BlueHost MySQL Database Tutorial

Helt siden det ble grunnlagt i 2003, har BlueHost kontinuerlig levd opp til hva dets endelige mål er, som er å gi enestående webhotellopplevelse til sine kunder. For å oppnå dette målet fortsetter de å innlemme bemerkelsesverdige og nyttige hostingfunksjoner, verktøy og tjenester for kundene sine for enkelt å opprette og administrere nettstedet deres, samt effektivt lagre og hente viktige filer og data.

Med BlueHost’s MySQL-database kan du være sikker på at dataene til nettstedet ditt er trygt og sikkert.

Hva er en MySQL-database?

En database er ganske enkelt en samling av data. For eksempel fungerer datamaskinen din som en database for dokumenter og filer du har lagret og lagret. I mellomtiden er et databaseprogram en type dataprogramvare som er designet for å håndtere store datamengder. I stedet for bare å tilfeldig lagre og dumpe dataene dine overalt, lagrer et databaseprogram dem imidlertid effektivt på en slik måte at du enkelt kan hente eller gjenopprette dem. Det er her MySQL kommer inn i bildet.

Det er mange nettbaserte programmer som trenger å lagre og hente data regelmessig. Dette inkluderer blogger, content management systems (CMS) og bildegallerier. En bloggprogramvare må for eksempel lagre artikler og hente dem når en besøkende besøker nettstedet ditt. Det samme gjelder bildegallerier der informasjon om bildene er lagret i databasen. Men i stedet for å implementere sitt eget system for datalagring og gjenfinning, bruker denne programvaren spesialiserte databaseprogrammer.

Mye databaseprogramvare støtter et dataspråk kalt “SQL”, som er spesielt designet for et slikt formål. SQL brukes av de som ønsker at databaseprogramvaren skal håndtere arbeidet med å håndtere data ved å sende instruksjoner til den. Det er mange databaser der ute som støtter SQL, inkludert MySQL.

MySQL er faktisk et populært merke av databaseprogramvare som kjører på nettsteder. Du ser sannsynligvis at det blir annonsert i listen over webverter, så vel som på systemkravene for litt webprogramvare som i blogger og CMS.

Hvorfor trenger jeg MySQL?

Det du trenger å huske på er på dette tidspunktet om leverandøren av webhotell har databaseprogramvaren som webapplikasjonen trenger. Vanligvis kommer populær blogging og CMS-programvare med MySQL. Faktisk har nesten alle kommersielle leverandører av webhotell MySQL som en av de mest essensielle delene av hostingplanene sine, så du trenger sannsynligvis ikke å bekymre deg for dette.

Som nevnt tidligere, hvis du bruker en blogging eller CMS-plattform som WordPress eller Drupal, må du plassere bloggen eller nettstedet ditt på en webhotell som gir deg en MySQL-database fordi den vil bli brukt til å lagre alt innholdet ditt, websider, så vel som besøkende kommentarer.

Hvordan kan jeg opprette en MySQL-database?

Heldigvis er BlueHost et av disse webhotellfirmaene som tilbyr et brukervennlig grensesnitt som lar deg lage din egen MySQL-database i raske og enkle trinn. Dette er hva du trenger å gjøre:

  1. Logg deg på cPanel.
  1. Under databaser kategori, søk etter MySQL-databaser og klikk på det.
  1. Derfra vil du se Ny database felt der du må skrive inn et navn for databasen.

Klikk deretter på Opprett database.

  1. Klikk på Gå tilbake for å sjekke om den nye databasen allerede har dukket opp i tabellen Gjeldende databaser.

Hvordan kan jeg slette en MySQL-database?

Det er like enkelt å slette en MySQL-database som å lage en. Alt du trenger å gjøre er å gå til Gjeldende databaser og derfra kan du klikke på Slett database link.

Hvordan kan jeg opprette en databasebruker?

Når du har opprettet en database, må du tilordne en bruker, samt privilegiene du vil legge til i den nyopprettede databasen. Dette er hva du trenger å gjøre når du oppretter en databasebruker:

  1. Gå til kontrollpanelet MySQL brukere delen av MySQL-databaser
  1. Skriv inn et brukernavn under Legg til ny bruker Brukernavnet ditt må inneholde maksimalt 7 bokstaver.
  1. Fra Passord -feltet, oppgi ditt foretrukne passord. Skriv det på nytt under Passord igjen)

  1. Når du er ferdig, klikker du Opprett bruker.

Når du har opprettet en databasebruker, må du definere privilegiene. Disse privilegiene bestemmer brukerens funksjoner og interaksjon med databasen. For eksempel er et av privilegiene for brukeren å kunne legge til og slette informasjon. Det avhenger av hvilke spesifikke privilegier du inkluderer for den aktuelle brukeren.

Hvordan kan jeg slette en databasebruker?

For å slette en databasebruker, bare naviger til Nåværende brukere delen, og klikk deretter på det røde “X” -ikonet ved siden av brukeren du vil slette. Så enkelt er det!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me