Magento-zelfstudie

E-commerce website met MagentoHet kiezen van een e-commerceplatform dat precies bij uw bedrijf past, kan een uitdaging zijn. Er zijn verschillende opties om te overwegen, waaronder Magento en Shopify – evenals meerdere factoren die uw beslissing kunnen beïnvloeden.

Als een van de toonaangevende e-commerceplatforms die momenteel op de markt zijn, biedt Magento een uitgebreide oplossing voor internetwinkels. Eigenlijk, meer dan 180.000 online winkels gebruik het om hun producten weer te geven en te verkopen. Er zijn verschillende opties als het gaat om prijzen, waaronder enkele die afhankelijk zijn van uw jaarlijkse inkomsten.

In deze stapsgewijze handleiding leggen we de verschillen tussen Magento-varianten uit. We bespreken ook alles wat u moet weten om een ​​online winkel met dit platform te lanceren, inclusief het kiezen van een geschikt webhostingplan. Laten we er gelijk aan beginnen!

Wat u moet weten over Magento voordat u uw e-commerce website start

Magento maakt deel uit van de Adobe Experience Cloud. Gesteund worden door een van de grootste softwareontwikkelaars ter wereld is een bewijs van zijn stabiliteit. Het is een populaire keuze voor diegenen die een online winkel willen starten, ranking nummer drie bij de top een miljoen websites die een eCommerce-oplossing gebruiken:

De Magento e-commerce platform homepage.

Een deel van zijn populariteit kan gedeeltelijk te danken zijn aan de diverse aanbiedingen. Magento werkt een beetje anders dan platforms zoals WordPress. In plaats van één enkele oplossing voor alle gebruikers, heeft het specifieke pakketten voor kleine bedrijven, sites op ondernemingsniveau en de tussenliggende pakketten.

Bovendien zijn er meerdere versies van het platform beschikbaar voor verschillende prijspunten en verschillende managementniveaus. We zullen deze binnenkort in meer detail bespreken.

Het initiële installatieproces voor Magento duurt slechts ongeveer vijf minuten. Het is echter wat lastiger om in te schatten hoeveel tijd u nodig heeft om al uw productpagina’s toe te voegen en uw thema te configureren. Het hangt af van hoe groot uw catalogus is en hoe ingewikkeld uw instellingen moeten zijn.

Dat gezegd hebbende, zijn er enkele waardevolle functies die u moet bekijken zodra uw eCommerce-site actief is. U heeft bijvoorbeeld toegang tot geïntegreerde marketingoplossingen die meerdere kanalen bestrijken. Dit gaat hand in hand met Magento’s aanpak om fysieke en digitale winkelervaringen naadloos te integreren.

De Magento-familie van webontwikkelingsproducten begrijpen

Als u op zoek bent naar een speciale e-commerce oplossing, heeft Magento veel te bieden. Het is echter belangrijk op te merken dat dit platform in drie verschillende varianten verkrijgbaar is, waaronder:

 • Magento Open Source. Deze editie is gratis te gebruiken, maar u moet uw nieuwe eCommerce-site zelf hosten. Dit betekent meestal betalen voor een hostingplan. Hoewel deze versie minder functies heeft, zijn er nog steeds veel voordelen aan het gebruik ervan.
 • Magento Commerce. Deze versie heette voorheen Magento Enterprise en biedt meer functies, zoals de Progressive Web Application (PWA) studio en een Page Builder met slepen en neerzetten. U moet nog steeds een hostingprovider kiezen, maar u heeft toegang tot professionele ondersteuning.
 • Magento Commerce Cloud. De nieuwste variant van Magento’s primaire product lijkt erg op de vorige optie. Het maakt echter gebruik van een onderliggende Amazon Web Services (AWS) cloudinfrastructuur die de siteprestaties kan verbeteren, evenals andere handige functies.

Als u net uw merk opstart of anderszins een zeer krap budget heeft, wilt u waarschijnlijk kiezen voor de open-source versie van het platform. Voor degenen die wat meer flexibiliteit hebben als het gaat om de prijs, is de belangrijkste beslissing of u tevreden bent met Magento’s AWS-hosting, of dat u een andere provider wilt zoeken.

In termen van kosten, hoeveel u uitgeeft om Magento Commerce of Magento Commerce Cloud te gebruiken, wordt bepaald door uw jaarlijkse omzet. Kleine winkels die bezig zijn met het opbouwen van een klantenbestand kunnen van dit systeem profiteren. Dat gezegd hebbende, het kan behoorlijk prijzig worden.

Magento biedt ook verschillende aanvullende producten, zoals de Bedrijfsinformatie platform. Het beschikt over geavanceerde tracking en data-analyse terwijl de Orderbeheer tool stelt u in staat om meerdere winkels te jongleren vanaf één dashboard. Er zijn veel extensies van derden die u kunt proberen, ongeacht de versie die u gebruikt.

Een e-commerce website bouwen met Magento Open-Source (in 11 stappen)

Magento kan in het begin een beetje intimiderend lijken, maar we hebben het installatieproces voor je afgebroken. We bespreken de stappen die u nodig heeft om een ​​website te maken en te lanceren met de open-source versie van het platform.

Voordat je begint, is het het beste als je maak een gratis Magento-account aan. Dit is een apart portaal van de website die u gaat bouwen, maar u kunt eenvoudig van de ene naar de andere gaan. Op uw gebruikerspagina vindt u informatie over de producten die u heeft gekocht, facturering en meer.

Stap 1: Bekijk de serververeisten van Magento

Zoals de meeste platforms voor website-ontwikkeling, heeft Magento bepaalde vereisten waaraan elke server moet voldoen die het platform gaat hosten. U wilt ze noteren voordat u gaat winkelen bij een hostingprovider, zodat u ervoor kunt zorgen dat uw website naar behoren werkt.

Om Magento te gebruiken, moet je ervoor zorgen dat je het volgende hebt:

 • Besturingssysteem. Linux x86-64 en andere Linux-distributies zoals Rode Hoed of Ubuntu. U kunt ook lokaal ontwikkelen op Mac of Windows OS met virtualisaties of MAMP toepassingen.
 • Web Server.  Je kunt beide gebruiken Apache of nginx als uw webserver. Als je voor Apache kiest, is het raadzaam om het te beoordelen Magento’s Apache-documentatie voor specifieke module-instellingen.
 • Geheugen. Wanneer alles is gezegd en gedaan, heeft uw Magento-installatie waarschijnlijk 2 GB Random Access Memory (RAM) of meer nodig.
 • Database. Magento is compatibel met MySQL versie 5.6 en 5.7.
 • PHP: Magento raadt aan om PHP 7.3 te gebruiken. Bovendien zijn er specifieke instructies in hun PHP-installatiegids die u zal helpen ervoor te zorgen dat de nodige extensies zijn opgenomen. Deze documentatie zal ook andere instellingen belichten die ervoor zorgen dat uw Magento-installatie soepel verloopt, zoals het inschakelen van OPcache.
 • Veiligheid: Secure Sockets Layer (SSL) -certificaten worden aanbevolen voor veilige gegevensoverdracht en integratie met PayPal.

Als u deze vereisten begrijpt voordat u doorgaat naar de volgende stap, kunt u wat tijd en mogelijk hartzeer besparen. U wilt geen geld uitgeven om u aan te melden voor een hostingplan, alleen om te beseffen dat het onvoldoende geheugen biedt of dat het bedrijf bijvoorbeeld Windows-servers gebruikt.

Stap 2: Selecteer een webhost en domeinnaam

Vervolgens moet u uw lijst met systeemvereisten nemen en op zoek gaan naar een webhost. De meeste bieden de apparatuur en tools die u nodig heeft om Magento te gebruiken. Toch is het verstandig om op veilig te spelen en een provider te kiezen die specifiek ondersteuning biedt voor het platform dat u gaat gebruiken.

Enkele populaire hosts die installatie-opties met één klik voor Magento aanbieden zijn:

 • Bluehost
 • Hostinger
 • DreamHost

Naast het bekijken van de prijzen voor de plannen van elk van deze bedrijven, is het verstandig om rekening te houden met factoren zoals prestaties, beveiliging en of er aanvullende functies zijn die u op uw account kunt toepassen.

Een belangrijk element om de juiste host voor uw Magento-winkel te beveiligen, is ervoor te zorgen dat het door u geselecteerde abonnement een SSL-certificaat bevat. De meesten van hen doen dat. Als u van plan bent uw eCommerce-site te integreren met populaire betalingsgateways, is dit een essentieel onderdeel van uw beveiligingsstrategie.

Terwijl u toch bezig bent, is het een slim idee om op dit moment ook een domeinnaam te beveiligen. Dit fungeert als het adres van uw website en is een belangrijk onderdeel van uw merk, dus u zult verstandig moeten kiezen.

Veel providers bieden domeinnaamregistratie aan als onderdeel van uw hostingpakket. Als het door u gekozen plan dat niet doet, moet u ergens anders zoeken om deze stap te voltooien.

Stap 3: Download en installeer Magento Open Source

Zodra je een abonnement bij een hostingprovider hebt gekocht en je account hebt ingesteld, kun je Magento Open Source installeren door naar de productpagina te gaan en op de Begin knop:

De Magento Open Source e-commerce platform homepage.

Vervolgens kunt u een functievergelijkingstabel van het open-sourceplatform en Magento Commerce bekijken. Klik onderaan de grafiek op Open source downloaden:

Magento-producten hebben een vergelijkingstabel.

Dit brengt u naar de Magento Tech Resources-pagina. Hier heb je verschillende opties om Magento Open Source te downloaden. De ontwikkelaars raden aan om te gebruiken Componist, hoewel u ervoor kunt kiezen om een ​​ander formaat te kiezen.

U kunt ook bepalen of u het platform met of zonder voorbeeldgegevens wilt downloaden. Voor deze Magento-tutorial kiezen we de meest up-to-date volledige release met voorbeeldgegevens:

De Magento Tech Resources downloadpagina.

Als u het platform handmatig op uw webhostingaccount installeert, moet u voldoen verschillende voorwaarden. Als u deze route overweegt, raden we u aan deze te herzien Magento’s roadmap voor installatie.

Beginners kunnen Magento Open Source nog steeds aan de slag krijgen met een installatieproces met één klik als uw host er een aanbiedt. Om dit in cPanel te doen, navigeer je naar cPanel > Auto-installatieprogramma’s:

Het Magento auto-installatieprogramma in cPanel.

Zodra u op het Magento-pictogram klikt, heeft u de mogelijkheid om het installatieproces te starten door uw beheerinstellingen te configureren.

Stap 4: Configureer uw beheerinstellingen

Voordat u Magento daadwerkelijk installeert, moet u uw gebruikersnaam en wachtwoord voor beheerders aanpassen. U wordt gevraagd dit te doen voordat u het installatieproces uitvoert.

Vervolgens moet u aangeven waar uw Magento-installatie op uw server zal staan ​​en wat u wilt dat het URL-pad naar de inlogpagina van uw beheerder is. Als je klaar bent met het aanpassen van deze instellingen, klik je op Installeren. Wanneer het proces is voltooid, ontvang je een bevestigingsbericht:

Het bericht over de installatie van Magento.

Nu kunt u op de klikken Administratieve URL en log in met de gebruikersnaam en het wachtwoord die u tijdens het installatieproces hebt gemaakt. Dit brengt u naar uw nieuwe Magento-dashboard waar u kunt beginnen met het bouwen van uw nieuwe e-commerce website.

Stap 5: Kies en installeer een thema voor uw winkel

Een van de eerste dingen die u misschien wilt doen, is een thema voor uw winkel selecteren. Dit bepaalt het uiterlijk van uw site. In veel gevallen kunt u degene die u kiest, aanpassen aan uw huisstijl.

Om thema’s van de Magento Marketplace te downloaden en te installeren, moet u eerst uw toegangssleutels ophalen. U kunt deze vinden in uw gebruikersaccount (dat we u aanraden te maken voordat u met stap 1 begint) door naar te navigeren Marktplaats> Mijn producten> Toegangssleutels:

Magento-toegangssleutels genereren.

Op de Toegangssleutels pagina wordt u gevraagd nieuwe sleutels te genereren en deze elk een naam te geven. Nadat u deze stap heeft voltooid, moet u uw openbare en privésleutels kopiëren. Terug in uw Magento-winkeldashboard kunt u nu naar navigeren Instelling> Web Setup Wizard> Extension Manager:

Magento setup wizard opties.

Als je op klikt Extensiebeheer, wordt u gevraagd de toegangssleutels in te voeren die u zojuist heeft gemaakt. Zodra u uw Magento Marketplace-sleutels met uw websitebeheerpaneel heeft verbonden, verschijnen alle thema’s of extensies die u koopt en installeert in uw Extensiebeheer lijst:

De Magento Extension Manager.

Als u bijvoorbeeld de markt bezoekt en naar een gratis thema zoekt, kunt u het aan uw winkelwagentje toevoegen en uitchecken om het met uw website te integreren. Als je op klikt Installeren, het wordt toegevoegd aan de Extension Manager in het dashboard van uw website.

U moet teruggaan naar uw beheerderspaneel en naar navigeren Instellingen> Web Setup Wizard> Extension Manager> Bekijken en installeren. Hierdoor wordt een lijst weergegeven met extensies of thema’s die klaar zijn voor installatie.

Navigeer door uw lijst naar het thema dat u wilt gebruiken. Selecteer het vak links van het bestand en klik vervolgens op Installeren rechts om het proces te starten. Daarna wordt u begeleid door een Gereedheidscontrole om ervoor te zorgen dat uw website compatibel is. Zo niet, dan moet u het probleem verhelpen voordat u doorgaat.

Stap 6: pas uw thema aan

Zodra uw nieuwe thema is geïnstalleerd, kunt u er toegang toe krijgen door naar te gaan Inhoud> Configuratie. Vervolgens kunt u beginnen met het wijzigen van de instellingen door de website-instellingen te selecteren die u wilt aanpassen. Hier vindt u de interface voor het wijzigen of uploaden van een logo en andere elementen voor uw online winkel:

Aanpassingsopties voor Magento-websites.

Bovendien kunt u de gebruiken Inhoud> Elementen menu om de pagina’s en widgets van uw website te bewerken, evenals de blokken waaruit de structuur van de site bestaat.

Als u bijvoorbeeld selecteert Pagina’s ziet u een lijst met uw huidige inhoud die u kunt bewerken, evenals de lay-out en het thema dat elke pagina moet gebruiken:

Een pagina kiezen om te bewerken in Magento.

Er zijn verschillende leuke functies opgenomen in de Magento-interface voor het bewerken van inhoud. Het bevat met name een zoek machine optimalisatie (SEO) -paneel voor elke afzonderlijke pagina, waarmee u de zichtbaarheid van uw site kunt verbeteren.

De Magento-inhoudshiërarchie begrijpen

Het is de moeite waard even de tijd te nemen om dieper in te gaan op hoe Magento inhoud organiseert. Er is een hiërarchie als het gaat om de verschillende elementen waarmee je moet werken:

 • Websites. Wanneer je Magento installeert, begin je automatisch met één website. Dit wordt uw genoemd Hoofd website. U kunt met dezelfde installatie ook extra websites maken.
 • Winkels. U kunt binnen één website meerdere winkels maken. Elk kan zijn eigen hoofdmenu hebben. Hoewel alle winkels binnen een website een catalogus delen, kunnen ze verschillende producten bevatten.
 • Winkelweergaven. Dit is een andere manier om uw klanten een flexibele ervaring te bieden. Uw Magento-winkels kunnen meerdere weergaven hebben. U kunt deze functie bijvoorbeeld gebruiken voor verschillende talen. In dit scenario kunnen uw klanten een taal op de voorpagina selecteren om de winkelweergave te wijzigen.

Rond al deze elementen is wat Magento-ontwikkelaars ‘scopes’ noemen. Met dit element kunt u instellingen toepassen binnen een specifieke context, dus op de globaalwebsitewinkel, of winkelweergave niveau.

U kunt de reikwijdte van een functie gemakkelijk zien in uw Magento-dashboard – deze wordt aangegeven met haakjes. Bijvoorbeeld de [website] bereik zou verschijnen naast instellingen die van toepassing zijn op alles binnen de websitehiërarchielaag.

Stap 7: Ontdek extensies voor extra functionaliteit

Op de Magento Marketplace vindt u ook extensies die functionaliteit aan uw winkel kunnen toevoegen. Dit omvat alles van Instagram Widgets tot afrekenopties:

Magento Marketplace-extensies.

Om een ​​extensie toe te voegen aan uw winkelsite, kunt u dezelfde stappen volgen als we hebben beschreven voor het toevoegen van een nieuw thema. U kunt de extensies op de markt filteren op een aantal parameters, waaronder prijs. Zodra u er een hebt gekozen en uitcheckt, kunt u deze downloaden en installeren.

Als het gaat om welke extensies u moet gebruiken, is de keuze echt aan u. Het hangt allemaal af van uw doelen voor uw eCommerce-site. Enkele algemene categorieën die u zou kunnen nastreven zijn:

 • Veiligheid. Er zijn verschillende beveiligingsgerelateerde Magento-extensies, waaronder extensies die een kunnen toevoegen Google reCAPTCHA naar uw afrekenpagina om bots af te schrikken.
 • Marketing. Afhankelijk van je strategie, wil je misschien onderzoeken Beeketing voor upselling en cross-selling, of een blog extensie voor contentmarketing.
 • Analytics-tracking. Door klantgedrag te volgen, kunt u weloverwogen beslissingen nemen om uw site te verbeteren. Een uitbreiding om gegevens te verzamelen en rapporten te maken kan nuttig zijn.
 • Betaling Gateways. Om ervoor te zorgen dat klanten aankopen kunnen doen op uw site, heeft u een betalingsgateway nodig. Populaire zoals PayPal en Stripe helpen uw winkel er betrouwbaarder uit te zien en stellen kopers op hun gemak.
 • Verzending. Als u fysieke producten verkoopt, is het slim om functies aan uw site toe te voegen waarmee klanten de voortgang van de verzending kunnen volgen. Er zijn ook extensies die u kunnen helpen met orderbeheer.

Het is mogelijk dat u niet per se extensies uit al deze categorieën nodig heeft of wilt, maar ze zijn voor u beschikbaar tegen verschillende prijzen als u dat doet.

Stap 8: Wijzig uw winkelinstellingen

Het laatste dat u wilt aanpakken voordat u producten aan uw winkel toevoegt, is het personaliseren van de instellingen van uw eCommerce-site. Ga hiervoor naar Winkels> Instellingen> Configuratie:

Hoe winkelinstellingen in Magento te configureren.

Er zijn veel opties om hier te overwegen, maar enkele hoogtepunten die je wilt raken, zijn onder meer:

 • Instellingen voor locatie, tijdzone en valuta
 • Het e-mailadres dat moet worden gebruikt voor transactiemeldingen
 • Of de prijsomvang zou moeten zijn [globaal] of [website]
 • Klantaccountinstellingen
 • Verzend- en betalingsmogelijkheden

Alle extensies die u toevoegt met instellingen die u mogelijk moet aanpassen, worden ook weergegeven in deze lijst met mogelijke configuraties. Nadat u wijzigingen heeft aangebracht, moet u op de knop klikken Bewaar Config knop zodat ze van kracht worden.

Stap 9: stel uw productpagina’s in met prijzen en afbeeldingen

Het instellen van producten voor uw Magento-winkel duurt slechts een paar stappen. Als je gaat naar Catalogus> Producten ziet u een lijst met uw bestaande koopwaar en de Product toevoegen knop:

Nieuwe producten toevoegen in Magento.

Als u erop klikt, kunt u in het vervolgkeuzemenu het type product selecteren dat u wilt toevoegen:

 • Eenvoudige producten: Een standaard fysiek product.
 • Configureerbare producten: Eenvoudige producten die in meerdere varianten verkrijgbaar zijn.
 • Gegroepeerde producten: Een verzameling eenvoudige producten die afzonderlijk of samen kunnen worden gekocht.
 • Virtuele producten: Services, online cursussen of andere ‘producten’ waarvoor verzending of downloaden niet nodig is.
 • Bundel producten: Een verzameling items die niet afzonderlijk kunnen worden gekocht.
 • Downloadbare producten: Digitale producten die kunnen worden gedownload, zoals e-books.

Welk producttype u selecteert, bepaalt de sjabloon die u gebruikt om de bijbehorende pagina te maken. U moet altijd een naam, prijs en SKU-nummer (Stockkeeping Unit) vermelden. Optionele informatie omvat gewicht en afmetingen, voorraadaantal en een beschrijving.

Vervolgens kun je ervoor kiezen om een ​​afbeelding of video van je merchandise te uploaden. Dit is verstandig, omdat de meeste mensen willen zien hoe een item eruit ziet voordat ze het kopen. Zelfs als u virtuele of downloadbare producten verkoopt, wilt u misschien een foto of afbeelding toevoegen die uw service of digitale goederen vertegenwoordigt.

Als je klaar bent, klik je op de Opslaan knop in de rechterbovenhoek. Als u klaar bent om uw product live te laten gaan op uw site, zorg dan dat de Product online schakelaar is ook ingeschakeld. Soms is het echter het beste om te wachten tot al uw artikelen klaar zijn voor klanten voordat u ze publiceert.

Stap 10: Selecteer uw betalings- en verzendopties

Betalings- en verzendopties hebben vaak een grote invloed op het al dan niet online voltooien van een aankoop door een klant. Gelukkig heb je met Magento een breed scala aan opties voor beide elementen.

Zoals we kort hebben vermeld in stap 8, vindt u deze instellingen door naar te gaan Winkels> Instellingen> Configuraties. Dan, Betaalmethoden zal worden vermeld onder verkoop in het inklapbare menu in de linkerzijbalk:

Hoe betaalmethoden te configureren.

Hier kunt u de betaalmethoden configureren die bij Magento worden geleverd. Als u besluit extensies te gebruiken om de opties voor uw klanten uit te breiden, kan dit proces even duren omdat u meerdere platforms moet instellen.

Elke beschikbare betalingsgateway heeft een Configureer knop waarop u kunt klikken om de volledige lijst met instellingen te openen. Vervolgens moet u informatie toevoegen, zoals welke kaarttypen u toestaat en of u creditcardgegevens opslaat voor toekomstige aankopen.

Helaas is vanaf september 2019 het ingebouwde verzendplatform van Magento uitgeschakeld. U kunt nog steeds eenvoudig een oplossing opzetten voor het leveren van uw producten door middel van een extensie. Aangezien de instellingen variëren, afhankelijk van welke je kiest, moet je de documentatie van je tool raadplegen voor verdere instructies.

Stap 11: Bekijk en start uw website

Het bewerken van een live site kan verwarrend zijn voor bezoekers die deze vinden terwijl deze nog bezig is, en kan ook andere potentiële problemen veroorzaken. Om deze redenen is het altijd het beste om een staging-omgeving of ontwikkel lokaal en push uw wijzigingen vervolgens naar uw server.

Als u uw site lokaal heeft ontwikkeld, is de laatste stap om al uw Magento-bestanden naar uw webserver te pushen. U kunt dit doen via uw applicatie voor lokale ontwikkeling of met een File Transfer Protocol (FTP) -client. Hiermee wordt uw website op internet gepubliceerd zodat gebruikers deze kunnen vinden en ervan kunnen genieten:

Een voorbeeld bekijken van een demo-website gemaakt met Magento.

Uiteindelijk heeft Magento iets voor iedereen die op zoek is naar een online winkel. Hoewel de leercurve steiler is dan bij andere populaire eCommerce-platforms of plug-ins, is Magento een eersteklas keuze voor internetwinkels.

Conclusie

Magento is een van de vele e-commerceplatforms die steeds populairder worden. Veel website-hostingproviders bieden zelfs installatieopties met één klik om het online in te stellen. Toch kan het enige tijd duren voordat uw nieuwe online winkel is ingesteld en werkt zoals u dat wilt.

Je zou genoeg informatie uit deze tutorial moeten hebben om het proces sneller te laten verlopen. Toch zult u merken dat u meer informatie wilt om een ​​stap verder te gaan. Gelukkig zijn er enkele nuttige bronnen online beschikbaar, waaronder:

Net als andere grote open source-ontwikkelingsprojecten is de Magento-ontwikkelaarscommunity erg nuttig.

Ben je klaar om je e-commerce website te starten met Magento? Deel eventuele vragen over het installatieproces met ons in de opmerkingen hieronder!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me