Hvordan designe / lage en logo


Hvordan lage en logo (for et nettsted)

Å designe din logo er et stort selskap siden logoer er avgjørende for bedriftens merkevare og nettstedets generelle design. Det kan være en skremmende prosess hvis du aldri har designet en logo før.

Hvis du ønsker å lære hvordan du designer en logo, har du kommet til rett sted. Nedenfor er en 7-trinns guide til en typisk logo-prosess. Hvert trinn gir detaljerte råd om hvordan du tenker kreativt for å designe din logo. Det er også raskt å bruke et gratis online designverktøy og laste opp logoen din til WordPress-nettstedet.

Rask statistikk og innholdsoversikt:

  1. Finn riktig inspirasjon
  2. Identifiser tre farger som gjenspeiler nettstedet ditt
  3. Velg din logo designstil
  4. Finn riktig skrift
  5. Lag din logo på en gratis designplattform
  6. Legg det til på nettstedet ditt
  7. Det kan ta noen få forsøk

1. Finn riktig inspirasjon

Å designe en logo er mye enklere hvis du har tatt deg tid til å lete etter inspirasjon som ditt første skritt. På denne måten tar du deg tid til å samle forskjellige ideer, og du vet tydeligere hvilke ideer du liker og hvilke du ikke gjør. Når du tar litt tid på å lete etter inspirasjon, får du en bedre følelse av hvilken retning du skal gå med logo-designen din.

Den gode nyheten er at det er mange logo-design der ute som gir drivstoff til inspirasjonsbehovene dine. Det er enkelt å finne gode logo-designeksempler hvis du vet hvor du skal lete. Du vil samle minst tre designeksempler du er mest trukket til.

Sjekk ut et nettsted som Under Construction’s Brand New, som består av et stort utvalg av redesigner til merkevarer. Splitter nye har mange av de kjente merkene som Staples og Pandora. Og samlingen deres går mange, mange år tilbake.

Det finnes også nettsteder som Kreativt marked, som har mye billig grafikk og ferdiglagde logoeksempler. Du trenger ikke å kjøpe noen av dem med mindre du virkelig vil. Målet her er å se gjennom alle de forskjellige eiendelene som er til salgs i Creative Market for å få en ide om kreative muligheter i logo-design og la seg inspirere.

Dribbble
Bildekreditt: Dribbble.

Til slutt kan du bla gjennom nettsteder som Dribbble, som også har et stort utvalg av design og mange vakre eksempler på logo design.

Disse to nettstedene er offentlige porteføljer, så du har tilgang til utallige logo-design i alle slags stiler.

Hvis du tar deg tid til å gjøre deg kjent med forskjellige design- og grafiske konsepter, kan du starte logoproduksjonsprosessen på høyre fot og i en sterk retning. Du kan lage noe som ser lignende ut uten å føle deg frustrert, uinspirert eller forvirret om hvor du skal begynne. Ikke glem å samle minst tre fantastiske eksempler som snakker til deg.

2. Identifiser tre farger som reflekterer nettstedet ditt

Å velge farger for logotypen din trenger ikke være vanskelig. Hvis du har din retningslinjer for merkevarer allerede definert, bruk disse fargene for logoen din. Du må kanskje finjustere fargene litt når du utvikler logotypen, men de merkefargene er der du skal begynne.

Hvis du ikke allerede har forhåndsdefinerte retningslinjer for merkevarebygging eller nettstedfarger å jobbe med, ikke bekymre deg. Det du vil gjøre i stedet er å ta litt tid å undersøk passende farger for din nisje, industri og målgruppe. Så hvis virksomheten din er i bilindustrien, og som målretter seg mest mot eldre menn, vil du velge farger som kanskje er mørkere eller rikere. Men hvis du er i skjønnhetsindustrien og retter deg mot et yngre, feminint publikum, og deretter gå for lysere farger, kan til og med metall være en bedre samtale.

Pinterest
Bildekreditt: Pinterest.

Vurder målgruppen din alvorlig innen nisjen.

For eksempel, hvis du er i bilindustrien, men du retter deg mot unge voksne, vil du gå med en mørkere, mer maskulin palett, kanskje ikke fungerer like bra som et lysere, mer livlig fargebilde.

Det handler ikke bare om bransjen. Det handler om hele bildet, som også inkluderer din nisje og målgruppe.

Et annet eksempel er hvis du er i skjønnhetsindustrien, men er rettet mot menn. I dette tilfellet kan det hende at lette rosa eller gule ikke gjør susen. Gjør din undersøkelse og velg fargene dine deretter.

Du kan bruke nettstedene som er nevnt i det første trinnet for din fargeforskning. Alternativt er Pinterest en utmerket kilde til fargeinspirasjon og nisjeforskning.

I tillegg kan du prøve å tenke på fargene dine mer bredt, noe som betyr hvordan disse fargene kan brukes på det generelle nettstedet ditt, og ikke bare innenfor din logodesign. Det er fordi din logo-design kommer til å være en del av det generelle merket ditt.

Som du sannsynligvis vil merke når du leter etter inspirasjon, kommer logoer i et stort utvalg av stiler. Det er mange forskjellige logokategorier eller -typer. Men de to viktigste for deg ville være tekstbaserte logoer som Disney eller Google og symbolbaserte logoer som Instagram eller Nike.

Det er også tilfeller hvor en logo kombinerer de to, for eksempel Domino’s eller Target. Velg og velg en logo-designtype som passer deg best.

I tillegg er det forskjellige visuelle designstiler, for eksempel retro-logo design. Det er også ultramoderne, minimale, klassiske stiler, og mange forskjellige former også.

Behance
Bildekreditt: Behance.

La oss snakke om logoformer først. Runde logoer er fantastiske, spesielt som frittstående symboler. De er flotte som avatarer på sosiale medier og fungerer godt sammen med andre grafiske elementer. Sirkler er sammenhengende og inkluderende former. De har et sentralt fokus og kan være lette på øynene. Rektangulære logoer er like effektive. Den rektangulære formen blir ofte sett på som solid og sterk, noe som gir logoen en følelse av styrke eller stabilitet.

Du bør også være oppmerksom på de forskjellige designstiler logoene kommer inn, for eksempel minimale eller klassiske. For å velge riktig stil, må du erkjenne to ting.

Først, vurdere din nisje, virksomhet og målgruppe. I likhet med fargeforskningen, kan det hende du må ta litt tid på å finne ut hva slags visuell stil som passer godt til nettstedets nisje. Hvis du vil selge moderne soveromsmøbler, kan du vurdere et moderne logoutforming i stedet for en retro.

Sekund, vurder preferansene dine. Selvfølgelig må du også like logoen. Ta inspirasjon fra brikkene du har samlet i trinn en, og følg i retning av logo-designene du har likt.

4. Finn riktig skrift

Hvis du designer en logo med et tekstelement, må du velge riktig skrift for den.

Det er ingen mangel på steder du kan finne den perfekte font. Hvis du leter etter et gratis alternativ, kan det være lurt å starte med Google Font. Ulempen er at skrifttypesamlingen deres er sterkt brukt av mange nettsteder, selskaper og designere.

Hvis du vil ha en unik font til logoen din, kan du vurdere å kjøpe en billig font fra et sted som Creative Market. De har en rekke fantastiske tilpassede skrifter som ikke vil bryte budsjettet. Et annet alternativ er å skure et nettsted som Behance, som har mange tilpassede skrifter for nedlasting. Noen av dem vil bli betalt, men mange av dem er gratis og er laget av svært talentfulle designere.

Kreativt marked
Bildekreditt: Kreativt marked.

Når du leter etter logotypens font, må du huske stilens stil. Skriften skal samsvare med generelle utseendet og følelsen av logoen din. Hvis du har en ultramoderne design for logo, bør du velge en font som også er ultramodern. Ellers vil logoen din ha et uforenlig utseende og vil ikke ende opp med å se bra ut. Hvis du sliter med å velge riktig skrifttype, kan du se tilbake på inspirerende logo-design og prøve å matche skriften.

5. Lag din logo på en gratis designplattform

I dag er det så mange forskjellige ressurser som du kan bruke til å designe en logo. Selvfølgelig er noen av dem betalte, for eksempel Photoshop. Imidlertid er det en god del gratis kvalitetsverktøy også. Noen av dem er veldig gode og har ikke en bratt læringskurve.

Shopify’s Hatchful er et fantastisk verktøy hvis du er helt fast eller usikker på hvordan du går frem. Den vil stille deg et par spørsmål om logobehovene dine, og gi deg mange forskjellige alternativer å velge mellom for logos grunnleggende design. i mellomtiden, Squarespace’s Logo Maker er perfekt for å lage en minimalistisk logo.

Lerret
Bildekreditt: Canva.

Så er det Canva. Det er et høyt priset gratis online designverktøy, og det er flott å designe logoer. La oss se hvordan du bruker Canva til å designe logoen din. Etter at du har opprettet kontoen eller logget deg på, blir du møtt med et blankt lerret og et stort utvalg av maler. Bla gjennom dem hvis du ønsker det.

Lerret
Bildekreditt: Canva.

Ellers kan du gå foran og hoppe til Elements-fanen, som har et bredt spekter av grafikk og ikoner. Ta deg tid til å finne de riktige for ditt design. Du kan endre farger, plassering og opacitet for de valgte grafiske elementene etter behov.

Lerret
Bildekreditt: Canva.

Hvis logoen din krever tekst, kan du gå over til Tekst-fanen. I denne kategorien finner du forskjellige tekstkomposisjoner. De er morsomme fordi de lar deg forhåndsvise og leke deg rundt med forskjellige skriftkombinasjoner og hierarkier. Hvis du har en god ide om tekstkomposisjonen din, kan du bare legge til en overskrift på tavlen og få styling.

Lerret
Bildekreditt: Canva.

Hvert typografielement i Canva har noen forskjellige tilpasningsfunksjoner, for eksempel farge og tekststørrelse. Det viktigste er at Canva har et stort utvalg av skrifter å velge mellom. Men appen lar deg også laste opp skriftene dine (via en tekstkobling nederst på skriftlistelisten).

Lerret
Bildekreditt: Canva.

Når du er klar til å eksportere, kan du gjøre det med Last ned-knappen øverst til høyre på skjermen. Velg filtype, så er du klar.

6. Legg det til på nettstedet ditt

Å legge til en logo på WordPress-nettstedet ditt er ikke en vanskelig prosess. Det du først vil gjøre er å logge inn på nettstedets WordPress-konto. Velg Utseende fra venstre meny og deretter Tilpass. Du blir ført til temaets tilpasningsområde.

Hvordan legge til en logo til WordPress-nettstedet ditt

Hvert WordPress-tema kan ha noen få forskjellige innstillinger her, og det er greit. Foreløpig er vi bare interessert i fanen Site Identity. Når du har klikket deg inn på den, ser du noen forskjellige nettstedinnstillinger, inkludert nettstedets logo og et område for å laste opp eller laste opp en ny.

Last opp den nye logoen din, klikk på den blå Publiser-knappen øverst, og den nye logoen din vises direkte på nettstedet ditt!

7. Det kan ta noen få prøver

Dessverre kan det ta noen få forsøk å få den perfekte logoen. Spesielt så hvis du designer en logo for aller første gang.

Som med de fleste ferdigheter, tar det tid og trening å bli god på det. Så hvis du ikke er fornøyd med ditt første forsøk, er det greit. Du må ganske enkelt prøve igjen.

De fleste profesjonelle designere får ikke riktig logo på første forsøk heller fordi design er en helt iterativ prosess. Så ikke bli for motløs.

Hvis du ikke er fornøyd med logoutformingen din, har du to alternativer:

  1. Den første er å gjenta designen din.
  2. Det andre er å starte på nytt og prøve igjen fra bunnen av.

Når du itererer med et design, bør du ta sikte på å gjøre noen små endringer om gangen. Endre kanskje fargepaletten eller skrifttypen. Eksperimenter med forskjellige former eller prøv et annet designverktøy helt. Når vi snakker om det, har designverktøy ofte forskjellige ferdiglagde eiendeler, og ett av disse kan være nøkkelen til å få logo-designen helt riktig.

Eller bare starte på nytt. Velg et nytt sett med inspirerende design og kjør gjennom hele prosessen som er beskrevet i denne artikkelen igjen. Hver gang du gjentar logo-designprosessen, kommer du ikke bare nærmere din perfekte logo, men du vil også bli flinkere til å designe den.

Ikke bli frustrert, fortsett. Dette har du!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me