Hoe u van webhost kunt wisselen voor uw WordPress-site


Hoe u van webhost kunt wisselenUitzoeken hoe u van webhost kunt wisselen, kan een hele klus zijn. Er zijn echter een aantal redenen waarom u dat zou moeten doen.

Waar u uw website host, beïnvloedt veel dingen: beveiliging, sitesnelheid en back-ups. Bovendien zijn er veel soorten webhosting en u moet ervoor zorgen dat u de juiste kiest voor uw behoeften.

Als uw huidige provider hier niet meer aan voldoet, is het tijd voor verandering.

Hoe verplaats je je site van de ene host naar de andere? Dat is precies waar we het in deze recensie over zullen hebben.

Klaar? Laten we dan aan de slag gaan!

Snelle notitie: Enkele van de beste WordPress-hostingproviders bieden gratis migratiediensten. Dat betekent dat ze alles voor je regelen wat nodig is om van webhost te wisselen. Het is de moeite waard om contact op te nemen met uw nieuwe provider voordat u de onderstaande processen doorloopt.

Verzamel uw bronnen

Om de overstap van de ene naar de andere webhost te maken, hebt u het volgende nodig:

 • Toegang tot beide hostingaccounts – Tijdens het proces moet u enkele wijzigingen aanbrengen in zowel uw oude als nieuwe hostingaccounts. Als u voor een van beide niet zeker bent van uw inloggegevens, is dit het moment om daar achter te komen.
 • Toegang tot uw database – Om van de ene webhost naar de andere te gaan, heeft u toegang tot de database van uw website nodig. Dit gebeurt vaak in het administratiegebied van uw hostingaccount, wat betekent dat er nog een reden is om ervoor te zorgen dat u weet hoe u er moet komen.
 • FTP-client – Elk geval dat we hieronder bespreken, vereist het verplaatsen van gegevens van of naar een FTP-server. Daarvoor heb je een FTP-client nodig. Een geweldige gratis optie is FileZilla, maar u kunt elke klant van uw keuze gebruiken.
 • Teksteditor – Je hebt ook een code-editor nodig om belangrijke bestanden te wijzigen. Een van de beste opties is Kladblok++ (het is ook gratis) maar je kunt gaan met wat je maar wilt.

Heb je alles bij elkaar? Cool, laten we dan meteen ingaan op hoe u van webhost kunt wisselen voor uw WordPress-site.

Uw site handmatig van de ene naar de andere host verplaatsen

We beginnen met het handmatig omschakelen. Als u op zoek bent naar een oplossing die een WordPress-plug-in gebruikt, scrolt u gewoon verder naar beneden.

1. Maak een back-up van uw bestanden

Het eerste dat u moet doen, is een back-up maken van uw websitebestanden. Dit duurt waarschijnlijk de langste tijd, dus laten we daarmee beginnen. Stap één is inloggen op uw FTP-server. Start gewoon de FTP-client waar we het over hadden, voer uw gegevens in en maak verbinding.

Zoek daarna de hoofdmap van uw WordPress-site (als dit niet standaard uw bestemmingspagina is) en markeer alle bestanden.

hoe je van webhost kunt wisselen - zet WordPress-bestanden over met filezilla

Merk op dat uw website mogelijk bestanden bevat die standaard niet zichtbaar zijn (zoals .htaccess). Zorg er daarom voor dat uw FTP-client die bestanden ook weergeeft. In FileZilla vind je deze optie onder Server> Forceer het tonen van verborgen bestanden.

Nadat u alle bestanden heeft gemarkeerd, kopieert u ze naar een directory op uw computer. Afhankelijk van de grootte van uw site kan dit even duren, zodat we ondertussen naar stap twee kunnen gaan.

2. Exporteer de database

De database is het tweede deel van uw website. De manier waarop u toegang krijgt, verschilt van host tot host. In de meeste gevallen kom je terecht in phpMyAdmin:

phpmyadmin hoofdpaneel

Selecteer links de database die u wilt exporteren. Als je niet weet welke dat is, kijk dan op de wp-config.php bestand van uw huidige website waar staat:

definieer ('DB_NAME', 'database_naam_hier');

Dit vertelt u de naam van de database die uw site gebruikt.

Ga daarna naar de Exporteren tabblad.

database exporteren om van webhost te wisselen

Kiezen Op maat onder Exportmethode. Maak in het menu de volgende keuzes:

 • Formaat – Vertrek als SQL.
 • Tabellen – Markeer alle tabellen die u wilt exporteren. Meestal zijn het ze allemaal. Schakel deze uit als u daar een goede reden voor heeft (bijvoorbeeld als u databases host voor meerdere sites met verschillende voorvoegsels).
 • Uitvoer – Stel Compressie naar ingepakt of gzipped om de download sneller te maken.
 • Formaatspecifieke opties – Laat alles zoals het is.
 • Opties voor het maken van objecten – Zorg ervoor dat u selecteert Voeg DROP TABLE / VIEW / PROCEDURE / FUNCTION / EVENT / TRIGGER toe.
 • Opties voor gegevenscreatie – Laat alles zoals het is.

Klik op als u klaar bent Gaan aan de onderkant. Dit zou moeten resulteren in een bestandsdownload. Sla de gecomprimeerde database op uw computer op en ga verder met de volgende stap.

3. Maak een database op uw nieuwe host

Nu is het tijd om een ​​nieuw huis te creëren voor de database die je zojuist hebt geëxporteerd. Ga naar je nieuwe host en log in op je account. Zoek de sectie over MySQL-databases.

Maak het volgende:

 1. Een nieuwe database
 2. Een databasegebruiker met volledige rechten voor die database
 3. Een veilig gebruikerswachtwoord voor de database

Noteer ze alle drie, je hebt ze snel nodig. Ontdek ook de naam van uw MySQL-server. In veel gevallen zal dit zijn localhost maar neem voor de zekerheid contact op met uw hostingprovider.

4. Bewerken Config.php

Inmiddels zouden uw websitebestanden moeten zijn gedownload. Als dat het geval is, wordt het tijd om naar de directory te gaan waar je ze hebt opgeslagen en een bestand met de naam te zoeken wp-config.php.

Het is een belangrijk systeembestand dat onder andere de communicatie tussen het bestandssysteem van uw website en de database regelt.

Het eerste dat u moet doen, is een kopie van het bestaande bestand maken en deze op een veilige plek opslaan. Open daarna het origineel met uw teksteditor en zoek de volgende sectie:

definieer ('DB_NAME', 'database_naam_hier');

/ ** MySQL database gebruikersnaam * /
definieer ('DB_USER', 'gebruikersnaam_hier');

/ ** MySQL database wachtwoord * /
definiëren ('DB_PASSWORD', 'wachtwoord_hier');

/ ** MySQL-hostnaam * /
definieer ('DB_HOST', 'localhost');

Vervang waar het zegt database_naam_hier, gebruikersnaam_hier en wachtwoord_hier met de databasenaam, gebruikersnaam en wachtwoord die je eerder hebt gemaakt. Merk op dat het in jouw geval niet echt zegt database_naam_hier etc, maar zal de informatie van uw huidige host bevatten. Die zitten in dezelfde positie.

Zorg er bovendien voor dat u uw MySQL-servergegevens invoegt in de plaats van localhost (of laat het zoals het is als uw hostingprovider gebruikt localhost voor deze instelling). Sla het bestand op wanneer u klaar bent.

5. Upload uw bestanden naar de nieuwe host

Als dat allemaal klaar is, kunt u het proces in omgekeerde richting starten. De eerste stap is het uploaden van uw bestanden naar de server bij uw nieuwe hostingprovider. Het duurt waarschijnlijk lang, zodat we het kunnen starten en andere dingen kunnen doen terwijl het wordt uitgevoerd.

U kent de oefening inmiddels. Start uw FTP-client op en maak deze keer verbinding met de nieuwe server. Een snel voorbehoud: meestal gebruikt u de site-URL om verbinding te maken via FTP. In dit geval verwijst het domein nog steeds naar uw oude server, dus het werkt niet.

Er is een oplossing, die in plaats daarvan het IP-adres van uw nieuwe server gebruikt. Deze vind je meestal in je hostingaccount. Als dat niet het geval is, neem dan contact op met ondersteuning – zij zouden u moeten kunnen helpen.

Als je klaar bent, zoek dan de bestanden die je eerder hebt gedownload en upload ze (inclusief de gewijzigde config.php bestand) naar de hoofdmap. Zodra de upload actief is, gaat u verder met de volgende stap.

6. Importeer de database

Ondertussen kunnen we de tijd nemen om de database te importeren. Log daarvoor in op de database administratie tool op je nieuwe server. We gaan ervan uit dat het weer phpMyAdmin is.

Selecteer de database die u eerder hebt gemaakt in de lijst en kies Importeren bovenaan het scherm.

database importeren om van webhost te wisselen

Klik op de Bladeren knop en selecteer het bestand dat u eerder hebt geëxporteerd. Scrol daarna naar beneden en klik op Gaan. Het importeren begint dan.

De tijd die nodig is om te voltooien hangt af van de grootte van uw database. Je ontvangt een succesbericht als het klaar is.

Optioneel: vervang de oude URL in de database

Als u niet alleen uw site naar een nieuwe webhost verplaatst, maar ook uw URL wijzigt, is er een extra stap. In dit geval moet u verwijzingen naar uw oude URL in de database vervangen door de nieuwe. Doe je dat niet, dan gaat er van alles mis!

Dit kan op verschillende manieren. De gemakkelijkste die ik heb gevonden is de Zoeken Vervang DB-script. Je kunt het gratis downloaden (in ruil voor je e-mailadres). Upload het gewoon naar uw website-directory (in een geheime map) en navigeer daarheen met uw browser.

zoeken vervang database script help om van webhost te wisselen

Voer eenvoudig uw oude en nieuwe URL in de velden bovenaan in. Al het andere moet normaal blijven zoals het is. Gebruik de droog rennen knop om alles te testen. Als alles er goed uitziet, doe dan de live-run.

Belangrijk: laat in geen geval het script op de server staan ​​als je klaar bent. Het is erg krachtig en kan uw site echt beschadigen als iemand anders het vindt.

Mocht het script niet werken voor jou, dan kan dat ook vervang de URL via SQL-opdrachten.

7. Wijzig uw DNS-server

Als je klaar bent met al het bovenstaande, is het tijd om je URL op de nieuwe server te plaatsen. Dat betekent dat u uw DNS-serverinstellingen moet wijzigen.

Het proces hangt af van waar uw domein is geregistreerd. Als u zich bijvoorbeeld bij uw oude hostingprovider heeft geregistreerd, is het het beste om het hele domein naar de nieuwe provider over te dragen. Praat met de ondersteuning over hoe u dat moet doen.

Als je het hebt gekocht bij een domeinregistreerder zoals Domain.com, moet je je naamserverinstellingen bijwerken. U heeft de naamserveradressen van uw nieuwe host nodig. Ze zien er meestal ongeveer zo uit:

ns1.uwhost.com
ns2.uwhost.com

Deze moet je verbinden met je domein. Zoals vermeld, zal het proces enigszins verschillen, afhankelijk van waar je het hebt gekocht. Hier zijn instructies voor enkele van de meest voorkomende gevallen:

Praat met degene die de leiding heeft als je hulp nodig hebt. Houd er rekening mee dat het tot 48 uur kan duren voordat de wijzigingen zijn doorgevoerd. Je kunt een tool gebruiken zoals Wat is mijn DNS om te zien of het klaar is.

Zorg er tot die tijd voor dat u geen wijzigingen aanbrengt in uw site. Mogelijk wijzigt u de oude website in plaats van de nieuwe locatie.

Zodra alles klaar is, moet uw site zonder downtime worden gemigreerd. Omdat beide sites dezelfde inhoud hebben, zullen bezoekers de wijziging niet opmerken.

8. Opruimen

Zodra de DNS-wijziging is doorgevoerd, kunt u teruggaan naar uw oude host en uw sitebestanden en database verwijderen. Misschien wilt u tot een week wachten voordat u dit doet om er zeker van te zijn dat alles goed werkt.

Bewaar in ieder geval uw lokale kopieën (inclusief het origineel) wp-config.php) in de omgeving van. Mogelijk moet de migratie worden teruggedraaid. In dat geval ben je blij dat je ze nog steeds hebt.

Hoe u van webhost kunt wisselen via de WordPress-plug-in

Al het bovenstaande kan aanzienlijk worden verkort door een plug-in te gebruiken. Hiermee kunt u delen van het proces automatiseren. Hoewel er andere opties zijn, raad ik de Duplicator-plug-in. Het is gratis en maakt het proces een fluitje van een cent.

1. Installeer Duplicator

Uiteraard is de eerste stap het installeren van de plug-in. Dit vereist de gebruikelijke stappen. Log in op uw WordPress-website en ga naar Plug-ins> Nieuw toevoegen. Typ de naam van de plug-in in het zoekvak om deze te vinden en klik op Installeer nu zodra het in de lijst verschijnt.

installeer duplicator om van webhost te wisselen

Wanneer je site klaar is met downloaden, klik je op Activeren knop om de plug-in te kunnen gebruiken.

2. Exporteer de bestaande site

Zodra Duplicator is geïnstalleerd en actief is, vindt u een nieuw menu-item met de naam in uw WordPress-beheergebied. Als u erop klikt, komt u hier:

duplicator plugin-weergave in wordpress

De plug-in bewaart zijn zogenaamde pakketjes. Dit zijn ingepakte versies van uw website en database. Aangezien u nog geen heeft gemaakt, is de lijst leeg. Tijd om daar verandering in te brengen. Klik Maak nieuw in de rechterbovenhoek om aan de slag te gaan.

website exporteren met instellingen voor duplicator

Op het volgende scherm heb je verschillende opties.

 • Opslag – U kunt configureren waar u de back-up van uw site wilt opslaan. Houd er rekening mee dat, tenzij u de Pro-versie van Duplicator heeft, uw enige optie uw eigen server is, dus u hoeft hier niets te doen.
 • Archief – In deze sectie kunt u uitsluiten dat zowel bestanden als delen van de database worden gemigreerd. Gebruik dit als je goede redenen hebt.
 • Installateur – U kunt de database-informatie van uw nieuwe serveromgeving invullen. Dit maakt ook deel uit van de latere set-up, dus je kunt het voorlopig negeren.

Waarschijnlijk klikt u gewoon op De volgende. De plug-in voert vervolgens een systeemcontrole uit om te zien of deze alles heeft wat nodig is om correct te werken. Je kunt de bevindingen zien als het klaar is.

scan van duplicator voltooid

Als alles in orde is, start u het bouwproces door op de knop onderaan te klikken. Dit kan enkele minuten duren, dus sluit uw browser niet. Als het klaar is, zie je dit:

voltooide back-up in duplicator

Download zowel het installatieprogramma als het archief door afzonderlijk op de knoppen te klikken of met de downloadlink met één klik. Goed gedaan!

3. Upload de bestanden via FTP

De volgende stap is het uploaden van die bestanden naar de server. U moet het IP-adres gebruiken in plaats van het domein om verbinding te maken via FTP.

Zorg ervoor dat u, eenmaal verbonden, zowel het installatiebestand als het archief uploadt. Plaats ze in de hoofdmap en zorg ervoor dat deze van tevoren leeg is.

4. Maak een nieuwe MySQL-database

Met de plugin-methode heb je ook een MySQL-database nodig voor je nieuwe site. We hebben er eerder in detail over gesproken. Doe wat je moet doen om te eindigen met een nieuwe database, een gebruikersnaam met volledige rechten voor de database en het databasewachtwoord. Zorg ervoor dat u de MySQL-server noteert die uw host u voor uw website geeft.

5. Maak verbinding met de nieuwe website

Voor de volgende stap kom je mogelijk een probleem tegen. Om de site te implementeren, moet u via een webbrowser toegang krijgen tot de bestanden op uw server. Dat gebeurt meestal door de domeinnaam in te typen.

Als u hetzelfde domein gebruikt als voorheen, verwijst het nog niet naar uw nieuwe server. Natuurlijk kunt u dat veranderen om het probleem te omzeilen. Dit zou echter a) enige tijd duren voordat het daadwerkelijk gebeurt en b) betekent downtime voor uw site.

Gelukkig is er een oplossing, die je computer gebruikt gastheren het dossier. U kunt domeinnamen lokaal toewijzen aan specifieke IP-adressen. Op die manier heb je toegang tot bestanden op de nieuwe server via het oude domein zonder iets te veranderen voor je bezoekers.

(Als u een ander domein op uw nieuwe host gebruikt, kunt u deze stap volledig overslaan.)

Het eerste dat u nodig heeft, is het IP-adres van uw nieuwe server. Uw provider moet die informatie voor u weergeven. Als je het niet kunt vinden, vraag het dan!

Daarna moet u uw openen host’s het dossier. Zo doe je dat op verschillende platforms:

 • ramen – Open het taakbalkmenu, zoek naar “kladblok”. Klik met de rechtermuisknop op het resultaat en kies “als administrator uitvoeren”. Gebruik het programma eenmaal geopend om het te openen c: \ windows \ system32 \ drivers \ etc \ hosts. Zorg ervoor dat u zoekt naar “Alle bestanden” om het betreffende bestand te zien.
 • Mac OS – Open de terminal en voer de opdracht in sudo nano / etc / hosts. Mogelijk wordt u gevraagd uw beheerderswachtwoord in te voeren.
 • Linux – Voor Linux kun je dezelfde methode gebruiken als voor Mac OS.

Zodra u toegang heeft tot het bestand, moet u zowel het eerder gevonden IP-adres als de domeinnaam invoeren. Het ziet er als volgt uit:

192.168.1.10 http://uwsite.com

Notitie: de ruimte tussen het IP-adres en het domein is een tabblad. Zorg er ook voor dat u het adres vervangt door het werkelijke adres van uw server en uwsite.com met je echte domein. Sla de wijzigingen op en u zou toegang moeten hebben tot de nieuwe server met uw bestaande domeinnaam.

Belangrijk: als u klaar bent met de migratie, moet u deze wijzigen gastheren bestand terug in de oorspronkelijke staat!

6. Voer het migratieproces uit

Nu is het tijd om het migratieproces serieus te starten. Navigeren naar http://uwsite.com/installer.php (voeg uw eigen domein in), dit zou u naar dit scherm moeten leiden:

duplicator implementatie stap 1

Zorg ervoor dat het installatieprogramma u een Voorbij gaan aan voor archief en validatie, vink dan het vakje met de algemene voorwaarden aan en klik op De volgende aan de onderkant. Hiermee start u het implementatieproces.

Daarna wordt u gevraagd om uw databasehost, naam, gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren.

duplicator implementatie stap 2

Die zou je eerder moeten hebben. Je kunt de Database testen knop om ervoor te zorgen dat alles werkt. Dan klikken De volgende opnieuw. De plug-in importeert de database.

In de volgende stap heb je de kans om vermeldingen van je oude URL te vervangen door de nieuwe. Zorg ervoor dat de juiste URL in het veld staat! Duplicator voltooit dan het proces.

stap stap 4

Het laatste scherm geeft je een link om in te loggen op je site en meldt of alles goed is gegaan. Zorg ervoor dat je inlogt en controleer of alles naar behoren werkt. Vergeet ook niet de instructies van Duplicator te volgen om jezelf op te ruimen.

hoe u van webhost kunt wisselen, opschonen na migratie

7. Werk de DNS-naamserver bij

Met deze methode moet u uw domein nog steeds wijzigen van uw oude server naar de nieuwe.

We hebben dit hierboven al in detail besproken, dus u kunt naar dat gedeelte verwijzen. Haal de naamserveradressen op van uw nieuwe host en koppel ze aan uw domein. Wacht vervolgens tot de wijzigingen zijn doorgevoerd voordat u wijzigingen aanbrengt aan uw site.

Daarna ben je klaar – gefeliciteerd! Je hebt zojuist geleerd hoe je van webhost kunt wisselen voor je WordPress-website. Geweldige saus!

Switching Web Hosts voor WordPress-websites in een notendop

Het omschakelen van uw WordPress-site van de ene naar de andere webhost kan een intimiderende taak zijn, vooral voor de first-timers. Houd er rekening mee dat net als al het andere wat betreft uw eigen website runnen, het wordt minder moeilijk als je het opsplitst in stappen.

Als u het bovenstaande hebt gevolgd, zou u uw site nu met succes naar uw nieuwe hostingprovider moeten hebben verplaatst. Welk proces u ook hebt gekozen, laten we snel de basisstappen samenvatten:

 1. Maak een back-up van uw websitebestanden en database
 2. Bereid de nieuwe hostingomgeving voor op de overstap
 3. Importeer uw bestanden en database naar de nieuwe host
 4. Wijzig de naamserver van uw domein

Dat is het eigenlijk. Nogmaals gefeliciteerd met het maken van dit tot nu toe – goed gedaan!

Heeft u vragen of aanvullende tips voor het wisselen van webhost? Laat het ons weten in de comments hieronder.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me