Wix naar WordPress

Wix to WordPress Migration GuideWix is ​​een eenvoudig te gebruiken paginabuilder waarmee u snel een eenvoudige website kunt maken dankzij de slepen-en-neerzetten-interface en sjablonen. Veel ondernemers met een beperkt budget of die van gebruiksgemak houden, kiezen voor Wix als het gaat om het bouwen van hun website.

Hoewel Wix misschien een haalbare oplossing is voor een eenvoudige website, kan het niet meegroeien met uw bedrijf naarmate het begint te groeien. Als zodanig zul je op een gegeven moment onvermijdelijk moeten migreren naar een krachtiger platform.

Als je van Wix wilt stappen, is er geen beter platform dan WordPress. Het drijft meer dan 50% van het internet aan en stelt u in staat een website te bouwen die de groei van uw bedrijf kan ondersteunen.

In dit bericht laten we u stap voor stap zien hoe u uw Wix-website naar WordPress converteert, ondanks het feit dat u met Wix niet gemakkelijk uw gegevens kunt exporteren. Met een beetje werk kunt u uw site van Wix naar WordPress verplaatsen zonder opnieuw te hoeven beginnen.

Laten we beginnen.

Wat u moet weten en doen voordat u uw Wix-website naar WordPress converteert

Voordat u met het migratieproces begint, zijn er een paar dingen die u moet weten. Zoals eerder vermeld, is Wix geen platform dat is uitgerust om de groei van uw website aan te kunnen. Afgezien daarvan is het een gehoste oplossing, wat betekent dat alles van uw domein tot uw hosting door hen is afgehandeld.

Zodra u besluit over te stappen naar een door uzelf gehost platform, wordt u verantwoordelijk voor het vinden van uw eigen hosting en zorgt u ervoor dat uw domeinnaam niet verloopt.

Het laatste om in gedachten te houden is dat uw Wix-sjabloon niet pixel voor pixel in WordPress kan worden nagebootst. Als zodanig zal uw website er waarschijnlijk anders uitzien dan op Wix.

Er zijn echter tal van mooie thema’s om uit te kiezen, zowel gratis als betaald, dus de kans is groot dat je een thema kunt vinden waar je verliefd op wordt.

Met dat in gedachten is dit wat u moet doen voordat u het migratieproces start.

Stap 1: Hosting aanschaffen

Bluehost

De eerste stap is het aanschaffen van een hostingplan voor uw website. Er zijn veel hostingproviders; van goedkope shared hosting pakketten tot duurdere managed WordPress hosting.

Gedeelde WordPress-hosting is een goede keuze als u een ontwikkelaar in uw team heeft die uw website beheert en zorgt voor de onderhoudstaken die gepaard gaan met het bezitten van een website.

Dit omvat onder meer ervoor zorgen dat WordPress met zijn plug-ins en thema’s die u op uw website gebruikt up-to-date zijn. Het omvat ook het optimaliseren van uw website om snel te laden en het implementeren van de juiste beveiligingspraktijken. Met andere woorden, gedeelde hostingplannen hebben veel verantwoordelijkheid van uw kant als het gaat om het onderhoud van de website.

Maar als u zich geen zorgen wilt maken over onderhoudstaken, is managed WordPress-hosting de beste keuze voor u. Met een managed hostingplan zorgt het hostingbedrijf voor de technische aspecten van uw website. Dit omvat het optimaliseren van uw site om snel te laden, het beveiligen en bewaken van uw website om hackpogingen te voorkomen.

Sommige managed hosting-abonnementen passen zelfs WordPress- en plug-in-updates voor u toe, dus u hoeft zich alleen maar zorgen te maken over het bijwerken van uw site met nieuwe inhoud en het runnen van uw bedrijf.

Hoe zit het met mijn domeinnaam?

Houd er rekening mee dat als u het gratis Wix-abonnement hebt gebruikt of als u de naam van uw website of het domein wilt wijzigen, u ook een nieuwe domeinnaam moet kopen.

Hoewel de meeste shared hostingproviders u een gratis domeinnaam aanbieden wanneer u zich aanmeldt voor hosting, is het beter als u uw domeinnaam registreert bij een provider zoals Namecheap of Google Domains.

Als je al een domeinnaam bij Wix hebt gekocht, kun je deze behouden en overzetten zodra je al je inhoud van je Wix-website hebt verplaatst.

Zet uw domeinnaam over

Zodra u uw nieuwe hosting heeft, is het tijd om uw domeinnaam over te dragen aan een nieuwe registrar of uw hostingbedrijf als u alles op één plek wilt houden.

Dit moet je doen:

 1. Als u uw domeinnaam bij Wix heeft gekocht, log dan eerst in op uw Wix-account.
 2. Zoek de link Mijn domeinen en selecteer uw domeinnaam.
 3. Klik op het tabblad Geavanceerd op Overdracht weg van Wix.
 4. Klik op Code verzenden.
 5. Zodra de code in uw inbox is aangekomen, neemt u contact op met uw hostingbedrijf en geeft u ze de code. Ze zullen dan het domeinoverdrachtproces voor u voltooien en ervoor zorgen dat het naar uw WordPress-website verwijst.
 6. Anders, als u de domeinnaam naar een afzonderlijke registrar heeft overgedragen, moet u uw domeinnaam aanwijzen om de naamserver van uw host te gebruiken door de DNS-instellingen te wijzigen.

Stap 2: installeer WordPress

Op de meeste WordPress-hostingplannen, zoals die aangeboden door BlueHost of Siteground, is WordPress vooraf geïnstalleerd. Beheerde WordPress-hostingplannen bevatten ook standaard WordPress vooraf geïnstalleerd.

Maar als WordPress niet standaard is ingesteld, moet je het installeren. Gelukkig is dit gemakkelijk te doen, aangezien de meeste hosts een WordPress-installatiefunctie met één klik hebben, die meestal te vinden is zodra u inlogt op het dashboard van uw hostingaccount.

Om WordPress te installeren, hoeft u alleen maar de aanwijzingen op het scherm te volgen die u zullen vragen om uw sitetitel, het domein waarop u WordPress wilt installeren en de gewenste gebruikersnaam en wachtwoord die u zult gebruiken om in te loggen op het WordPress-dashboard.

Wanneer je al die informatie hebt ingevuld, moet je op de knop Nu installeren klikken en wachten tot het proces is voltooid. Zodra dat is gebeurd, kunt u inloggen op uw WordPress-dashboard.

Het is een goed idee om uw WordPress-permalinks in te stellen. Dit bepaalt de URL voor elk blogbericht en elke pagina op uw site. Standaard zal WordPress de datum in de permalink opnemen, maar u kunt deze wijzigen in iets eenvoudigs zoals www.uwwebsite.com/blog-post-title.

Ga hiervoor Instellingen> Permalinks en selecteer de gewenste permalink-structuur. Klik vervolgens op de knop Wijzigingen opslaan.

Stap 3: Installeer en pas een WordPress-thema aan

Standaard wordt WordPress geleverd met een vooraf geïnstalleerd thema. Het standaardthema, TwentyTwenty, is echter behoorlijk barebones. Gelukkig kun je duizenden gratis thema’s vinden in de officiële WordPress-thema-repository.

WordPress-thema's

Als u op zoek bent naar een thema dat lijkt op Wix’s drag and drop builder, is het het beste om een ​​plug-in voor paginabuilder zoals Elementor, Beaver Builder of Divi te installeren. Dit geeft u de interface voor slepen en neerzetten en ontwerpflexibiliteit die u gewend bent. Bovenop de paginabuilder heb je echter ook een thema nodig dat compatibel is met een plug-in voor paginabuilder. Een paar thema’s die werken met de bovenstaande paginabuilders zijn Astra, OceanWP en GeneratePress.

Ga naar om een ​​van deze thema’s te installeren Uiterlijk> Thema’s en zoek er dan naar. Klik vervolgens op Installeer en activeer.

Je kunt dan naar Uiterlijk> Aanpassen om aan te passen hoe uw WordPress-website eruitziet door kleuren, lettertypen en andere visuele stijlen te wijzigen.

Nadat je het thema naar wens hebt aangepast, kun je nu beginnen met het converteren van je Wix-website naar WordPress.

Uw Wix-website converteren naar WordPress

Dus nu het voorbereidende werk is gedaan, is het tijd om uw Wix-website naar WordPress te converteren. Hiervoor zijn drie opties: u kunt uw Wix-website handmatig migreren, u kunt het proces automatiseren met behulp van een plug-in of u kunt een service van derden gebruiken. Laten we elk van deze opties stap voor stap doornemen.

1. Hoe u uw Wix-website handmatig kunt converteren naar WordPress

De eerste oplossing die we gaan behandelen, is de handmatige migratie van uw Wix-website naar WordPress. Deze optie omvat het kopiëren en plakken van de inhoud van uw pagina’s en blogberichten van Wix naar WordPress.

Als u niet veel inhoud heeft (minder dan twee dozijn pagina’s en berichten gecombineerd), is dit misschien de beste oplossing, aangezien u ervoor zorgt dat elk bericht en elke pagina op uw site samen met al uw afbeeldingen wordt overgedragen.

Het enige wat je hoeft te doen is de onderstaande stappen te volgen:

 1. Terwijl u bent ingelogd op uw WordPress-dashboard, opent u een nieuw browsertabblad en navigeert u naar uw Wix-website.
 2. Begin met de startpagina, markeer alle tekst en klik op kopiëren.
 3. Schakel naar het tabblad met je WordPress-dashboard en navigeer naar Pages. Klik op Nieuw toevoegen.
 4. Zodra de pagina-editor is geladen, geeft u de pagina een naam met de paginanaam waaruit u kopieert en plakt u de inhoud erin. U kunt de Gutenberg-editor ook gebruiken om de pagina op te maken op dezelfde manier als uw Wix-startpagina of een andere pagina is ingedeeld.
 5. Om te zien hoe uw startpagina eruit ziet en om ervoor te zorgen dat alle opmaak correct is, slaat u op als concept en bekijkt u vervolgens de pagina.
 6. Publiceer ten slotte de pagina.

Herhaal dit proces voor elke pagina en plaats het op uw Wix-website. Je kunt dit proces zelfs versnellen door een plug-in zoals te installeren Mass Pages / Posts Creator en maak van tevoren al uw pagina’s en berichten en bewerk vervolgens eenvoudig die berichten en pagina’s om de inhoud in te plakken.

Mass Pages Post Creator

Als uw website echter veel inhoud bevat, kan dit proces behoorlijk vervelend en tijdrovend zijn. Als zodanig kunt u een van de volgende twee opties overwegen die hieronder worden beschreven.

2. Hoe u het migratieproces van Wix naar WordPress semi-automatiseert

Als u tijd wilt besparen, is het wellicht een betere optie om een ​​semi-geautomatiseerde methode te gebruiken om uw Wix-website te migreren. Omdat Wix een gesloten platform is, is er geen gemakkelijke manier om uw inhoud van daaruit te exporteren.

Er is echter goed nieuws. Een van de geweldige dingen van WordPress is dat het het importeren van inhoud van andere platforms als berichten ondersteunt. Gelukkig kunnen Wix-blogposts worden opgeslagen als een RSS-feed en dus worden geïmporteerd in WordPress.

Houd er rekening mee dat u nog steeds de handmatige methode moet gebruiken om de inhoud van uw pagina’s naar uw WordPress-website te verplaatsen. Je moet ook afbeeldingen van je blogposts en pagina’s handmatig toevoegen, omdat de RSS-feed geen afbeeldingen opslaat.

RSS-knop toevoegen aan Wix

 1. Om dit proces te starten, moet je eerst de Wix RSS-feed op je computer opslaan. Als je een oude Wix-blog hebt, ga je gewoon naar www.uwdomeinnaam.com/feed.xml. Klik met de rechtermuisknop op de pagina en selecteer Opslaan als… sla het bestand vervolgens op uw computer op.
 2. Als je een nieuwere Wix-blog hebt, moet je een RSS-knop aan je blog toevoegen door op te klikken + teken en selecteer de RSS-knop. Zorg ervoor dat u de Wix Website Editor gebruikt om deze optie te zien. Sla de wijzigingen op en navigeer vervolgens naar uw live website.
 3. Klik op de blogpagina en vervolgens op de RSS-knop.
 4. Klik met de rechtermuisknop ergens op de pagina en selecteer Opslaan als… en sla het XML-bestand op.
 5. Ga terug naar je WordPress-website en ga naar Extra> Importeren.
 6. Installeer de WordPress RSS Importer en activeer deze.
 7. Zodra de RSS-importeur is geïnstalleerd, klikt u op Voer Importer uit.
 8. Klik op de knop Bladeren en zoek het XML-bestand dat u op uw Wix-website hebt opgeslagen.
 9. Klik Importeren.
 10.  Soms wordt de hele feed bij de eerste poging niet geïmporteerd. Zorg ervoor dat u controleert hoeveel berichten zijn geïmporteerd door naar te gaan Berichten> Alle berichten. Als sommige berichten ontbreken, bewerk dan het XML-bestand met een teksteditor zoals Kladblok en verwijder de geïmporteerde berichten. Importeer vervolgens het XML-bestand opnieuw.
 11.  Volg de handmatige methode die in de eerste optie wordt beschreven om uw pagina’s te importeren.
 12. De laatste stap is het importeren van de afbeeldingen. De eenvoudigste manier om dit te doen, is door een plug-in te gebruiken zoals Afbeeldingen automatisch uploaden. Deze plug-in zoekt naar afbeeldings-URL’s in berichten en uploadt en importeert automatisch externe afbeeldingen naar de WordPress-uploaddirectory. Het voegt ook afbeeldingen toe aan de mediabibliotheek en vervangt nieuwe afbeeldings-URL’s door oude URL’s.

Afbeeldingen automatisch uploaden

Dit proces is een geweldige oplossing als je meer dan een paar dozijn blogposts hebt om over te migreren. Het is echter nog steeds een omslachtig proces als u een wat grotere website had met veel pagina’s en blogposts. In dat geval kunt u de derde optie hieronder overwegen.

3. Een service van derden gebruiken om uw Wix-website naar WordPress te migreren

De laatste optie is om een ​​service van derden te gebruiken, zoals CMS2CMS om uw Wix-website te migreren. Het is vermeldenswaard dat dit een betaalde service is en dat de prijs afhankelijk is van het aantal berichten en pagina’s dat u op uw bestaande website heeft.

CMS2CMS

Op hun prijspagina staat dat volledige migraties beginnen bij $ 9 en u kunt profiteren van de gratis demomigratie om te zien hoe het proces werkt.

Gratis demo-migratie selecteren

Volg de onderstaande stappen om aan de slag te gaan met dit proces.

 1. Eerst moet u de CMS2CMS Connector-plug-in installeren. Ga naar Plug-ins> Nieuw toevoegen en zoek ernaar en installeer en activeer de plug-in.
 2. Nadat u de plug-in heeft geïnstalleerd en geactiveerd, klikt u op Plug-ins> CMS2CMS-connector.
 3. Maak uw account aan met CMS2CMS Connector.
 4. Zodra u een verbinding met de CMS2CMS-website tot stand heeft gebracht, klikt u op Doorgaan.
 5. Selecteer Gratis demomigratie.
 6. Voer de URL in voor uw Wix-website en verifieer de verbinding.
 7. Voer de URL in voor uw WordPress-website en verifieer de verbinding.
 8. Bevestig op de volgende pagina de CMS-typen en breng de taxonomieën in kaart
 9. Kies de gewenste extra migratieopties, waaronder het migreren van uw afbeeldingen, maak URL’s SEO-vriendelijk, ontvang ontwerpsuggesties en URL-omleidingen.
 10.  Klik Start de migratie. De demomigratie migreert tot tien pagina’s met inhoud met afbeeldingen op die pagina’s.
 11. Als u tevreden bent met de migratieresultaten, kunt u nu doorgaan met het daadwerkelijke migratieproces.

Taxonomieën bevestigen

Het is vermeldenswaard dat dit pakket niet wordt ondersteund door het CMS2CMS-team, maar u kunt het migratieproces later opnieuw starten als u merkt dat de daadwerkelijke migratie niet is verlopen zoals verwacht.

Demomigratie voltooid

Als u een volledige, hands-off ervaring wilt, kunt u kiezen voor een van hun premium pakketten die beginnen bij $ 299 en migratie van een groot aantal pagina’s, aangepaste migratie en migratie van uw Wix-websiteontwerp omvatten.

Wat u moet doen nadat u uw site heeft gemigreerd

Zodra het migratieproces is voltooid, zijn er nog een paar dingen die u moet doen voordat u uw Wix-abonnement kunt annuleren.

Ontbrekende functies instellen

Het eerste dat u moet doen nadat het migratieproces is voltooid, is om alle ingebouwde functies in te stellen die u op uw Wix-website had. Dit kunnen alle boekingsformulieren voor afspraken of contactformulieren, formulieren voor e-mailabonnementen, social sharing-knoppen en dergelijke zijn.

Met andere woorden, u moet plug-ins vinden die deze functionaliteit hebben. U kunt bijvoorbeeld de plug-in Contactformulier 7 gebruiken op uw contactpagina of een plug-in zoals Amelia voor het boeken van afspraken.

Ga naar om een ​​nieuwe plug-in te installeren Plug-ins> Nieuw toevoegen en zoek vervolgens naar een functie of functionaliteit die u wilt.

Zoeken naar plug-ins

U kunt op klikken Meer details om te zien of de plug-in doet wat u wilt en plug-inrecensies te zien. Installeer en activeer vervolgens de plug-in.

Maak uw navigatiemenu

De volgende stap is ervoor te zorgen dat uw bezoekers gemakkelijk van de ene pagina naar de volgende kunnen gaan. Je moet een navigatiemenu instellen door naar te gaan Uiterlijk> Menu’s. Typ de naam voor uw primaire menu en klik op Menu maken knop.

Een menu maken

Vervolgens kunt u de pagina’s selecteren die u aan dit menu wilt toevoegen en op de knop Toevoegen aan menu klikken. Zorg ervoor dat u de menupositie selecteert in de vervolgkeuzelijst en klik vervolgens op Menu opslaan knop.

Test uw website

U bent bijna klaar met het migratieproces, dus dit is het perfecte moment om uw website te testen en ervoor te zorgen dat alles werkt zoals bedoeld. Zorg ervoor dat u elke post en pagina controleert en elke link test om er zeker van te zijn dat deze naar de juiste locatie gaat.

Je kunt het proces versnellen door een plug-in te gebruiken zoals Broken Link Checker om te zien of links op uw site moeten worden bijgewerkt.

Annuleer uw Wix-abonnement

De laatste stap is om uw Wix-abonnement te annuleren zodra de website en de domeinoverdracht zijn voltooid. U moet inloggen op uw Wix-website en naar abonnementen navigeren. Annuleer vanaf hier uw betaalde abonnement en vervolgens sluit uw Wix-account.

Laatste gedachten

Het migreren van uw Wix-website naar WordPress is geen gemakkelijke taak, maar als u zich goed voorbereidt en u weet welke stappen bij het proces betrokken zijn, zult u het veel gemakkelijker vinden.

Als je klaar bent om weg te migreren van Wix, maak dan wat tijd vrij en volg de stappen in dit artikel om je Wix-website succesvol om te zetten naar WordPress. Zodra het proces is voltooid, heeft u volledige controle over uw site en kan uw site de groei van uw bedrijf schalen en ondersteunen.