InMotion Kontrollpanelveiledning

Hvilket kontrollpanel bruker InMotion?

InMotion bruker den kraftige, funksjonsrike men likevel brukervennlige cPanel som kontrollpanel for alle hostingkontoer. CPanel er et Linux-basert webhotellpanel som er utviklet for å gi et grafisk grensesnitt og automatiseringsverktøy med det formål å forenkle hostingprosessen for nettstedet. Som sådan kan du med cPanel gjøre mange ting som har med nettstedet ditt å gjøre, for eksempel å opprette e-postadresser, endre DNS-poster, laste opp filer og mye mer, bortsett fra alt som har med faktureringsprosessen å gjøre. Kontoadministrasjonsoppgaver som administrering av databaser, redigering av filer, sikkerhetskopiering av kontoer, visning av nettstedets statistikk og tilføying av tilleggsdomener gjøres enklere og enklere med cPanel.
Det er viktig å merke seg at cPanel er forskjellig og atskilt fra kontostyringspanelet. Mens cPanel brukes til å administrere kontoen din, håndterer AMP de administrative funksjonene til kontoen din, for eksempel faktureringsinformasjon, endring av kredittkortdetaljer og bestilling av nye domener og applikasjoner.

Hvordan kan jeg logge på cPanel?

I utgangspunktet er det to måter å logge på cPanel på. Den ene er gjennom nettleserens adresselinje, og den andre er via AMP. La oss diskutere hver for seg.

 •  Få tilgang til cPanel fra AMP (Account Management Panel)
 •  Først må du logge deg på AMP;
 •  Neste, under kontonavnet ditt, ser du etter cPanel-knappen og klikker på den.
 •  Hvis du klikker på knappen, vil du automatisk omdirigere og logge deg på cPanel. Imidlertid, hvis du ikke blir automatisk omdirigert til cPanel, vil du bli presentert påloggingssiden der brukernavnet ditt allerede er automatisk fylt ut. Du må skrive inn passordet ditt for å være logget inn. Men hvis du har glemt passordet ditt, kan du oppdatere det ved å klikke på knappen Tilbakestill passord.
 •  Få tilgang til cPanel via nettleserens adressefelt
 •  Først må du besøke hjemmesiden ved å gå til følgende URL: “YourDomain.com/cpanel”, “YourDomain.com” som ditt egentlige domenenavn. Så som et eksempel, ditt domenenavn er “snaalumni.com”, besøker du nettstedet med URL-adressen “snaalumni.com/cpanel”.
 •  På nettstedet vil du bli bedt om å oppgi cPanel brukernavn og passord. Disse detaljene finner du i de tekniske detaljene i din AMP.

Hva om jeg glemmer passordet mitt, kan jeg fremdeles få tilgang til cPanel?

Du trenger ikke å bekymre deg, selv om du glemmer passordet ditt, da du fremdeles kan få tilgang til cPanel. Alt du trenger å gjøre er å tilbakestille det gjennom kontostyringspanelet. Imidlertid er det viktig å huske at bare passerte passord for cPanel-kontoer kan endres gjennom AMP. Dedikert hosting og delt hosting-passord for cPanel-kontoer kan bare tilbakestilles ved hjelp av InMotion’s Support Team.
Dette er hva du trenger å gjøre for å tilbakestille passordet ditt ved å bruke AMP:

 •  Logg først på AMP-en din;
 •  Klikk deretter på cPanel-knappen.
 •  Vanligvis blir du automatisk logget på cPanel hvis cPanel-passordet ditt er det samme som AMP-passordet. Imidlertid er det ikke tilfelle, og hvis du tilfeldigvis glemmer cPanel-passordet, kan du tilbakestille det ved å klikke på lenken Nullstill passord.
 •  Så snart siden Tilbakestill passord har lastet inn, blir du bedt om å fylle ut det nye passordet ditt to ganger.
 •  Klikk på “Send” -knappen. Så snart den er godkjent, skal du se en melding om at “Passordet ditt er tilbakestilt.”

Hva kan jeg finne i cPanelen min?

I cPanel kan du finne alt du trenger for administrasjonsoppgavene for nettstedet. Du kan være litt overveldet med det første på antall ikoner og annen informasjon som kan bli funnet, spesielt hvis det er første gang du logget inn og første gang du prøvde å jobbe med cPanel. Del først og fremst panelet i to, venstre panel og høyre panel.
På venstre side av panelet finner du all nettstedstatistikken. Dette skal vise generell informasjon som Diskplass, hvilken server har du, hvor mange e-postkontoer du har, hvor mange databaser du har, hva er IP-adressen din og mye mer. Denne informasjonen vil endres i henhold til endringene du gjør på kontoen din.
På høyre side av panelet er funksjoner du har kontroll over. Det kategoriseres i henhold til seksjoner med hver egen seksjonsoverskrift. Vanligvis er de mest brukte seksjonene Mail, Files og Databases seksjoner.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me