WebHostingHub FTP-gids

File Transfer Protocol of FTP is de voorkeursmethode van veel webontwerpers bij het uploaden, downloaden van bestanden van uw hostingaccount en het beheren van uw website.

Wat zijn de basisprincipes van FTP?

 •  FTP-host – het is de opslag voor uw bestanden
 •  Herinnering: als uw Web Hosting Hub-domein naar hun naamservers was gericht, dan zou dit uw FTP-host moeten zijn.
 •  FTP-gebruikersnaam – deze bestaat uit uw cPanel-gebruikersnaam of een andere gebruikersnaam van een ander account
 • FTP-wachtwoord – dit kan een specifiek wachtwoord zijn dat exclusief voor uw FTP-account is gemaakt, of uw cPanel-wachtwoord, als uw FTP-wachtwoord nog niet is verwerkt.

Er zijn ook alternatieve instellingen, en dit zijn:

 • Passieve modus: als u problemen of problemen ondervindt bij het verbinden via FTP, schakel dan de passieve modus in. Dit is een beveiligingsgerelateerde instelling en als u zich achter een firewall bevindt, moet u deze mogelijk gebruiken.
 • Poort: er is een standaardpoort voor FTP-verkeer. In de meeste FTP-programma’s is poort 21 de standaardinstelling en u hoeft deze niet op te geven. In ieder geval wordt u om een ​​poortnummer gevraagd, voer 21 in.
 • Hoe kan iemand zijn of haar site verbinden met FTP?
 • FTP-software – voorbeelden zijn FileZilla, iWeb, SmartFTP en Dreamweaver
 • FTP-clients – voorbeelden zijn FTPclient en CuteFTP

Waar gaat een geüpload bestand naartoe?

Zodra u uw File Transfer Protocol heeft, bent u klaar om uw website en al uw bestanden te uploaden. Maar waar gaan je geüploade bestanden naartoe??

 • Naar het hoofddomein – als u maar één domein heeft, gaan de bestanden rechtstreeks naar de documentroot op dat hoofddomein of worden ze geüpload. Er is een documentroot nodig, daarom hebben alle domeinen er een. Maar als u meerdere domeinen heeft, worden uw bestanden geüpload naar uw standaard hoofddomein. De eerste geüploade afbeelding is de indexpagina van uw website, die de standaardafbeelding van “Hallo daar” van WebHostingHub zal vervangen.
 • Naar de add-on en subdomeinen – wanneer er nieuw toegevoegde domeinen zullen zijn, zullen er automatisch mappen voor dat domein worden aangemaakt. De namen van de mappen van deze nieuwe domeinen zijn exact dezelfde als die van het laatste domein. U mag de naam van de map echter wijzigen om het uploaden van bestanden gemakkelijker, handiger en overzichtelijker te maken.

Stappen bij het maken van een FTP-account

Er zijn slechts 3 eenvoudige stappen om uw eigen File Transfer Protocol-account te maken:

 • Ten eerste: log in op cPanel, ga dan naar “Bestanden” en klik op “FTP-accounts”.
 • Vervolgens: u wordt dan aan uw FTP-account gekoppeld. Ga naar de optie “Directory” en typ vervolgens een schuine streep naar voren om iemand volledige toegang tot uw FTP-account te geven. Maar als u alleen toegang wilt verlenen tot specifieke bestanden of domeinen, gebruik dan de “public_html” als de Directory.
 • Laatste: klik op “FTP-account maken”.

Wanneer u uw FTP-account al hebt aangemaakt en afgerond, zullen uw geüploade bestanden eerst door de documentindex gaan als de documentroot die geüploade bestanden ontvangt. De directory-index moet worden gewijzigd of aangepast naar een standaardinstelling om het laden van bestanden naar verschillende websites mogelijk te maken.

FTP-toegang geven aan andere gebruikers

Mogelijk moet u uw FTP-account delen of andere gebruikers toegang verlenen. U hebt bijvoorbeeld een websiteontwerper die FTP-toegang nodig heeft om bestanden of uw account te uploaden, of een klant die FTP-toegang nodig heeft om grote documenten of gegevens te uploaden. Het wordt echter niet aanbevolen en nooit verstandig om uw cPanel-gebruikersnaam en -wachtwoord te geven, omdat dit hen volledige toegang tot uw FTP-account geeft, waardoor ze het kunnen verifiëren met Web Hosting Hub en doen alsof hij of zij de accounteigenaar is . In plaats daarvan kunt u een ander FTP-account maken dat alleen toegang heeft tot de map die is opgegeven door de klant of de webdesigner.
Het maken van extra FTP-accounts is een goed idee, omdat het handig is om uw account veilig te houden. Met dat nieuw toegevoegde FTP-account kunnen alleen bepaalde of gevraagde mappen worden geopend door uw klanten of andere gebruikers, zonder uw andere belangrijke bestanden en documenten of zelfs uw hele FTP-hoofdaccount te riskeren. U wilt uw webdesigner bijvoorbeeld toegang verlenen tot uw public_html (waar al uw websitebestanden zich bevinden of worden opgeslagen), maar u wilt hem of haar geen volledige toegang tot uw volledige account of website. Uw klanten kunnen per ongeluk belangrijke documenten verwijderen of ze kunnen privéconfiguratiebestanden vinden die ze niet zouden moeten hebben. In plaats daarvan kunt u die andere gebruikers CompanyX toegang geven tot uw public_html / CompanyX, waarin ze hun bestanden en documenten kunnen uploaden zonder toegang te krijgen tot uw account en schade aan uw bestaande website te voorkomen.
U kunt ook reeds gemaakte FTP-accounts bekijken, wijzigen of zelfs verwijderen. Dit is handig als u de gebruikersnaam niet meer onthoudt, het wachtwoord moet wijzigen of een FTP-account moet verwijderen als deze niet meer nodig is.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me