Een logo ontwerpen / maken


Een logo ontwerpen (voor een website)

Het ontwerpen van uw logo is een grote onderneming, aangezien logo’s essentieel zijn voor het merk van uw bedrijf en het algehele ontwerp van uw website. Het kan een intimiderend proces zijn als je nog nooit een logo hebt ontworpen.

Als je wilt leren hoe je een logo ontwerpt, ben je hier aan het juiste adres. Hieronder volgt een 7-stappengids voor een typisch logo-ontwerpproces. Elke stap geeft gedetailleerd advies over hoe je creatief kunt denken om je logo te ontwerpen. Er is ook een snel overzicht van het gebruik van een gratis online ontwerptool en het uploaden van uw logo naar uw WordPress-website.

Snelle statistieken en inhoudsoverzicht:

  1. Vind de juiste inspiratie
  2. Identificeer drie kleuren die uw website weerspiegelen
  3. Kies uw logo-ontwerpstijl
  4. Vind het juiste lettertype
  5. Maak uw logo op een gratis ontwerpplatform
  6. Voeg het toe aan je website
  7. Het kan een paar pogingen kosten

1. Vind de juiste inspiratie

Het ontwerpen van een logo is veel eenvoudiger als u de tijd heeft genomen om inspiratie op te doen als eerste stap. Op deze manier neem je de tijd om verschillende ideeën te verzamelen en weet je duidelijker welke ideeën je leuk vindt en welke niet. Wanneer u wat tijd neemt om inspiratie op te zoeken, heeft u een beter idee van de richting die u wilt gaan met uw logo-ontwerp.

Het goede nieuws is dat er tal van logo-ontwerpen zijn om uw inspiratiebehoeften te voeden. Het vinden van goede voorbeelden van logo-ontwerpen is eenvoudig als u weet waar u moet zoeken. U wilt ten minste drie ontwerpvoorbeelden verzamelen waar u het meest toe aangetrokken bent.

Bekijk een website zoals Gloednieuw in aanbouw, die bestaat uit een grote selectie van herontwerpen van bedrijfsmerken. Brand New bevat veel van de bekende merken zoals Staples en Pandora. En hun collectie gaat vele, vele jaren terug.

Er zijn ook websites zoals Creatieve markt, met veel goedkope grafische afbeeldingen en vooraf gemaakte logo-voorbeelden. U hoeft ze niet te kopen, tenzij u dat echt wilt. Het doel hier is om alle verschillende activa die te koop zijn in Creative Market te bekijken om een ​​idee te krijgen van creatieve mogelijkheden in logo-ontwerpen en om geïnspireerd te raken.

Dribbelen
Afbeelding tegoed: Dribbble.

Ten slotte kunt u bladeren door websites zoals Dribbelen, die ook een grote selectie aan ontwerpen en veel mooie voorbeelden van logo-ontwerpen hebben.

Deze twee websites zijn openbare portefeuilles, dus u heeft toegang tot talloze logo-ontwerpen in allerlei stijlen.

Als u de tijd neemt om vertrouwd te raken met verschillende ontwerp- en grafische concepten, kunt u uw logo-ontwerpproces op de juiste voet en in een sterke richting starten. U kunt iets maken dat er hetzelfde uitziet zonder gefrustreerd, ongeïnspireerd of in de war te zijn over waar u moet beginnen. Vergeet niet om ten minste drie prachtige voorbeelden te verzamelen die je aanspreken.

2. Identificeer drie kleuren die uw website weerspiegelen

Het kiezen van de kleuren voor uw logo-ontwerp hoeft niet moeilijk te zijn. Als je je hebt merkrichtlijnen al gedefinieerd, gebruik die kleuren voor uw logo. Mogelijk moet u de kleuren een beetje aanpassen terwijl u het ontwerp van het logo ontwikkelt, maar die merkkleuren zijn waar u begint.

Maakt u zich echter geen zorgen als u nog geen vooraf gedefinieerde merkrichtlijnen of websitekleuren heeft om mee te werken. Wat u in plaats daarvan wilt doen, is wat tijd vergen onderzoek geschikte kleuren voor uw niche, industrie en doelgroep. Dus als uw bedrijf zich in de auto-industrie bevindt en zich voornamelijk op oudere mannen richt, wilt u kleuren kiezen die misschien donkerder of rijker van toon zijn. Maar als u zich in de schoonheidsindustrie bevindt en een jonger, vrouwelijk publiek target, dan gaat u voor lichtere kleuren, misschien zijn zelfs metallics een betere keuze.

Pinterest
Afbeelding tegoed: Pinterest.

Overweeg serieus uw doelgroep binnen de niche.

Als u zich bijvoorbeeld in de auto-industrie bevindt, maar u zich richt op jongvolwassenen, werkt een donkerder, mannelijker palet mogelijk niet zo goed als een lichter, levendiger kleurenpalet.

Het gaat niet alleen om de branche. Het gaat over het hele plaatje, inclusief je niche en doelgroep.

Een ander voorbeeld is als je in de schoonheidsindustrie bent, maar je op mannen richt. In dit geval werken lichte roze of gele kleuren misschien niet. Doe je onderzoek en kies je kleuren dienovereenkomstig.

U kunt de websites genoemd in de eerste stap gebruiken voor uw kleuronderzoek. Als alternatief is Pinterest een uitstekende bron van kleurinspiratie en niche-onderzoek.

Probeer daarnaast breder na te denken over uw kleuren, wat inhoudt hoe die kleuren kunnen worden gebruikt binnen uw algehele website en niet alleen binnen uw logo-ontwerp. Dat komt omdat uw logo-ontwerp deel gaat uitmaken van uw algehele merk.

Zoals u waarschijnlijk zult opmerken terwijl u op zoek bent naar inspiratie, zijn logo’s verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan stijlen. Er zijn veel verschillende logocategorieën of typen. Maar de twee belangrijkste voor u zijn op tekst gebaseerde logo’s zoals Disney of Google en op symbolen gebaseerde logo’s zoals Instagram of Nike.

Er zijn ook gevallen waarin een logo de twee combineert, zoals Domino’s of Target. Kies een logo-ontwerptype dat het beste bij u past.

Daarnaast zijn er verschillende visuele ontwerpstijlen, zoals retro-logo-ontwerpen. Er zijn ook ultramoderne, minimale, klassieke stijlen en ook veel verschillende vormen.

Behance
Afbeelding tegoed: Behance.

Laten we het eerst over logovormen hebben. Ronde logo’s zijn fantastisch, vooral als op zichzelf staande symbolen. Ze zijn geweldig als avatars op sociale media en werken goed samen met andere grafische elementen. Cirkels zijn samenhangende en inclusieve vormen. Ze staan ​​centraal en kunnen gemakkelijk zijn voor de ogen. Rechthoekige logo’s zijn net zo effectief. De rechthoekige vorm wordt vaak als solide en sterk beschouwd, wat het logo geeft een gevoel van kracht of stabiliteit.

U moet ook op de hoogte zijn van de verschillende logo’s met ontwerpstijlen, zoals minimaal of klassiek. Om de juiste stijl te kiezen, moet je twee dingen erkennen.

Eerste, denk na over uw niche, bedrijf en doelgroep. Net als bij het kleuronderzoek, moet je misschien even de tijd nemen om erachter te komen welke visuele stijl goed zou passen bij de niche van je website. Als u eigentijds slaapkamermeubilair wilt verkopen, overweeg dan een modern logo-ontwerp in plaats van een retro-logo.

Tweede, overweeg uw voorkeur. Natuurlijk moet je het logo ook leuk vinden. Laat u inspireren door de stukken die u in stap één hebt verzameld en volg de richting van de logo-ontwerpen die u leuk vond.

4. Zoek het juiste lettertype

Als u een logo met een tekstelement ontwerpt, moet u daarvoor het juiste lettertype kiezen.

Er is geen tekort aan plaatsen om het perfecte lettertype te vinden. Als u op zoek bent naar een gratis optie, wilt u misschien beginnen met Google Fonts. Het nadeel is dat hun lettertypecollectie veel wordt gebruikt door veel websites, bedrijven en ontwerpers.

Als u een uniek lettertype voor uw logo wilt, overweeg dan om een goedkoop lettertype van een plek als Creative Market. Ze hebben een hele reeks geweldige aangepaste lettertypen die uw budget niet zullen schaden. Een ander alternatief is om een ​​website te doorzoeken Behance, die veel aangepaste lettertypen heeft om te downloaden. Sommigen van hen zullen worden betaald, maar veel van hen zijn gratis en zijn gemaakt door zeer getalenteerde ontwerpers.

Creatieve markt
Afbeelding tegoed: Creative Market.

Houd bij het zoeken naar het lettertype van uw logo rekening met de stijl van uw lettertype. Het lettertype moet overeenkomen met de algemene look en feel van uw logo. Als je voor een ultramoderne logo-ontwerpstijl kiest, moet je een lettertype kiezen dat ook ultramodern van stijl is. Anders ziet uw logo er niet goed uit en ziet het er niet geweldig uit. Als je moeite hebt om het juiste lettertype te kiezen, kijk dan terug naar je inspirerende logo-ontwerpen en probeer hun lettertype aan te passen.

5. Maak uw logo op een gratis ontwerpplatform

Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende bronnen die u kunt gebruiken om een ​​logo te ontwerpen. Sommigen van hen worden natuurlijk betaald, zoals Photoshop. Er zijn echter ook een groot aantal gratis tools van hoge kwaliteit. Sommigen van hen zijn echt geweldig en hebben geen steile leercurve.

Shopify’s Hatchful is een fantastisch hulpmiddel als u volledig vastzit of niet zeker weet hoe u verder moet gaan. Het stelt u een aantal vragen over uw logo-behoeften en biedt u veel verschillende opties om uit te kiezen voor het basisontwerp van uw logo. Ondertussen, Logo Maker van Squarespace is perfect voor het creëren van een minimalistisch logo.

Canva
Afbeelding tegoed: Canva.

Dan is er Canva. Het is een veelgeprezen gratis online ontwerptool en het is geweldig voor het ontwerpen van logo’s. Laten we eens kijken hoe u Canva kunt gebruiken om uw logo te ontwerpen. Nadat u uw account heeft gemaakt of bent ingelogd, krijgt u een leeg canvas en een grote selectie sjablonen te zien. Blader er doorheen als je dat wilt.

Canva
Afbeelding tegoed: Canva.

Anders kun je doorgaan en naar het tabblad Elementen springen, dat een breed scala aan afbeeldingen en pictogrammen heeft. Neem de tijd om de juiste voor uw ontwerp te vinden. U kunt de kleuren, positie en dekking van uw geselecteerde grafische elementen naar behoefte wijzigen.

Canva
Afbeelding tegoed: Canva.

Als uw logo tekst vereist, ga dan naar het tabblad Tekst. Op dit tabblad vind je verschillende tekstcomposities. Die zijn leuk omdat ze je een voorbeeld laten zien en spelen met verschillende lettertypecombinaties en hiërarchieën. Als u een goed idee heeft van uw tekstsamenstelling, voegt u eenvoudig een kop toe aan uw tekengebied en krijgt u styling.

Canva
Afbeelding tegoed: Canva.

Elk typografie-element in Canva heeft een paar verschillende aanpassingsfuncties, zoals kleur en tekstgrootte. Het belangrijkste is dat Canva een grote selectie aan lettertypen heeft om uit te kiezen. Maar met de app kun je ook je lettertypen uploaden (via een tekstlink onderaan de lijst met lettertypen).

Canva
Afbeelding tegoed: Canva.

Zodra u klaar bent om te exporteren, kunt u dit doen met de downloadknop in de rechterbovenhoek van het scherm. Selecteer uw bestandstype en u bent helemaal klaar.

6. Voeg het toe aan uw website

Een logo toevoegen aan uw WordPress-website is geen moeilijk proces. Wat u natuurlijk eerst wilt doen, is inloggen op het WordPress-account van uw website. Selecteer Uiterlijk en vervolgens Aanpassen in het menu aan de linkerkant. Je wordt naar het aanpassingsgebied van je thema gebracht.

Hoe voeg je een logo toe aan je WordPress-site

Elk WordPress-thema kan hier een paar verschillende instellingen hebben, en dat is goed. Voorlopig zijn we alleen geïnteresseerd in het tabblad Site-identiteit. Zodra u erop klikt, ziet u een paar verschillende website-instellingen, waaronder het logo van uw website en een gebied om een ​​nieuwe te uploaden of opnieuw te uploaden.

Upload uw nieuwe logo, klik bovenaan op de blauwe knop Publiceren en uw nieuwe logo staat live op uw website!

7. Het kan een paar pogingen kosten

Helaas kan het een paar pogingen kosten om het perfecte logo te krijgen. Zeker als je voor het eerst een logo ontwerpt.

Zoals bij de meeste vaardigheden, kost het tijd en oefening om er goed in te worden. Dus als u niet tevreden bent met uw eerste poging, is dat oké. Je moet het gewoon opnieuw proberen.

De meeste professionele ontwerpers krijgen ook niet het juiste logo bij hun eerste poging, omdat ontwerp is een volledig iteratief proces. Dus raak niet te ontmoedigd.

Als u niet tevreden bent met uw logo-ontwerp, heeft u twee opties:

  1. De eerste is om uw ontwerp te herhalen.
  2. De tweede is om opnieuw te beginnen en het helemaal opnieuw te proberen.

Wanneer u een ontwerp herhaalt, moet u proberen een paar kleine wijzigingen tegelijk aan te brengen. Verander misschien het kleurenpalet of het lettertype. Experimenteer met verschillende vormen of probeer een andere ontwerptool. Daarover gesproken, ontwerptools hebben vaak verschillende vooraf gemaakte middelen, en een daarvan kan de sleutel zijn om het logo-ontwerp precies goed te krijgen.

Of begin gewoon opnieuw. Kies een nieuwe set inspirerende ontwerpen en doorloop opnieuw het hele proces dat in dit artikel wordt beschreven. Met elke keer dat u het logo-ontwerpproces herhaalt, komt u niet alleen dichter bij uw perfecte logo, maar wordt u ook beter in het ontwerpen ervan.

Raak niet gefrustreerd, ga door. Je hebt dit!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me