PowWeb recensie

PowWeb is een van de vele website-hosts die eigendom zijn van de Endurance International Group. Ze werden opgericht in 1999 en hadden eigenlijk een behoorlijk sterke prestatie wat betreft het tevredenstellen van hun klanten voordat ze in 2006 werden overgenomen door het ESV.

Als u het niet weet, staat de EIG bekend als een moordenaar voor klantenondersteuning in de branche. Zowat elke host die ze bezitten, richt zich op het bieden van zelfhulpgidsen aan gebruikers en een sterke kennisbasis, terwijl ze hun klantenondersteuning en technische experts downgraden.

Laten we hoe dan ook eens kijken wat PowWeb te bieden heeft, zodat u een beter idee krijgt of ze aan uw unieke behoeften voldoen:

Kenmerken & Voordelen

Hoewel PowWeb zeker niet hun uiterste best doet om een ​​heleboel aantrekkelijke functies te creëren die gebruikers kunnen bieden, lijken ze alle basisprincipes te hebben behandeld. Bovendien maken de eenvoud van hun functies en opties ze tot een van de meer gebruiksvriendelijke website-hosts op de markt.

Hier is een nadere blik op enkele van de belangrijkste kenmerken en voordelen die PowWeb biedt:

Site Builder

De click-and-point-sitebouwer die PowWeb biedt, is waarschijnlijk hun meest intrigerende functie. Het is ongelooflijk eenvoudig te gebruiken en is perfect voor beginnende website-eigenaren die op zoek zijn naar een eenvoudige manier om een ​​professioneel ogende website te maken.

Geen verwarring

Als er één ding is dat PowWeb onderscheidt van hun concurrenten, dan is het wel dat ze niet echt verwarring op hun pagina toestaan. Ze bieden maar één abonnement en gebruikers die voor dat plan kiezen, hebben vervolgens toegang tot alles wat ze aanbieden. Dit kan verfrissend zijn voor gebruikers die uren hebben besteed aan het onderzoeken van verschillende plannen van andere website-hosts.

Analytics

De analytische tools van PowWeb zijn absoluut vergelijkbaar met wat wordt aangeboden door vele andere website-hosts in de branche. Ze geven u toegang tot Webalizer- en Awstats-webstatistieken en bieden u een bandbreedterapport en realtime logging. Over het algemeen omvatten de analytische tools die ze aanbieden alle basisprincipes die u wilt weten om uw website voortdurend te verbeteren en te optimaliseren.

E-mail

De e-mailfunctie die ze aanbieden is ook vrij standaard voor de branche, hoewel moet worden opgemerkt dat ze gebruikers in staat stellen onbeperkte mailboxen te maken. Aan alle mailboxen zijn spamfilters toegevoegd en alle accounts zijn toegankelijk via webmail. Ze hebben ook een optie voor het doorsturen van e-mail voor gebruikers die een e-maillijst willen samenstellen om inhoud en informatie efficiënter te verspreiden.

E-commerce

Hoewel ze maar één abonnement bieden, wordt dat pakket geleverd met alles wat u nodig heeft om een ​​kleine online winkel in gebruik te nemen. Ze hebben een ingebouwd osCommerce-winkelwagentje en er wordt een gedeeld SSL-certificaat meegeleverd voor veiligheidsdoeleinden. Houd er ook rekening mee dat u PayPal-betalingen onmiddellijk kunt accepteren bij het openen van uw winkel.

Betrouwbaarheid

Helaas lijkt PowWeb hier echt achter te blijven op hun concurrentie. Hoewel ze geen gegevens over hun uptime weergeven en ook geen enkele uptime-garantie bieden, hebben veel gebruikers regelmatig geklaagd over mysterieuze e-mail- en serverstoringen die enkele uren kunnen duren. Dit is echt niet iets waar de meeste website-eigenaren een risico op kunnen nemen en het kan voor sommigen een dealbreaker zijn.

Klantenservice

Zoals bij bijna alle website-hosts die eigendom zijn van Endurance International Group, draait de klantenondersteuning meestal om een ​​overvloed aan zelfhulpinformatie. Ze hebben een uitgebreide kennisbank en gebruikershandleiding voor het vinden van veel solide informatie en bieden ook de typische livechat, e-mail en telefonische ondersteuning.

Hoewel ze de responstijden voor hun ondersteunend personeel niet openbaar weergeven, is de mening van de meeste gebruikers dat het nogal zielig is. Zelfs lange tijd hebben gebruikers geklaagd dat er zeer weinig technische ondersteuning is en de meeste medewerkers van de klantenservice wijzen u op handleidingen of instructies in plaats van u te begeleiden bij het oplossen van verschillende problemen.

Nadelen

Het is duidelijk dat de klantenondersteuning een grote zorg is voor elke gebruiker die nog niet over veel technische vaardigheden beschikt. Tenzij u goed bent in het zelf oplossen van problemen, lijdt het weinig twijfel dat u gefrustreerd zult raken door de algehele klantenservice-ervaring.

Een ander nadeel is het feit dat er zeer weinig opties beschikbaar zijn voor gebruikers om hun websites beter aan te passen. Hoewel het gebruik van de website builder of het configuratiescherm een ​​vrij eenvoudig proces is, zullen ervaren website-eigenaren waarschijnlijk niet tevreden zijn met de aanpasbare functies die beschikbaar zijn.

Prijzen

Zoals eerder vermeld, biedt PowWeb slechts één abonnement aan hun gebruiker. Hoewel het plan regelmatig wordt geprijsd op $ 11,95 / maand, voeren ze regelmatig kortingsaanbiedingen uit voor slechts $ 3,88 / maand. U kunt op lange termijn zelfs een paar honderd dollar besparen als u besluit twee of drie jaar vast te leggen.

Het laatste woord

Over het algemeen maakt het gebrek aan sterke klantenondersteuning en betrouwbaarheid PowWeb niets meer dan een budgetgebaseerde optie voor website-eigenaren. Als u op zoek bent naar iets dat betaalbaar is en waarmee u snel en gemakkelijk een professioneel ogende website kunt maken, hebben ze misschien wat u zoekt. Als u daarentegen een bedrijf wilt creëren dat u voortdurend kunt verbeteren en laten groeien, zijn ze waarschijnlijk niet uw beste optie.

Opgemerkt moet worden dat ze een 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie bieden, dus het is de moeite waard om hun websitebouwer eens te proberen als u op zoek bent naar iets dat goedkoop en gemakkelijk te gebruiken is. Anders kun je het beste deze jongens vermijden.