Hoe CDN aan de WordPress-website toe te voegen

Een CDN toevoegen aan een WordPress-website

Tegenwoordig zijn websites dynamischer en rijker aan inhoud geworden, wat de initiële laadtijd kan verlengen voor bezoekers uit andere delen van de wereld.

Het gemiddelde paginaformaat is meer dan 2 MB – dit is bijna twee keer zoveel als 3 jaar geleden.

Maar zoals je misschien weet, zijn langzamere sites een grote NEE als het gaat om de algehele gebruikerservaring, SEO en Google-ranglijst.

Volgens Google is de ideale uploadtijd voor een gemiddelde site minder dan een seconde.

CDN geïmplementeerd
Onze gemiddelde laadtijd ging van ~ 700ms naar ~ 200ms toen we overstapten op Cloudflare DNS.

Langzamere sites dragen bij aan de minder bevredigende gebruikerservaring die Google helemaal niet leuk vindt en het is erger op mobiele apparaten. Dit is waar een WordPress CDN-service (Content Delivery Network) van pas komt.

In dit artikel bespreken we hoe een WordPress CDN-service je website kan versnellen en verschillende opties kan laten zien voor het integreren van een CDN-service met je WordPress-website. 

CDN toevoegen aan WordPress-website (inhoudsopgave):

  1. Wat is CDN?
  2. Hoe CDN werkt?
  3. Heb ik een CDN nodig in WordPress?
  4. Populaire CDN-providers
  5. Voordelen van het hebben van een CDN in WordPress

Wat is CDN?

Content Delivery Network of CDN wordt gebruikt om inhoud direct aan de eindgebruiker te leveren. Het duurt even voordat de webpagina is geladen als de server voor elk verzoek wordt gepingd, vooral als de server ver van de gebruiker is verwijderd.

Dit staat ook bekend als latentie waarvoor CDN is gebouwd om te overwinnen. In plaats van voor elk verzoek een webserver te pingen; CDN bewaart een kopie van de webpagina en bezorgt deze aan de eindgebruiker voor elk volgend verzoek van de dichtstbijzijnde server.

wat is CDN

Bron: KeyCDN

De bovenstaande afbeelding is afkomstig van KeyCDN. Het laat zien hoe de CDN-server het CSS-bestand slechts één keer in de cache opslaat van de oorspronkelijke server en op volgende verzoeken van de CDN-server wordt afgeleverd.

Hoe werkt CDN?

Om te begrijpen hoe CDN werkt, is het belangrijk om te begrijpen waarom CDN in de eerste plaats nodig was. Een website wordt gehost op een webserver met één fysieke locatie. Als de gebruiker zich in de buurt van deze serverlocatie bevindt, zal de inhoud die door de webserver wordt geleverd sneller zijn in vergelijking met het browsen door de gebruiker vanaf de andere kant van de wereld.

Als de webserver zich bijvoorbeeld in Londen, VK bevindt; gebruikers die browsen vanuit Duitsland of Spanje krijgen een snellere respons dan gebruikers die helemaal uit Rusland browsen.

CDN Servers Network

CDN-servers die inhoud leveren aan de gebruikers binnen hun domein

Om deze latentie bij het bezorgen van de inhoud te voorkomen; CDN maakt een kopie van deze webpagina’s en slaat ze op zijn servers over de hele wereld op. Om een ​​snellere levering aan elke gebruiker te garanderen, maakt CDN gebruik van zijn PoP’s (Points of Presence) op meerdere locaties over de hele wereld. Deze PoP’s bevatten meerdere servers die verantwoordelijk zijn voor het leveren van inhoud aan de gebruiker die de site bezoekt binnen zijn parameters. CDN levert zowel statische als dynamische inhoud, waaronder mediabestanden, HTML, JavaScript en CSS-bestanden.

Heb ik een CDN nodig op een WordPress-site?

CDN is essentieel voor elke website met een wereldwijd publiek. Het maakt niet uit of u een blog of een online winkel heeft, Content Delivery Network (CDN) verbetert de gebruikerservaring aanzienlijk en verhoogt de algehele productiviteit.

CDN-services worden veel gebruikt en worden populair onder WordPress-gebruikers die hun gebruikers betere ervaringen willen bieden. De lijst met bedrijven die CDN-services gebruiken is enorm – Digital Agencies; Amusement; Gezondheidszorg; E-commerce; Onderwijs en reclame om er maar een paar te noemen.

Er is één uitzondering waarbij CDN misschien niet de beste optie is. Als u een strikt gelokaliseerd bedrijf runt en het merendeel van uw doelgroep tot uw plaats behoort, kan het gebruik van een CDN de zaken zelfs erger maken. Dat komt omdat het een extra onnodige laag CDN-servers zal toevoegen die niet nodig is omdat de daadwerkelijke webserver binnen handbereik is en geen andere bron nodig heeft om de inhoud te leveren.

Populaire CDN-providers en installatieproces (stap voor stap)

Er zijn veel bedrijven die CDN-services aanbieden en uit verschillende pakketten kunnen kiezen. We raden u aan uw onderzoek te doen voordat u in een provider investeert. U kunt om te beginnen het volgende overwegen.

  1. Cloudflare
  2. StackPath
  3. Sucuri
  4. KeyCDN

Je kunt er meer vinden betrouwbare CDN-services in deze vergelijking.

In het verleden was het een beetje een uitdaging om CDN te integreren in een WordPress-site, omdat het op veel plaatsen moest worden geconfigureerd. Dingen zijn nu veranderd met de komst van moderne plug-ins; het toevoegen van een CDN aan de WordPress-site is slechts een kwestie van enkele stappen.

1) Cloudflare CDN Installatieproces

De volgende CDN die we zullen integreren met onze WordPress-site is Cloudflare. Ook deze CDN is erg populair onder de WordPress-gebruikers vanwege zijn prestaties, beveiliging en GRATIS abonnement.

Om aan de slag te gaan met CloudFlare, bezoekt u hun website en klikt u op de aanmeldingslink in de navigatie bovenaan. Voer vervolgens uw e-mailadres en wachtwoord in en klik op de knop Account maken.

Aan de slag met cloudflare

Zodra het account is aangemaakt, wordt u gevraagd een site toe te voegen.

Site toevoegen aan Cloudflare

Voer uw website-URL in en klik op de knop Site toevoegen om door te gaan.

Selecteer in het volgende scherm het abonnement dat je bij Cloudflare wilt hebben. In dit artikel gebruiken we de GRATIS versie.

Cloudflare-abonnement selecteren

Na bevestiging van het abonnement, scant de website uw DNS-record.

Klik op Doorgaan om nieuwe naamservers te ontvangen.

Cloudflare DNS

Vervang uw bestaande naamservers door de naamservers van Cloudflare en klik op Doorgaan. Het kan ongeveer 24 uur duren om de overstap te maken en als het klaar is, ziet u de status geactiveerd en wordt de inhoud van uw site geleverd vanaf Cloudflare-servers.

Om een ​​CDN te integreren in een WordPress-site zijn de processen vrijwel hetzelfde. Het is echter belangrijk om te analyseren welke CDN-provider u beter van dienst kan zijn voordat u erin investeert. Het hoofddoel is misschien hetzelfde, maar ze hebben allemaal verschillende functies en prijzen.

2) StackPath CDN-installatieproces

StackPath (voorheen MaxCDN) is een van de bekendste namen in de CDN-industrie. Ze bieden CDN-abonnementen en een combinatie van CDN- en website-firewall-abonnementen. Beide abonnementen bieden een gratis proefperiode van een maand, die we in deze tutorial zullen gebruiken.

Ga om te beginnen naar de website en ga naar Producten> Edge Services> CDN. Blader vervolgens omlaag op de pagina totdat u het gedeelte Aan de slag ziet, kies alleen CDN en klik vervolgens op Begin Knop.

Aan de slag met StackPath

U kunt een e-mailadres en wachtwoord invoeren om uw account aan te maken of u kunt zich aanmelden met een bestaand Google-, Facebook- of Github-account.

Selecteer nadat u uw account heeft gemaakt Website- en toepassingsservices.

Stackpath-service selecteren

Kies CDN op de volgende pagina en configureer vervolgens uw betalingsmethode en klik op Doorgaan.

Vervolgens moet u een site maken door uw domeinnaam in te voeren.

Site-oorsprong StackPath toevoegen

Klik op Doorgaan en voer vervolgens het IP-adres van uw hostserver in. U vindt deze informatie meestal in uw cPanel.

Een site toevoegen aan Stackpath

De laatste stap is om uw DNS-instellingen bij te werken en ze naar het StackPath-netwerk te verwijzen. U moet een A-record maken en de informatie van StackPath invoeren. Het duurt maximaal 24 uur voordat de wijzigingen van kracht worden, dus vergeet niet uw site te controleren om er zeker van te zijn dat alles werkt.

3) Sucuri CDN-installatieproces

Sucuri is een populaire beveiligingsplug-in die uw WordPress-website zal verharden en beschermen tegen hackers. Ze hebben een behoorlijk robuust beveiligingsplatform dat niet alleen uw site beveiligt en op malware scant, maar het biedt u ook verschillende snelheidsoptimalisaties.

Ze bieden ook een zelfstandige firewall met een ingebouwde CDN voor uw site. De plannen beginnen bij $ 9,99 / maand en worden geleverd met een geld-terug-garantie van 30 dagen.

Om aan de slag te gaan met Sucuri’s CDN, bezoekt u hun website en kiest u Website Firewall in het vervolgkeuzemenu Producten. Voor deze tutorial melden we ons aan voor het basisplan.

Aanmelden voor een Sucuri-account

Maak uw account aan en voeg uw factuurgegevens toe.

Sucuri-account maken

Vervolgens kunt u uw site toevoegen door uw domeinnaam in te voeren en de optie ‘Ik wil de DNS-servers van Sucuri gebruiken’ te selecteren..

Site toevoegen aan sucuri

De laatste stap is om uw DNS-informatie bij te werken door een A-record toe te voegen en deze naar de DNS-servers van Sucuri te wijzen.

Het kan tot 48 uur duren voordat de DNS-wijzigingen zijn doorgevoerd, hoewel Sucuri zegt dat dit binnen 6 uur kan gebeuren, dus zorg ervoor dat u uw site controleert om er zeker van te zijn dat alles correct is ingesteld.

4) KeyCDN Installatieproces

Dit is er een die een goed presterende en veel gebruikte CDN is. U kunt hun service uitproberen door u aan te melden voor hun proefversie. Voor dit artikel gebruiken we ook hun proefversie.

KeyCDN-registratie

Bezoek hun officiële website en maak een account aan. Zodra het account is aangemaakt, wordt er een bevestigingsmail naar uw e-mailadres gestuurd. Door de e-mail te bevestigen, wordt uw account geactiveerd en heeft u toegang tot het dashboard.

KeyCDN-dashboard

Navigeer naar Zones in het zijmenu om een ​​zone voor uw website toe te voegen en een CDN-URL te genereren.

KeyCDN Zone

Klik op de knop Opslaan om de wijzigingen op te slaan. Het duurt een paar minuten om uw zone te activeren en zodra deze is geactiveerd, ziet u de status als Actief. De volgende stap is het verwijderen uit het vervolgkeuzemenu Beheren onder Acties.

KeyCDN Zone-URL

Kopieer de zone-URL en bewaar deze voor de volgende stap.

Een plug-in installeren

In de bovenstaande stap hebben we met succes CDN-service gegenereerd voor onze WordPress-site. Nu moeten we onze WordPress-site configureren zodat deze correct met de CDN-service kan werken. Om dit te doen, moeten we één plug-in installeren op onze WordPress-site.

Log in op uw WordPress-dashboard en voeg een nieuwe plug-in toe via de optie Plug-ins. Zoeken Breeze – WordPress Cache Plugin.

Breeze-plug-in

Activeer na installatie de plug-in en ga naar de instellingen. Klik op het CDN-tabblad en plak de Zone-URL die je al hebt gekopieerd van het KeyCDN-dashboard.

Breeze Plugin-instellingen

Klik op Wijzigingen opslaan om de CDN te implementeren.

Dat is het! U hebt CDN met succes geïntegreerd in uw WordPress-site. Om de integratie te bevestigen, bladert u door uw site in een webbrowser en krijgt u toegang tot de broncode. Als de integratie is geslaagd, ziet u dat de bestanden worden gedownload via KeyCDN-servers.

KeyCDN-test

Voordelen van het hebben van een CDN in WordPress

WordPress is een contentbeheersysteem dat een behoorlijke hoeveelheid van zowel statische als dynamische gegevens verbruikt. Meestal is een WordPress-site gebouwd op een sjabloon of thema en maakt gebruik van enkele van zijn functionaliteiten via plug-ins. Inhoud zoals koptekst, voettekst, bannerafbeeldingen en het menu verandert niet vaak en kan in de cache worden opgeslagen door de CDN-service. Naast caching biedt CDN ook andere voordelen.

CDN-voordelen

Bespaart bandbreedte

Aangezien CDN de inhoud in de cache opslaat en een eigen kopie levert zonder de webserver daadwerkelijk op te halen, bespaart het u veel bandbreedte. Dit klinkt misschien niet groot, maar het kan veel geld besparen op serverkosten voor sites met veel verkeer.

Veiligheid

Beveiliging is een van de grootste problemen voor WordPress-gebruikers, maar kan worden verholpen door een CDN op een WordPress-site te gebruiken. CDN versterkt de beveiliging omdat het is geoptimaliseerd om beruchte beveiligingsbedreigingen zoals Distributed Denial of Service (DDoS) -aanval en spamactiviteiten te identificeren met behulp van bots en scripts.

Pak veel verkeer aan

Websites met een hoog verkeersvolume kunnen gebruikmaken van het netwerk van CDN-servers. De inhoud in de cache is direct beschikbaar voor de eindgebruiker, zelfs als de webserver is geladen met nieuwe verzoeken.

Snelheid

Het verbetert de laadsnelheid van de pagina aanzienlijk omdat het het latentie-effect vermindert door in de cache opgeslagen inhoud te leveren die is opgeslagen op een van de vele servers over de hele wereld. Dit draagt ​​bij aan de gebruikerservaring en verlaagt ook het bouncepercentage omdat gebruikers meer tijd op uw website doorbrengen.

Hogere SEO-rankings

We hebben eerder vermeld dat Google de voorkeur geeft aan snelle websites. Met een CDN worden de prestaties van uw website drastisch verbeterd, dus het is niet meer dan normaal om te verwachten dat uw website beter scoort in zoekmachines.

Betere beschikbaarheid

Ten slotte hoeft u zich met een CDN geen zorgen te maken dat uw site uitvalt, omdat uw server last heeft van downtime. Aangezien een CDN gecachte inhoud van meerdere servers bedient, zal de CDN, als één server niet beschikbaar is, uw site eenvoudig vanaf een andere server leveren.

Laatste gedachten

In dit artikel hebben we besproken wat een CDN is en hoe het werkt. We hebben ook gekeken naar enkele van de populaire CDN-providers en onderzocht hoe we er een paar konden integreren in een WordPress-site. We begrepen ook de voordelen die een CDN kan bieden voor een website en het soort bedrijven dat CDN al op hun sites gebruikt voor een betere gebruikerservaring. Deel uw ervaring met uw CDN-provider.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me