Beste forumsoftware (gratis en betaald)

Beste gratis en betaalde forumsoftwareAls u op zoek bent naar de beste forumsoftware of de beste vrij forumsoftware om een ​​online community te creëren, kan het enorme aantal opties overweldigend zijn.

Maar er zijn er verschillende die opvallen als de beste forumsoftware – het beste omdat ze betrouwbaar zijn en boordevol functies zitten die je nodig hebt in een forumprogramma.

In deze gids laten we u kennismaken met 10 beste forumsoftwareprogramma’s die uw leven gemakkelijker moeten maken bij het zoeken naar de juiste software voor het opbouwen van uw online community.

Laten we erin duiken.

De beste forumsoftware

Het kiezen van de juiste forumsoftware komt neer op wat het beste bij u past.

Met een van de onderstaande programma’s kun je niet echt fout gaan. U kunt dus ook gerust een paar opties uitproberen voordat u op de beste forumsoftware voor u landt.

Het kan belangrijk zijn om op te merken dat de prijzen voor de premiumopties op de lijst correct zijn op het moment van publicatie, maar later kunnen veranderen.

1 – vBulletin (Betaald)

De vBulletin-website. Het is een van de beste forumsoftware.

VBulletin is een premium forumsoftware, maar staat bovenaan de lijst omdat het snel is in te stellen, geavanceerde mogelijkheden heeft en de mogelijkheid heeft om de forumsoftware zelf te hosten, of via hun betaalbare en betrouwbare cloudhosting.

Dit forumprogramma kan in 15 minuten worden opgezet en is gebouwd met SEO- en beveiligingsfuncties, dus u hoeft zich geen zorgen te maken dat u dat zelf moet regelen.

Het heeft ook een door AI aangedreven gebruikersbetrokkenheidsfunctie om uw gemeenschap organisch te laten groeien.

Bovendien is dit een van de beste forumsoftware omdat deze kant-en-klaar voor mobiele apparaten geschikt is. De mobiele ervaring wordt zelfs automatisch geoptimaliseerd. Uw online community wordt dus goed weergegeven op alle apparaten en desktops.

De beheeropties zijn ook eenvoudig, dus het is geen gedoe om uw forum zelf te beheren.

U kunt vBulletin zelf hosten voor een eenmalige prijs van $ 249, of u kunt ervoor kiezen om de forumsoftware op hun cloudservers te hosten vanaf $ 15 per maand. Als u ervoor kiest om te hosten met vBulletin, zijn onderhouds- en forumsoftware-upgrades inbegrepen en geregeld.

Het is een software die het meest geschikt is voor iedereen die een gebruiksvriendelijk forumprogramma nodig heeft.

2 – Verhandeling (Betaald)

De Discourse website. Het is een van de beste gratis forumsoftware.

Discourse is zeker een van de beste gratis forumsoftware die er is. Het is een populaire optie omdat het open source is en veel handige functies en integraties heeft.

Het is het meest geschikt voor iedereen die integraties nodig heeft om hun workflows te stroomlijnen.

Er is een classificatiesysteem dat niet alleen wordt gebruikt om nieuwe leden te onderscheiden van ervaren gebruikers, maar ook om automatisch meer moderatiemogelijkheden te geven aan gebruikers die voldoende hebben bijgedragen om het te verdienen.

Op die manier kan uw community zichzelf modereren en kunnen nieuwe gebruikers niets ongepasts posten of privéberichten sturen.

Het kan ook worden gebruikt met WordPress om van uw website een forum te maken. Elke blogpost wordt een forumbericht. Het werkt ook met de Akismet WordPress-plug-in om spam te modereren.

Discourse biedt vele andere nuttige integraties zoals Slack, IFTTT, Zapier, Zendesk, Patreon, GitHub, Google Analytics, Google Adsense, Amazon en meer. Social media-integraties zoals Facebook, Instagram, Twitter en anderen zijn ook vertegenwoordigd.

Als u de voorkeur geeft aan een managed hosting-oplossing in plaats van uw forumsoftware zelf te hosten, is daar een optie voor en deze begint vanaf $ 100 per maand.

3 – phpBB (Vrij)

De website van het phpBB-forumprogramma.

PhpBB is een van de oudste, gratis forumprogramma-opties die er zijn. Het is zowel open source als door uzelf gehoste forumsoftware.

Het heeft alle basisfuncties die je nodig hebt in forumsoftware, inclusief gebruikersmoderatie, privéberichten, meldingen, de mogelijkheid om gebruikersrechten in te stellen, enz..

Niet alleen dat, maar het heeft ook ingebouwde beveiliging, antispam en cachemogelijkheden.

Je hebt ook de mogelijkheid om plug-ins te gebruiken om mogelijkheden toe te voegen die niet standaard zijn.

PhpBB heeft een responsief ontwerp. U hoeft zich dus geen zorgen te maken als uw leden toegang willen tot uw community op hun mobiele apparaten.

Hoewel de basisfuncties misschien niet zo speciaal lijken, aangezien deze standaard zouden moeten zijn bij alle forumsoftware, zijn de specifieke mogelijkheden behoorlijk robuust.

Het privéberichtensysteem is bijvoorbeeld ongeveer net zo goed als het verzenden van een e-mail met de provider die u gebruikt. U kunt bijlagen toevoegen, een adresboek maken, concepten maken, bijlagen toevoegen, berichten in gespreksmodus bekijken en meer.

Het is een solide optie en daarom is het gecementeerd als een van de beste gratis forumsoftware.

Houd er echter rekening mee dat hoewel phpBB gratis is, het een zelf-gehoste optie is, dus je zou een hostingprovider nodig hebben.

4 – SMF (Vrij)

De website van Simple Machines Forum: de forumsoftware die het meest geschikt is voor mensen met een beperkt budget.

Simple Machines Forum (SMF) is een open-sourceprogramma en heeft alle functies die u van de forumsoftware mag verwachten. Het is het meest geschikt voor iedereen met een beperkt budget die nog steeds professionele forumsoftware nodig heeft.

De gebruikersinterface (UI) is schoon en eenvoudig, waardoor het er vrij professioneel uitziet.

Het heeft ook een geavanceerde pakketbeheerder, zodat u met een paar klikken wijzigingen kunt aanbrengen die de wijzigingen snel toepassen in zelfs grote gemeenschappen. U kunt dus de dagen vergeten dat het uren duurde om meerdere wijzigingen toe te passen in een grote database van forumleden.

SMF ondersteunt ook meerdere talen tegelijk. Op die manier hoeft niemand zich buitengesloten te voelen, wat geweldig is.

Het is ontworpen voor optimale prestaties en schaalbaarheid, evenals verbeterde SEO en caching. Het is dus gebouwd voor grote gemeenschappen. Dat is ook waarom de geavanceerde instellingen voor toestemming en gebruikersbeheer bijzonder welkom zijn.

5 – xenForo (Betaald)

De xenForo-website.

XenForo is een door uzelf gehoste premium forumsoftware die het meest geschikt is voor bedrijven. Het gebruikt gamification om de betrokkenheid van gebruikers te vergroten en integreert met Facebook, zodat gebruikers zich kunnen registreren via sociale media. Het maakt het delen op Facebook ook gemakkelijker.

XenForo heeft een recente activiteitenfeed, zodat leden snel op de hoogte kunnen blijven. Er zijn ook meldingen om de interactie met de community nog eenvoudiger te maken.

Het heeft een slanke, elegante en professionele gebruikersinterface en ingebouwde SEO-optimalisatie om de forumfunctionaliteit te vergroten.

Er zijn meer dan 2.000 add-ons die variëren van verschillende gamification-functies tot beheer, en verbeterde zoek-add-ons zoals de populaire en krachtige ElasticSearch-software.

Het is waarschijnlijk dat u alle add-ons vindt die u nodig heeft, maar in het geval dat u dit niet doet, kunnen ze u helpen met het ontwikkelen van uw eigen add-ons.

XenForo brengt u $ 160 terug en er zijn ook add-ons zoals een installatieservice, brandingverwijdering en andere opties. Je moet het ook zelf hosten zoals eerder vermeld.

6 – Vanille-forums (Betaald)

De website van Vanilla Forums.

Vanilla Forums is een beheerde forumsoftware die het meest geschikt is voor grotere bedrijven die een forumprogramma nodig hebben dat een serieuze klap zal uitdelen als het gaat om gebruikersbetrokkenheid.

Ze bieden een groter aantal rollen en mogelijkheden voor gebruikersrechten. Dit geeft gebruikers meer prikkels om contact te maken met de community.

Naast gebruikersbetrokkenheid, is er ook aandacht voor efficiëntie. Dus, als u een bedrijfseigenaar bent die dit forumprogramma als ondersteuningssysteem wil gebruiken, dan kan dat. Het is gebouwd met het oog op de gebruikerservaring, zodat u de tijd die u aan ondersteuning besteedt, kunt verminderen.

Het helpt ook dat Vanilla Forums een kennisdatabasesysteem heeft, zodat bedrijven kunnen besparen op ondersteuningstickets door een zelfbedieningsoptie te hebben.

Je kunt Vanilla-forums volledig brandmerken en het reageert ook volledig op alle mobiele apparaten. Er is een geavanceerde rapportage, zodat u moeiteloos de prestatiestatistieken kunt bijhouden om ervoor te zorgen dat uw team op schema blijft.

Plannen variëren van $ 689- $ 10.000 en er is ook een aangepaste optie die deze prijsklasse overschrijdt voor het geval u een bedrijf bent met groeiende behoeften.

7 – MyBB (Vrij)

De MyBB-website.

MyBB is een open-source, door uzelf gehoste forumsoftware die het beste past bij bedrijven die een elegant, maar kosteneffectief forumprogramma nodig hebben.

Wanneer je een forum maakt met MyBB, is het verbluffend elegant, opvallend en ziet het er professioneel uit. Er is ook een geweldige gebruikerservaring met zijn overzichtelijke lay-out en ontwerp.

De interface is eenvoudig en dit omvat ook beheerpagina’s.

MyBB heeft alle basisforumfuncties die u nodig heeft, maar er zijn honderden gratis plug-ins en thema’s als u de mogelijkheden wilt uitbreiden of als u het ontwerp en de lay-out wilt wijzigen.

Het wordt geleverd met veel plug-ins en thema’s, dus u zult waarschijnlijk kunnen vinden wat u zoekt. Bijvoorbeeld caching, minificatie, CDN, gamification, beveiliging, antispam en administratieve plug-ins, en nog veel meer.

Er is ook een sterke, langlopende community achter MyBB die het in meer dan 30 talen heeft vertaald, en er zijn opties om de betrokkenheid van gebruikers met gamification te vergroten.

Al het bovenstaande maakt het een van de beste gratis forumsoftware voor zowel bedrijven als particulieren.

8 – Flarum (Vrij)

De Flarum-website. Het is een nieuwere, gratis forumsoftware.

Flarum is een nieuwe kanshebber op de forumsoftwaremarkt. Hoewel deze open-source forumsoftware momenteel in bètatest is, is het nog steeds een professionele en elegante oplossing met een sterke focus op gebruikerservaring.

Flarum is volledig responsief en super mobielvriendelijk. Het heeft grotere knoppen, oneindig scrollen, vloeiende animaties en een berichtsamensteller die op het scherm zweeft. U kunt dus door de pagina blijven scrollen zonder het berichtvenster te verlaten en te verliezen wat u hebt getypt.

De functies doen denken aan een sociale mediasite, bijvoorbeeld met de Pusher-extensie kunnen gebruikers live chatten. Er zijn ook meldingen die worden georganiseerd door discussies, zodat ze gemakkelijker te consumeren zijn.

Wanneer je erin gooit dat je vermeldingen kunt plaatsen voor andere gebruikers zoals Twitter, gaat Flarum van een gewoon forumprogramma naar een van de beste gratis forumsoftware. Het kan zelfs wedijveren met de beste forumsoftwareprogramma’s met premium-opties.

Een WordPress-integratie is momenteel in ontwikkeling, samen met vele andere functies zoals antispam, statistieken, sneltoetsen, privéberichten, gamification-opties en meer.

Het is een elegante forumsoftware die het meest geschikt is voor zowel particulieren als bedrijven.

9 – Invision Power Board (Betaald)

De Invision Power Board-website.

Invision Power Board is een premium forumprogramma dat het meest geschikt is voor bedrijven. Hoewel het nog steeds geweldig kan zijn voor individuen die publieke figuren zijn of voor degenen die influencers op sociale media willen zijn.

Je kunt dit niet alleen als forum gebruiken, maar je kunt het ook gebruiken als een ticketsysteem voor ondersteuning, een e-commerceplatform, CMS, een systeem voor het delen van bestanden, een blog en meer.

Het heeft een RTF-editor voor een uitstekende gebruikerservaring en het is ook gemakkelijk te beheren als beheerder. Het reageert ook, dus het werkt goed op mobiele apparaten.

Invision Power Board is ook ongelooflijk flexibel, wat betekent dat u zelfs de activiteitenfeed per gebruiker kunt aanpassen.

Omdat het een forumprogramma is, kunnen gebruikers elkaar ook helpen de werkdruk van het ondersteuningsteam van een bedrijf te verminderen.

Invision Power Board is een beheerde oplossing met abonnementen variërend van $ 45- $ 130 per maand.

10 – NodeBB (Betaald)

De NodeBB-website.

NodeBB is een van de beste forumsoftware vanwege het moderne ontwerp en de flexibiliteit.

Het admin-paneel is intuïtief, opvallend en laat je absoluut alles over je forum beheren. Het forum zelf heeft ook een opvallend, natuurlijk ontwerp en lay-out.

Het maakt echt een geweldige allround gebruikerservaring voor iedereen.

NodeBB is een premium-optie die wordt beheerd, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over het afzonderlijk ontvangen van hosting. Het maakt gebruik van cloudhosting om ervoor te zorgen dat uw forum snel wordt geladen.

Er zijn ook veel integraties, waaronder WordPress, Slack, MailChimp, Facebook, Google Adsense, Twitter, Amazon S3, Twilio en nog veel meer.

NodeBB stopt daar niet. Er is ook een bibliotheek met plug-ins om de functies van je forum uit te breiden. Er is alles, van praktische plug-ins voor beveiliging en die voor efficiëntie, gamification en gebruikersbetrokkenheid.

U kunt bijvoorbeeld een plug-in installeren om gebruikers andere leden te laten vermelden op andere sociale mediaplatforms, zoals op Twitter.

Het heeft een mobile-first ontwerp, het is SEO-geoptimaliseerd, heeft een analyse-dashboard en gebruikers kunnen in realtime chatten.

NodeBB is open-source forumsoftware die begint bij $ 250 per maand. Automatische dagelijkse back-ups en onbeperkt personeel en leden van de gemeenschap komen ook met alle plannen.

Afsluiten

Daar heb je het: niet alleen zijn dit de beste forumsoftware, maar sommige zijn ook de beste vrij forum software opties.

We hopen dat je de meest geschikte software hebt gevonden die bij je past.

Uw volgende stappen voor het opbouwen van uw online community zijn:

  • Het opzetten van de door u gekozen forumsoftware op een hostingplan.
  • Een domeinnaam kiezen en deze verbinden met uw forumprogramma.

U kunt kijken hoe u een domeinnaam kiest, u aanmeldt bij Bluehost & WordPress installeert en hoeveel een website kost voor meer informatie.

Kon u de forumsoftware kiezen die het beste bij u past? Wat zoekt u in forumsoftware? Wat beschouwt u als de beste forumsoftware of de beste vrij forumsoftware? Deel uw mening in de onderstaande opmerkingen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me