BlueHost Private WHOIS-gids

Samen met de snelle vooruitgang van technologie komt het toenemende aantal mensen dat profiteert van de moderne manieren van vandaag. Internet is een van de grootste doorbraken in de geschiedenis van technologie. Hier heb je toegang tot allerlei informatie en kun je zelfs winkelen voor verschillende producten en diensten. Maar het punt is dat er bijna altijd een keerzijde is aan alles. Internet is niet alleen een informatiebron, maar wordt ook gebruikt als medium om anderen uit te buiten.

Sommige mensen gebruiken internet voor hun bedrieglijke bedrijfsschema’s. Heeft u ooit een e-mail van een anonieme persoon ontvangen waarin u wordt geïnformeerd over hun scherp geprijsde producten / diensten en de beste deals? Dit zijn eigenlijk spamberichten of ongewenste e-mails die we niet in onze inbox willen zien. Ze zijn gewoon vervelend en kunnen een beetje verontrustend zijn, vooral als je je begint af te vragen hoe ze in de wereld in de eerste plaats je e-mailadres hebben kunnen achterhalen!

Wat is een domeinnaam?

Voor ondernemers die hun eigen website willen maken en beheren, wordt het ten zeerste aanbevolen om uw eigen domeinnaam te registreren om de geloofwaardigheid van uw bedrijf of merk te verbeteren. Wie zou tenslotte online zaken met u willen doen als u geen geregistreerde domeinnaam voor uw website heeft?

Een domeinnaam verwijst simpelweg naar de naam van uw website. Het wordt gebruikt om een ​​of meer IP-adressen te identificeren. Domeinnamen worden gebruikt in URL’s om specifieke webpagina’s te identificeren. Bijvoorbeeld in de URL https://yournamehere.com/index.html, de domeinnaam zou zijn https://yournamehere.com.

Elke domeinnaam wordt geleverd met een achtervoegsel dat aangeeft welke top-level domein (TLD) waartoe het behoort. Enkele voorbeelden van dergelijke domeinen zijn onder andere .com, .org, .info, .gov, .edu en .net.

U hoeft niet bij een groot bedrijf te zijn om een ​​domeinnaam te hebben, aangezien iedereen er een voor zichzelf kan registreren.

Hoe een domeinnaam te registreren

Er zijn tal van manieren om een ​​domeinnaam te registreren. Hier zijn er een aantal:

U kunt een domeinnaam rechtstreeks registreren via The Internet Corporation for Assigned Names and Numbers ’(ICANN) domeinnaamregistrar. ICANN is een door de overheid aangewezen organisatie voor het monitoren en beheren van domeinnamen.

Als u het proces van registratie van uw domein bij ICANN niet wilt doorlopen, kunt u ervoor kiezen om het te registreren via een webhost zoals BlueHost. Het bedrijf registreert de domeinnaam namens u, wat handig is voor u.

Hoe kan ik mijn persoonlijke gegevens beschermen met een BlueHost-account?

Zodra u een domeinnaam heeft geregistreerd, heeft ICANN uw persoonlijke gegevens nodig, zoals uw echte naam, thuis- en / of bedrijfsadres, e-mailadres en telefoonnummer. Dit wordt vermeld in een openbaar toegankelijke WHOIS-database. En aangezien iedereen uw persoonlijke informatie in deze database kan zien, zou dit betekenen dat iedereen u kan vinden en contact met u kan opnemen als eigenaar van een domeinnaam. En door iedereen, inclusief spammers, hackers, identiteitsdieven en marketingbedrijven. Dit kan van uw kant behoorlijk riskant zijn, vooral als u een online bedrijf runt.

BlueHost biedt een service met de naam Domain Privacy die uw persoonlijke informatie online beschermt. Domeinprivacy dient als het ware het schild van uw website. Met de Domain Privacy van BlueHost worden alleen uw contactgegevens in de openbare database weergegeven. Ze zullen de rest vervangen door generieke informatie. Op deze manier wordt uw online identiteit goed bewaakt en kunt u uw contactgegevens nog steeds bijwerken zoals voorgeschreven door ICANN.

Hoe u de contactgegevens van uw BlueHost WHOIS-domein kunt bijwerken

Zoals vereist door ICANN, moet u uw contactgegevens bijwerken als domeineigenaar. U kunt deze eenvoudige stappen volgen bij het bijwerken van uw contactgegevens via BlueHost:

  1. Log in op cPanel.
  1. Kijk voor de Domeins sectie en klik op Domeinbeheer. U wordt dan doorverwezen naar een andere pagina.
  1. Klik aan de linkerkant van het paneel om het domein te markeren. Tabbladen verschijnen aan de rechterkant.
  1. Klik in het rechterpaneel op de Contacten
  1. Van daaruit ziet u drie secties onder Contacten, namelijk Beheerder, registrant, en Kies op basis van wat u wilt updaten.
  1. Nadat u de nodige aanpassingen heeft aangebracht, klikt u op Contactgegevens bijwerken.

Gefeliciteerd, u bent klaar met het bijwerken van uw WHOIS-contactgegevens! Het duurt slechts enkele minuten voordat de update van kracht wordt in de WHOIS-database. Eenvoudig en gemakkelijk, toch?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me