Huur een webontwikkelaar of doe het zelf?

Huur-een-web-ontwikkelaar-of-doe-het-zelf-gids

Als u een nieuwe website wilt starten – voor zakelijke doeleinden of een persoonlijk project – zijn er twee hoofdpaden die u kunt volgen:

 • EEN: Huur een webontwikkelaar en laat ze de taak voor je afhandelen
 • B: Maak zelf een website (eng, we weten het!).

Wanneer u een webontwikkelaar inhuurt, kunt u in principe al uw ideeën / plannen op hen laden en betalen $ 200 tot $ 3000 en wacht gewoon op het eindresultaat.

Voor- en nadelen van het inhuren van een webontwikkelaar versus zelf een (WordPress) site bouwen.

Mocht je haast hebben, dan is hier (bijna) alles wat je moet weten zonder in details te treden:

Zelf een webontwikkelaar inhuren versus zelf een (WordPress) site bouwen
Een webontwikkelaar inhurenDIY
Benodigd budget: $ 500- $ 3000 voor een basissite + $ 70 / jaar voor domein en hosting.Benodigd budget: $ 70 / jaar voor domein en hosting + (optioneel) $ 40 voor een premium WordPress-thema.
Er is geen WordPress-ervaring nodig.Basiskennis van hoe WordPress werkt, is vereist.
De website kan worden gebouwd op een volledig op maat gemaakt ontwerp.De website is gebouwd op een kant-en-klaar WordPress-thema.
Extra functionaliteit kan op maat worden gemaakt.Extra functionaliteit wordt geleverd door WordPress-plug-ins.
De ontwikkelaar kan een domeinnaam registreren en hosting voor u kopen.U moet een domeinnaam registreren en zelf webhosting kopen.
U kunt elk type website laten bouwen.Meestal goed voor het bouwen van eenvoudige websites.
Het kost u minder tijd.Het kost u veel tijd.

Nu dat uit de weg is, volgt hier een meer diepgaande analyse van het onderwerp:

(Wat volgt is een stapsgewijze handleiding – d.w.z. een gids voor elke stap, we zullen proberen u te helpen deze beslissing te nemen op basis van uw vereisten en het ervaringsniveau met websites in het algemeen.)

1. Heeft u het budget?

Het grootste probleem met webontwikkelaars is dat ze vaak duur zijn.

Ook al zijn de marktgemiddelden erg breed, we kunnen gerust inschatten dat het inhuren van een ontwikkelaar u iets kan terugbrengen van $ 500 tot zelfs $ 5.000 voor een eenvoudige website.

Zo werkt de markt. We hebben het over mensen die dit professioneel doen … Vandaar ze moeten de kost verdienen, Vandaar ze hebben kinderen om te voeden, Vandaar ze moeten rekeningen betalen, enz.

Dus de eerste vraag die je jezelf moet stellen is, heeft u minimaal $ 500- $ 1000 of meer te besteden aan uw website?

Zo ja, dan kunt u overwegen een webontwikkelaar in te huren. Zo niet … nou, je hebt je antwoord – je bouwt het ding zelf. Maak je in dat geval geen zorgen – we hebben een hele gave gids die je stap voor stap door het proces leidt.

2. Kent u WordPress?

Nu hebben we het niet over een aantal gevorderden, verkregen door de jaren heen kennis hier.

Het enige dat u op dit moment nodig hebt, is een basiskennis van hoe u met WordPress kunt werken – berichten, pagina’s publiceren, plug-ins installeren, thema’s installeren.

Als dat meteen een ‘ja’ is of als je bereid bent om te leren terwijl je verdergaat, moet je zelf een WordPress-website bouwen. (Hier is onze inleiding tot WordPress om u op weg te helpen.)

Als je geen moeite hebt of gewoon niet de tijd hebt om te investeren in het verkrijgen van zulke kennis, sorry dan! Ook al is WordPress dat wel naar verhouding gemakkelijk te beheersen, dat is het niet walk-in-zonder-voorbereiding gemakkelijk. Je hebt de hulp van een ontwikkelaar nodig.

3. Wilt u een WordPress-thema gebruiken of een volledig op maat gemaakt ontwerp laten maken?

Er zijn meer dan 4.500 beste flexibele thema’s beschikbaar in de officiële directory en waarschijnlijk 2-5x die in de premiummarkt.

Met al die overvloed is het niet moeilijk om een ​​thema te vinden dat 99% perfect is voor uw behoeften … tijdrovend – ja, maar moeilijk – nee!

Het is duidelijk dat u geen ontwikkelaar nodig heeft om u te helpen bij het zoeken naar thema’s. Dat kun je zelf doen. Enkele veelvoorkomende plaatsen om uit te checken, bijvoorbeeld:

Als u echter iets volledig op maat nodig heeft, is het echt moeilijk om zoiets zelf te maken. Waar we het hier over hebben, is in feite een volledig nieuw WordPress-thema / ontwerp vanaf nul opbouwen. Als je dat wilt doen, heb je professionele hulp nodig.

In een notendop: als u een thema heeft gevonden dat u bevalt en u wilt het op uw website gebruiken, kunt u zelf dingen instellen. Geen ontwikkelaar nodig.

4. Heeft u een aangepaste functionaliteit nodig die u niet kunt vinden in een WordPress-plug-in?

WordPress-thema’s zijn de ene kant van het spectrum, WordPress-plug-ins zijn de andere. De plugins-markt is misschien zelfs 10x groter.

En dit is goed! Met meer dan 45.000 (!) Plug-ins beschikbaar in de officiële directory, is het bijna zeker dat u er een vindt die de functie biedt die u nodig hebt. Vergelijkbaar met hoe dingen werken voor Apple-producten – “daar is een app voor!” – er is een WordPress-plug-in beschikbaar voor bijna elke denkbare functie. U kunt hier plug-ins zoeken:

Kortom, als je alle functies die je nodig hebt in WordPress zelf of via plug-ins kunt vinden, heb je waarschijnlijk geen ontwikkelaar nodig om de plug-ins voor je te installeren.

In een zeldzaam geval van 1 op de 1000 heeft u mogelijk een functie nodig die niet beschikbaar is via een plug-in. Misschien bent u op zoek naar iets geheel origineels dat cruciaal is voor uw bedrijf. Of iets dat gewoon een onderscheidende factor heeft in vergelijking met wat uw concurrentie op hun sites heeft, en etc. Als dat uw situatie is, heeft u een ontwikkelaar nodig om die functie voor u te bouwen.

5. Bent u vertrouwd met domeinnamen en hosting?

Laten we tot slot de meest technische aspecten bespreken bij het bouwen van een nieuwe website – je hebt een domeinnaam en een hostingaccount nodig om alles te laten werken.

Eerlijk gezegd is het verkrijgen van de een of de ander niet zo moeilijk als sommige mensen zouden willen dat je gelooft.

Maar eerst, om er zeker van te zijn dat we op dezelfde pagina zitten:

 • Een domeinnaam is het adres van uw website op internet. De domeinnaam van deze site is websitesetup.org. Om een ​​domeinnaam te krijgen, hoeft u alleen maar naar een domeinregistreerder te gaan en deze te kopen.
 • Een hostingaccount – of een webserver – is waar uw website is opgeslagen (dit betreft al uw websitebestanden en gegevens). Meer over het onderwerp hier.

Zoals gezegd, hoewel het misschien intimiderend klinkt, is het niet moeilijk om een ​​domeinnaam en hosting te krijgen. Als u bijvoorbeeld besluit om bij een bedrijf als SiteGround (een van onze beoordeelde bedrijven) te gaan, kunt u zowel het domein als de hosting allemaal op één plek krijgen.

SiteGround leidt u met de hand door het aanmeldingsproces. Aan het einde kom je uit met een geregistreerde domeinnaam, een ingesteld hostingaccount en zelfs een schoon exemplaar van WordPress dat op dat hostingaccount is geïnstalleerd. Sterk aanbevolen!

(Volg deze handleiding als u WordPress handmatig wilt installeren.)

Als alles wat we hier zeggen niet erg aantrekkelijk voor u klinkt, wilt u misschien een ontwikkelaar inhuren die al die hosting- en domeingerelateerde taken voor u gaat doen.

Eindoordeel: een webontwikkelaar inhuren of zelf een site bouwen?

Rekening houdend met al het bovenstaande, kunnen we dit samenvatten:

Welke van deze omschrijft je beter?

(EEN)(B)
 • Alles wat ik nodig heb is ‘een eenvoudige website’.
 • Ik ben bekend met WordPress of zal het leren.
 • Ik heb een WordPress-thema voor mijn website gevonden (of zal het vinden).
 • Ik gebruik bestaande plug-ins voor extra functionaliteit.
 • Ik kan omgaan met (of wil het proberen) een domeinnaam opzetten en mezelf hosten.
 • Ik heb de tijd om dit te voltooien.
 • Ik heb minimaal $ 500- $ 1000 te besteden op de site.
 • Ik heb aangepaste functionaliteit nodig. (In dat geval zal het prijskaartje nog wat groeien …)
 • Ik heb een aangepast ontwerp nodig. (Voeg in dat geval nog eens $ 500 + toe.)
 • Ik geef niet om domeinregistraties of hosting.
 • Ik heb weinig tijd om aan mijn site te werken.
 • Als je een bent (EEN) type persoon dan kan dat ga je gang en bouw het ding zelf. Hier is een gids van ons om u op weg te helpen.
 • Als je meer van houdt (B), huur een webontwikkelaar.

Dat vat het vrijwel samen. Er is echt geen universeel beter pad tussen deze twee. Op basis van uw behoeften zal het ene altijd beter zijn dan het andere. Het is een kwestie van uitzoeken wat uw verwachtingen zijn en hoeveel tijd en geld u kunt investeren.

Als u zelf een website wilt maken, lees dan deze stapsgewijze handleiding.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me