Hoe u uw website overzet naar eHost

Update voor 2017: eHost werd verkocht aan nieuw management en verslechterde snel, zoals je kunt zien in mijn bijgewerkte eHost-recensie. Ze zijn in 2017 gesloten, dus de onderstaande gids moet alleen worden beschouwd als algemene richtlijn voor website-overdracht.

Zoals je misschien al weet, accepteert eHost momenteel geen inkomende domeinoverdrachten.

Met andere woorden, als u bijvoorbeeld uw domein bij FatCow hebt geregistreerd en u uw website naar een andere host zoals BlueHost (onze topkeuze) wilt verhuizen, moet u uw domeinnaam ergens anders bewaren en naar uw eHost-account met behulp van de DNS-instellingen bij uw registrar.

Voor veel mensen klinkt dat waarschijnlijk zo verwarrend. Laten we het stap voor stap eenvoudiger maken:

Dit heb je nodig:

 • toegang tot uw bestaande hostingaccount bij een andere host.
 • een cPanel Hosting-account (niet langer beschikbaar bij eHost)
 • Mogelijk een account nodig bij een domeinregistreerder zoals NameCheap (coupons hier)

Laten we beginnen!

Stap 1 – Download websitebestanden

Maak via FTP verbinding met het oude hostinghostingaccount en download al uw bestanden.

Stap 2 – Database downloaden (indien van toepassing)

Download back-ups van uw database (s) vanaf uw oude hostingaccount. Dit kunt u doen door u aan te melden bij phpMyAdmin, de database te selecteren waarvan u een back-up wilt maken en deze vervolgens te exporteren, die een .sql-bestand naar uw computer download.

Stap 3 – Upload bestanden naar uw eHost-account

Maak verbinding met je eHost-account via FTP en upload alle bestanden waarvan je een back-up hebt gemaakt in stap 1.

Stap 4 – Importeer uw database (s) in uw eHost-account (indien van toepassing)

 • Log in op uw eHost cPanel-account en zoek de “Database Creation Wizard”
 • Volg de stappen om een ​​nieuwe database en een nieuwe databasegebruiker te maken en geef de gebruiker alle standaardrechten.
 • Zorg ervoor dat u de gebruikersnaam en het wachtwoord voor deze nieuwe database opslaat, omdat u ze later nodig heeft.
 • Ga terug naar cPanel en zoek phpMyAdmin. Ga naar phpMyAdmin en selecteer de database die je zojuist hebt gemaakt. Ga dan naar “Importeren” en klik op bestand kiezen. Kies in het pop-upvenster het databaseback-upbestand dat u eerder in stap 2 hebt gedownload
 • Het moet met succes worden geïmporteerd en u bent klaar.

Stap 5 – Controleer configuratiebestanden voor databasegebruikers / wachtwoorden

Als uw site een database gebruikt, heeft deze vrijwel zeker ergens een configuratiebestand. Op WordPress-sites is dat bijvoorbeeld wp-config.php in de hoofdmap van uw site. Open het bestand en controleer of de databasenaam, databasegebruiker en databasegebruikerswachtwoord worden vermeld. Wijzig deze zodat ze overeenkomen met de naam en referenties voor de database die u in een deel van stap 4 hebt gemaakt.

Stap 6 – Bepaal of u uw domein moet overzetten

Als uw oude hostingprovider u toestaat uw hostingaccount te annuleren maar alleen voor uw domeinnaamregistratie blijft betalen, kunt u doorgaan naar stap 7.

Als uw oude hostingprovider u niet toestaat uw domeinnaam te behouden, tenzij u ook voor een hostingplan betaalt, moet u uw domeinnaam overdragen aan een andere registrar zoals NameCheap, die ik heb aanbevolen in het gedeelte “Wat u nodig heeft” bovenaan deze pagina.

Stap 7 – Stel de DNS van uw domein (domeinnaamservers) in om naar eHost te verwijzen

Toen je je aanmeldde voor eHost, had je eHost moeten ontvangen en een e-mail hebben gestuurd waarin je je accountgegevens hebt bevestigd en je de naamservers hebt verteld waarnaar je je domein moet verwijzen. Ze zien er misschien zo uit als ….

“Ns1.ehost.com” en “ns2.ehost.com” bijvoorbeeld. Maar ze kunnen anders zijn. Als u om de een of andere reden die oorspronkelijke e-mail niet heeft, volgt u de onderstaande stappen:

 • Log in op uw eHost-account en klik op Mijn sites in het linkermenu.
 • Zoek het cPanel-account waarnaar u uw domeinnaam wilt verwijzen en klik op de knop Beheren
 • Zoek en klik in cPanel op de link “Serverinformatie” in het linkerdeelvenster. Als je het niet kunt zien, klik je op ‘Statistieken uitvouwen’ om het weer te geven.
 • Hier vindt u uw servernaam.
 • Ga naar deze pagina (nieuw tabblad) en typ / plak je servernaam in de tabel. Het laat je naamservers zien.
 • Noteer die naamservers.

Ga nu naar uw domeinnaamregistrar en bewerk de DNS-instellingen voor uw domeinnaam. Verander de naamservers in die van eHost.

Tip: Wacht ongeveer 24 uur voordat u aan uw site gaat werken. Het kan tot 24 uur duren voordat de naamserverwijzigingen zijn doorgevoerd via alle ISP’s over de hele wereld. De reden dat ik dit benadruk, is dat hoewel je je naamservers hebt gewijzigd, deze je site mogelijk nog steeds van je oude hostingaccount zal bedienen wanneer je hem in je browser bezoekt, dus alle bewerkingen die je zou doen, zouden verdwijnen zodra de DNS volledig was verspreid.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me