InMotion MySQL Database-zelfstudie

Wat is een MySQL-database?

Een MySQL-database is een open source databasebeheersysteem dat wordt gebruikt en aangeboden door de meeste webhostingservices. Een database is per definitie een goed gestructureerde verzameling gegevens die varieert van de meest elementaire tot de meest complexe, zoals van een eenvoudige namenlijst tot een verzameling van enorme hoeveelheden informatie. Net als bij een fysieke gegevensbank worden databases gebruikt om het verzamelen en ophalen van gegevens te vergemakkelijken en te organiseren.

MySQL-databases zijn relationele databases, wat betekent dat ze gegevens in opslaggegevens in afzonderlijke tabellen opslaan in plaats van ze allemaal in één grote opslagruimte te plaatsen. Het voordeel van dit type database is dat gegevensopslag en ophalen zeer efficiënt zijn omdat bestanden zijn georganiseerd in specifieke opslaglocaties. In feite staat de term SQL voor “Structure Query Language” en is sindsdien de meest gewilde taal voor gegevenstoegang geworden.

Hoe kan ik een MySQL-database maken?

Voor het uitvoeren van veel applicaties, zoals software voor e-commerce, CMS-applicaties en forums, is vaak een MySQL-database nodig. Als zodanig is het van vitaal belang om er een in uw systeem te maken.
MySQL-database maken is een proces in drie stappen; het eerste is het aanmaken van een databasegebruiker en wachtwoord, het tweede proces is het toekennen van rechten aan een gebruiker om toegang te krijgen tot de databank en het derde, het daadwerkelijk aanmaken van de databank. Dit klinkt misschien een beetje beangstigend, maar met het gebruik van de MySQL Database Wizard in je cPanel, wordt het maken van een database snel, eenvoudig en gemakkelijk. Volg gewoon de volgende stappen:

 •  Eerst moet je inloggen op je cPanel;
 •  Klik vervolgens op de “MySQL Database Wizard” die u kunt vinden onder het kopje “Databases”.
 •  Vervolgens moet u naast de “Nieuwe database” de naam van uw database invoeren;
 •  Klik vervolgens op de knop “Volgende stap”;
 •  U wordt gevraagd om uw gebruikersnaam in te voeren naast het tabblad “Gebruikersnaam”;
 •  Vervolgens moet u naast het tabblad “Wachtwoord” ook een wachtwoord invoeren. U moet het wachtwoord tweemaal invoeren en vervolgens op “Gebruiker maken” klikken;
 •  Vervolgens moet u uw gebruiker de rechten toewijzen aan uw database. U kunt eenvoudig op ‘Alle rechten’ klikken, tenzij specifiek anders gevraagd door een ontwikkelaar.
 •  Nadat u de rechten heeft ingesteld, moet u op het tabblad “Volgende stap” klikken, waarmee het installatieproces wordt voltooid. Merk op dat uw databasenaam en databasegebruiker de cPanel-gebruikersnaam als voorvoegsel gebruiken. Als u extra databases moet aanmaken, hoeft u alleen maar het bovenstaande proces te herhalen.

Kan ik een MySQL-database exporteren in phpMyAdmin?

Soms vindt u de noodzaak om een ​​back-up van uw database te maken, hetzij als veiligheidsmaatregel, hetzij als vereiste tijdens het overdrachtsproces van uw website naar een andere server. Eigenlijk kunnen databaseback-ups gemakkelijk worden gemaakt door deze te exporteren met behulp van phpMyAdmin, een tool die u in uw cPanel kunt vinden. Voer de volgende stappen uit om te exporteren:

 •  Log in op uw cPanel.
 •  Klik onder het kopje “Databases” op het phpMyAdmin-pictogram en selecteer vervolgens de database die u wilt exporteren uit de lijst in het linkermenu door erop te klikken.
 •  Klik vervolgens op het tabblad ‘Exporteren’ dat u in het menu bovenaan de pagina kunt vinden.
 •  Controleer onder de kop “Exporteren” onder de “Bekijk dump (schema) van database” en zorg ervoor dat alle tabellen evenals de SQL-optie zijn geselecteerd.
 •  Schakel vervolgens onder “Structuur” de optie “DROPTABEL / WEERGAVE / PROCEDURE / FUNCTIE” in en zorg ervoor dat het “Opslaan als bestand” linksonder op de pagina is geselecteerd. Houd er rekening mee dat als uw database vrij groot is, u “gezipt” of “gzipt” kunt kiezen voor een veel snellere download.
 •  Klik op de knop “Ga” rechtsonder en klik vervolgens op “Opslaan” wanneer daarom wordt gevraagd. Deze actie start het downloadproces naar uw lokale computer.

Importeren naar een MySQL-database in phpMyAdmin?

Hoewel er een database moet worden geëxporteerd, vindt u ook de noodzaak om een ​​database van een andere server naar uw server te importeren. Om dit te doen, kunt u ook de phpMyAdmin gebruiken. Om het te importeren, moet u echter een databaseback-upbestand hebben dat gewoonlijk de extensie “.sql” heeft, hoewel .zip en tar.gz ook worden geaccepteerd. Om een ​​bestand te importeren, moet je het volgende doen:

 •  Log in op uw cPanel.
 •  Eenmaal ingelogd, klik op het phpMyAdmin-pictogram dat u kunt vinden onder de “Databases” van uw cPanel-startscherm.
 •  Selecteer vervolgens de database die u wilt importeren uit de lijst in het linkermenu.
 •  Klik in het bovenste menu op het tabblad “Importeren”.
 •  Klik vervolgens onder het “Te importeren bestand” op de knop “Bladeren” en zoek het back-upbestand van uw database.
 •  Klik vervolgens op de knop “Ga” in de rechterbenedenhoek van uw scherm om het importproces te starten. Zodra de import is voltooid, zou u een groen vinkje onder de tabbladen moeten zien en een melding die zoiets als dit zou moeten zeggen: “Import is succesvol voltooid.
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me