website die hostingservices aanbiedt, een contentstrategie voor een blog maakt met onderwerpen over hosting en bredere onderwerpen over webontwikkeling, CMS-platforms, WordPress-fouten en meer.

Als u nieuwe zoekwoordfamilies uitbreidt, vergeet dat dan niet identificeer de zoekintentie achter hen en probeer die zoekintentie met uw inhoud te dienen.

# 3. Optimaliseer uw inhoud met long-tail zoekwoorden

Kies niet voor de populairste bovenliggende zoekwoorden in uw branche. Gebruik bijvoorbeeld geen ‘bedrijfsideeën’, want dit is een zoekwoord op het hoogste niveau dat zeer concurrerend is, en het zou moeilijk zijn voor een nieuwe website om ervoor te scoren.

In plaats daarvan, gebruik long-tail zoekwoorden zoals “meest winstgevende zakelijke ideeën 2020.” Zoekwoorden zoals deze hebben meestal een lager volume, maar ze zijn niet zo concurrerend: het zijn laaghangende vruchten die gemakkelijker te roven zijn.

Ahrefs hulpprogramma voor moeilijkheidsgraden voor zoekwoorden
Met tools zoals Ahrefs of Google Keyword Planner kan u helpen bij het onderzoeken van het zoekwoordvolume en de moeilijkheidsgraad.

Bovendien rangschikken zoekmachines websites op basis van factoren zoals grootte, populariteit en leeftijd op een schaal van 1-100. Dit heet DA (domein autoriteit), een zoekmachine ranking score ontwikkeld door Moz.

Als uw website bijvoorbeeld nieuw is, heeft deze een domeinautoriteit van 1, terwijl platforms zoals Facebook een domeinautoriteit van 99 hebben.

Het is moeilijk voor een website met een lage domeinautoriteit om te scoren op short-tail zoekwoorden met 100.000 zoekopdrachten per maand. Een nieuwe website heeft meer kans om te scoren op long-tail zoekwoorden omdat er veel minder concurrentie is.

# 4. Bouw voort op zoekwoorden van concurrenten

U kunt overwegen om de inhoud en zoekwoordstrategieën van uw concurrenten te bekijken als u geen ideeën heeft.

Ahrefs 'tool voor content gap

Functies zoals Ahrefs ” Content Gap’-analyse kan u helpen bij het identificeren van de zoekwoorden waarvoor uw concurrenten rangschikken, maar u niet.

# 5. Maak elke maand een paar goede gastposts

Linkbuilding, of beter gezegd, een website backlink profiel is een van de rankingfactoren van Google en een geweldige manier om uw websiteverkeer te stimuleren. De links die naar uw site leiden, worden genoemd backlinks.

Backlinks laten zoekmachines zien dat uw inhoud erkenning krijgt in de branche en dat het waarde biedt voor zowel gebruikers als websites.

Nu gaan we het ook hebben over natuurlijke linkbuilding, en dat is de ideale manier om meer link juice te krijgen – maar het is meer een passieve strategie – nadat je geweldige content hebt geproduceerd, ga je eenden zitten.

Of u kunt een meer proactieve manier gebruiken om uw backlinkprofiel te verbeteren – gastpost.

Het posten van gasten kan u helpen om zowel backlinks te landen, uw backlinkprofiel te versterken en verkeer naar uw website te leiden.

Als u contact zoekt met sites in uw niche en branche, betekent dit dat u uw link krijgt voor potentiële nieuwe lezers en sitebezoekers die tot uw doelgroep behoren.

Nu, natuurlijk, het plaatsen van gasten houdt meestal een soort uitwisseling in tussen de twee websites in kwestie, en het kan de goede oude linkuitwisseling zijn.

Maar de sleutel om elke maand een paar goede gastberichten te plaatsen, is een gestroomlijnde strategie voor e-mailbereik. En aangezien dat niet iets is dat je gemakkelijk kunt leren door simpelweg 100 woorden te lezen, lees er wat meer over en begin met het optimaliseren van uw huidige processen!

Houd er rekening mee dat sommige websites richtlijnen voor het indienen van gastposts hebben. Volg dus zorgvuldig de richtlijnen van elke website als je een link wilt plaatsen.

# 6. Natuurlijke linkbuilding

Natuurlijke linkbuilding gebeurt wanneer andere websites, bloggers en webeigenaren vanuit uw niche naar uw inhoud linken zelfstandig.

Als het gemakkelijk was om kwalitatieve backlinks van gezaghebbende websites te verdienen, dan hadden we niet de term ‘linkbuilding’ bedacht. Dat gezegd hebbende, met genoeg moeite zult u uiteindelijk uw website daar krijgen, en de meest eenvoudige manier om dit te doen is door het creëren van waardevolle inhoud waar mensen naar willen linken.

Maar wat is “waardevolle inhoud”?

Nou, daarover meer in de volgende sectie.

Hoe verkeer genereren met contentmarketing

# 7. Maak inhoud die mensen willen delen (en waarnaar ze willen linken)

Als je erover nadenkt, zijn de dingen die we meestal zelf delen of waarnaar we linken meestal goed onderzocht, oprecht nuttig of relevant en iets dat we als betrouwbaar beschouwen. Als het gaat om geweldige inhoud, zult u merken dat het belangrijkste is om na te denken over de waarde die het biedt.

Als je denkt dat de kwaliteit van je kopie bij de groten staat, is de volgende stap om het te verrijken met media – met behulp van boeiende en relevante afbeeldingen.

Maar waarom niet de hele weg gaan? Het is altijd een goed idee om een ​​video aan uw website-inhoud toe te voegen (bijvoorbeeld een instructievideo of een productshowcase). Als u zich zorgen maakt over productiekosten, kunt u altijd een infographic maken. Of verdorie, zelfs een aangepaste GIF.

Deze visuele elementen kunnen uw inhoud beter delen – en media maken het altijd gemakkelijker om website-inhoud opnieuw te gebruiken voor sociale media.

# 8. Maak infographics

Elk solide stuk inhoud kan naar uitstekend worden gepusht met de juiste infographic die zowel educatief als vermakelijk is.

Infographic over hoe het websiteverkeer te vergroten
Infographic over hoe het websiteverkeer te vergroten. Bron: CometChat.

Opvallende infographics zorgen voor meer websiteverkeer omdat ze kunnen worden gebruikt door andere websites die inhoud in dezelfde niche publiceren – en ze kunnen gemakkelijk worden gedeeld.

# 9. Produceer video-inhoud

Statistieken tonen aan dat marketeers die gebruiken video groeide 49% sneller dan degenen die dat niet doen en 92% procent van de klanten zegt dat visuals de meest invloedrijke factor zijn bij hun aankoopbeslissingen.

# 10. Interview leiders in de industrie

Als u aan het brainstormen bent over ideeën voor inhoud, is hier een tip: u zult er versteld van staan ​​hoeveel grote namen in uw branche bereid zijn om een ​​interview te doen als u ze gewoon vraagt. Stuur e-mails of neem contact op met marktleiders in uw niche op sociale media en vraag een interview aan.

Bereid tot nadenken stemmende vragen en publiceer deze inhoud op uw website.

Het beste gedeelte? Ze zullen hun interviews waarschijnlijk delen met hun publiek.

# 11. Voeg Social Share-knoppen toe

Het is niet zo dat zoekmachines rekening houden met de hoeveelheid aandacht die uw website krijgt op social media. Maar dat kan de feitelijke rankingfactoren versterken, en het toevoegen van knoppen voor sociaal delen kost u niets.

Als u ze niet toevoegt aan uw websiteberichten, loopt u een enorme kans mis om meer organisch verkeer te genereren.

# 12. Schrijf Knowledge Base-artikelen

Als het gaat om contentmarketing, is er iets te zeggen over de lengte.

Artikellengte is om verschillende redenen belangrijk.

Allereerst, Google houdt van lengte. Dat bleek uit een QuickSprout-enquête langere inhoud staat hoger in de zoekresultaten van Google.

De gemiddelde inhoudslengte voor een webpagina die in de top 10 resultaten voor elk zoekwoord op Google staat, heeft minimaal 2000 woorden.

Tweede, u wilt niet een heleboel kleinere, vergelijkbare artikelen die zijn gericht op vergelijkbare zoekwoorden die elkaar in de SERP’s kannibaliseren.

Derde, als je je richt op het maken van het beste, meest informatieve en volledige artikel over een bepaald onderwerp, dat ook langer zal duren, krijg je de kans om op een natuurlijke manier kleinere verwante zoekwoorden aan te pakken, wat betekent dat je artikel in verschillende zoekresultaten zal verschijnen.

Tenslotte, lezers zijn dol op echt nuttige pijlerartikelen en een gemakkelijk te navigeren kennisbank.

Het is geweldig voor de sitestructuur, het is geweldig voor lezers en het is geweldig om naar te verwijzen als een relevante bron bij het posten van gasten, of als je toevallig wat low-key marketing doet om mensen te helpen in forums zoals Quora of Reddit.

# 13. Koppel uw inhoud intern

U ziet dat de kracht van uw website niet alleen wordt bepaald door het aantal andere websites dat naar u linkt. Het hangt ook af van je interne linkstructuur.

Zorg dat u een nieuw kennisbankpilaarartikel bij de hand heeft?

Koppel het aan uw kleinere bestaande stukken om ervoor te zorgen dat u een betere gebruikerservaring biedt en de linkstructuur van uw site verbetert.

Op die manier laat u uw lezers nog een tijdje op uw site blijven en andere bronnen opslokken in plaats van uw site te verlaten zodra ze uw artikel hebben gelezen.

# 14. Voeg wekelijks nieuwe inhoud toe

Regelmatige activiteit op uw blog stelt u in staat uw groei te versnellen – hoe meer inhoud u heeft, hoe groter uw kans om op meerdere zoekresultaten te worden gerangschikt. Bovendien kunt u, wanneer u uw aanwezigheid begint vast te stellen, uw publiek leren om op een bepaald moment nieuwe inhoud te verwachten.

Als het u niet lukt om wekelijks nieuwe artikelen te schrijven, huur dan een inhoudschrijver in.

Neem de tijd om een ​​echte contentstrategie uit te stippelen en gebruik een soort contentkalender. Je contentproductie mag geen bijzaak zijn.

# 15. Houd uw inhoud up-to-date

Oh, en nog een ding – als u een relevante speler in uw niche wilt blijven – upgrade oude inhoud.

Zoekmachines zoals nieuwe en nieuwe inhoud en upgraden is een geweldige manier om een ​​pagina een boost te geven dat is niet helemaal ranking.

Hier zijn enkele geweldige manieren om verouderde inhoud te upgraden:

 • Voeg media toe – afbeeldingen, infographics, video’s
 • Verouderde informatie verwijderen
 • Maak een back-up van uw inhoud met meer externe bronnen
 • Koppel met nieuwere inhoud om de structuur van uw site een boost te geven

Genereer meer verkeer door extra goodies te delen

# 16. Maak gratis producten / tools

Nu het onderwerp van kwaliteitscontent uit de weg is, is er ruimte voor een aantal speciale vermeldingen: geef je publiek nog een reden om je site te bezoeken door ze iets gratis te geven.

Het soort gratis goodies dat u kunt aanbieden, hangt natuurlijk af van uw branche, dus het is slim om te onderzoeken wat uw concurrenten doen ter inspiratie. Maar het kan elk type product zijn – iets dat u aan klanten kunt schenken voor een bepaald aantal bestellingen of voor het kopen van een specifiek product.

Moz biedt gratis tools om bezoekers te stimuleren om terug te keren naar hun website.
Moz biedt gratis tools om bezoekers te stimuleren om terug te keren naar hun website.

Het kan zelfs een gratis tool zijn – een strategie die bijvoorbeeld bijzonder goed werkt voor SaaS-bedrijven.

# 17. Hostwedstrijden en weggeefacties

Een andere manier om meer websitebezoekers naar uw site te trekken, is door te hosten wedstrijden en weggeefacties.  Ze spelen met de kracht van urgentie en de angst om te missen, en ze zijn geweldig voor het genereren van leads en het maximaliseren van merkbekendheid.

Ze kunnen u ook allerlei waardevolle gegevens geven die u kunt volgen en analyseren – door A / B uw weggeef-advertenties te testen, krijgt u inzicht in wat uw klanten aantrekt.

# 18. Maak GRATIS online cursussen

Als u uw site als autoriteit in uw branche wilt vestigen, is het misschien de juiste manier om een ​​gratis online cursus te maken.

Bovendien kunt u formulieren voor het genereren van leads opnemen voor iedereen die zich wil aanmelden!

Afhankelijk van uw vaardigheden, kennis en de aard van uw bedrijf – zoek een onderwerp waarvan u denkt dat het relevant is voor uw klanten. Dit moet natuurlijk een onderwerp zijn waarover u nuttige en diepgaande kennis kunt verstrekken.

Als u echter een online cursus van hoge kwaliteit wilt maken, moet u wel nadenken over de productiekosten, dus vooruit plannen en nadenken of investeren in het op dit moment zinvol is voor uw marketingstrategie.

# 19. Webinars uitvoeren

Online cursussen zijn altijd groen, maar als u iets soortgelijks wilt dat gebruikmaakt van FOMO, kunt u kiezen voor een webinar.

Webinars zijn een uitstekende manier om uw expertise te delen en in contact te komen met andere professionals en uw doelgroep.

Bovendien zijn er, in tegenstelling tot conferenties, geen geografische of praktische beperkingen voor de bezoekers van een webinar.

# 20. Maak quizzen met een functie voor het delen van resultaten

Waarom zijn quizzen effectieve marketingtools??

Wanneer gebruikers een quiz voltooien, krijgen ze deelbare resultaten en als ze deze resultaten interessant of grappig vinden, zullen ze ze waarschijnlijk delen op hun sociale media-accounts, het woord verspreiden en meer websitebezoekers aantrekken.

# 21. Gebruik e-mailmarketing

Een onderzoek uitgevoerd door Backlinko bleek dat 91% van de consumenten dagelijks hun e-mail controleert. Het is dus geen wonder dat volgens hetzelfde onderzoek Amerikaanse bedrijven pas in 2019 $ 360 miljoen aan e-mailreclame hebben uitgegeven.

In het licht van deze statistieken kunnen een paar welkome toevoegingen aan uw e-mailmarketingstrategie meer bezoekers naar uw website leiden.

Zo kan iedereen bijvoorbeeld een aanmeldingswidget maken waarmee gebruikers zich kunnen abonneren op een nieuwsbrief.

Als u problemen ondervindt bij het samenstellen van een e-maillijst of het beheren van uw e-mailmarketingcampagnes, raden we u aan een van de vele hoogwaardige e-mailmarketingtools te gebruiken die beschikbaar zijn.

# 22. Merkpartnerschappen

Een andere manier om nieuwe doelgroepen aan te boren en naar uw website te leiden, is door samen te werken met merken. Een solide merksamenwerking kan worden gebouwd op:

 • Wederzijdse promotie
 • Gedeelde projecten

Samenwerken met andere merken in een gedeeld project kan leiden tot crossover van het publiek – en de merken hoeven niet noodzakelijkerwijs in dezelfde niche te zitten.

Jeffree Star en Shane Dawson hebben hun schoonheidspalet binnen 24 uur uitverkocht
Jeffree Star en Shane Dawson hebben hun schoonheidspalet binnen 24 uur uitverkocht. Bron: Jeffree Star.

De schoonheidsgigant Jeffree Star werkte bijvoorbeeld onlangs samen met een andere beroemde YouTuber, Shane Dawson, om samen een schoonheidscollectie te creëren die op de lanceringsdag zoveel verkeer naar hun Shopify-winkel leidde dat het crashte en ze geen bestellingen konden verwerken.

Hoe websiteverkeer via sociale media te stimuleren

# 23. Maak een Facebook-pagina en bouw een community op

Als het gaat om het genereren van verkeer (zowel organisch als betaald), blijven sociale media een van de beste manieren om buzz rond uw merk te creëren, en het opbouwen van een sterke online aanwezigheid op Facebook is simpelweg sociale media marketing 101.

Hoewel betrokkenheid van sociale media op zichzelf niet bepaald een rankingfactor is, is er een sterke correlatie tussen het aantal aandelen op sociale media en backlinks. Volgens EarnedLinks.com, “Sociaal delen kan de links naar websites in de loop van een jaar met 245% doen toenemen.”

Maak dus een Facebook-pagina en deel uw bloginhoud! Bovendien moet u ervoor zorgen dat u het optimaliseert voor websiteklikken door CTA’s toe te voegen die zijn ontworpen om leads naar uw website te leiden.

Poets de best practices van Facebook-marketing op – gebruik native Facebook-video’s, voeg boeiende afbeeldingen toe – zoals bij alle inhoud, het toevoegen van visuele elementen zorgt voor meer betrokkenheid.

# 24. Start een YouTube-kanaal

Zoals het Jeffree Star-voorbeeld duidelijk laat zien, met meer dan een miljard actieve gebruikers, YouTube is een essentieel hulpmiddel geworden voor marketeers die op zoek zijn naar manieren om websiteverkeer te krijgen.

YouTube-statistieken
YouTube-statistieken. Bron: HubSpot.

Aangezien je YouTube niet als primaire inkomstenbron gebruikt, maar als een gereedschap om het verkeer naar uw site te stimuleren, moet u nadenken over hoe u als merk het potentieel ervan kunt benutten.

Over het algemeen kunnen we slechts een paar zeer effectieve typen video-inhoud schetsen, dus bedenk welke het beste bij u past:

 • Klantengetuigenissen
 • Instructievideo’s en instructievideo’s
 • Productdemonstratievideo’s op aanvraag
 • Evenementvideo’s

YouTube-video’s kunnen gemakkelijk opnieuw worden gebruikt – ingekort om te gebruiken als native video’s op Facebook en Instagram of ingesloten in een blogpost op uw website.

# 25. Ga leven

Statistieken tonen aan dat 80% van de gebruikers liever live video bekijkt van een merk dan een blogbericht lezen. Door live video’s te gebruiken om uw merk te promoten, kunt u de aandacht van het publiek trekken.

Live video’s zijn vooral effectief voor het delen van bedrijfsnieuws en het promoten van aankomende evenementen en productlanceringen – zorg er dus voor dat je ze gebruikt om meer merkbekendheid te krijgen.

# 26. Gebruik Instagram om verkeer te genereren

Een recent onderzoek uitgevoerd door HubSpot toonde aan dat zeven van de tien hashtags op Instagram gebrandmerkt zijn.

#PutACanOnIt - RedBull-hashtag
#PutACanOnIt – De hashtag van het RedBull-merk heeft meer dan 1.000 volgers ertoe gebracht foto’s van zichzelf te maken met een RedBull-blikje. Bron: Instagram.

Dus, als u er nog niet in bent geslaagd om een ​​aangepaste hashtag voor uw merk te maken, is dit nu het juiste moment!

Dit is tenslotte het platform waar gebruikers het meest omgaan met merkinhoud. Statistieken tonen dat aan merken krijgen 10x hogere betrokkenheidscijfers op Instagram dan op Facebook.

Het spreekt voor zich dat u afbeeldingen van hoge kwaliteit moet plaatsen die passen bij uw merkesthetiek.

Maar dat alleen zal niet genoeg zijn – elke gebruiker op Instagram doet precies hetzelfde.

Dus, wat zijn enkele extra manieren om websiteverkeer via Instagram te genereren?

 • Voeg een call-to-action toe aan je Instagram-berichten
 • Maak boeiende, korte video’s (of gebruik ze opnieuw) en voeg uw website-URL toe
 • Werk samen met influencers
 • Bied je Instagram-publiek iets extra’s: bonussen, kortingscodes en speciale promoties waarmee je ze naar je website kunt leiden
 • Voeg ongeveer 5 hashtags toe aan uw berichten om ervoor te zorgen dat ze worden weergegeven in relevante hashtag-feeds
 • Deel door gebruikers gegenereerde inhoud
FashionNova op Influencer marketing en UGC op Instagram
FashionNova weet te profiteren van Influencer-marketing en UGC op Instagram en sluipt in een call-to-action.

# 27. Doe mee met beïnvloeders

Hier is een leuk feitje: 89% van de marketeers zegt dat de ROI van influencer-marketing hoger is in vergelijking met andere marketingkanalen.

Het bereiken van influencers met grote volgers kan een game-changer zijn, maar het kan ook een grote investering zijn, dus wat je ook doet, vergeet niet micro-influencers.

Hoewel ze een kleiner publiek hebben (laten we zeggen tussen de 1000 en 100.000), hebben ze meestal een hogere betrokkenheid, en met een beetje onderzoek kun je individuen identificeren wiens niche overeenkomt met die van jou en wiens merkpersoonlijkheid overeenkomt met jouw merkimago.

# 28. Bouw een loyale community op Twitter

Er zijn veel mogelijkheden om verkeer via Twitter te leiden (afhankelijk van uw branche natuurlijk) en hashtags staan ​​centraal. Op dit platform is het cruciaal om niche-specifieke hashtags te gebruiken en ook je hashtags te maken.

Maar het belangrijkste op Twitter is om te weten WHO waar je mee praat. Geef uw merk een onderscheidende stem of richt uw Twitter-berichten op een specifieke doelgroep. Vonkende gesprekken en buzz vormen de kern van tweeten.

Vergeet ook niet om boeiende visuals in je tweets te sluipen. Volgens Buffer, tweets met visuals ontvang 1,5x meer aandelen.

# 29. Wees actief op LinkedIn

Kijk LinkedIn niet over het hoofd. Dit is een platform dat speciaal is gemaakt voor zakelijke netwerken en het werkt uitzonderlijk goed voor B2B-bedrijven. Statistieken tonen dat aan 97% van de marketeers gebruikt LinkedIn voor marketingdoeleinden.

Statistieken over B2B-marketeers die LinkedIn gebruiken
Statistieken over B2B-marketeers die LinkedIn gebruiken. Bron: Strijkpapier.

Dus, hoe u een sterke aanwezigheid op LinkedIn kunt opbouwen?

Zorg eerst en vooral voor een goede flow tussen uw website en LinkedIn – zorg ervoor dat u een LinkedIn-deelknop op uw berichten heeft en e-mail uw website-inhoud rechtstreeks naar uw connecties met behulp van LinkedIn-e-mail.

Maar wat je ook doet, vergeet niet contact te maken met je netwerk! Reageer op berichten van andere kanalen. Wanneer u artikelen plaatst, neem dan uw persoonlijke mening op en voeg vragen en polls toe.

Hoe boeiender je bent, hoe groter de kans dat je verbinding maakt met je LinkedIn-community en je weg naar autoriteit opbouwt.

# 30. Gebruik de kracht van een goede podcast

Podcasts zijn momenteel enorm. Dat blijkt uit een recent onderzoek 22% van de Amerikanen luistert naar podcasts minstens een keer per week. Ze zijn leuk, populair en bereiken een breed publiek, dus ze zijn een geweldige manier om zowel het websiteverkeer te vergroten als de merkbekendheid te vergroten, aangezien u misschien ontdekt wordt door een nieuw publiek.

Als je een podcast start, kun je interviews doen met thought leaders in je branche. Of, als je niet helemaal wilt meedoen aan dit soort marketing, kun je zelf een gastoptreden op een podcast doen – beschouw dit als een equivalent van gastpost.

Hoe u verkeer kunt genereren met advertenties

# 31. Voer Facebook-advertenties uit

Met zijn algoritmen die het organische bereik voortdurend devalueren (onderzoek uitgevoerd door LYFE Marketing toonde aan dat pagina’s slechts 2% van hun doelgroep bereiken via organische berichten) een 100% organische strategie haalt het gewoon niet.

98% van uw publiek ziet uw inhoud immers niet regelmatig in hun feeds.

Om echt effectief te zijn met uw advertenties, voert u split-tests uit en ontdekt u welke functies het beste werken voor uw publiek om van Facebook-advertenties een duurzaam, winstgevend onderdeel van uw bedrijf te maken.

# 32. Voer Reddit-advertenties uit

Behalve dat het de op twee na populairste website in de VS is, laten de statistieken dat ook zien Reddit heeft 330 miljoen maandelijkse actieve gebruikers.

Om met succes verkeer via Reddit te genereren, moet u eerst een goede subreddit vinden met een publiek dat geïnteresseerd is in uw producten of services.

De rest weet alleen hoe ze een goede balans kunnen vinden tussen het aanbieden van waardevolle informatie en promotie.

Als je wilt slagen, moet je contact opnemen met de Reddit-community oprecht. Alleen dan kun je wegkomen met het plaatsen van advertenties en links naar je website-inhoud relevant aan de discussie.

Dit is belangrijk omdat marketeers die alleen advertenties op Reddit plaatsen, meestal worden gestemd.

Zodra u contact maakt met de community in uw subreddit, kunt u investeren in een gesponsorde post die garandeert dat uw post bovenaan de subreddit wordt vastgezet.

# 33. Voer Twitter-advertenties uit

Zoals het geval is bij sommige andere sociale medianetwerken, neemt dankzij organische algoritme-updates ook het organische bereik op Twitter af.

Geen wonder dat 75% van B2B en 65% van B2C-bedrijven voeren Twitter-advertenties uit – en als u niet op Twitter adverteert, zijn uw concurrenten u al een stap voor.

Gebruik deze technieken om uw Twitter-campagne goed te starten:

 • Wees beknopt
 • Gebruik afbeeldingen
 • Target zoekwoorden
 • Vragen stellen

# 34. Google Ads (PPC) uitvoeren

Investeren in Google-advertenties kan een snelle manier zijn om het websiteverkeer te vergroten door middel van hoogwaardige zoekopdrachten op commerciële basis – ‘65% van alle klikken gemaakt door “gebruikers die van plan zijn te kopen” gaat naar zoekadvertenties.”

Natuurlijk hebben Google-advertentiecampagnes een beetje een leercurve, maar er is niets een goede deskundige gids over het onderwerp en sommige A / B-tests kunnen niet worden opgelost.

# 35. Voer YouTube-advertenties uit

Voordat u een YouTube-advertentiecampagne start, moet u nadenken over uw doelgroep en hoe zij inhoud consumeren. Maar, zoals altijd het geval is bij advertenties, is er veel vallen en opstaan: u kunt A / B-tests uitvoeren om erachter te komen welke soorten advertenties het beste presteren.

YouTube heeft drie soorten advertentie-indelingen je kunt kiezen uit:

TrueView-advertentie

Na 5 seconden deze advertentie te hebben bekeken, kunnen gebruikers ervoor kiezen om op ‘overslaan’ te klikken. U betaalt voor deze advertentie als gebruikers deze 30 seconden bekijken of als ze op de advertentie klikken.

TrueView Discovery

Dit soort advertenties toont onder-aanbevolen video’s of in YouTube-zoekopdrachten. U betaalt voor deze advertentie als gebruikers erop klikken en de video bekijken.

Bumper

Bumperadvertenties zijn korter maar kunnen ook niet worden overgeslagen. Ze worden voor, tijdens of na een video getoond. U betaalt voor bumperadvertenties wanneer uw advertentie 1000 keer wordt weergegeven.

# 36. Koop advertentieruimte op vergelijkbare sites

Adverteren op sociale media is één ding, maar adverteren op vergelijkbare websites is ook een geweldige manier om het websiteverkeer te vergroten.

Hier volgen enkele manieren waarop u advertentieruimte kunt kopen:

# 37. Adverteer via advertentienetwerken

Gebruik makend van advertentienetwerken kan u helpen advertentie-inkomsten te genereren met uw inhoud. Dit geeft u de kans om digitale advertenties te maken die gericht zijn op een gerichte groep klanten.

Advertentienetwerken verbinden kopers en verkopers. Ze richten zich op klanten op basis van hun gedrag, locatie, baan en interesses, waardoor u dit niet alleen kunt doen.

# 38. Gebruik retargeting

De meeste bezoekers zullen een paar keer toegang krijgen tot uw website voordat ze een aankoop doen. Er zijn echter een groot aantal bezoekers die uw website slechts één keer openen en nooit meer terugkomen.

Retargeting is een op cookies gebaseerde technologie die eenvoudige Javascript-code gebruikt om uw klanten te volgen en terug te brengen door een advertentie te plaatsen voor het product of de service die ze hebben beoordeeld.

Met retargeting-advertenties kunt u potentiële klanten terughalen naar uw website, wat altijd de kans op conversie vergroot.

Genereer meer verkeer door contact te leggen met communities

# 39. Neem deel aan forums

Zoek waar uw community is en neem contact met hen op. Gebruiken ze Quora, Reddit of Yahoo Answers? Of misschien is er een andere digitale community waar professionals in uw niche discussies voeren en waardevolle inzichten delen?

Gebruik geen forums om alleen uw producten te promoten – het wordt over het algemeen afgekeurd. Neem in plaats daarvan deel aan discussies en voeg waardevolle inhoud toe. Dit zal u helpen relaties op te bouwen met professionals in uw niche en na verloop van tijd zullen ze geïnteresseerd raken in uw bedrijf.

# 40. Wees actief in nichegerichte online gemeenschappen

Kent u nichefora die betrekking hebben op uw branche? Zo niet, begin dan onmiddellijk met zoeken. Dit type online community is een geweldige manier om zeer specifieke doelgroepen te bereiken.

# 41. Neem deel aan Quora

Quora is een populair forum waar mensen discussiëren over elk mogelijk onderwerp dat je maar kunt bedenken. Het is een geweldige plek om te ontdekken hoe klanten reageren en services en producten ervaren in uw branche – of zelfs over uw bedrijf.

Dit type informatie kan van onschatbare waarde zijn – het kan u helpen te leren hoe u uw producten en diensten kunt verbeteren.

Een ding dat u kunt doen, is actief deelnemen aan Quora. Beantwoord de vragen van mensen over onderwerpen die verband houden met uw branche, maar probeer te voorkomen dat u verkoopachtig klinkt.

In dit soort forums moet je relaties opbouwen en vertrouwen winnen als lid – haast je niet met het plaatsen van links naar de blog van je website. Wees relevant en wees behulpzaam.

Na verloop van tijd bouw je een loyale community op die openstaat voor de producten en services van je website.

# 42. Gebruik Reddit om uw inhoud te promoten

Als u veel verkeer wilt ontvangen, moet u contact opnemen met de community Reddit.

Maar wees voorzichtig, dit is een platform waar lezers diepgaande, waardevolle en nuttige inhoud willen krijgen. Kort en generiek doet het niet goed – zoals we al zeiden, je kunt gemakkelijk naar beneden stemmen.

Dus, doe een beetje onderzoek naar je subreddit, ontdek welk type berichten populair zijn en plaats alleen je beste inhoud.

# 43. Deel afbeeldingen op Pinterest

Als u een B2C-bedrijf heeft, kan het regelmatig plaatsen (of hergebruiken) van aantrekkelijke productafbeeldingen en aangepaste afbeeldingen en het maken van borden (met uw branchetrefwoorden) u helpen op de verkeersafdeling.

Dat blijkt zelfs uit statistieken Pinterest genereert 33% meer websiteverkeer naar winkelsites dan Facebook.

Vergeet niet dat Pinterest precies hetzelfde werkt als andere sociale mediaplatforms – regelmatig posten is de sleutel tot succes.

# 44. Ontwikkel SlideShare-presentaties

Wist je dat SlideShare staat op de lijst van de 150 meest bezochte websites ter wereld?

Onderschat dit platform niet – meer dan 80% van de 70 miljoen websitebezoekers van SlideShare komt door organisch onderzoek!

Bovendien kunt u bloginhoud eenvoudig hergebruiken in een presentatie en SlideShare gebruiken als weer een ander kanaal dat verkeer naar uw site zal leiden.

Promoot uw website offline

# 45. Sponsorevenementen

Het sponsoren van evenementen is een geweldige manier om uw merkbekendheid te vergroten en zakelijke autoriteit in uw branche te vestigen.

Kies een evenement dat past bij uw merkimago en dat waarschijnlijk door uw doelgroep wordt bezocht. Blootstelling aan media en een kans om uw merklogo te laten zien, is altijd een krachtige manier om meer interesse te wekken.

# 46. Adverteer op conferenties

Als u de kans krijgt om tijdens een conferentie te spreken over een onderwerp dat verband houdt met uw branche of uw bedrijf, mis het dan niet. Bovendien is netwerken met marktleiders nooit een slechte zaak, en is het ook geen gelegenheid om nieuwe leads aan te trekken uit de pool van bezoekers.

Genereer meer verkeer door uw website te optimaliseren

# 47. Focus op mobiel gebruiksgemak

Surfen op internet gebeurt niet langer alleen op desktops – steeds meer mensen gebruiken mobiele apparaten om toegang te krijgen tot internet. Eigenlijk, onderzoek toont aan dat 70% van het websiteverkeer gebeurt op een mobiel apparaat.

Als uw website niet is geoptimaliseerd voor mobiel, zullen uw mobiele bezoekers waarschijnlijk niet terugkomen.

Zorg er dus voor dat uw website responsief is op alle apparaten, kies een mobiel-responsief thema en zorg ervoor dat de inhoud van uw website er goed uitziet op de mobiel!

# 48. Versnel uw website

Het hebben van een snelle website vertaalt zich in een goede gebruikerservaring. Onderzoek toont aan dat websitebezoekers dat zijn zal waarschijnlijk uw website verlaten als het laden meer dan 3 seconden duurt.

Wat u dus altijd kunt doen, is uw site snel testen, een goede hostingprovider kiezen en uw afbeeldingen optimaliseren (afbeeldingsgrootte verkleinen).

# 49. Optimaliseer uw CTR

Uw CTR (klikfrequentie) is een van uw belangrijkste statistieken.

Hoewel CTR-optimalisatie niet altijd het meest eenvoudige is, kunt u:

 • Neem zoekwoorden op in uw titeltag, URL en metabeschrijving
 • Houd ze allemaal binnen de tekenlimiet met een tool als de SeoMofo Snippet Optimizer
 • Gebruik krachtige woorden
 • Schrijf boeiende titels (raadpleeg tools zoals Headline Analyzer)

# 50. Bekijk Analytics-gegevens

Analysetools zoals Google Analytics kunt u volgen:

 • Hoe en waar uw inhoud wordt gedeeld.
 • Mobiel verkeer
 • Meest bezochte pagina’s
 • Verwijzingen
 • Organische zoekwoorden

Dit kan u ongelooflijke inzichten geven in uw publiek en nog veel meer.

In plaats van uit te gaan van een blinde gok, helpt een tool als Google Analytics u bij het nemen van gegevensgestuurde beslissingen over hoe u uw website kunt verbeteren.

# 51. Onderzoek uw concurrenten

Sommige van deze manieren om websiteverkeer te krijgen, werken voor u, andere niet.

Uiteindelijk is er geen algemene regel voor elk type bedrijf.

Maar wat over het algemeen voor elk bedrijf werkt, is het vinden van succesvolle voorbeelden van hun bedrijfsmodel in dezelfde branche en leren van brancheleiders.

Daarom moet u een beetje graven – onderzoek wat uw concurrenten gebruiken!

 • Wat is hun contentstrategie?
 • Welke zoekwoorden blijven ze gebruiken in PPC?
 • Met wie werken ze samen??

Dat is altijd de kennis die het meest relevant is voor u.

# 52. Bepaal uw beste verkeersbron en schaal

Ten slotte is het aan jou om je resultaten bij te houden, je analyses in de gaten te houden en te bepalen waar het meeste van je verkeer vandaan komt.

Wanneer u goed begrijpt welk type bronnen het meeste verkeer genereert en in welk percentage van dat verkeer wordt omgezet, weet u waar u in moet investeren. Verdubbel wat er al presteert!

Heeft u meer ideeën over hoe u meer websiteverkeer kunt genereren?

Deel ze hieronder!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me