Hoe u uw site overzet naar WebHostingHub

Kan ik mijn site overzetten naar WebHostingHub?

Het WebHostingHub-hostingbedrijf ondersteunt en staat site-overdrachten toe, dus het antwoord is absoluut ja. Ja, u kunt uw site overzetten naar WebHostingHub. Het overzetten van uw site naar WebHostingHub is zelfs een eenvoudig proces. We moeten echter eerst duidelijk definiëren wat u moet overzetten, of dit nu alleen de website zelf is en niet het domein of u wilt uw domein overzetten naar WebHostingHub. Technisch gezien is er een fundamenteel verschil tussen het overzetten van uw site naar een nieuwe host en het overzetten van uw domein. Voor sommigen klinkt dit misschien hetzelfde, maar dat is het eigenlijk niet.

U ziet, het verschil is dat in feite domeinnaamregistratie en domeinhosting, ook bekend als website-hosting, twee verschillende dingen zijn. Domeinnaamregistratie is uw eigendom van een domeinnaam die, afgezien van de instellingen die u maakt in het registrar-configuratiescherm, niet veel te maken heeft met uw daadwerkelijke hosting, terwijl Domain Hosting het bedrijf is dat eigenaar is van de server waar u uw website plaatst, inclusief uw bestanden en mappen. Uw webhost hoeft niet hetzelfde bedrijf te zijn als waar u uw domein heeft geregistreerd.

De volgende discussie richt zich op de overdracht van een website en niet op het domein.

Is er een gemakkelijke manier om mijn site over te zetten naar WebHostingHub?

Een van de gemakkelijkste manieren om uw site die voorheen door een andere host werd gehost, over te dragen naar WebHostingHub, is door het gebruik van het cPanel. Dat is natuurlijk als uw vorige host cPanel gebruikt. Als dat het geval is, zou het proces van het overzetten van uw site een stuk eenvoudiger moeten zijn. Wat u eerst moet doen, is een cPanel-back-up genereren bij het bedrijf dat momenteel uw website host. Nadat je de back-up hebt gegenereerd, moet je deze naar je desktop downloaden met behulp van de FTP of via een downloadlink die beschikbaar is in het cPanel van je host. Na het voltooien van de download, moet je deze uploaden, opnieuw met behulp van de FTP naar de / home-map van je nieuwe WebHostingHub-account. Dit betekent natuurlijk dat u eerst een account bij WebHostingHub moet hebben voordat u begint met het overzetten van uw site. Nadat het uploaden is voltooid, moet u WebHostingHub aanvragen om uw back-up voor u te herstellen. Voor dit doel moet u het bedrijf informeren waar u de back-up hebt geüpload. Het bedrijf kan u ter verificatie ook vragen om uw wachtwoord of de laatste vier cijfers van uw creditcard op te geven.

Nadat de cPanel-back-up is hersteld, test u uw website met behulp van de tijdelijke URL in uw welkomst-e-mail. Nadat u hebt getest en ontdekt dat de website werkt, kunt u nu de DNS-instellingen van uw domein wijzigen door deze naar de WebHostingHub-servers te verwijzen. Dit kan gedaan worden door in te loggen op de registrar voor het domein en de naamservers te veranderen in ns1.webhostinghub.com en ns2webhostinghub.com. Wacht nadat de wijziging is doorgevoerd ongeveer 4 – 24 uur totdat de wijzigingen van kracht worden.

Wat moet ik doen om mijn domein over te zetten?

Om uw site naar WebHostingHub te migreren, moet u de volgende stappen volgen:

 •  Download eerst de bestanden van uw website naar uw bureaublad met behulp van de FTP-client. Merk op dat FTP geen toegang heeft tot MySQL-databases, dus als uw vorige host phpMyAdmin aanbiedt voor het beheren van databases, moet u de database mogelijk exporteren in phpMyAdmin.
 •  Nadat het downloaden is voltooid, moet u de bestanden opnieuw uploaden naar de WebHostingHub-database, opnieuw met behulp van de FTP-client. Deze keer maakt u echter verbinding met uw hostingprovider, de WebHostingHub. Als uw site echter een database gebruikt, moet u eerst een database maken in cPanel en vervolgens de database importeren met phpMyAdmin.
 •  Na het uploaden en plaatsen van de bestanden op de juiste locatie is het tijd om te testen of je website werkt. Om uw website te testen, gebruikt u de tijdelijke URL die is opgegeven in de e-mail die u heeft ontvangen. Het is belangrijk op te merken dat voor alle WebHostingHub-accounts de nieuwe standaardmap public_html is.
 •  Nadat de test is voltooid, moet u uw domein verwijzen naar de naamservers van WebHostingHub door u aan te melden bij de domeinbeheerinterface van de registrar en de naamservers te wijzigen in ns1.webhostinghub.com en ns2.webhosting.com.
 •  Wacht minimaal 4 uur tot wel 24 uur voordat de wijzigingen volledig van kracht worden, maar het is raadzaam om dit regelmatig te doen.  

Hoe exporteer ik een MySQL-database in phpMyAdmin?

Omdat FTP geen toegang heeft tot databases, moet u mogelijk uw MySQL-database exporteren in phpMyAdmin. Hiermee kunt u een back-up van uw database maken die kan worden gebruikt om de database naar een andere server over te brengen of gewoon voor bewaring. Om uw MySQL-database te exporteren, moet u de volgende stappen volgen:

 •  Eerst moet je inloggen op het cPanel.
 •  Klik vervolgens op het phpMyAdmin-pictogram dat u kunt vinden onder de databases.
 • Selecteer in de lijst in het linkermenu de database die u wilt exporteren door op de databasenaam te klikken.
 • Klik vervolgens op het tabblad Exporteren.
 • Zorg ervoor dat alle tabellen en de SQL-optie zijn geselecteerd.
 •  Schakel vervolgens onder de “Structuur” de optie “Toevoegen DROP TABEL / VIEW / PROCEDURE / FUNCTIE” in.
 • Als uw database groot is, kunt u de bestanden comprimeren door “gezipt” of “gzipped” te kiezen. Zorg ervoor dat “Opslaan als bestand” is geselecteerd.
 •  Klik vervolgens op de knop Go die u onderaan het scherm vindt.
 •  Om de database-export naar uw lokale bureaublad te downloaden, selecteert u “Opslaan” wanneer u wordt gevraagd het bestand te openen of op te slaan. Zorg ervoor dat u de bestandsnaam en de locatie waar de back-up is opgeslagen volledig noteert.
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me