Hvordan lage et nettsted med WordPress

Så du vil lage et nettsted?

Flott! Følg denne trinn-for-trinn-guiden, så får du ditt første nettsted i gang.

Her er grunnen til at du tok den rette avgjørelsen om å gå med WordPress:

 • WordPress er den enkleste måten å bygge et ekte nettsted i 2017.
 • Det er 100% gratis og støttet av et stort fellesskap av designere og utviklere, med mange gratis temaer og plugins du kan begynne å bruke med bare et par klikk.
 • WordPress er nybegynner-vennlig. Vil du dra og slippe? Har det. Vil du at ting bare skal fungere uten å måtte lære noen kode? Har det.
 • Flott for både små og store nettsteder. Wordpress kan gjøre alt, enten det er et vakkert nettsted med én side, en blogg, et profesjonelt bedriftsnettsted for å generere potensielle kunder, eller til og med et stort nettsted for e-handel som selger tusenvis av produkter.
 • Nettstedet ditt vil være responsivt så det ser bra ut på stasjonære maskiner, nettbrett og mobiltelefoner.
 • Det er SÅ enkelt å få gratis hjelp. WordPress er den mest populære måten å bygge et nettsted på. Det er superenkelt å finne rask hjelp når du trenger – enten det er nybegynnernivå eller avansert, svarene dine er et Google-søk unna.

Trinn 1: Få ditt domenenavn og hosting

Alle nettsteder du besøker lastes fra datamaskiner som heter servere. Dette kalles hosting fordi disse serverne er vert for nettstedet og serverer det for hele verden.

For å få din nye webside online, trenger du …

 1. domenenavn – for eksempel yoursite.com
 2. hosting – Dette gjør at nettstedet ditt kan sees av verden

WordPress i seg selv er gratis. Ditt domenenavn og hosting koster rundt $ 3 til $ 5 per måned.

Det er fremdeles noen gratis webhotellstjenester der ute. Men adressen din vil være som, yoursite.free-websites-for-everyone.com -ikke veldig profesjonell, ikke sant? Enda verre, gratis verter legger vanligvis annonser på alle sidene dine, og du har ingen kontroll over dem. Verst av alt er når nettstedet ditt går ned i flere timer om gangen. Du har ikke noen av disse problemene når du får din egen hostingkonto.

Ved å bruke din egen hosting sørger du for at nettstedet ditt lastes raskt og vil være online 24/7. Du har også 100% kontroll over alt på nettstedet ditt, og du får e-postkontoer som [email protected] – definitivt mer profesjonell enn å bruke en Gmail- eller Yahoo-e-post som [email protected]

Hvor kan du få ditt domene og hosting

Jeg har prøvd mange verter siden jeg begynte å lage nettsteder i 2004. På dette tidspunktet bruker jeg mest www.BlueHost.com for webhotell og domenenavn for nettstedene mine og kundene mine. BlueHost er også den offisielle verten som anbefales av WordPress.org.

Avsløring: Jeg bruker BlueHost og elsker deres hosting-tjeneste. Så alle koblingene mine til BlueHost er henvisningskoblinger. Dette betyr at jeg tjener en provisjon, og at du får en rabattert pris hvis du kjøper fra BlueHost.

Du trenger bare deres mest grunnleggende hostingplan (bare $ 3,95 / mo). Det er mindre enn en anstendig fidget-spinner, og jeg er ganske sikker på at et nettsted er verdt mer enn en fidget-spinner.

Dette er grunnen til at du bare trenger den grunnleggende planen: Jeg hjelper deg med å gjøre noen spesielle optimaliseringstrinn i denne guiden for å gjøre nettstedet ditt veldig raskt og samtidig legge mindre belastning på hosting.

Hvis du allerede eier ditt domenenavn og hosting, bare hopp til trinn 3 der jeg vil vise deg hvordan du konfigurerer nettstedet ditt.

Hvordan velge et flott domenenavn

Alle blir sittende fast her litt og prøver å tenke på det beste domenenavnet.

Jeg foretrekker å holde ting enkelt. Først, la oss snakkeutvidelser …

 • Hold deg sammen med .com, .org og andre kjente domenetillegg.
 • Vær åpen for andre utvidelser som kan brukes kreativt, for eksempel .ly og .io (
 • Unngå rare nye utvidelser som .network, .pizza, osv
 • Unngå spammy-utvidelser som .info, .ws og .cc

Når det gjelder selve navnet, er det veldig sannsynlig at de første par navnene du prøver, allerede blir tatt. Ikke bli motløs av dette. Bare vær kreativ og ha det moro med det. Her er tipsene mine for å hjelpe deg med å velge et flott domenenavn:

 • Unngå bindestreker / bindestreker i navnet som my-website.com hvis mulig. Det ser bare uprofesjonelt ut, og hvis du blir kreativ, kan du finne et navn uten dem.
 • Hvis ønsket navn blir tatt, kan du prøve å legge til et kort ord i begynnelsen eller slutten. For eksempel, hvis ønsket navn var noe.com, men det ble tatt, kan du prøve getomething.com eller noenow.com, osv.

For å oppsummere det hele, bare prøv å finne et navn som er merkelig, minneverdig og fengende på en eller annen måte.

Det viktigste er usikkerhet som fører til passivitet, og den eneste måten å få resultatene du ønsker er å ta grep! Ikke la deg sitte i å velge domenenavnet ditt. Du har dette! Hvis du liker et navn, kan du gå etter det.

Dette er hva du skal gjøre nå [Sjekkliste]

 • Kom med en eller flere ideer for domenenavnet ditt
 • Få ditt domenenavn og webhotell. Som du vet, anbefaler jeg BlueHost for dette. Du kan imidlertid velge hvilken som helst annen webhotell du ønsker, så lenge den er rask, pålitelig og enkel å bruke.

Deretter kan det være lurt å følge denne guiden som viser deg hvordan du kan konfigurere deg på BlueHost. Jeg viser deg hvilken hostingpakke du skal velge, hvordan du konfigurerer WordPress og mer.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me