Hoe u een nieuwsbriefabonnement op uw website kunt toevoegen

Een e-mailnieuwsbrief toevoegen

Als u wilt weten hoe u een e-mailnieuwsbriefabonnement op uw website kunt toevoegen, hebben we hier een aantal stapsgewijze instructies voor u.

Wat volgt is een beginnersvriendelijke tutorial over het toevoegen van een goed uitziende abonnementsbox aan uw WordPress-website, en hoe u deze kunt koppelen aan een e-mailmarketingservice. Het beste van alles is dat dit u geen cent kost.

De dingen die je nodig hebt voordat je een nieuwsbriefabonnement op je website kunt toevoegen

Het goede nieuws hier; je hebt eigenlijk niets nodig bovenop wat je al hebt, namelijk:

 • een werkende WordPress website
 • een beheerdersaccount op die website
 • ongeveer 15 minuten van je tijd

Het hele proces bestaat uit slechts drie stappen:

 1. �� Meld u aan bij Constant Contact
 2. �� Maak een aanmeldingsformulier voor een nieuwsbrief
 3. �� Voeg het formulier toe aan uw site

Hier leest u hoe u ze allemaal kunt doorlopen (geen codeervaardigheden vereist).

Stap 1: �� Meld u aan met constant contact

‘Wat is constant contact?’ – we horen je vragen. Om het eenvoudig te zeggen, Constant Contact is een tool die voor uw nieuwsbriefabonnees zorgt en uw e-mailberichten aan hen bezorgt.

“Oké, maar waarom kan ik mijn nieuwsbrieven niet gewoon vanuit Gmail verzenden?” Dit is een veel voorkomende vraag. En terecht: het is een intuïtieve vraag.

Nou ja, net als Gmail werkt prima wanneer u één e-mailbericht naar één persoon verzendt (een klassiek geval van persoonlijk gebruik), gaat het niet zo goed als u hetzelfde bericht naar meerdere ontvangers verzendt, zoals u zou doen met een nieuwsbrief.

Nadat u dat een tijdje heeft gedaan, worden uw e-mails gemarkeerd als spam en worden ze niet meer volledig aan uw ontvangers bezorgd. Dit is waarom u wilt dat iemand anders de daadwerkelijke verzending van e-mails verzorgt. Idealiter zou dit een bedrijf moeten zijn met een goede reputatie en uw berichten niet laten markeren.

Hier komt Constant Contact in het spel.

Dit is wat u moet weten over Constant Contact wanneer u het gebruikt om de integratie van de e-mailnieuwsbriefabonnementen op uw site af te handelen:

 • Er is een gratis proefperiode van 30 dagen, dus u kunt het platform testen en zien hoe u het leuk vindt.
 • Hiermee kunt u uw e-mails in een visuele interface samenstellen met behulp van slepen en neerzetten.
 • Het heeft geavanceerde automatiseringsfuncties voor e-mailmarketing waarmee u effectiever met uw abonnees kunt communiceren.
 • Constant Contact zorgt ervoor dat uw lijst met abonnees veilig blijft en in overeenstemming met de internationale wetgeving inzake gegevensprivacy.
 • Constant Contact behandelt ook nieuwe binnenkomende abonnementen en zorgt ervoor dat iedereen die ervoor heeft gekozen om nieuwsbrieven van u te ontvangen deze ook daadwerkelijk ontvangt.
 • Constant Contact kan eenvoudig worden geïntegreerd met uw site.
 • Je krijgt extra tools voor sociale media (voor het plaatsen van nieuwe updates) en zelfs een gratis website-builder.

Constant Contact begint vanaf $ 20 / maand. Voor die prijs kun je een onbeperkt aantal e-mails versturen naar een lijst van 500 abonnees.

Om aan de slag te gaan met Constant Contact, ga naar ConstantContact.com en klik op de knop met het label SCHRIJF NU IN.

Constant Contact aanmelden

Tijdens het aanmeldingsproces moet u uw persoonlijke gegevens opgeven en ook de details van uw betalingsmethode invoeren (er worden de eerste 30 dagen geen kosten in rekening gebracht).

Als alles goed gaat, ontvang je een bevestigingsmail en kun je inloggen op je gebruikerspaneel.

Standaard maakt Constant Contact één primaire lijst met contacten voor u aan en plaatst u uw eigen e-mail – dus u bent uw eerste abonnee. Dit is ook waar al je actueel abonnees worden toegewezen wanneer ze zich aanmelden om uw nieuwsbrieven te ontvangen. U kunt die lijst met contacten vinden door op te klikken Contacten vanuit het hoofdmenu.

Constante contacten

Om u een idee te geven wat Constant Contact voor u kan doen, zijn hier de andere secties beschikbaar via het hoofdmenu op het dashboard:

 • Campagnes – hier ga je heen om nieuwe nieuwsbrieven te versturen
 • Rapportage – zodra u een aantal nieuwsbrieven heeft verzonden, ziet u hier rapporten over de effectiviteit van uw campagnes, klikken, openingen en meer
 • Inschrijfformulieren – hier kunt u nieuwe aanmeldingsformulieren maken om ze vervolgens aan uw website toe te voegen
 • Bibliotheek – Constant Contact geeft u toegang tot stockfotografie in samenwerking met Shutterstock
 • Sociaal – dit is de bonusfunctie van Constant Contact waarmee u updates rechtstreeks op uw sociale media-profielen kunt plaatsen
 • Integraties – een catalogus van mogelijke integraties met tools en services van derden
 • Website – een volledig uitgeruste websitebouwer.

Stap 2: �� Maak een aanmeldingsformulier voor de nieuwsbrief

Een uitstekende plek om uw eigenlijke werk met Constant Contact te beginnen, is door een nieuw aanmeldingsformulier te maken – d.w.z. het formulier dat mensen zullen gebruiken om op uw nieuwsbrieflijst te komen.

Klik om te beginnen op Inschrijfformulieren in het bovenste menu.

Constant Contact nieuw formulier

Klik vervolgens op de Aanmeldingsformulier maken knop. Constant Contact biedt u de keuze uit vier verschillende soorten vormen:

Constante contactformulieren

Aangezien we vandaag bespreken hoe u een e-mailnieuwsbrief / abonnement op uw website kunt toevoegen, zult u waarschijnlijk geïnteresseerd zijn in een Pop-up of een In lijn het formulier. We gaan met het laatste.

Constant Contact laat u een basisversie van het formulier zien:

Constant Contact basisformulier

U kunt dit formulier naar wens aanpassen door op de beschikbare opties in de zijbalk te klikken, uw eigen exemplaar te schrijven, de achtergrond, de aanmeldknop aan te passen en ook de set velden te kiezen die u op het formulier wilt plaatsen (met gewoon e-mail zal u over het algemeen meer abonnees opleveren – aanmelden zal voor hen minder gedoe zijn).

Over effectief schrijven geschreven, dit is iets dat u zelf moet uitzoeken. U moet nadenken over hoe u uw boodschap uniek kunt maken voor uw website en het type publiek dat u wilt bereiken.

Als u klaar bent met het werken aan uw formulier, klikt u op de Publiceren knop in de rechterbovenhoek.

U ziet een succesbericht en enkele instructies over wat u vervolgens moet doen.

Constant contactformulier succes

 • Klik op de Inline code link (zie in de schermafbeelding hierboven) en kopieer en plak het ergens handig – zoals in een nieuw bestand op uw bureaublad.
 • Doe hetzelfde met de Universele code.

Constant Contact inline code

Stap 3: �� Meldingsformulier voor nieuwsbrief aan uw site toevoegen

Het laatste dat u hoeft te doen, is het aanmeldingsformulier voor uw nieuwsbrief aan uw website toevoegen.

Constant Contact beperkt op geen enkele manier wat u hier kunt doen. U kunt het formulier effectief opnemen waar u maar wilt – in de zijbalk, onder uw blogposts, op de startpagina, letterlijk overal.

Dit gebeurt allemaal met behulp van de twee stukjes code die u in de vorige stap hebt gekregen: Universele code en Inline code.

We doen het Universele code eerste.

Constant Contact universele code

Constant Contact instrueert u om het vlak voor de sluiting te plakken tag van de broncode van uw site. Maar maak je geen zorgen als je niet helemaal zeker weet wat dit betekent. In de praktijk is er een handige oplossing die we hier kunnen gebruiken.

We gaan onze sites gebruiken widgets om de Universele code inclusie. Aangezien widgets meestal aanwezig zijn op alle subpagina’s binnen een WordPress-website, werkt het toevoegen van een stuk code aan een widget net zo goed als het toevoegen voor het sluiten label.

Ga in je WordPress-dashboard naar Uiterlijk → Widgets. Grijp de Aangepaste HTML widget en sleep het naar een van de beschikbare widgetgebieden – bij voorkeur een gebied in de voettekst. Plak in je Universele code Daar. Zoals zo:

widget in voettekst

Klik op Opslaan.

In dit stadium bent u halverwege het toevoegen van het nieuwsbriefinschrijvingsformulier aan uw site!

Nu neem je je Inline code en plak het precies waar je je inschrijfformulier wilt laten verschijnen.

Twee populaire mogelijkheden:

 • (a) Het inschrijvingsformulier onder blogposts plaatsen
 • (b) Het inschrijfformulier in de zijbalk of in een ander widgetgebied plaatsen

(a) Het inschrijvingsformulier onder blogposts plaatsen

Als u aan een blogpost werkt, klikt u op de ‘+’ knop om een ​​nieuw blok toe te voegen en selecteer de Aangepaste HTML blok uit de lijst.

aangepaste html

Plak in je Inline code in het blok. Zoals zo:

code in blok

Zodra je de post hebt opgeslagen, verschijnt je abonnementsformulier op de exacte plek waar je dat aangepaste HTML-blok hebt geplaatst.

(b) Het inschrijfformulier in de zijbalk of in een ander widgetgebied plaatsen

Een abonnementsformulier toevoegen aan de zijbalk van de site of in een ander widgetgebied is waarschijnlijk de meest populaire aanpak die de meeste mensen volgen.

Ga daarvoor naar Uiterlijk → Widgets in uw WordPress-dashboard. Kies een widgetgebied (uw zijbalk, bijvoorbeeld) en voeg de Aangepaste HTML widget aan – het is hetzelfde type widget dat we voor de Universele code een paar stappen hierboven.

Plak deze keer in je Inline code daar en klik op Opslaan.

In dit stadium is uw aanmeldingsformulier voor de nieuwsbrief toegevoegd aan een widgetgebied en is het volledig operationeel. Iedereen die uw website bezoekt, kan deze zien!

Klaar en klaar! ��

Dat is het; het is ons net gelukt om een ​​nieuwsbriefabonnement op uw website toe te voegen. Bent u tevreden over hoe uw aanmeldingsformulier is verlopen? Is er nog iets waar we je mee kunnen helpen??

Als u meer wilt weten over het bouwen van een WordPress-website en hoe u deze kunt gebruiken voor het vermarkten van uw bedrijf, hebben we meer informatie op de site:

 • E-mailaccounts maken voor uw domeinnaam
 • Hoe maak je een website
 • Hoe een online winkel te starten
 • Hoe een blog te starten
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me