Kan ik mijn site overzetten van FatCow?

Ja, en hier is een samenvatting van de stappen:

 1. Maak een account aan bij de host die u wilt verplaatsen naar.
 2. Kopieer uw site van FatCow naar uw nieuwe hostingaccount.
 3. Annuleer uw FatCow-account

Als je nog geen nieuw hostingaccount hebt, raden we BlueHost ten zeerste aan, wat je het volgende geeft:

 • GRATIS domein- en sitebouwer
 • 1-klik op WordPress-installaties
 • 24/7 ondersteuning
 • 30-dagen geld terug garantie

Met dit alles gezegd, kunt u als volgt het laagste tarief krijgen dat beschikbaar is bij BlueHost:

Stap 1 – Ga naar BlueHost

Ga naar www.BlueHost.com en klik op de knop “Nu aan de slag”. Als u deze link gebruikt, krijgt u de laagste prijzen en ook een GRATIS domein.

Stap 2: Kies uw webhostingplan

Nadat u uw domeinnaam heeft gekozen, kunt u uw hostingplan kiezen.

Selecteer de Basic optie – het is perfect voor gloednieuwe sites.

Er zijn geen Plus- of Prime-accounts nodig, tenzij u al 2 of meer websites wilt hosten, of u al meer dan 100.000 bezoekers per maand naar uw site trekt.

Stap 3: Voer de domeinnaam van uw site in

Nadat u op “Nu aan de slag” hebt geklikt, wordt u gevraagd uw domeinnaam te kiezen en op “volgende” te klikken om door te gaan.

Omdat u al een bestaande website heeft die u naar BlueHost wilt verhuizen, voert u uw domein in het vak “Ik heb een domeinnaam” in aan de rechterkant.

Stap 4: voltooi uw aanmelding

Ga gewoon door met de rest van het aanmeldingsproces om het te voltooien. Nadat je je hebt aangemeld, ontvang je een e-mail met je inloggegevens. Proficiat! U bent nu klaar om uw website over te zetten van FatCow naar BlueHost.

Stap 5: Bepaal hoe u uw site wilt overdragen

Wat voor soort site heb je?

 • WordPress-site / blog
 • Statische HTML-site (geen database)
 • Dynamische site (html / php / mysql-database en vergelijkbaar)

Als u een WordPress-site heeft, gaat u verder met stap 6.

Als u een statische HTML-site heeft, gaat u verder met stap 7. Als u een dynamische site met een database heeft, maar het is geen WordPress, ga dan verder met stap 8.

Stap 6A – Zet een WordPress-website over:

De eenvoudigste manier om een ​​WordPress-website over te zetten, is met ManageWP, dat GRATIS te gebruiken is. Het is serieus een redder in nood voor het beheren van veel WordPress-websites tegelijk, zoals ik, en ik raad je ten zeerste aan om het eens te proberen.

Stap 6B – Breng een statische HTML-website over:

In dit geval zou u:

 1. Maak verbinding met uw fatcow-account via FTP met behulp van bijvoorbeeld FileZilla. Als u niet zeker bent van uw FatCow FTP-inloggegevens, kijk dan in uw FatCow-configuratiescherm.
 2. Download al uw bestanden naar een nieuwe map op uw computer
 3. Maak verbinding met uw nieuwe hostingaccount (bijvoorbeeld BlueHost) via FTP en upload alle bestanden daar.
 4. Dat is het! Statische HTML-sites zijn eenvoudig ��

Stap 6C – Zet een dynamische website over:

In dit geval zou u:

 1. Maak verbinding met uw fatcow-account via FTP met behulp van bijvoorbeeld FileZilla. Als u niet zeker bent van uw FatCow FTP-inloggegevens, kijk dan in uw FatCow-configuratiescherm.
 2. Download al uw bestanden naar een nieuwe map op uw computer
 3. Maak verbinding met uw nieuwe hostingaccount (bijvoorbeeld BlueHost) via FTP en upload alle bestanden daar.
 4. Terug op uw FatCow-account exporteert u de database van uw site via PHPMyAdmin, die u kunt openen via het configuratiescherm. Het zou een .sql-bestand voor u moeten downloaden.
 5. Ga op je nieuwe hostingaccount (bijvoorbeeld BlueHost) naar MySQL Database Wizard in cPanel en maak een nieuwe database en databasegebruiker aan, en geef de gebruiker vervolgens alle rechten voor die database. Zorg ervoor dat u hetzelfde databasewachtwoord gebruikt als in de database op uw FatCow-account; of gebruik desgewenst een nieuw wachtwoord, maar zorg ervoor dat u eventuele configuratiebestanden op uw site bijwerkt, zodat deze nog steeds verbinding kan maken met de database.
 6. Start PHPMyAdmin op uw nieuwe hostingaccount en open de database die u zojuist hebt gemaakt. Ga vervolgens naar het .sql-bestand dat u eerder hebt gedownload van uw FatCow-account en importeer het.

Stap 6D – Wijzig de DNS van uw domeinnaam

Nu is het tijd om de DNS-vermeldingen van uw domeinnaam te wijzigen om naar de naamservers van uw nieuwe host te verwijzen. Als uw domeinnaam op FatCow staat, zou u het domein in uw configuratiescherm beheren en de DNS (domeinnaamservers) daar bijwerken.

Aangezien we BlueHost in dit voorbeeld gebruiken, zou dat ns1.bluehost.com en ns2.bluehost.com zijn.

Stap 7: Optioneel – Verplaats uw domeinnaam uit FatCow

 1. U moet inloggen op uw FatCow-account, doorgaan naar Overzicht en vervolgens Beveiliging selecteren. Klik gewoon op Domeinprivacy ontgrendelen. Klik vervolgens ook op Domeinprivacy uitschakelen.
 2. Controleer de e-mailgegevens van uw domein en zorg ervoor dat deze is bijgewerkt zodat u de bevestigingslink voor uw overdracht ontvangt. Zoek gewoon uw contactgegevens op het tabblad Contact van uw account.
 3. Ga naar het Domain Central van uw FatCow webhosting-account, klik op het specifieke domein en selecteer vervolgens Transfer. Klik daarna op Send Auto-Info Code. De autorisatiecode wordt verzonden naar het e-mailadres dat aan dat domein is toegewezen.
 4. De website die u wilt verhuizen, moet actief zijn. Simpel gezegd: het domein van die website moet bestaan ​​en is toegankelijk via het World Wide Web.
 5. Tegen die tijd zou u het nieuwe hostingbedrijf moeten hebben gekozen waarnaar u uw site zou willen overzetten. Met betrekking tot het bedrijf zelf, moet u de administratie van dat hostingbedrijf e-mailen en om goedkeuring van uw domeinoverdracht vragen. Geef in uw e-mail de basisinformatie over uw website, het domein, uw vorige webhostingprovider, naamservers en contactgegevens op. Wacht op hun antwoord.
 6. Als uw verzoek is goedgekeurd, registreer u dan bij dat hostingbedrijf en schrijf u in voor een webhostingplan.
 7. Log in op uw webhosting-account van die nieuwe hostingprovider. Navigeer naar het configuratiescherm van uw account.
 8. Ga naar Domain Central van dat account en selecteer Bestaand domein toevoegen. Vul de domeinnaam in die u wilt overzetten van uw FatCow-account en klik vervolgens op Toevoegen.
 9. Klik in de lijst met domeinen op het domein dat u zojuist hebt toegevoegd. Wacht tot de dialoogvensters zijn geladen.
 10. Voer vanuit het vak waarin om autorisatiecode wordt gevraagd de sleutels voor domeinoverdracht in. Selecteer Transfer.
 11. Controleer uw e-mails over bevestiging van de domeinoverdracht. Lees en volg de verdere instructies. Klik op de bevestigingslink indien gegeven.
 12. Wacht maximaal een week op het slagen van de domeinoverdracht.
 13. Later wordt u geïnformeerd dat u uw site met succes hebt overgebracht van FatCow naar de zorg van uw nieuwe webhostingprovider.
 14. Vergeet in het webhostingaccount van uw nieuwe hostingprovider niet uw domein te vergrendelen om de bestanden van uw website te beveiligen.

Als u bijvoorbeeld uw site naar iPage wilt overzetten, volgt u gewoon de stappen en verwijst u naar iPage als de nieuwe hostingprovider. Er zijn geen verborgen kosten na het voltooien van de domeinoverdracht. Het overzetten van uw site naar andere hosts komt allemaal neer op het abonneren op hun plannen. Met iPage is de overdracht van een domein van FatCow of andere webhostingproviders niet alleen de optie. Het is mogelijk om stappen van domeinoverdracht over te slaan door de DNS-instellingen van uw website te wijzigen voor iPage-servers, maar het veroorzaakt bijna dezelfde werklast omdat u zich met DNS-instellingen moet bezighouden. Volg dus gewoon de 14 stappen voor domeinoverdracht.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me