Kan ik mijn site overzetten naar InMotion?

Ja, u kunt uw website zeker overzetten van uw huidige host naar InMotion Hosting, op voorwaarde dat u eerst een paar must-be’s doorgeeft. In feite is het overzetten van uw website van uw huidige hostingprovider naar InMotion een eenvoudig proces. Er zijn echter een paar dingen of een paar must-be’s die we eerst duidelijk moeten hebben. Een daarvan is dat niet alle sites gemakkelijk naar InMotion kunnen worden overgebracht, omdat er een bepaalde lijst is met sites waarvan de overdracht door InMotion wordt ondersteund. Een ander ding om te onthouden is dat hoewel u uw website mogelijk niet naar InMotion kunt overzetten, u uw domein nog steeds kunt hosten met InMotion Hosting. Klinkt verbijsterend, nietwaar.
Technisch gezien is er een fundamenteel verschil tussen het overzetten van uw site naar een nieuwe host en het overzetten van uw domein. Voor sommigen klinkt dit misschien hetzelfde, maar dat is het eigenlijk niet. Het verschil is dat domeinnaamregistratie en domeinhosting, ook wel website-hosting genoemd, twee verschillende dingen zijn. Domeinnaamregistratie is uw eigendom van een domeinnaam die, afgezien van de instellingen die u maakt in het registrar-configuratiescherm, niet veel te maken heeft met uw daadwerkelijke hosting, terwijl Domain Hosting het bedrijf is dat eigenaar is van de server waar u uw website plaatst, inclusief uw bestanden en mappen. Uw webhost hoeft niet hetzelfde bedrijf te zijn als waar u uw domein heeft geregistreerd.

Welke stappen moet ik ondernemen om mijn website over te zetten naar InMotion Hosting?

Zoals eerder vermeld, is het overzetten van uw site naar InMotion een eenvoudig proces. Volg gewoon de volgende stappen en u zou uw website in een mum van tijd naar InMotion moeten hebben overgebracht. De volgende stappen zijn:

 •  Eerst moet u uw site evalueren. Beoordeling ter plaatse is noodzakelijk om het volgende te weten te komen:
 •  Welke map uw websitebestanden zijn opgeslagen door uw vorige host;
 •  Welke databases, indien aanwezig, worden gebruikt of als u een database gebruikt; en
 •  Bekijk hoe u een back-up van uw databasebestanden kunt krijgen.
 •  Vervolgens moet u uw websitebestanden van uw vorige host naar uw bureaublad downloaden. Dit kunt u het beste doen met behulp van het File Transfer Protocol of FTP.
 •  Vervolgens is de volgende stap het exporteren van uw websitedatabases. Als uw website in ieder geval databases gebruikt, is het belangrijk dat u er een back-up van krijgt. Het proces van databaseback-ups kan van host tot host verschillen, dus het is belangrijk om contact op te nemen met uw vorige webhost voor hulp.
 •  Upload vervolgens uw websitebestanden en importeer uw databases. Om dit te doen, is het belangrijk om uw websitebestanden via FTP te uploaden naar de public_html-directory van uw InMotion-account.
 •  Als je een database hebt, is dit ook het juiste moment om deze in je InMotion-account te importeren. Het is absoluut noodzakelijk om de database in het cPanel te maken en vervolgens, nadat u de database hebt gemaakt, uw databaseback-up erin te importeren met phpMyAdmin.
 •  Zodra uw websitebestanden al zijn geüpload en uw database, indien aanwezig, is hersteld, zou uw website klaar moeten zijn om te draaien in zijn nieuwe host. Het is echter goed om eerst uw website te testen met behulp van de tijdelijke account-URL.
 •  Nadat u ervoor heeft gezorgd dat de website goed werkt, is de volgende stap het instellen van het e-mailadres van uw domein.
 •  Vervolgens moet u uw domein wegwijs houden van uw vorige host en naar uw InMotion Hosting-server. Om dit te doen, moet u de naamserver van uw domein wijzigen in:
 •  ns.inmotionhosting.com
 •  ns2.inmotionhosting.com
 •  Nadat u uw naamservers hebt bijgewerkt, bent u nu klaar om de website opnieuw te testen. Het is echter belangrijk op te merken dat wijzigingen mogelijk niet onmiddellijk van kracht worden en vaak tot 24 uur kunnen duren. Het wordt aanbevolen om de website elke 6 uur te testen totdat de periode van 24 uur is verstreken.

Hoe exporteer ik een MySQL-database in phpMyAdmin?

Aangezien FTP geen toegang heeft tot MySQL-databases, kan het nodig zijn dat u uw MySQL-database exporteert in phpMyAdmin. Hiermee kunt u een back-up van uw database maken, die u kunt gebruiken om de database naar een andere server over te brengen of gewoon voor bewaring.
Om uw MySQL-database te exporteren, moet u de volgende stappen volgen:

 •  Eerst moet je inloggen op het cPanel.
 •  Klik vervolgens op het phpMyAdmin-pictogram dat u kunt vinden onder de databases.
 •  Selecteer in de lijst in het linkermenu de database die u wilt exporteren door op de databasenaam te klikken.
 •  Klik vervolgens op het tabblad Exporteren.
 •  Zorg ervoor dat alle tabellen en de SQL-optie zijn geselecteerd.
 •  Schakel vervolgens onder de “Structuur” de optie “Toevoegen DROP TABEL / VIEW / PROCEDURE / FUNCTIE” in.
 •  Als uw database groot is, kunt u de bestanden comprimeren door “gezipt” of “gzipped” te kiezen. Zorg ervoor dat “Opslaan als bestand” is geselecteerd.
 •  Klik vervolgens op de knop Go die u onderaan het scherm vindt.
 •  Om de database-export naar uw lokale bureaublad te downloaden, selecteert u “Opslaan” wanneer u wordt gevraagd het bestand te openen of op te slaan. Zorg ervoor dat u de bestandsnaam en de locatie waar de back-up is opgeslagen volledig noteert.

Is het de moeite waard om mijn website over te zetten naar InMotion?

InMotion Hosting is een van de erkende leiders op de website hostingmarkt. Het staat bekend om zijn goedkope en betaalbare maar betrouwbare, stabiele en krachtige hostingservice. Deze positieve eigenschappen en de voordelen die InMotion Hosting biedt, maken het overzetten van uw website van uw vorige host naar InMotion Hosting echt de moeite waard.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me