DigitalOcean recensie

9.5 Algemene beoordeling
Veilige, betrouwbare en zeer schaalbare alles-in-één cloudhostingoplossing

DigitalOcean is een hostingbedrijf met hoofdkantoor in New York City, gespecialiseerd in cloud hosting-oplossingen. Hun infrastructuur is zeer schaalbaar en gericht op ontwikkelaars die applicaties en websites bouwen. Afhankelijk van uw opslagbehoeften, kunt u elk plan kiezen uit de 19 Droplet-abonnementen die ze aanbieden. Hun prijzen zijn zeer concurrerend en vanaf slechts $ 5 per maand kunt u serverhosting krijgen.

PROS
 • Beveiligde infrastructuur
 • API en Configuratiescherm
 • Geavanceerde apparatuur
 • Onbeheerde hosting
 • Voorspelbare prijzen
 • Actieve deskundige gemeenschap
CONS
 • Beperkte klantenondersteuning
 • Bied geen basishosting aan
 • Datacenters in enkele regio’s

We hebben nog geen Blog Hosting-optie voor Digital Ocean beoordeeld, omdat ze dit type hosting momenteel niet lijken te bieden.

We hebben nog geen Dedicated Hosting-optie voor Digital Ocean beoordeeld, omdat ze dit type hosting momenteel niet lijken te bieden.

9.5 VPS-beoordeling

Prijs
$ 5


DigitalOcean is gespecialiseerd in het leveren van cloudhosting. Daarom hebben ze geïnvesteerd in de modernste technologie, accessoireservices en professionele ondersteuning om ervoor te zorgen dat u het meeste uit uw cloudhostingplan haalt. Hoewel er niets is als een totaal rampenbestendig systeem, heeft het bedrijf hun cloudservers geconfigureerd om de nadelige effecten van uitvaltijden en serviceverlies te minimaliseren.

Er zijn twee hoofdcategorieën van hostingplannen die het bedrijf aanbiedt: Standard Droplets en CPU Optimized Droplets.

Standaard druppels

Als u op zoek bent naar een hostingoplossing voor uw website of een staging-omgeving, zijn Standard Droplets zeer flexibel voor gebruikers met lage intensiteit rekenbehoeften.

De plannen variëren in geheugen van 1 GB tot 192 GB. Ze verschillen ook in capaciteiten van SSD-schijven en VCPU’s. Een VCPU staat voor een Virtual Central Process Unit en een of meer hiervan worden toegewezen aan een virtuele machine in een cloudomgeving. Hoe meer de VCPU’s in een plan, hoe hoger het rekenvermogen.

De categorie Standard Droplets heeft in totaal 14 plannen. Het plan dat u kiest, hangt af van uw rekenbehoeften en budget.

GEHEUGEN vCPU’s SSD-SCHIJF OVERDRACHT PRIJS
1 GB 1 vCPU 25 GB 1 TB $ 5 / maand
$ 0,007 / uur
2 GB 1 vCPU 50 GB 2 TB $ 10 / maand
$ 0,015 / uur
3 GB 1 vCPU 60 GB 3 TB $ 15 / maand
$ 0,022 / uur
2 GB 2 vCPU’s 60 GB 3 TB $ 15 / maand
$ 0,022 / uur
1 GB 3 vCPU’s 60 GB 3 TB $ 15 / maand
$ 0,022 / uur
4GB 2 vCPU’s 80 GB 4 TB $ 20 / maand
$ 0,030 / uur
8 GB 4 vCPU’s 160 GB 5 TB $ 40 / maand
$ 0,060 / uur
16 GB 6 vCPU’s 320 GB 6 TB $ 80 / maand
$ 0,119 / uur
32 GB 8 vCPU’s 640 GB 7 TB $ 160 / maand
$ 0,238 / uur
48 GB 12 vCPU’s 960 GB 8 TB $ 240 / maand
$ 0,357 / uur
64 GB 16 vCPU’s 1,25 TB 9 TB $ 320 / maand
$ 0,476 / uur
96 GB 20 vCPU’s 1,88 TB 10 TB $ 480 / maand
$ 0,714 / uur
128 GB 24 vCPU’s 2,5 TB 11 TB $ 640 / maand
$ 0,952 / uur
192 GB 32 vCPU’s 3,75 TB 12 TB $ 960 / maand
$ 1,429 / uur

Als u bijvoorbeeld een kleine zakelijke gebruiker of een thuisbedrijf bent, zijn de 8 GB RAM, 160 GB SSD-schijf, 4 vCPU’s en 5 TB aan maandelijks overdrachtsplan voor $ 40 per maand geschikt voor u.

CPU-geoptimaliseerde druppels

Deze categorie druppeltjes is ontworpen voor intensieve toepassingen. Als u het soort gebruiker bent dat op zoek is naar serverbronnen die machine learning, videocodering, actieve front-end webservers, batchverwerking en advertentieweergave kunnen ondersteunen, dan zijn CPU-geoptimaliseerde druppels het beste voor u. Alle CPU’s zijn van het Intel-type met speciale hyperthreads.

GEHEUGEN SPECIALE vCPU’s SSD-SCHIJF OVERDRACHT PRIJS
4GB 2 vCPU’s 25 GB 4 TB $ 40 / maand
$ 0,060 / uur
8 GB 4 vCPU’s 50 GB 5 TB $ 80 / maand
$ 0,119 / uur
16 GB 8 vCPU’s 100 GB 6 TB $ 160 / maand
$ 0,238 / uur
32 GB 16 vCPU’s 200 GB 7 TB $ 320 / maand
$ 0,476 / uur
64 GB 32 vCPU’s 400 GB 9 TB $ 640 / maand
$ 0,952 / uur

Een opmerkelijk voordeel van aanmelding bij de DigitalOcean Droplets is dat u profiteert van dezelfde infrastructuur die wordt aangeboden aan hun zakelijke klanten. Dit is niet gebruikelijk bij veel hostingbedrijven. Traditioneel zijn hostingplannen op hetzelfde platform beperkt tot de infrastructuur waartoe ze toegang hebben.

 • Beveiligde infrastructuur
 • API en Configuratiescherm
 • Geavanceerde apparatuur
 • Onbeheerde hosting
 • Voorspelbare prijzen
 • Actieve deskundige gemeenschap

Ga nu aan de slag met Digital Ocean.


Geldteruggarantie
N.v.t.
Schijfruimte
25 GB – 3.840 GB
Domeinnaam
N.v.t.
Zie plannen

We hebben nog geen WordPress Hosting-optie voor Digital Ocean beoordeeld, omdat ze dit type hosting momenteel niet lijken te bieden.

Bij het opzetten van uw bedrijf en vooral uw website is een van de aspecten waarop u moet letten de bedrijfscontinuïteit. Zodra u uw website lanceert, verwachten uw klanten u altijd online te vinden en iets minder dan dit zal twijfels doen rijzen over uw betrouwbaarheid.

DigitalOcean Overzicht

DigitalOcean is een cloudhostingprovider die zich toelegt op het aanbieden van in hoge mate configureerbare virtuele servers. Hun serverbronnen zijn verspreid over 8 dataregio’s over de hele wereld. Dit betekent dat in het geval dat iemand uitvalt of technische haperingen ontwikkelt, uw website niet de gevolgen van downtime zal ondervinden.

Om zich te onderscheiden van de concurrentie, heeft het in New York gevestigde bedrijf veel hoogwaardige, ontwikkelaarsvriendelijke functies in hun producten verpakt. Zo kunt u:

 • Verminder downtime-risico’s met zwevende IP’s
 • Beveilig uw webbronnen met een cloudfirewall
 • Voeg blokopslag toe volgens uw projectbehoeften
 • Beheer elk onderdeel van uw algehele configuratie via een aangepaste API

Een eerste blik op DigitalOcean wekt de indruk dat ze alleen zijn ontworpen voor ervaren gebruikers. De waarheid is echter dat het bedrijf iedereen target, van website-eigenaren tot high-end ontwikkelaars. U kunt uw ruimte gemakkelijk binnen het spectrum vinden.

In DigitalOcean-jargon staan ​​de virtuele machines die in wezen servers zijn, bekend als Droplets. De Droplets draaien op Linux-besturingssystemen, zijn flexibel en aanpasbaar op basis van uw zakelijke behoeften.

Dit betekent dat naarmate uw bedrijf groeit en de vraag naar webbronnen toeneemt, u eenvoudig kunt upgraden. Op dezelfde manier kunt u, als uw server moet worden verminderd, downscalen en minder betalen.

DigitalOcean-opslagbronnen

Als u grote hoeveelheden gegevens heeft, DigitalOcean kunt u Spaces maken binnen enkele seconden om uw gegevens op te slaan. Deze ruimtes zijn volledig schaalbaar en de gegevensoverdracht is beveiligd met HTTPS. Het ideale soort gegevens om op te slaan in Spaces zijn video, audio, tekst en afbeeldingen.

Je hebt de mogelijkheid om Spaces als een op zichzelf staande service te gebruiken of het te combineren met andere producten op DigitalOcean zoals Droplets. Prijzen voor Spaces zijn zowel voorspelbaar als betaalbaar. U kunt bijvoorbeeld 250 GB opslagruimte krijgen vanaf $ 5 per maand. Als je je opslagbundel overschrijdt en meer wilt toevoegen, betaal je slechts $ 0,02 per GB extra opslag.

Terwijl Spaces zich bezighoudt met objectopslag, is er een andere opslagoplossing die bekend staat als Block Storage en die zich bezighoudt met databases, missiekritieke applicaties en server-side talen. Net als Spaces is Block Storage handig en flexibel.

Blokopslag wordt ook geleverd in generieke blokapparaten die bekend staan ​​als volumes. Wanneer u uw website uitvoert, zijn volumes vergelijkbaar met opslagstations die lokaal zijn verbonden. Dit betekent dat u ze kunt partitioneren, formatteren en beheren zoals elke schijf.

Als u meer opslagruimte nodig heeft, maar u wilt de verwerkingskracht van uw Droplet-abonnement behouden, kunt u de volumes onafhankelijk van de ene Droplet naar de andere verplaatsen. Dit gebeurt soepel zonder de kracht van de druppel te beïnvloeden.

Aan de slag op DigitalOcean

Als u zich wilt aanmelden bij DigitalOcean, is het proces eenvoudig en snel. Het enige dat u nodig heeft, is uw bedrijfsnaam, e-mailadres en de betalingsgegevens opgeven die PayPal of een kaart kunnen zijn. Binnen korte tijd wordt u ingelogd op het DigitalOcean-dashboard.

Hoewel het dashboard er een beetje technisch en intimiderend uitziet, brengt het naar de zijbalk en tikken op de druppeltjes enige vertrouwdheid. Wanneer u op maken klikt, kunt u met de druppel kiezen wat u op uw server wilt.

Er zijn verschillende op Linux gebaseerde distributies zoals Fedora, CentOS, Ubuntu, FreeBSD en Debian die je kunt kiezen. Als alternatief kunt u kiezen voor apps met één klik, zoals LAMP, MySQL, Docker en WordPress.

Door simpelweg op de knop Maken te klikken, worden instructies naar DigitalOcean gestuurd om de server voor u te bouwen. Het bedrijf biedt tal van aanvullende functies voor uw server, waaronder IPv6 en bewakings- en waarschuwingshulpmiddelen. In het geval van belangrijke servergebeurtenissen ontvangt u meldingen in realtime.

Serverbeheer

Zodra uw server actief is, wordt deze weergegeven in de lijst met druppels. Vanaf hier ziet u zowel het IP-adres als de naam van uw server. Als je een WordPress-site wilt opzetten, hoef je alleen maar het adres in een browservenster te plakken. De rest van de details, inclusief de naam van uw blog, zijn zoals elke WordPress die op elke host is ingesteld.

Een van de dingen die je een beetje vreemd zult vinden bij DigitalOcean is dat ze geen cPanel hebben. Hierdoor is het toevoegen van e-mailaccounts relatief moeilijk. Om dit te doen, moet u inloggen via een webgebaseerde console of via SSH en vervolgens Linux-opdrachten gebruiken om uw configuratie te configureren.

Om u te helpen bij het navigeren door de technische stukjes, heeft DigitalOcean een tutorials-sectie vol met meer dan 2.000 stapsgewijze handleidingen. Dit zou je leven een beetje makkelijker moeten maken en je hoeft geen Linux-goeroe te zijn om door te breken.

Voordelen van DigitalOcean

Beveiligde infrastructuur

DigitalOcean doet er alles aan om u een veilige omgeving te bieden voor uw gegevens en andere webbronnen. Enkele van hun initiatieven zijn:

 • Fysieke beveiliging – DigitalOcean heeft in totaal 12 datacenters in enkele van de meest fysiek veilige omgevingen in Amsterdam, New York en andere steden. Elk datacenter heeft 24/7 fysieke beveiliging op locatie, CCTV-dekking en biometrische lezers om hun integriteit te waarborgen.
 • Infrastructuurbeveiliging – Om toegang te krijgen tot de netwerkinfrastructuur van DigitalOcean, moet u authenticatiepunten met meerdere factoren doorlopen die nauwlettend worden gecontroleerd. Toegang is beperkt door op rollen gebaseerd toegangsbeheer. Dit betekent dat alleen gebruikers die toegang moeten hebben tot het systeem kunnen inloggen.
 • Back-upbeveiliging – Back-ups en momentopnamen worden opgeslagen op SAN-servers die worden uitgevoerd op een niet-openbaar zichtbaar netwerk. Als klant kunt u de regio’s waar uw back-ups zijn opgeslagen beheren voor compliance- en beveiligingsdoeleinden.

Aangepaste API en configuratiescherm

Wanneer u over de juiste apparatuur beschikt, kunt u eenvoudig applicaties en websites maken. DigitalOcean vult dit aan met een intuïtieve, maar eenvoudige interface waarmee u al uw projecten kunt organiseren en visualiseren.

De aangepaste API geeft je volledige controle over de druppels die je maakt. Sinds de API is open source, Hiermee kunt u de interface naar uw wens renoveren of aanpassen.

Het op maat ontworpen bedieningspaneel is een centrale functie in het beheer van uw webbronnen. Het helpt u bij het organiseren van uw personeel, het beheren van uw domeinen en het uitvoeren van installaties met één klik. Als uw bedrijf is gegroeid en u meer opslagruimte wilt, kunt u deze met slechts één klik toewijzen.

Geavanceerde apparatuur

DigitalOcean begrijpt vrij goed dat ze, om het kaliber aan applicaties en webontwikkelaars aan te trekken die ze nu hebben, moesten investeren in de beste apparatuur voor cloudhosting. In slechts 55 seconden creëer je een nieuwe SSD-cloud-server die je een schone, snelle en krachtige ervaring geeft.

Alle servers zijn uitgebreid met krachtige hardware zoals HEX Core-machines en solid-state harde schijven. Afhankelijk van waar uw doelgroep zich bevindt, kunt u een datacenter in de buurt kiezen.

Onbeheerde hosting

De Droplet-plannen onder DigitalOcean geven u volledige onafhankelijkheid en controle terwijl u door uw webbronnen navigeert. In tegenstelling tot managed hostingplannen, kunt u de server naar wens aanpassen. De beheerfunctie brengt meestal extra kosten met zich mee en daarom heeft DigitalOcean een aantal van de meest concurrerende prijzen.

Welke manier u ook gebruikt om uw geheugen toe te wijzen, uw bandbreedte en software-installaties te beheren, het is allemaal aan u. Je hebt de keuzevrijheid.

Voorspelbare prijzen

Het doel van DigitalOcean is om de hostinginfrastructuur inclusief prijzen te vereenvoudigen. Al hun prijsmodellen zijn eenvoudig en voorspelbaar. Zo worden alle druppels per uur gefactureerd totdat u de maandelijkse limiet van 672 uur bereikt. Dit betekent geen verrassingen bij het inchecken van uw factuur.

Met tarieven vanaf $ 5 per maand zijn de Droplet-abonnementen zelfs voor thuisbedrijven betaalbaar. Deze allesomvattende prijzen maken hen tot favoriete hostingproviders.

Actieve deskundige gemeenschap

De meeste hostingproviders hebben geïnvesteerd in handleidingen en tutorials over het uitvoeren van enkele van de basale of zelfs complexe taken. DigitalOcean heeft een speciale zelfstudiepagina en een community van deskundige ontwikkelaars. Ze zijn erg gepassioneerd over wat ze doen en helpen anderen vaak bij het navigeren door hosting-uitdagingen.

De vraag- en antwoordomgeving is goed ingedeeld per categorie. Als een vraag al eerder is beantwoord, wijzen ze erop, zodat u er snel naar kunt verwijzen. Om zoveel mogelijk mensen aan te moedigen, zet DigitalOcean uw naam op de tutorial of het artikel dat u heeft verstrekt en zij betalen u ook.

Nadelen

Ondanks de geavanceerde apparatuur, het voorbeeldige kenniscentrum en een schat aan andere bronnen, schiet DigitalOcean op sommige gebieden nog steeds tekort.

Hun klantenondersteuning is beperkt. Terwijl andere hostingproviders telefoon- en livechatfaciliteiten hebben om met hun klanten in contact te komen, heeft DigitalOcean alleen ondersteuning voor een ticketsysteem. Ontwikkelaars hebben hier misschien niet zo’n groot probleem mee, maar nieuwe gebruikers kunnen voor uitdagingen komen te staan.

Hoewel DigitalOcean vriendelijkere prijzen heeft, zijn de hostingplannen die ze hebben meer gericht op ontwikkelaars dan op kleine website-eigenaren. Het technologieniveau is geavanceerd en ze bieden geen basishosting.

In vergelijking met geavanceerde services zoals Microsoft Azure, AWS en Google-cloudopslag, is DigitalOcean niet in zoveel regio’s aanwezig. Als u uw website dichter bij uw klanten wilt plaatsen, bijvoorbeeld in Brazilië, bevinden de dichtstbijzijnde datacenters zich in New York City.

Conclusie

DigitalOcean heeft een omgeving gecreëerd waarin ontwikkelaars en grote bedrijven sneller websites en applicaties kunnen bouwen. De beheertools zijn eenvoudig te gebruiken en de opslag- en netwerkdiensten robuust. Via de alles-in-één cloudoplossing kunnen u en uw team meer tijd besteden aan uw kernfuncties: het bouwen van betere software voor uw klanten.

Als u wilt opschalen of verlagen, afhankelijk van het bedrijfsvolume, heeft DigitalOcean hun infrastructuur geoptimaliseerd om u in staat te stellen dit naadloos te doen. Blijf daarom niet steken in het betalen van hoge prijzen in plannen waarbij u de helft van de middelen gebruikt. Pas de schaal aan om aan de unieke behoeften van uw bedrijf te voldoen. Het is daarom een ​​concurrerende hostingprovider die iedereen kan uitproberen, vooral in cloudgebaseerde services.