Laat InMotion u eigenaar worden van uw site?

Laat InMotion je eigenaar van je site?

Voor velen van ons, vooral voor nieuwkomers op de website, lijkt de kwestie van website-eigendom misschien absurd. Velen van ons zouden denken dat, aangezien u aanzienlijke bedragen hebt uitgegeven en omdat u hebt betaald voor de diensten die nodig zijn om de website te beheren, u de eigenaar van uw website bent en u wordt gevraagd wie de eigenaar van de website is, dat belachelijk klinkt. Bent u echter echt de eigenaar van uw website? U kunt op deze vraag meteen ja zeggen, maar dat is niet altijd het geval. Tenzij in het contract uitdrukkelijk wordt vermeld dat u uw website bezit, bent u technisch gezien nooit de eigenaar.

Voor een beter begrip van deze discussie is het belangrijk dat we eerst de betekenis van de term ‘eigen’ begrijpen. Technisch gezien is domeineigendom alsof u de eigenaar bent van uw huistelefoonnummer, dat u nooit daadwerkelijk bezat, maar het huurt van het telefoonbedrijf.
Deze vraag is echter vrij lastig, omdat niet alle hostingbedrijven u toestaan ​​uw website te bezitten. Volgens de Servicevoorwaarden / Gebruikersovereenkomst en het Privacybeleid van InMotion, deel 4.ai, is de “Klant de eigenaar of geldige licentiehouder van de Klantinhoud en elk onderdeel daarvan, en heeft de Klant alle benodigde licenties, toestemmingen, toestemmingen, vrijstellingen en vrijgaven verkregen voor het gebruik van de Klantinhoud en elk element daarvan, inclusief maar niet beperkt tot alle daarin opgenomen handelsmerken, logo’s, namen en gelijkenissen, zonder enige verplichting van het Bedrijf om vergoedingen, residuen, gildebetalingen of andere vergoedingen van welke aard dan ook te betalen aan een Persoon of entiteit; ” (www.inmotionhosting.com/terms-of-service). Deze bepaling houdt in dat de klant de volledige inhoud van de website bezit, maar niet de website zelf, aangezien deze alleen aan de klant wordt verhuurd.

Waarom kan ik niet de eigenaar zijn van mijn website?

Simpel gezegd, u kunt uw website niet bezitten omdat uw website in feite uit veel delen bestaat, waarvan u sommige wel bezit en terwijl u andere gewoon van de hostingprovider huurt. Hier is een eenvoudige gids van wat u bezit en u leaset.

 •  U bent niet de eigenaar van de webserver.
 •  De webserver is de computer waarop het serverplatform draait waarop uw website wordt gehost. Gewoonlijk is het datacenter eigenaar van de webserver en verhuurt deze aan u. Het is duidelijk dat u geen eigenaar bent van uw website, tenzij u er zelf een aanschaft.
 •  U bent niet de eigenaar van het webserverplatform.
 •  Voorbeelden hiervan zijn Linux, Apache, MySQL, PHP (LAMP), ASP.NET, Windows IIS + en Microsoft SQL Server.
 •  Je bent niet de eigenaar van het Content Management Systeem (CMS) zoals WordPress, Joomla en Drupal.
 •  U kunt uw eigen CMS hebben als u een broncode schrijft en deze zelf heeft geschreven. De eigenaar van het CMS is de maker en u heeft alleen een licentie om het te gebruiken.
 •  U bent niet de eigenaar van de databasesoftware zoals MySQL.
 •  Nooit eigenaar zijn van de databasesoftware betekent ook dat u niet de feitelijke database bezit, maar dat u eigenaar bent van de websitegegevens en inhoud die is opgeslagen in de database, op voorwaarde dat u deze heeft geschreven.
 •  Normaal gesproken bent u niet de eigenaar van de broncode van de website, tenzij u deze zelf heeft geschreven.
 •  Een broncode is een programma dat is gemaakt in de taal van het webserverplatform dat de connectoren naar andere software bevat en dat ook wordt gebruikt om te communiceren met externe systeemservers. Het wordt gebruikt om het HTML / CSS / Java-script te genereren zodat de browser op uw scherm kan werken.
 •  U bezit de browser niet, u heeft alleen een licentie om deze te gebruiken.
 •  Het meest verrassende is dat u niet de eigenaar bent van uw domeinnaam.
 •  Nu komt dit misschien als een verrassing, maar u bent niet de eigenaar van de domeinnaam, hoewel u de geregistreerde eigenaar van de domeinnaam bent. Je leaset het alleen.

Wat moet ik dan bezitten??

De “eigenaar” van uw website zijn, betekent simpelweg dat u het volgende krijgt:

 •  U bent de eigenaar van de HTML / CSS / Java-scripttalen, de bouwstenen van uw website en de talen die browsers begrijpen.
 •  U bezit Visual Design van uw website.
 •  Dit omvat de lay-out en de grafische middelen zoals kleuren, typografie, fotografie die zijn gebruikt bij het maken van de gebruikersinterface, de leesbare inhoud van de website en de afbeeldingen en video’s die deze bevat.
 •  U bezit de tekstinhoud van uw site.
 •  Dit omvat al het leesbare, opgemaakte, kan worden gekopieerd en geplakt en kan worden geïndexeerd in de tekst van de website van de zoekmachine die in uw browser kan worden weergegeven. Dit betekent dat u de auteur van de tekstinhoud moet zijn om deze uw eigen te maken.
 •  U bezit de foto’s van uw site.
 •  Deze voorwaarde is waar, al is het maar als je de foto’s zelf hebt gemaakt, anders, als je het gewoon ergens vandaan hebt gekopieerd, krijg je alleen een licentie voor de foto.

Wat moet ik weten over de legaliteit van website-eigendom?

Het zal u misschien verbazen dat u niet de eigenaar van uw website bent. Het klinkt misschien belachelijk dat u, na tijd en geld te hebben besteed aan uw website, te horen krijgt dat u deze niet echt bezit.
Hieronder volgen de belangrijke feiten die u moet begrijpen over de juridische realiteit van het eigendom van uw website. Ten eerste moet u onthouden dat u nooit legaal eigenaar kunt zijn van het webserverplatform, uw domeinnaam, het webplatform, de databasesoftware, het CMS en zelfs de taal die wordt gebruikt om uw website te bouwen. Twee: u krijgt nooit de server die uw website host en u krijgt alleen de licentie om de intellectuele eigendom van de maker van de website en het platform dat wordt gebruikt om deze te bouwen, te gebruiken. U bent echter legaal eigenaar van de inhoud van uw website, al dan niet als u zelf in auteur bent.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me