De ultieme gids voor het hosten van een website

Hoe werkt webhosting?

Aanvankelijk wanneer u een website maakt of een webontwikkelaar het voor u doet, wordt het alleen op uw computer opgeslagen. De wereld zal zich niet bewust zijn van uw website omdat ze geen toegang hebben tot uw computer. Internet is dus de oplossing. Als uw website via internet beschikbaar moet worden gemaakt, moet deze op een speciale computer worden geplaatst die als server wordt genoemd. Uw website wordt gehost op een bepaalde server die wordt aangeboden door hostingbedrijven.

De server en het datacenter

Datacenter

De server is een speciaal apparaat of een computer die websites opslaat die u via internet bekijkt om toegang tot te krijgen. De server wordt in feite geassocieerd met hostingbedrijven die ze voor uw website verhuren.

We kunnen een server koppelen aan een appartement; Het is een appartement waar websitebestanden staan.

Het datacenter kan een kamer of een speciaal gebouw zijn met meerdere servers, routers, switches en firewalls met de juiste back-upvoeding en redundante datacommunicatieverbindingen.

Daarnaast kan een datacenter privé of gedeeld zijn. Aangezien het datacenter dag in dag uit blijft werken, moet het beschikken over airconditioning en brandbestrijding.

Wat zijn de soorten webhosting?

Gedeelde webhosting

Basisprincipes van gedeelde hosting

Gedeelde webhosting is het basistype van hosting waarbij meerdere website-eigenaren de bronnen van de server delen. Elke website op de gedeelde hostingserver deelt een gemeenschappelijk IP-adres dat van de server is.

Meestal wordt dit type hosting gebruikt door beginners die nieuw zijn in de hostingomgeving, bloggers en eigenaren van kleine websites. Dit is goedkoper dan de andere soorten hosting. Shared Web Hosting Basics voor beginners

VPS (Virtual Private Server) webhosting

VPS-hosting

VPS-hosting, Bij dit type webhosting is de server eigenlijk gepartitioneerd en fungeert elke partitie als een speciale server voor de website die erin is opgeslagen. Het is alleen vrijwel privé; de realiteit is dat de hele server wordt gedeeld tussen de gebruikers. Mogelijk hebt u root-toegang tot uw ruimte op de server, maar de activiteiten van sommige andere websites kunnen de prestaties van uw website enigszins beïnvloeden.

Deze hosting heeft de mogelijkheid om veel verkeer en verkeerspieken aan te kunnen. VPS wordt aanbevolen voor diegenen die meer controle aan de serverzijde nodig hebben en het zich niet kunnen veroorloven om op een dedicated server te investeren.

Het is een beetje duurder dan Shared webhosting maar goedkoper dan Dedicated webhosting.

Dedicated webhosting

Dedicated server hosting

Dedicated webhosting is een type waarbij een enkele server wordt verhuurd aan een gebruiker. De gebruiker heeft root-toegang tot de server. Als u een toegewijde servergebruiker bent, dan kunt alleen u uw website (s) in de server opslaan. De prestaties van uw website hangen af ​​van hoe goed u omgaat met de hostingomgeving. Dedicated webhosting biedt maximale controle en betere serverprestaties. Hoe groter het vermogen, hoe hoger de prijs; vandaar dat het vrij duur is.

Cloud webhosting

Cloud server hosting

Een set servers is samengesteld en wordt een Cloud genoemd; zij zullen een groep websites hosten. Dus meerdere computers werken samen om veel verkeer en pieken voor websites af te handelen. De websites maken gebruik van virtuele bronnen van meerdere servers.

Cloudhosting is vrij duur, maar meestal beschikbaar tegen gebruikskosten.

Soorten webhosting – Hoe u een webhostingplan kiest?

Classificatie van de webhosting op basis van het besturingssysteem.

Op basis van het besturingssysteem van de server zijn er twee hoofdtypen hosting; Windows webhosting en Linux webhosting. Beiden hebben hun unieke kenmerken en beperkingen.

Linux webhosting

Linux is een open source-systeem en hoeft geen licentiekosten te betalen voor het gebruik van Linux als besturingssysteem voor servers en daarom bieden ze Linux-webhostingservices voor de goedkopere prijs. Linux webhosting heeft de voorkeur wanneer uw webapplicatie frameworks zoals WordPress of Joomla etc. gebruikt. Dit type hosting wordt gebruikt voor de websites die zijn gebouwd met PHP, MySQL en Apache. Bovendien biedt het u meer controle en flexibiliteit om de server te besturen. Het heeft een veel eenvoudiger en een beter configuratiescherm zoals cPanel dat wordt gebruikt om websites en e-mails te beheren.

Windows webhosting

Dit is een webhosting waarbij de server Windows als besturingssysteem gebruikt. Als u bekend bent met het Windows-besturingssysteem, zult u zeker plezier beleven aan het gebruik van de Windows-server. Dit type hosting heeft de voorkeur voor op Windows gebaseerde webapplicaties of websites. Stel dat als u .NET Framework gebruikt om een ​​webtoepassing te ontwikkelen, Windows-hosting de enige optie is om deze te hosten. Microsoft geeft veel updates voor Windows-serversoftware. Daarom is er geen ruimte voor bugs en zal deze zo nodig snel worden verholpen.

Wat is het platform of de scripttaal van uw website? – Zoek het geschikte webhostingplan

Dingen die ertoe doen bij het kiezen van een goede webhostingservice

Het is altijd beter om uw vereisten te kennen voordat u het webhostingplan kiest.

Als het gaat om een ​​hostingprovider, is het beter om er onderzoek naar te doen en te controleren op allerlei beoordelingen en ook een aantal factoren, zoals serverprestaties, prijs, functies, klantenondersteuning, serverlocaties en nog veel meer.

Bekijk onze vergelijking van webhosting of bekijk onze 10 beste keuzes voor webhosting voor meer informatie.

Wat is het verschil tussen hosting en domeinnaam?

Wat is hosting?

Hosting is in feite een dienst die wordt aangeboden om uw websites op te slaan op een apparaat of een speciale computer die als server wordt genoemd, zodat het beschikbaar wordt gemaakt voor de mensen die over internet browsen.

Wat is een domeinnaam?

Het is niet voldoende om uw website op een server op te slaan. Er moet een unieke naam zijn om deze te identificeren. Deze unieke naam van uw website staat bekend als Domeinnaam. Meestal bieden hostingproviders deze service van de domeinnaam aan.

Domeinnaam en hosting gaan beide hand in hand voor een website. Beide zijn een integraal onderdeel van een website als deze via internet beschikbaar is. In eenvoudige bewoordingen kunnen we zeggen dat de hosting een plaats is waar een website zich bevindt en de domeinnaam het adres / de naam van die plaats is. De 10 beste domeinregistratieproviders van 2018

Hoe werkt een domeinnaam?

Laten we een realistisch voorbeeld nemen om te begrijpen hoe een domeinnaam werkt. Elk object dat u bent tegengekomen, heeft een naam om te kunnen worden geïdentificeerd. U zult plotseling mensen herkennen die u bij uw naam benaderen.

Evenzo moet een website een naam hebben om via internet te worden geïdentificeerd. De websites hebben echter een eigen IP-adres waarmee we toegang kunnen krijgen tot de bijbehorende website.

De domeinnaam is bedoeld voor menselijk begrip, maar het helpt de browser niet. Het internet heeft dus een DNS-server (Domain Name System) die werkt als een telefoonboek. Deze server heeft een database met de websitenamen en de bijbehorende IP-adressen.

Wanneer u een website aanvraagt ​​met zijn domeinnaam in de browser, zet de DNS de naam om in het equivalente IP-adres.

Soorten domeinnaam

TLD- Top Level Domain

Deze domeinnamen zijn van het hoogste niveau in de DNS-hiërarchie. .com, .co etc zijn de uitbreidingen van Top-Level Domains.

ccTLD- landcode Top Level Domain

Deze domeinnamen hebben meestal een extensie van twee letters en zijn bedoeld voor bepaalde geografische locaties zoals een land. Bijvoorbeeld: .us, .uk, .in enz.

gTLD- generiek Top Level Domain

Deze kunnen door iedereen en van overal geregistreerd worden. De meest voorkomende extensies van dit type zijn .net, .org, .biz enz.

Hoe een domeinnaam registreren?

  1. Bedenk een goede naam die relevant is voor uw website
  2. Er zijn kansen dat de naam die u voor uw website wilt niet beschikbaar is. Het is dus beter om een ​​aantal back-upnamen te hebben.
  3. Plan een goede en betaalbare domeinnaamregistreerder om uw domeinnaam te reserveren.
  4. Als de domeinnaam beschikbaar is, moet u deze kopen.
  5. Wijzig na registratie het DNS-record om uw domeinnaam te laten verwijzen naar uw webhosting.

Afsluiten

Dat is alles wat we hebben voor de ultieme richtlijnen voor het hosten van een website. Ik hoop dat je iets nieuws moet leren!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me