Hostingtypen – Het verschil tussen gedeelde VPS en speciale webhosting

Alle websites werken via een webhostingservice, een service waarmee individuen en organisaties hun websites openbaar kunnen maken via het World Wide Web. Een webhost is in feite een bedrijf dat ruimte op een webserver verhuurt aan eigenaren om hun websites toegankelijk te maken op internet. Hoewel niet alle webhosts hun eigen servers bezitten, huren velen van hen deze van grotere bedrijven met toegang tot datacenters of verzamelingen servers, en verhuren deze servers op hun beurt aan andere bedrijven of individuen. Er zijn verschillende soorten webhosting. Maar we zullen er hier drie bespreken: gedeelde webhosting, Virtual Private Server (VPS) -hosting en dedicated webhosting.

Gedeelde webhosting

Gedeelde hosting

Een shared webhostingservice is te vergelijken met wonen in een appartementencomplex. Net zoals verschillende individuen en gezinnen in hun eigen appartementen in een gebouw wonen, in een gedeelde webhostingservice, bevinden veel websites zich op één webserver. Het is begrijpelijk dat dit de meest economische vorm van hosting is. Het is ideaal voor eenvoudige websites die niet te veel functies bevatten en die waarschijnlijk niet veel verkeer zullen zien. Een gedeelde webhostingservice wordt afgehandeld door een systeembeheerder. De geschiktheid hiervan hangt af van uw voorkeuren. Het kan handig zijn als u de technische kant van de site niet wilt afhandelen, maar het kan lastig zijn als u meer controle over uw site nodig heeft. Serverbeheer, installatie van serversoftware, beveiligingsupdates en technische ondersteuning worden verzorgd door de serviceprovider. Een gedeelde webhostingservice kan ook ongepast zijn als u uitgebreide softwareontwikkeling nodig heeft buiten wat de hostingprovider ondersteunt. Het heeft gebruikslimieten en moet beschikken over uitgebreide betrouwbaarheidsfuncties. Een ander nadeel van deze service is dat aangezien veel websites dezelfde server delen, als één website betrokken is bij onethische acties of spammen, het hele IP-adres op de zwarte lijst kan komen.

Toegewijde webhosting

toegewijde hosting

Een dedicated webhostingservice is te vergelijken met wonen in een zelfstandige woning. Dit is een type service waarbij een hele server wordt bezet door een enkele website. Hierdoor heeft de eigenaar van de website de volledige controle over de server. Er zijn geen beperkingen op bandbreedte en schijfruimte. In een gedeelde webhostingservice zorgt een beheerder voor de installatie en technische werking van de server. Voor een dedicated server zijn er tal van technische vaardigheden die er moeten zijn. Er is een extra behoefte om de server in te stellen, te beheren en te beheren, maar met nieuwe en volledig toegewijde hostingplannen kan men hiervan profiteren tegen een iets hogere prijs. Daarnaast bieden dedicated hostingservices hoge prestaties, e-mailstabiliteit, beveiliging en controle. Een dergelijke service is ideaal voor websites die veel bezoekers ontvangen en gebruik maken van uitgebreide functies. Portals voor online winkelen maken doorgaans gebruik van dedicated webhosting.In tegenstelling tot het gebruik van een shared webhostingservice, is er een kleinere kans om op de zwarte lijst te komen door een dedicated webhostingservice te gebruiken, omdat u de volledige controle over de server heeft..

Virtual Private Server (VPS) -hosting

Virtual Private Server

VPS Hosting is een vorm van hosting die valt tussen shared webhosting en dedicated webhosting. Het kan worden vergeleken met wonen in een condominium, waar u dingen op het terrein deelt, maar u bent uiteindelijk verantwoordelijk voor het onderhoud van uw eigendom in het condominium. Het biedt het gebruik van uitgebreide schijfruimte en bandbreedte. Een dergelijke hostingservice wordt idealiter gebruikt door een bedrijf met zware applicaties en beveiligde data. Net als bij dedicated webhosting wordt VPS-hosting gebruikt door websites die veel traffic ervaren. Het is echter goedkoper dan het gebruik van een speciale webhostingservice, omdat de server nog steeds door meerdere gebruikers wordt gedeeld. Hoewel u de server op elke gewenste manier kunt configureren, heeft u toch een speciale systeembeheerder nodig om voor uw server te zorgen. De volgende tabel vat samen hoe elke hostingservice verschilt van de andere:

Gedeelde webhostingToegewijde webhostingVPS Web Hosting
Een server wordt gedeeld door meerdere websites. Het biedt beperkte bandbreedte en schijfruimte. Het is relatief goedkoop vanwege gedeelde kosten. Het vereist niet dat de website-eigenaar veel technische vaardigheden heeft. Veel verkeer kan de server vertragen. Het biedt de minste controle onder de drie Het is de minst veilige van de drie typen.Een server is toegewijd aan slechts één website, biedt hoge bandbreedte en schijfruimte, is vrij duur omdat er geen gedeelde kosten zijn. De eigenaar van de website moet technische vaardigheden hebben, aangezien hij de volledige controle over de server heeft. om veel verkeer te verwerken. Het biedt hoge controle. Het biedt een hoge beveiliging.Een server wordt gedeeld door meerdere websites, biedt een hoge bandbreedte en schijfruimte, is vrij duur, maar goedkoper dan een speciale webhostingservice, vereist niet dat de site-eigenaar veel technische vaardigheden heeft, maar een systeembeheerder. is ontworpen om veel verkeer te verwerken en biedt een hoge mate van controle.
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me