Hoe word ik een webontwikkelaar


word een webontwikkelaar

Er is vraag naar bepaalde vaardigheden. Vaardigheden die uw banen en kansen bijna jaren en decennia lang kunnen garanderen.

Een van deze vaardigheden is webontwikkeling.

Heb je je afgevraagd hoe je een webontwikkelaar kunt worden??

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, heb je geen mooie bachelor in informatica nodig om een ​​webontwikkelaar te worden en een functionele website te maken.

Als je de instructies in dit artikel volgt, kun je zelfs veel sneller een webontwikkelaar worden dan je denkt (maar het zal nog steeds wat hard werk kosten!).

Klaar? Laten we gaan…

Wat / wie is een webontwikkelaar?

Hier is het simpele antwoord op deze vraag: ze bouwen en onderhouden websites.

Met andere woorden: ze creëren letterlijk hoe u het web ervaart. De websites die gebruikers willen laten genieten van hun ervaring, hebben geweldige webontwikkelaars nodig – en ze zijn meestal bereid om wat geld te verdienen om deze geweldige webontwikkelaars te krijgen.

Verantwoordelijkheden van een webontwikkelaar:

 1. Schrijf webpagina’s met een combinatie van opmaaktalen.
 2. Maak hoogwaardige mockups en prototypes.
 3. Bouw een WordPress-site helemaal opnieuw.
 4. Begrijp HTML en CMS.
 5. Begrijp UI en UX.
 6. Ontwikkel functionele en aantrekkelijke websites en webgebaseerde applicaties.
 7. Zorg voor website-onderhoud en verbeteringen.

Dit zijn de meest voorkomende vereisten, maar uw verantwoordelijkheden en taken zullen variëren, afhankelijk van het webontwikkelingsoptreden en uw specialiteit in webontwikkeling.

Over specialiteiten op het gebied van webontwikkeling gesproken, er zijn er 3 waarvan u op de hoogte moet zijn:

 1. Frontend ontwikkeling. De “frontend” verwijst naar “dingen” op een website die u ziet en waarmee u interactie heeft, bijv. menu’s, dropdowns, enz.
 2. Backend ontwikkeling. De “backend” is als het deel van de ijsberg onder het oppervlak. Zonder dit kan de website niet functioneren. De backend behandelt servers, applicaties, databases, enz.
 3. Full-stack ontwikkeling. Dit is de combinatie van zowel backend- als frontend-ontwikkeling.

Waarom zou u een webontwikkelaar worden??

Webontwikkeling is een branche die niet snel zal uitsterven.

In feite heeft het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics een voorspeld a 13% groei in beschikbare banen voor webontwikkeling tot 2028.

Simpel gezegd: als u deze vaardigheid kunt ontwikkelen, zult u in de nabije toekomst geen moeite hebben om werk te vinden.

Hier zijn VIJF grote voordelen / voordelen van een webontwikkelaar:

 1. U kunt op afstand werken. Heb je je ooit afgevraagd hoe het zou zijn werk overal ter wereld, in je eigen tijd? Als webontwikkelaar heb je volop mogelijkheden om op afstand te werken. Misschien kunt u eindelijk die droom waarmaken om de wereld rond te reizen en tegelijkertijd geld te besparen.
 2. U kunt uw vaardigheden gebruiken om uw eigen websites en webapplicaties te bouwen. Wilt u een winstgevende website of applicatie maken? Met deze vaardigheid hoef je niet veel geld te betalen om het te laten bouwen. Je kunt het zelf bouwen voor een fractie van de prijs.
 3. Je kunt zelfstandig werken. Je hoeft niet langer onder de paraplu van een baas te werken als je dat niet wilt. U kunt veel gemakkelijker freelancen of uw eigen bedrijf starten als u op de hoogte bent van webontwikkeling.
 4. Stap in de winstgevende technologie-industrie. Webontwikkeling is in feite uw ticket voor de technische industrie. De meeste tech-startups hebben behoefte aan webontwikkelaars, dus dit kan jouw manier zijn om voet aan de grond te krijgen.  
 5. Je kunt geweldige dingen bouwen! Het leuke is dat je zo creatief kunt zijn als je wilt. In plaats van naar websites te kijken en te denken: “Wauw, dat ziet er geweldig uit. Ik wou dat ik zoiets kon maken ‘, dan kun je nu je eigen geweldige website maken.

Wat denk je? Word je hierdoor allemaal enthousiast van het idee om webontwikkelaar te worden? Zo ja, dan bent u op de juiste plek, want u staat op het punt de stappen te leren die u moet nemen om er een te worden!

Hoe word ik een webontwikkelaar

1. Leer de basis van HTML, CSS en Javascript

Hypertext Markup Language

Dit zijn de bouten en moeren van alle website-ontwikkeling waarmee u dagelijks zult werken als u besluit websites te bouwen voor de kost.

 • HTML dicteert de structuur
 • CSS zorgt ervoor dat het er mooi uitziet
 • Javascript zorgt ervoor dat het werkt

Laten we elk van deze bespreken en hoe u ze kunt leren.

HTML

HTML staat voor Hypertext Markup Language. Het is een van de belangrijkste ingrediënten van elke website en een van de zogenaamde frontend-talen.

Kortom – het biedt het basisskelet van een website, voornamelijk door middel van een reeks tags.

Een tag is de HTML-code die de weergave van de inhoud van het HTML-document bepaalt.

Hier zijn enkele veelvoorkomende HTML-tags waarmee u vertrouwd moet raken:

 • – Deze tag verschijnt aan het begin en einde van een HTML-document. Het geeft aan dat het document in HTML5 is geschreven.
 • – De title-tag is de titel van de pagina. Dit is zowel nuttig voor zoekmachines (wanneer ze pagina’s scannen en indexeren) als voor gebruikers (het wordt weergegeven in de titelbalk van een browser) door expliciet het primaire onderwerp van elke pagina te vermelden
 • – Dit bevat informatie over de specifieke pagina, inclusief titeltags, metadata en links naar scripts en stylesheets.
 • – Dit omvat alle inhoud die aan gebruikers wordt getoond, inclusief alles wat ze zien en lezen.

Opmerking: alle tags beginnen als ‘“En eindigen als””. De “/” geeft aan dat de specifieke tag daarna niet meer in gebruik is. Het is belangrijk om de eindtag in te voeren. Anders gebruikt het hele document die tag.

Hier zijn enkele bronnen voor het leren van HTML:

 • HTML-beginnershandleiding
 • HTML-spiekbriefje

CSS

CSS staat voor Cascading Style Sheets.

Het zet de stijl achter de HTML-structuur. Kortom, zonder CSS, HTML en bijgevolg zou de hele webpagina er saai uitzien.

Zo combineren ze: in uw HTML-code verwijst u naar een CSS-stijlpagina.

Hier is een voorbeeld van hoe CSS er in actie uitziet:

CSS-voorbeeld

Hier is een geweldige bron om CSS te leren: CSS-spiekbriefje

Javascript

Javascript is een programmeertaal waarmee u elementen op webpagina’s kunt implementeren. Het ondersteunt functies zoals interactieve kaarten, 2D / 3D-afbeeldingen en meer.

Hier is een geweldige bron om u te helpen Javascript: Javascript Cheat Sheet te leren

2. Leer de basis van WordPress

Contentmanagement systeem

Om een ​​webontwikkelaar te worden, moet u vertrouwd raken met WordPress. Ten slotte – 58% van alle websites worden mogelijk gemaakt door deze gratis, open-source software die u op vrijwel elke software kunt installeren webhost.

Zodra u een WordPress-site heeft opgezet, is het voor uw klanten vrij eenvoudig om zelf inhoud toe te voegen (zelfs als ze geen ervaring hebben met webontwikkeling).

Ik heb tal van WordPress-gidsen op deze website. Bekijk de onderstaande links:

 • Hoe maak je een WordPress-website
 • Hoe maak je een WordPress-blog
 • Hoe WordPress aan te passen

3. Maak kennis met UI en UX 

UI (gebruikersinterface) en UX (gebruikerservaring) vormen de basis van het ontwerpen van gebruikerservaringen.

De meeste ontwikkelaars zijn geen ontwerpexperts – dit zijn twee verschillende domeinen. Je hoeft geen design-rockster te zijn.

Het is nog steeds belangrijk op te merken dat door de basisprincipes van het ontwerpen van gebruikerservaringen te leren, u beter kunt begrijpen hoe een website zou moeten werken. Dat houdt meer gebruikers op de site, helpt hen vinden wat ze zoeken en geeft uiteindelijk meer geld uit aan die site.

Om de bouwstenen van ontwerpvaardigheden te leren, raden we aan de Adobe Creative Suite. Photoshop zou het eerste moeten zijn waar je in duikt, want het is de go-to voor de meest serieuze ontwerpers. Als je niet van Adobe houdt, kun je er ook in duiken Schetsen, wat een rijzende ster is onder ontwerpers.

Hier zijn enkele bronnen voor het begrijpen en leren van UI en UX:

4. Leer SQL en PHP (optioneel)

We zullen deze twee samenvoegen omdat ze twee kanten van dezelfde medaille zijn.

SQL is een databasetechnologie (zie SQL-spiekbriefje) die informatie opslaat. PHP is een ‘scripting’-taal die dingen uit een database plaatst of haalt (zie PHP-spiekbriefje).

Denk bijvoorbeeld aan WordPress.

Het gebruikt MySQL om informatie (blogberichten, pagina-inhoud, opmerkingen, gebruikersinformatie, enz.) Op te slaan en te beheren in een database-‘tabel ‘. PHP is wat een WordPress-website dynamisch maakt, interactie heeft met al deze verschillende elementen en de database op de juiste manier bijwerkt.

Als u meer leert over hoe SQL en PHP samenwerken, kunt u de ontwikkeling van WordPress-sites onder de knie krijgen, waar letterlijk honderden (zo niet duizenden) mensen dagelijks naar zoeken op werk- en projectborden op internet.

Extra bronnen voor het leren van PHP en SQL:

Het is niet makkelijk. Je zult deze niet meer dan een week of twee onder de knie krijgen. Maar na verloop van tijd, vertrouwd raken en vervolgens goed zijn in deze vaardigheden, betekent dit dat je altijd een winstgevende carrière voor de boeg hebt.

5. Leer de basis van SEO

SEO staat voor Search Engine Optimization. Dit verwijst naar het proces van het verbeteren van de positie van een website in een zoekmachine zoals Google. Het is een van de belangrijkste vaardigheden in online zaken.

U denkt misschien: ‘Als ik een ontwikkelaar ben, waarom moet ik me dan zorgen maken over hoe goed een site scoort in de zoekmachines? Is dat niet de taak van de bloggers en makers van inhoud? “

Nou ja, een groot deel van de SEO van een website heeft te maken met de inhoud. Maar ook de daadwerkelijke structuur en code van de website spelen een rol.

Heading tags (HTML) zijn bijvoorbeeld extreem belangrijk voor SEO. Ze vertellen zoekmachines wat echt belangrijk is op een website.

Moet je nu een SEO-expert zijn? Absoluut niet. Maar u moet de basis van SEO leren en SEO in gedachten houden terwijl u elke website maakt. Door dit te doen, geeft u de website een veel grotere kans op succes en maakt u uw webontwikkelingsclient veel gelukkiger.

Hier zijn een paar SEO-tips voor webontwikkelaars:

 • Laat uw metatags optimaliseren. Op de zoekpagina vertelt de metatag browsers waar uw site over gaat – hoe beter het is, hoe groter de kans dat ze doorklikken naar de site.
 • Zorg ervoor dat uw koptags in een specifieke volgorde staan. H1 zou de hoofdkop moeten zijn, en dan zou u via de pagina moeten afdalen door middel van lagere koppen (d.w.z. H2, H3, H4, enzovoort). Dit maakt het voor zoekmachines gemakkelijker om door de site te navigeren.
 • Zorg ervoor dat uw titeltag de webpagina correct beschrijft. De titel moet benadrukken waar de pagina over gaat.

Hier zijn enkele bronnen om de basis van SEO te leren:

Besteed minstens 3-5 uur aan het lezen door middel van bronnen en het leren van de basis. Dit bereidt je voor op het ontwikkelen van websites met SEO in gedachten.

6. Zorg ervoor dat uw site responsief is

Wanneer u uw eigen website maakt (wat een goed idee is als u meer klanten wilt krijgen), moet u ervoor zorgen dat uw site responsief is.

Responsive betekent dat de elementen van de website zich aanpassen aan de schermgrootte. Dit betekent dat uw website er goed uitziet, of de bezoeker nu op een laptop of mobiel apparaat zit.

In 2018 was responsive design cruciaal. Al uw klanten zullen het verwachten – geef het goede voorbeeld en zorg ervoor dat uw website responsive is.

***

Oké, dus als je deze zes stappen doorloopt, heb je een basiskennis van webontwikkeling. Je weet hoe je het moet doen (tenminste op basisniveau).

Neem de tijd met deze stappen: de vraag naar webontwikkelaars zal niet snel afnemen, dus u heeft tijd om te leren.

Maar hier is de grote vraag: als u eenmaal het gevoel heeft dat u dat basisbegrip begrijpt, hoe vindt u dan daadwerkelijk klanten voor webontwikkeling?

Je hebt geluk – daarover zullen we het hierna hebben!

Hoe u uw eerste webontwikkelingsclient kunt vinden (of word een freelancer)


Alleen omdat je de vaardigheid hebt, wil nog niet zeggen dat mensen je gewoon geld zullen geven. Je moet een beetje werk doen en jezelf verkopen. Je moet jezelf ook op de juiste plaatsen plaatsen om kansen te krijgen.

Nu heb je als webontwikkelaar twee keuzes. U kunt 1) proberen om een ​​fulltime baan op locatie bij een bedrijf te krijgen of 2) de route van freelancen volgen en online optredens zoeken.

We raden freelancen aan. Hoewel het niet hetzelfde gegarandeerde salaris biedt als een fulltime baan, zijn er 3 enorme voordelen:

 • Vrijheid: Nooit meer in- en uitklokken. U werkt misschien nog steeds dezelfde uren (of meer), maar uw planning, locatie en woonomstandigheden zijn volledig aan u. (Plus – geen woon-werkverkeer, wat u wekelijks uren bespaart!)
 • Geld: Als je eenmaal een goede freelancer bent geworden, heb je meer kans om meer geld te verdienen (dan te wachten op een magere verhoging van 3% per jaar).
 • Prestige: Na verloop van tijd heb je de mogelijkheid om je eigen persoonlijke werk en merk te bouwen tot het punt dat je uiteindelijk een constante toestroom van nieuwe klanten garandeert (zonder ze zelfs te hoeven zoeken!).

In het volgende gedeelte zullen we ons concentreren op hoe je je eerste freelancings-optreden als webontwikkelaar kunt krijgen.

1. Ga op vacaturesites

De meeste freelancers hebben vacaturesites bezocht om hun eerste webontwikkelingsoptredens te vinden. Die kunnen geweldig zijn om ervaring op te doen, maar u wilt ze waarschijnlijk niet gebruiken als een langetermijnstrategie.

De kwaliteit van klanten kan zeer wisselvallig zijn. Sommige zijn misschien geweldig. Anderen minder …

Vaak trekken ze mensen aan die onervaren zijn met aanwerven, wat veel problemen kan opleveren wanneer u met hen probeert samen te werken. Heel vaak zullen vacaturebanken ook mensen aantrekken met onrealistische tijdsbestekken en budgetten.

Te veel vertrouwen op vacaturesites (te lang) geeft u niet de kans (of vrije tijd) om uw eigen merk op te bouwen. Als u ‘inkomende’ aandacht voor uw werk trekt, krijgt u uiteindelijk aan het eind van de dag de beste (en best betalende) klanten.

Maar zoals we al zeiden, het is geen slechte optie om aan de slag te gaan en ervaring op te doen.

Begrijp gewoon dat elk optreden dat u op een vacaturebank krijgt (hoewel het misschien niet erg goed betaalt) u zal helpen ervaring op te doen en meer toekomstig werk te krijgen.

Het is ook vrij eenvoudig om aan de slag te gaan op vacaturesites …

Hieronder ziet u een afbeelding van de resultaten van een snelle zoekopdracht op UpWork:

(Zoals u kunt zien, zijn er tal van vacatures voor webontwikkelaars!)

Web Development Jobs

Hier zijn enkele vacaturesites waar u optredens voor webontwikkeling kunt vinden:

2. Stel een portfoliosite samen

Om het gemakkelijk te maken om meer klanten te krijgen (en zodat klanten u kunnen vinden), moet u een portfoliosite maken. Hier laat u uw nieuwste projecten zien, laat u getuigenissen zien van tevreden klanten, biedt u potentiële klanten een gemakkelijke manier om contact met u op te nemen en laat u ook uw mogelijkheden voor webontwikkeling zien.

Hier zijn enkele tips voor het maken van uw portfoliosite voor webontwikkeling:

 • Gebruik getuigenissen van eerdere en huidige klanten. Zo weet u zeker dat u goed werk levert en dat anderen graag met u samenwerken. (Maak er een gewoonte van om getuigenissen te vragen wanneer u een project voltooit.)
 • Laat je persoonlijkheid doordringen. Wat is er zo leuk aan om met je samen te werken, en waardoor je opvalt? Wanneer u persoonlijkheid toevoegt aan uw portfoliosite, onderscheidt u zich automatisch.
 • Voeg de juiste elementen toe. Yonze naam, de korte versie van uw verhaal over hoe / waarom u een webontwikkelaar bent geworden, uw contactgegevens, uw recente werk en uw vaardigheden.
 • Beantwoord de vraag “Wat levert het mij op?” vraag. Laat ze in feite het belangrijkste voordeel van samenwerken met u weten, namelijk wat klanten zullen krijgen als ze met u samenwerken.

Bovenal moet u ervoor zorgen dat uw portfoliosite er geweldig uitziet! U wilt dat potentiële klanten het zien en denken: “Wauw! Zoiets wil ik ook voor mijn website! ” Op die manier zijn ze veel meer geïnteresseerd in samenwerking met jou.

Hier zijn een paar voorbeelden van geweldige portfolio’s voor webontwikkelaars om als inspiratie te gebruiken:

 • MattFarley.ca
 • Caferati.me (Over een bezielende persoonlijkheid gesproken, deze ontwikkelaar doet het op een grote manier op zijn site. Ga naar de startpagina en je zult zien wat ik bedoel!)
 • Pierre.io

Hier zijn enkele bronnen om u te helpen bij het bouwen van uw portfoliosite voor webontwikkeling:

3. Start netwerken

Besteed niet alleen al uw tijd aan het doorzoeken van online vacaturesites. Als je geweldige kansen wilt krijgen, moet je ook de echte wereld in.

Maak er een punt van om elke maand minstens 2-3 relevante netwerkevenementen bij te wonen. Ervan uitgaande dat u in of binnen een uur of twee van een grote stad woont, zou het niet moeilijk moeten zijn om dit soort evenementen te vinden.

Begin met het zoeken naar meetups op Meetup.com en Eventbrite. Alleen al op deze twee platforms zou je heel veel relevante evenementen moeten vinden.

Streef naar evenementen die ondernemers trekken, aangezien deze mensen de meeste kans hebben om een ​​nieuwe website te bouwen. Terwijl je verbinding maakt en netwerk met meer van deze mensen (en laat weten dat je een webontwikkelaar bent), zul je jezelf blootstellen aan meer en betere optredens dan die je op vacaturesites zou vinden. Je begint ook je persoonlijke merk te laten groeien.

Hier is nog een geweldige bron om u te helpen evenementen te vinden:

Hoe netwerkevenementen te vinden die de moeite waard zijn om te bezoeken

De voordelen van een fulltime webontwikkelaar

We spraken veel over freelancen als webontwikkelaar. Fulltime werken in een bedrijf heeft echter zijn eigen voordelen:

 • Je werkt samen met andere ontwikkelaars – dit geeft je het voordeel van een gedeelde ervaring, vooral als je helemaal nieuw bent. Door met anderen samen te werken, kunnen ze hun ervaring met u delen, wat heel waardevol is.
 • Klantondersteuning is georganiseerd – wanneer u in een bedrijf werkt, hoeft u niet op verschillende tijdstippen van de dag te werken. Dit betekent dat bedrijfsklanten weten wanneer ze contact moeten opnemen en verwachten dat uw werk is voltooid.
 • Veel meer gerichte werklast – verschillende freelancers werken tegenwoordig tegelijkertijd aan verschillende projecten. Dit verdeelt hun focus die de algehele kwaliteit kan beïnvloeden. Als fulltime ontwikkelaar werk je eerder aan één project dat je volledige aandacht vereist.

Conclusie

De arbeidsmarkt wordt steeds moeilijker. De meer traditionele banen worden elke dag afgeschaft. Dus, waarom zou u niet een vaardigheid leren die u in de nabije toekomst aan het werk (en mogelijk rijk) zal houden?

Dat is het grote voordeel van webontwikkeling. Het mooie is: je hebt geen dure opleiding nodig om het veld in te gaan. Door simpelweg de stappen te volgen die we hier hebben opgesomd, kunt u beginnen aan het pad om webontwikkelaar te worden.

Er zijn ook veel software-opties voor Integrated Development Environment (IDE) die het leven van een ontwikkelaar veel gemakkelijker maken.

Om samen te vatten, hier zijn de basisstappen om een ​​webontwikkelaar te worden:

 1. Leer de basis van HTML, CSS en Javascript
 2. Ga door WordPress-zelfstudies
 3. Leer de basis van UI en UX
 4. Leer SQL en PHP
 5. Leer de basis van SEO
 6. Zorg ervoor dat uw site responsief is

En hier zijn de basisstappen om uw eerste optreden voor webontwikkeling te vinden:

 1. Ga op vacaturesites
 2. Stel een portfoliosite samen
 3. Start netwerken

Nu is het tijd om actie te ondernemen en de wereld te laten zien wat een geweldige webontwikkelaar je kunt zijn!

Als u onderweg vragen heeft, kunt u hieronder reageren of email ons en laat het ons weten. We staan ​​tijdens dit hele proces voor u klaar!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me