Din komplette guide til å ansette webutviklere (fra start til slutt)


Hvordan ansette en webutvikler

Hvorfor vil du trenge en guide for å ansette en nettutvikler? Hvorfor trenger du å ansette en nettutvikler i utgangspunktet?

Er ikke websitesetup.org bygget på at alle kan lage et nettsted?

Det er sant. Mens du tidligere måtte enten være en webutvikler eller ansette en webutvikler hvis du ønsket et nettsted, er det i dag ikke tilfelle lenger.

Innholdsstyringssystemer som WordPress, Joomla og Drupal har gjort det mulig for mange mennesker å bygge nettsteder selv. I tillegg lar nettstedbyggere som Wix deg lage nettsteder med enkel dra og slipp.

Det er imidlertid fremdeles to veldig gode grunner til å ansette en nettutvikler:

 1. Det ville spare tid.
 2. Kanskje du kan trenger hjelp med noen av de mer tekniske bitene.

I begge tilfeller er det viktig å vite hvordan du finner, ansetter og jobber med en nettutvikler, slik at prosjektet ditt går greit. Av den grunn vil vår guide for hvordan du ansetter en nettutvikler gå gjennom alle nødvendige trinn for å gjøre det.

La oss komme i gang!

PS! Bare trenger du en liste over nettsteder der du kan ansette nettutviklere? Klikk her (hopplenke).

Leieveiledning for nettutvikler – Definere prosjektet ditt

For å ansette en nettutvikler, må du først gjøre rede for deg selv hva du prøver å oppnå. Hvis du ikke vet det, vil du ikke vite hvem du skal se etter og hva du skal fortelle dem.definere prosjektet ditt

For endringer på nettsteder kommer oftest oppgavene fra to forskjellige områder:

 1. Design – Dette kan være alt fra å redesigne logoen eller overskriftsbildet til å overprøve hele sideoppsettet eller legge til designeffekter.
 2. Funksjonalitet / koding – For eksempel legge til en handlekurv, egendefinert glidebryter eller gjøre endringer i administrasjonspanelet til nettstedet.

Avhengig av hvilket område prosjektet fokuserer på, må du ansette forskjellige personer (mer om det nedenfor). Hvis du planlegger å lage et helt nettsted, trenger du folk for begge.

Her er den viktigste delen:

Du må være helt klar på hva du trenger og skrive det ned i detalj. Dette vil hjelpe deg å:

 • Eliminer feil kandidater – Hvis stillingsbeskrivelsen er klar, kan du allerede luke ut personer som ikke er kvalifiserte. Hvis du holder det vagt og bredt, vil mange flere kandidater søke på innlegget ditt i motsetning til hvis du gir detaljer.
 • Spar tid på forhånd – Hvis du er klar over forventningene dine, kan webutvikleren bruke mindre tid i oppdagelsesprosessen. I stedet kan de hoppe rett inn i hvordan du implementerer prosjektet ditt.
 • Motta bedre estimater – Å vite omfanget av arbeidet vil gjøre det mulig for kandidatene å estimere tiden og kostnadene på forhånd. Det vil også gjøre dyre endringer mindre sannsynlige.
 • Oppnå klarhet for deg selv – Å skrive ting ut er også en god øvelse for deg selv. Det hjelper deg å virkelig tenke gjennom hva du prøver å oppnå og gjør ideene dine mindre disige. Det er et viktig skritt mot å oppnå dem.

Hva slags utvikler trenger jeg?

Nå som du er klar på hva slags nettsted du ønsker eller endringene du trenger på det eksisterende nettstedet ditt, er det på tide å tenke på hva slags webutvikler du trenger å ansette. Begrepet “webutvikler” dekker i virkeligheten forskjellige ferdigheter og stillingsbeskrivelser.

Utvikler vs designer

Først av alt:

Det er forskjell mellom en utvikler og en designer. En designer er en person som ser på utseendet til en webside og lager eiendeler som bilder, ikoner osv. Deres ekspertise er Photoshop og andre grafiske designprogrammer.

En ren grafisk designer implementerer ikke nettstedet faktisk. I stedet forbereder de en representasjon av hvordan det vil se ut til slutt. Noen andre vil lage selve nettstedet basert på det.

Pixography Photography Theme

I dag implementerer også flere og flere designere. De blir vanligvis referert til som nettdesignere og deres ekspertise inkluderer markeringsspråk som HTML, CSS og stadig mer JavaScript.

Hva det betyr er dette:

En utvikler er en person som skriver kode. Dette betyr at de kan komme inn på nettstedet ditt og redigere filer for å gjøre endringer eller opprette et helt nettsted fra bunnen av. De jobber også med kodeditorer og andre utviklingsrelaterte verktøy.

Front-end vs Back-end utviklere

Utviklere har også undergrupper. De mest betydningsfulle er front-end og back-end utvikling.

I tilfelle du ikke vet:

Front-enden er den delen av nettstedet som besøkende vil se i nettleseren sin. Baksiden er alt bak det. Det er både stedet der du administrerer nettstedet ditt, så vel som hvordan nettstedet kommuniserer med serveren eller databasen din.fornt-end utvikler vs back-end utvikler

Front-end utviklere og nettdesignere er ofte de samme. De bruker de samme språkene og begge tar vare på utseendet og følelsen på nettstedet ditt. Front-end-utviklere kan også betegne personen som implementerer designen, men ikke kommer på det i utgangspunktet. Det er mye overlapping i disse områdene.

Back-end utviklere er fokusert på hvordan nettstedet ditt fungerer. De takler funksjonaliteten og er også opptatt av nettstedets hastighet og andre tekniske problemer. Kompetansebunken deres inkluderer PHP (spesielt når du jobber med WordPress), Java, Ruby on Rails, Python og andre programmeringsspråk.

Full-stack Developer

Front-end og back-end utviklere er spesialister. Det betyr at de vanligvis er ganske gode i sitt eget domene, men ikke er kjent med den andre personens disiplin.

Med andre ord:

Avhengig av dine behov, kan det hende du må ansette to eller tre personer (grafisk designer, front-end-utvikler, back-end-utvikler) for å implementere nettstedet ditt eller endringene du trenger. Det er klart det resulterer i mer arbeidstid og høyere kostnader.

kode

Et annet valg å ansette en nettutvikler er å ansette en generalist som kan alt, en såkalt full-stack utvikler. Dette er knekt av alle bransjer som kan bygge komplette nettsteder fra bunnen av, inkludert design, implementering og koding. Selv om kunnskapen ikke alltid er like dypt i alle felt som spesialistene, er de fortsatt i stand til å gi de resultatene du ønsker.

Mens full-stack utviklere kan være dyrere, krever de mindre koordinering. Følgelig kan det øke prosessen og spare deg for penger.

Freelance vs heltid

Til slutt, når du leter etter en nettutvikler, er spørsmålet om du vil jobbe med en frilanser eller ansette noen på heltid. Dette avhenger av detaljene i prosjektet ditt.

Hvis du bare har en engangsjobb, Det er ofte bra å jobbe med en frilanser. Du samtykker i tidsrammen, pris og levering, de oppretter nettstedet og du tar over derfra. I tillegg kan du ansette dem igjen hvis du trenger endringer.

Dette er det vanlige arrangementet med stort sett statiske nettsteder eller nettsteder som ikke trenger mye vedlikehold. Det er også en ideell måte hvis du planlegger å drive den daglige driften av nettstedet ditt selv.

Derimot…

Hvis du trenger noen til ta vare på nettstedet ditt konstant, kan det være bedre å ansette en nettutvikler på heltid. Dette er fornuftig, for eksempel hvis du bygger et komplekst nyhetsnettsted som trenger mye praktisk arbeid, endres ofte og har mye forskjellig innhold. En permanent kan også bety for en begrenset tidsramme eller “prosjektbasert”, slik som den offisielle lingoen i disse dager.

Har du en ide om hva slags nettutvikler du trenger nå?

Bra, la oss snakke om hvor du finner dem.

Hvor kan du ansette en webutvikler

ansette nettutviklere

Takket være teknologi er det nå enklere enn noen gang å finne og ansette en nettutvikler. I det siste trengte du å bla gjennom de lokale rubrikkannonsene for å ansette noen. I dag har du nettsteder fulle av fagfolk over hele verden som vil samarbeide med deg på kort varsel.

Steder du kan ansette nettutviklere:

 • kodbare – Outsourcingstjeneste spesielt for WordPress. Skissere hva du trenger og match raskt med de rette nettutviklerne. Fra små oppgaver til full stack-utvikling – du kan ha alt.
 • Upwork – Det mest populære stedet å ansette frilansere. Enkel å bruke og kommer med mange verktøy som tidssporing og automatiske betalinger for oppnådde milepæler.
 • Freelancer.com – På lik linje med Upwork med millioner av tilgjengelige fjernarbeidere. Det kommer med sanntidsprat, et milepæl-betalingssystem og mer.
 • Guru – Et tredje alternativ. Mer enn tre millioner frilansere som venter på å samarbeide med deg. Funksjonene inkluderer forskjellige betalingsalternativer (per milepæl, per oppgave, hver time) og sikre betalingsportaler.
 • Toptal – En frilans ansettelsesnettsted med veldig høye standarder. De godtar bare tre prosent av søkerne, slik at du vet at du jobber med topp talent (derav navnet). Ingen offentlig informasjon om priser, men sannsynligvis dyrere enn andre alternativer.
 • Outsourcely – Ansett eksterne arbeidere direkte og betal dem direkte. Fokuserer på stabilt, langsiktig arbeid. Ideelt hvis du ønsker å få en fast webutvikler.
 • 99designs – Opprinnelig en crowddsourcing-tjeneste for grafiske designere, og lar deg nå finne nettdesignere og utviklere. Legg ut det du trenger, og fagfolk fra hele verden vil sende deg ideene sine. Du kan se resultatene, tilby tilbakemeldinger og velge en vinner. Betal bare når du er fornøyd.
 • Dribbble – Egentlig ikke et sted hvor du kan ansette folk. Imidlertid presenterer frilansere arbeidet sitt på Dribbble, og du kan komme i kontakt med dem via plattformen hvis du liker det de gjør.
 • Craigslist – Nettsted for gratis rubrikkannonser. Bra fordi det lar deg finne lokale mennesker. Husk at det kan være mer utfordrende å bedømme kvaliteten på en nettutvikler der.

Noen flere alternativer er Stabeloverløpsjobberfjernkontroll OK, og Autentiske jobber. Du kan også bruke Linkedin å søke etter webutviklere. I tillegg har mange nettstedsbyggingsapplikasjoner sine egne markedsplasser hvor du kan finne frilansere:

Nettutviklingsbudsjett – Hva du kan forvente

beregning av nettstedets budsjettÅ estimere hvor mye et nettstedsprosjekt vil koste er et av de vanskeligste trinnene. Prisen avhenger av mange faktorer – ferdighets- og erfaringsnivået til utvikleren, størrelsen på prosjektet, hvor utvikleren er basert, typen jobbportal du brukte for å finne dem og mer.

Hvordan lager du et budsjett?

Her er noen tips.

Timebetaling kontra fast gebyr

programmerer som ser på klokkaDet første spørsmålet er om du vil betale nettutvikleren din per time eller et fast gebyr. Begge har fordeler og ulemper. Hvilket som er riktig avhenger av prosjektet ditt og hvem du jobber med. Her er en måte å bestemme:

 • Lite prosjekt (opptil en uke) + erfaren nettutvikler = HOVEDBETALT
 • Lite prosjekt + uerfaren utvikler = FAST PRIS
 • Stort prosjekt (flere uker eller måneder) = FAST PRIS

Argumentet er enkelt:

Erfarne utviklere er raskere og gjør færre feil. Derfor vil de kreve mindre frem og tilbake, noe som sparer tid. Av den grunn kommer timelønn ofte billigere ut.

Uerfarne arbeidere trenger sannsynligvis flere revisjoner og korreksjoner. Det betyr mer arbeidstid, derfor har du det bedre å avtale en fast avgift fra begynnelsen.

Store prosjekter har enda flere potensielle feil, feilestimasjoner, designendringer, revisjoner og rettelser. Hvis det betales hver time, kan dette gi mange kostnader på halesiden. Av den grunn er det bedre å la en utvikler estimere den samlede innsatsen (inkludert potensielle rettelser) og bli enige om en fast pris.

Det betyr også at du må være grundig i prosjektforslaget og kommunikasjonen. Jo mer presis du er på prosjektomfanget, jo mindre sannsynlig vil det trenge merarbeid.

Grove estimater for priser

Hva betyr det i tall? Hvor mye skal du forvente?

Som nevnt avhenger det av mange faktorer, ikke minst plasseringen til personen du jobber med. For å gi deg en idé, her er noen referansepunkter for timepriser og prosjektpriser du kan forvente:

 • Grafisk designer: $ 25 – $ 120 / t
 • Front-end utvikler: $ 15 – $ 150 + / t
 • Back-end utvikler: $ 35 – $ 150 + / t
 • Full-stack utvikler: $ 75 – $ 150 + / t
 • Hele nettstedet
  • WordPress: 3000 dollar – 15 000 dollar
  • Joomla: 1.500 dollar – 7.000 dollar
  • Nettstedsbygger: $ 600 – $ 2500
  • E-handel: 3000 dollar – 20 000 dollar+
 • Å fikse plugin- eller kodeproblemer: 40 – 600 dollar
 • Tilpassede plugins og funksjoner: $ 100 – $ 1000

Legg ut prosjektet ditt

Nå er det på tide å lage det faktiske jobbtilbudet. Som nevnt må du være krystallklar på hva du vil. Først da kan du effektivt kommunisere det til en annen person.nettutvikler ønsket annonse

Viktige detaljer å ta med

Her er det som definitivt må være i stillingen:

 • Bakgrunnsinformasjon – Introduser deg selv, din bedrift og merkevare. Oppgi forretningsmessige mål så vel som målgruppen du har catering til. Dette vil gi webutviklere en ide om prosjektets område.
 • prosjektoppsummering – Hva er fuglenes syn på prosjektet? Komplett nettsteddesign, implementering av nettsteder, endringer? Vær presis.
 • leveransen – Hva vil du ende opp med? En Photoshop-fil? Et WordPress-tema? Et komplett nettsted? La frilansere vite hva de skal levere på slutten og i hvilket format.
 • Eksisterende eiendeler – Oppgi alt du vil gi fra din side. Dette kan være designretningslinjer, eksisterende eiendeler, fargevalg, kopi av nettsteder, logoer, wireframes eller hva annet du allerede har på lager.
 • Den ideelle kandidaten  – Oppgi både kompetansenivået du leter etter, så vel som andre egenskaper som er viktige for deg.
 • Tidsramme – Når trenger du at prosjektet ditt skal være klart? Vær oppmerksom på at det meste av tiden vil være forsinkelser, så det er en god idé å legge inn en strammere frist enn du faktisk har. På den måten har du litt buffer i tilfelle noe skulle gå galt.

Ekstra poeng

Bortsett fra det ovennevnte, er her litt ekstra informasjon for å gjøre stillingsannonsene mer effektive:

 • mockups – Lag grafikk for å vise hvordan du forestiller deg nettstedet ditt eller den nye funksjonen. En skisse på papir kan være nok, men det er også verktøy som Balsamiq eller bilderedaktører som Photoshop.Balsamiq
 • eksempler – Hvis du kjenner nettsteder som ligner på det du vil, ta med dem. Det samme for andre eiendeler du liker. Dette vil gi din webutvikler et utgangspunkt. Du kan også inkludere eksempler på ting du ikke liker og vil unngå.
 • Ta med en minioppgave – Mange mennesker spiller et tallspill og sender blindt hermetisk e-post til ethvert stillingsinnlegg de finner. For å luke ut dem, ta med en minioppgave i stillingsoppgavene dine, som å bruke en bestemt emnelinje eller svare på et raskt spørsmål. På den måten vet du hvem som har lest den ordentlig.

Legge inn budsjettet vs be om prisoverslag

dollar tegnDette overlater bare spørsmålet, bør du inkludere prosjektbudsjettet eller vente på at søkerne vil oppgi prisen for deg?

Du har vanligvis muligheten for begge, og hver har sine fordeler og ulemper.

Hvis du ikke har noen fleksibilitet i budsjettet, ta det med i forslaget. På den måten tiltrekker du bare kandidater som er villige til å jobbe for det. Selvfølgelig vil det også skremme noen mennesker, men det hadde ikke fungert med dem likevel.

Hvis du har litt spillerom, be om tilbud. På den måten diskvalifiserer du ikke potensielle gode kandidater bare fordi du undervurderer budsjettkravene.

Gir mening? Kul.

Hvordan evaluere kvaliteten til en webutvikler

Når prosjektet ditt er online, vil du forhåpentligvis se applikasjonene rulle inn. Nå er det store spørsmålet: hvordan bestemmer du hvem du skal jobbe med? Nedenfor er noen få retningslinjer for å forbedre sjansene dine for å velge riktig kandidat.

 1. Tekniske krav – Videre ovenfor har vi snakket om ferdighetene de forskjellige typene utviklere trenger. Det første du må gjøre er å sørge for at kandidatene merker av i disse boksene.
 2. Responstid – Det å være i stand til å nå freelancer er viktig. Hvis du trenger å endre noe med prosjektet, vil du ikke vente i flere dager for å høre fra dem. Skriv frem og tilbake noen ganger og se hvor lang tid det tar å komme tilbake til deg før du ansetter en nettutvikler.
 3. Kommunikasjons ferdigheter – Sjekk samtidig den samlede kommunikasjonen deres. Snakker de tydelig? Svar på alle spørsmålene dine? Virker de som mennesker du kunne tenke deg å jobbe med? Du vil snakke med dem mye, så sørg for at opplevelsen er produktiv og hyggelig.
 4. Tidligere prosjekter – Be om og sjekk det tidligere arbeidet til nettutviklerne dine. På den måten får du en bedre forståelse av deres erfaring, styrker og svakheter. Dette kan også være på deres egen hjemmeside i form av skjermbilder eller til og med kodeutdrag.
 5. Kundevurdering – Mange av jobbportalene nevnt over tilbyr tilbakemeldinger fra kunder. Ikke bare se på totalvurderingen, men les også kommentarene fra tidligere klienter før du ansetter en nettutvikler. Dette er en god måte å lære mer om personens arbeidsmoral, behandlingstid og andre funksjoner.
 6. Erfaring – Erfarne utviklere gjør færre feil, har kortere behandlingstid men koster mer. Nybegynnere koster mindre, men kan ta lengre tid og lage flere problemer. Det er opp til deg å bestemme hva som fungerer best for deg og er ofte avhengig av prosjektets tidsramme.
 7. Betalte tester – Når du bare har skrevet noen få kandidater, er det lurt å be dem om å gjennomføre en betalt test. Gi dem en liten oppgave å utføre og se hvordan det går. Vær oppmerksom på både arbeidet og kommunikasjonen deres gjennom. Det er en god prediksjon for fremtidig oppførsel.

Å få prosjektet ditt fra start til slutt

Når du har avgjort en nettutvikler du ønsker å jobbe med, er det på tide å angripe prosjektet på ordentlig. Her er trinnene du vil ta fra begynnelse til slutt:

 1. Sett opp et møte – Snakk med kandidaten, helst via videosamtale. Kjør gjennom prosjektet fra front til slutt, adresser spørsmål eller potensielle problemer, spør om deres innspill.
 2. Lag milepæler – Spesielt for større prosjekter er det lurt å komme med mindre milepæler. På den måten kan du gå gjennom hva som skjer mens det skjer i stedet for å se det ferdige produktet (og potensielle problemer) på slutten av fristen.
 3. Enig i en betalingsplan – Utarbeide en plan for betalingen som fungerer for dere begge.
 4. Betal depositumet – Dette er et tegn for begge parter at de er forpliktet til prosjektet. Nettutvikleren bør begynne å jobbe på det tidspunktet.foreta en betaling via google pay
 5. Følg opp med milepæler – Gjennomgå enhver avtalt milepæl. Slipp betalinger når du er fornøyd med det du ser, ikke før.
 6. Gjør en siste anmeldelse – Når arbeidet er fullført, gjør du en avsluttende revisjon. Betal det resterende gebyret når du er fornøyd. Det er også fornuftig å avtale en garantiperiode der utvikleren vil fortsette å fikse ting du kanskje har oversett.

Din guide til å ansette nettutviklere i et nøtteskall

Selv om hvem som helst kan bygge et nettsted i disse dager, er det fortsatt mange gode grunner til å ansette en nettutvikler. En profesjonell kan gjøre ting du ikke er i stand til, og vil få jobben gjort raskere enn deg. Å outsourcere denne oppgaven til noen andre gir deg også muligheten til å konsentrere deg om viktigere ting.

I vår guide til å ansette nettutviklere fant du tips om hvordan du spikrer hvert trinn i prosessen. Det kan være nervepirrende med det første, men vil bli lettere med erfaring.

Når du har et samarbeid med gode kandidater, kan du ofte fortsette å jobbe med dem. På den måten trenger du ikke gjøre alle trinnene hver eneste gang.

Har du erfaring med å ansette en webutvikler og vil dele opplevelsen din? Er du nettutvikler selv og har noe å legge til? Gjør det i så fall i kommentarfeltet nedenfor.