BlueHost MySQL Database-zelfstudie

Sinds de oprichting in 2003 heeft BlueHost voortdurend voldaan aan wat haar uiteindelijke doel is, namelijk het bieden van een ongeëvenaarde webhosting-ervaring aan hun klanten. Om dit doel te bereiken, blijven ze opmerkelijke en nuttige hostingfuncties, tools en services opnemen voor hun klanten om eenvoudig hun website (s) te maken en te beheren, en om belangrijke bestanden en gegevens efficiënt op te slaan en op te halen.

Met de MySQL-database van BlueHost weet u zeker dat de gegevens van uw website veilig zijn.

Wat is een MySQL-database?

Een database is simpelweg een verzameling gegevens. Uw computer dient bijvoorbeeld als een database voor documenten en bestanden die u heeft opgeslagen en opgeslagen. Ondertussen is een databaseprogramma een soort computersoftware die is ontworpen om grote hoeveelheden gegevens te verwerken. In plaats van uw gegevens willekeurig overal op te slaan en te dumpen, slaat een databaseprogramma ze efficiënt op, zodat u ze gemakkelijk kunt terugvinden of herstellen. Dit is waar MySQL in beeld komt.

Er zijn veel webgebaseerde programma’s die regelmatig gegevens moeten opslaan en ophalen. Dit omvat blogs, contentmanagementsystemen (CMS) en beeldgalerijen. Een blogsoftware moet bijvoorbeeld artikelen opslaan en ophalen wanneer een bezoeker naar uw site gaat. Hetzelfde geldt voor fotogalerijen waar informatie over de foto’s in de database wordt opgeslagen. Maar in plaats van hun eigen systeem voor het opslaan en ophalen van gegevens te implementeren, gebruiken deze software gespecialiseerde databaseprogramma’s.

Veel databasesoftware ondersteunt een computertaal genaamd “SQL”, die speciaal voor een dergelijk doel is ontworpen. SQL wordt gebruikt door degenen die willen dat de databasesoftware het werk van het beheren van gegevens afhandelt door er instructies naar toe te sturen. Er zijn tal van databases die SQL ondersteunen, waaronder MySQL.

MySQL is in feite een populair merk van databasesoftware dat op websites draait. U ziet waarschijnlijk dat het wordt geadverteerd in de lijst met webhosts, evenals in de systeemvereisten voor sommige websoftware zoals in blogs en CMS.

Waarom heb ik MySQL nodig??

Op dit punt moet u onthouden of uw webhostingprovider de databasesoftware heeft die uw webtoepassing nodig heeft. Meestal wordt MySQL geleverd met populaire blog- en CMS-software. In feite hebben bijna alle commerciële webhostingproviders MySQL als een van de meest essentiële onderdelen van hun hostingplannen, dus u hoeft zich hier waarschijnlijk geen zorgen over te maken.

Zoals eerder vermeld, als je een blog- of CMS-platform zoals WordPress of Drupal gebruikt, moet je je blog of website op een webhost plaatsen die je een MySQL-database biedt omdat deze wordt gebruikt om al je inhoud op te slaan, webpagina’s, evenals opmerkingen van bezoekers.

Hoe kan ik een MySQL-database maken?

Gelukkig is BlueHost een van die webhostingbedrijven die een gebruiksvriendelijke interface biedt waarmee u in snelle en eenvoudige stappen uw eigen MySQL-database kunt maken. Dit moet je doen:

  1. Log in op het cPanel.
  1. Onder de Databases categorie, zoek naar de MySQL-databases pictogram en klik erop.
  1. Vanaf daar ziet u de Nieuwe database veld waar u een naam voor de database moet typen.

Klik daarna op Database maken.

  1. Klik op Ga terug om te controleren of de nieuwe database al is verschenen in uw tabel Huidige databases.

Hoe kan ik een MySQL-database verwijderen?

Het verwijderen van een MySQL-database is net zo eenvoudig als het maken ervan. Het enige wat je hoeft te doen is naar de Huidige databases sectie en van daaruit kunt u op klikken Database verwijderen koppeling.

Hoe kan ik een databasegebruiker maken?

Zodra u een database hebt gemaakt, moet u een gebruiker toewijzen, evenals de rechten die u aan die nieuw gemaakte database wilt toevoegen. Dit is wat u moet doen bij het maken van een databasegebruiker:

  1. Ga via het bedieningspaneel naar de MySQL-gebruikers sectie van de MySQL-databases
  1. Voer een gebruikersnaam in onder de Voeg een nieuwe gebruiker toe Uw gebruikersnaam mag maximaal 7 letters bevatten.
  1. Van de Wachtwoord veld, voer uw gewenste wachtwoord in. Typ het opnieuw onder de Wachtwoord opnieuw)

  1. Als je klaar bent, klik je op Gebruiker aanmaken.

Nadat u een databasegebruiker heeft gemaakt, moet u de rechten ervan definiëren. Deze bevoegdheden bepalen de functies van de gebruiker en de interactie met de database. Een van de rechten van de gebruiker is bijvoorbeeld om informatie toe te voegen en te verwijderen. Het hangt af van welke specifieke privileges u opneemt voor die specifieke gebruiker.

Hoe kan ik een databasegebruiker verwijderen?

Om een ​​databasegebruiker te verwijderen, navigeert u eenvoudig naar Huidige gebruikers sectie en klik vervolgens op het rode “X” -pictogram naast de gebruiker die u wilt verwijderen. Het is zo simpel!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me