Hostingtyper – Forskjellen mellom Delt VPS og dedikert webhotell

Alle nettsteder fungerer gjennom en webvertstjeneste, som er en tjeneste som gjør det mulig for enkeltpersoner og organisasjoner å gjøre nettstedene sine offentlige gjennom World Wide Web. En webvert er i utgangspunktet et selskap som leier ut plass på en webserver for eiere å gjøre nettstedene deres tilgjengelige på internett. Selv om ikke alle webverter eier sine egne servere, leier mange av dem fra større selskaper med tilgang til datasentre eller samlinger av servere, og leier igjen disse serverne til andre selskaper eller enkeltpersoner. Det finnes flere typer webhotell. Men vi vil diskutere tre av dem her: Delt webhotell, Virtual Private Server (VPS) hosting og dedikert webhotell.

Delt webhotell

Delt vertskap

En delt webhotell-tjeneste kan sammenlignes med å bo i et leilighetskompleks. Akkurat som forskjellige individer og familier bor i sine egne leiligheter i en bygning, i en delt webhotell, er det mange nettsteder som er bosatt på en webserver. Forståelig nok er dette den mest økonomiske formen for hosting. Det er ideelt for enkle nettsteder som ikke inneholder for mange funksjoner, og de som sannsynligvis ikke vil se mye trafikk. En delt webhotell-tjeneste blir håndtert av en systemadministrator. Egnetheten til dette avhenger av dine preferanser. Det kan være nyttig hvis du ikke vil håndtere den tekniske siden av nettstedet, men det kan være plagsomt hvis du trenger mer kontroll over nettstedet ditt. Serveradministrasjon, installasjon av serverprogramvare, sikkerhetsoppdateringer og teknisk support håndteres av tjenesteleverandøren. En delt webhotell-tjeneste kan også være upassende hvis du trenger omfattende programvareutvikling utenom det som leverandøren støtter. Den har bruksgrenser og må ha omfattende pålitelighetsfunksjoner på plass. En annen ulempe med denne tjenesten er at siden mange nettsteder deler den samme serveren, hvis ett nettsted er involvert i uetisk handling eller spamming, kan hele IP-adressen bli svartelistet.

Dedikert webhotell

dedikert hosting

En dedikert webhotelltjeneste kan sammenlignes med å bo i en uavhengig bolig. Dette er en type tjeneste der en hel server er okkupert av et enkelt nettsted. Som et resultat har eieren av nettstedet full kontroll over serveren. Det er ingen begrensninger på båndbredde og diskplass. I en delt webvertstjeneste håndterer en administrator konfigurasjonen og den tekniske driften av serveren. For en dedikert server kommer det en rekke tekniske ferdigheter som må være der. Det er et ekstra behov for å sette opp, administrere og administrere serveren, men med nye og fullt dedikerte hostingplaner kan man benytte seg av dette til litt høyere pris. I tillegg tilbyr dedikerte hosting-tjenester høy ytelse, e-poststabilitet, sikkerhet og kontroll. En slik tjeneste er ideell for nettsteder som mottar høy trafikk og bruker omfattende funksjoner. Online shoppingportaler benytter seg av dedikert webhotell. I motsetning til å bruke en delt webvertstjeneste, er det en mindre sjanse for å bli svartelistet ved å bruke en dedikert webhotellstjeneste ettersom du har full kontroll over serveren..

Virtual Private Server (VPS) Hosting

Virtuell privat server

VPS Hosting er en type hosting som faller mellom delt webhotell og dedikert webhotell. Det kan sammenlignes med å bo i et sameie, der du deler ting på eiendommen, men du er til syvende og sist ansvarlig for vedlikehold av eiendommen din inne i sameiet. Det tilbyr bruk av omfattende diskplass og båndbredde. En slik hosting-tjeneste brukes ideelt av et selskap med ressursstunge applikasjoner og sikrede data. Som for dedikert webhotell, brukes VPS-hosting av nettsteder som opplever mye trafikk. Imidlertid er det billigere enn å bruke en dedikert webhotell, siden serveren fortsatt deles av flere brukere. Selv om du kan konfigurere serveren slik du vil, vil du likevel trenge en dedikert systemadministrator for å ta vare på serveren din. Følgende tabell oppsummerer hvordan hver hosting-tjeneste er forskjellig fra den andre:

Delt webhotellDedikert webhotellVPS Web Hosting
En server deles av flere nettsteder. Den tilbyr begrenset båndbredde og diskplass. Det er relativt billig på grunn av delte kostnader. Det krever ikke at eieren av nettstedet har mye teknisk dyktighet. Høy trafikk kan bremse serveren. Den tilbyr minst mulig kontroll blant de tre typer. Det er minst mulig sikkert blant de tre typene.En server er dedikert til bare et enkelt nettsted. Det tilbyr høy båndbredde og diskplass.Det er ganske dyrt på grunn av ingen delte kostnader. Nettstedseieren må ha tekniske ferdigheter siden han har full kontroll over serveren. Serveren er designet å håndtere høy trafikk.Det tilbyr høy kontroll. Det gir høy sikkerhet.En server deles av flere nettsteder. Den tilbyr høy båndbredde og diskplass. Det er ganske dyrt, men er billigere enn en dedikert webhotellstjeneste. Det krever ikke at eieren av nettstedet har mye teknisk ferdighet, men krever en systemadministrator. Serveren er designet for å håndtere høy trafikk. Det gir høy kontroll. Det gir høy sikkerhet.
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me