SSL-beveiliging gebruiken op WebHostingHub Hosting

Wat moet ik weten over SSL?

SSL staat voor Secure Sockets Layer. Technisch gezien is het een technologie die wordt gebruikt om een ​​gecodeerde link tussen de client en een server tot stand te brengen; misschien tussen een browser en een webserver of tussen een mailclient en een mailserver. Deze technologie maakt de veilige verzending mogelijk van gevoelige informatie zoals creditcardnummers, inloggegevens en burgerservicenummers. U kunt zich afvragen waarom deze informatie moet worden versleuteld. Onder normale omstandigheden worden deze gegevens in platte tekst tussen de client en de server verzonden, waardoor de datum kwetsbaar is voor technisch afluisteren. De gevoelige informatie kan worden onderschept door onbevoegde personen en vervolgens voor eigen doeleinden worden gebruikt. Om uw gegevens te beschermen tegen mogelijke dief, is het noodzakelijk om uw gegevens te versleutelen.

Het is met name een beveiligingsprotocol dat variabelen van de codering bepaalt voor zowel de verzonden gegevens als de link. Het maakt gebruik van een cryptografisch systeem dat twee verschillende sleutels gebruikt om gegevens te versleutelen; de ene is de openbare sleutel die bij iedereen bekend is en de andere een geheime sleutel of een privésleutel die alleen bekend is bij de ontvanger van het bericht.

Hoe werkt een SSL-certificaat?

Een SSL-certificaat werkt met een paar sleutels: een privésleutel en een openbare sleutel, die samenwerken om een ​​veilige, gecodeerde verbinding tot stand te brengen. Hetzelfde certificaat bevat ook de identiteit van de website-eigenaar, toepasselijk het onderwerp genoemd. Hoewel hostingproviders bijna altijd SSL ondersteunen, worden SSL-certificaten niet automatisch bij uw hostingpakket geleverd. Om er een te hebben, moet u een Certificate Signing Request of CSR maken op de webserver van uw hostingprovider. Met dit verzoek kan de host een privésleutel en een gegevensbestand maken dat u naar de certificeringsinstantie of CA moet sturen (ook wel de CSR-certificaatgebruiker genoemd). De CA gebruikt dan het CSR-gegevensbestand voor het maken van de openbare sleutel die moet overeenkomen met uw privésleutel.

Nadat dit is voltooid, ontvangt u het SSL-certificaat dat u op uw server moet installeren. Om de geloofwaardigheid van uw SSL-certificaat vast te stellen, moet u ook een paar tussenliggende certificaten installeren die zijn gekoppeld aan het basiscertificaat van uw CA.

Wat is het fundamentele verschil tussen een dedicated en een gedeeld SSL-certificaat?

Gebruikers kunnen kiezen tussen de mogelijkheid om een ​​Dedicated SSL Certificaat en een Shared SSL Certificaat te gebruiken. Hieronder volgen de belangrijkste verschillen tussen de twee:

 •  Speciaal SSL-certificaat
 •  SSL-certificaat is uitsluitend bedoeld voor één website of één specifiek domein;
 •  URL wordt bepaald door de website-eigenaar;
 •  Maakt extra kosten voor de aankoop van een beveiligd certificaat en IP-adres;
 •  Ziet er professioneler uit voor webbezoekers; en
 •  Helpt bij het verbergen van de identiteit van de webhostingprovider.
 •  Gedeelde SSL-certificaten
 •  Geïnstalleerd op de webhostingserver;
 •  Kan gebruikt worden door alle accounts die bij die server horen;
 •  U heeft geen controle over de domeinnaam;
 •  Het is gratis;

Hoe stel ik mijn gedeelde SSL-certificaat in?

Een van de gemakkelijkste manieren om een ​​SSL-certificaat te verkrijgen en te gebruiken, is door het gebruik van een gedeeld SSL-certificaat. Deze methode wordt aanbevolen en wordt ondersteund door WebHostingHub. Een gedeeld SSL-certificaat is een SSL-certificaat dat op de webhostingserver is geïnstalleerd. Wordt geïnstalleerd op de webhostingserver, betekent dat alle accounts op die server de SSL op elk moment kunnen gebruiken. Gedeelde SSL-certificaten hebben echter enkele beperkingen. De belangrijkste beperking is dat de gebruiker de URL van de webserver moet gebruiken in plaats van de URL van zijn eigen website, wat vaak leidt tot wantrouwen tegen de URL omdat deze niet overeenkomt met de website van de gebruiker die wordt beveiligd. Deze beperking wordt echter vaak overschaduwd door het feit dat gedeelde SSL-certificaten gratis zijn en al op de server zijn geïnstalleerd.

Om uw software te configureren voor een door de gebruiker gedeeld SSL-certificaat, moet u het volgende doen:

 •  U moet inloggen op het OpenCart-dashboard als u OpenCart gebruikt;
 •  Ga naar het tabblad Systeem en vervolgens Instellingen;
 •  Zoek naar het tabblad Server en selecteer het door op te klikken;
 •  U moet het keuzerondje aanvinken om de SSL te gebruiken;
 •  Log dan in op uw cPanel en ga naar Bestandsbeheer;
 • U moet naar uw OpenCart-installatie navigeren en naar de “Admin” -map gaan;
 •  Open in de Admin-map het configuratiebestand;
 •  U moet de HTTPS-instellingen in het bestand bewerken om uw SSL-URL-pad weer te geven. Kortom, u moet een letter “s” toevoegen na de http om deze https: // te maken.
 •  Na het bewerken moet u de wijzigingen opslaan door op Opslaan te klikken wanneer daarom wordt gevraagd.
 •  Om er zeker van te zijn dat de configuratie correct is, moet u uw website testen nadat u de wijzigingen hebt opgeslagen.
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me