BlueHost Private WHOIS-guide

Sammen med den raske utviklingen av teknologi kommer det økende antall mennesker som drar nytte av dagens moderne måter. Internett er et av de største gjennombruddene i teknologihistorien. Her har du tilgang til all slags informasjon, og du kan til og med handle forskjellige produkter og tjenester. Men saken er at det nesten alltid er en ulempe med alt. Foruten å være en kilde til informasjon, brukes Internett også som et medium for å utnytte andre.

Noen mennesker bruker Internett for sine svikefulle forretningsordninger. Har du noen gang mottatt en e-post fra en anonym person som informerer deg om rabatterte produkter / tjenester og de hotteste tilbudene? Dette er faktisk spammeldinger eller uønskede e-postmeldinger vi ikke ønsker å se i innboksen. De er rett og slett irriterende og kan være litt forstyrrende, spesielt når du begynner å lure på hvordan i all verden de klarte å få tak i e-postadressen din i utgangspunktet!

Hva er et domenenavn?

For bedriftseiere som ønsker å opprette og drive sitt eget nettsted, anbefales det at du registrerer ditt eget domenenavn for å forbedre virksomhetens eller merkevarens troverdighet. Når alt kommer til alt, hvem vil ønske å gjøre forretninger online med deg hvis du ikke har et registrert domenenavn for nettstedet ditt?

Et domenenavn refererer ganske enkelt til navnet på nettstedet ditt. Den brukes til å identifisere en eller flere IP-adresser. Domenenavn brukes i URL-er for å identifisere spesifikke websider. For eksempel i nettadressen https://yournamehere.com/index.html, domenenavnet ville være https://yournamehere.com.

Hvert domene navn kommer med et suffiks som indikerer hvilket øverste nivå domene (TLD) den hører til. Noen eksempler på slike domener inkluderer blant annet .com, .org, .info, .gov, .edu og .net, blant andre.

Du trenger ikke å være i et stort selskap for å ha et domenenavn siden enhver kan registrere seg selv.

Hvordan registrere et domenenavn

Det er mange måter du kan gjøre for å registrere et domenenavn. Her er noen av dem:

Du kan registrere et domenenavn direkte gjennom Internet Corporation for tildelte navn og numre (ICANN) domenenavnregistrator. ICANN er en organisasjon utpekt av myndighetene for å overvåke og administrere domenenavn.

Hvis du ikke vil gå gjennom prosessen med å registrere domenet ditt med ICANN, kan du velge å registrere det gjennom en webvert som BlueHost. Selskapet vil registrere domenenavnet på dine vegne, noe som er praktisk fra din side.

Hvordan kan jeg beskytte min personlige informasjon med en BlueHost-konto?

Når du har registrert et domenenavn, krever ICANN din personlige informasjon, som ditt virkelige navn, hjem og / eller forretningsadresse, e-postadresse og kontaktnummer. Dette vil bli oppført i en offentlig tilgjengelig WHOIS-database. Og siden alle kan se din personlige informasjon i denne databasen, vil det bety at alle kan finne og kontakte deg som eier av et domenenavn. Og av hvem som helst inkluderer dette spammere, hackere, identitetstyver og markedsføringsselskaper. Dette kan være ganske risikabelt fra din side, spesielt hvis du driver en online virksomhet.

BlueHost tilbyr en tjeneste som heter Domain Privacy som vil beskytte din personlige informasjon på nettet. Domenes personvern vil fungere som nettstedets skjold, så å si. Med BlueHost’s Domain Privacy, vil bare kontaktinformasjonen din vises i den offentlige databasen. De vil erstatte resten med generisk informasjon. På denne måten er din identitet på nettet godt bevoktet, og du kan fremdeles oppdatere kontaktinformasjonen som pålagt av ICANN.

Slik oppdaterer du BlueHost WHOIS Domenekontaktinformasjon

Som påkrevd av ICANN, må du oppdatere kontaktinformasjonen din som domeneeier. Du kan følge disse enkle trinnene når du oppdaterer kontaktinformasjonen din gjennom BlueHost:

  1. Logg inn på cPanel.
  1. Se etter Domenes-seksjonen og klikk på Domeneadministrator. Du blir deretter ledet til en annen side.
  1. Klikk på venstre side av panelet for å utheve domenet. Faner vises på høyre side.
  1. I høyre panel klikker du på Kontakt
  1. Derfra vil du se tre seksjoner under Kontakter, nemlig Administrator, Registrant, og velg i henhold til hva du ønsker å oppdatere.
  1. Etter å ha gjort de nødvendige justeringene, klikker du på Oppdater kontaktinformasjon.

Gratulerer, du er ferdig med å oppdatere WHOIS-kontaktinformasjonen din! Det vil bare ta noen minutter før oppdateringen trer i kraft i WHOIS-databasen. Enkelt og enkelt, ikke sant?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me