Kan jeg overføre nettstedet mitt vekk fra FatCow?

Ja, og her er et sammendrag av trinnene:

 1. Få en konto hos verten du vil flytte til.
 2. Kopier nettstedet ditt fra FatCow til den nye hostingkontoen.
 3. Avbryt FatCow-kontoen din

Hvis du ikke har en ny hostingkonto ennå, anbefaler vi BlueHost, som gir deg:

 • GRATIS domene- og nettstedbygger
 • 1-klikk på WordPress-installasjoner
 • 24/7 support
 • 30-dagers pengene-tilbake-garanti

Med alt dette sagt, slik får du den laveste prisen tilgjengelig på BlueHost:

Trinn 1 – Gå til BlueHost

Gå til www.BlueHost.com og klikk på “Komme i gang nå” -knappen. Hvis du bruker denne koblingen, får du også de laveste prisene og et GRATIS domene.

Trinn 2: Velg din webhotellplan

Når du har valgt domenenavnet ditt, vil du kunne velge vertsplanen din.

Velg Grunnleggende alternativet – det er perfekt for helt nye nettsteder.

Det er ikke behov for Plus- eller Prime-kontoene med mindre du vil være vertskap for to eller flere nettsteder allerede, eller hvis du allerede får over 100 000 besøkende per måned til nettstedet ditt.

Trinn 3: Skriv inn nettstedets domenenavn

Etter at du har klikket på “Kom i gang nå”, blir du bedt om å velge domenenavnet ditt og klikke på “neste” for å fortsette.

Fordi du allerede har et eksisterende nettsted du vil overføre til BlueHost, kan du oppgi domenet ditt i boksen “Jeg har et domenenavn” på høyre side.

Trinn 4: Fullfør registreringen

Bare fortsett resten av registreringsprosessen for å fullføre den. Etter at du har registrert deg, vil du motta en e-post med påloggingsinformasjonen. Gratulerer! Du er nå klar til å overføre nettstedet ditt fra FatCow til BlueHost.

Trinn 5: Bestem hvordan du vil overføre nettstedet ditt

Hva slags nettsted har du?

 • WordPress-nettsted / blogg
 • Statisk HTML-nettsted (ingen database)
 • Dynamisk side (html / php / mysql-database og lignende)

Hvis du har et WordPress-nettsted, fortsett til trinn 6.

Hvis du har et statisk HTML-nettsted, kan du gå videre til trinn 7. Hvis du har et dynamisk nettsted med en database, men det ikke er WordPress, fortsett til trinn 8.

Trinn 6A – Overfør et WordPress-nettsted:

Den enkleste måten å overføre et WordPress-nettsted er med ManageWP, som er GRATIS å bruke. Det er virkelig en livredning for å administrere mange WordPress-nettsteder samtidig som jeg gjør, og jeg anbefaler at du prøver det.

Trinn 6B – Overfør et statisk HTML-nettsted:

I dette tilfellet vil du:

 1. Koble til fatcow-kontoen din via FTP ved å bruke noe som FileZilla for eksempel. Hvis du ikke er sikker på FatCow FTP-legitimasjon, sjekk inn FatCow-kontrollpanelet.
 2. Last ned alle filene dine til en ny mappe på datamaskinen
 3. Koble til den nye hostingkontoen din (for eksempel BlueHost) via FTP og last opp alle filene der.
 4. Det er det! Statiske HTML-nettsteder er enkle ��

Trinn 6C – Overfør et dynamisk nettsted:

I dette tilfellet vil du:

 1. Koble til fatcow-kontoen din via FTP ved å bruke noe som FileZilla for eksempel. Hvis du ikke er sikker på FatCow FTP-legitimasjon, sjekk inn FatCow-kontrollpanelet.
 2. Last ned alle filene dine til en ny mappe på datamaskinen
 3. Koble til den nye hostingkontoen din (for eksempel BlueHost) via FTP og last opp alle filene der.
 4. Tilbake til FatCow-kontoen din, eksporter nettstedets database via PHPMyAdmin som du får tilgang fra kontrollpanelet. Den skal laste ned en .sql-fil for deg.
 5. På den nye hostingkontoen din (for eksempel BlueHost), gå til MySQL Database Wizard i cPanel og opprett en ny database og databasebruker, og gi brukeren alle rettigheter for den databasen. Forsikre deg om at du bruker det samme databasepassordet som ble brukt i databasen på FatCow-kontoen din; eller bruk et nytt passord hvis du vil, men sørg for å oppdatere konfigurasjonsfiler på nettstedet ditt, slik at det fremdeles kan koble seg til databasen.
 6. Start PHPMyAdmin på den nye hostingkontoen din og åpne den databasen du nettopp opprettet. Gå deretter til å importere og importere .sql-filen du lastet ned tidligere fra FatCow-kontoen din.

Trinn 6D – Endre domenenavnets DNS

Nå er det på tide å endre domenenavnets DNS-oppføringer for å peke på navneserverne til den nye verten. Hvis domenenavnet ditt er på FatCow, vil du gå til å administrere domenet i kontrollpanelet og oppdatere DNS (domenenavnservere) der.

Siden vi bruker BlueHost i dette eksemplet, vil det være ns1.bluehost.com og ns2.bluehost.com.

Trinn 7: Valgfritt – Overfør domenenavnet ditt fra FatCow

 1. Du må logge inn på FatCow-kontoen din, gå til Oversikt og velg Sikkerhet. Bare klikk på Lås opp personvern for domenet. Deretter klikker du også på Deaktiver domene-personvern.
 2. Sjekk e-postinformasjonen til domenet ditt, og sørg for at den er oppdatert slik at du kan motta bekreftelseslenken for overføringen. Bare finn kontaktinformasjonen din fra fanen Kontakt i kontoen din.
 3. Gå til domenesentralen på FatCow-webhotellkontoen din, klikk på det spesifikke domenet og velg Overfør. Klikk deretter på Send automatisk infokode. Autorisasjonskoden vil bli sendt til e-posten som er tilordnet det domenet.
 4. Nettstedet du ønsker å overføre, skal være aktivt. Enkelt sagt skal domenet til dette nettstedet eksistere og kan nås på World Wide Web.
 5. På dette tidspunktet burde du ha valgt det nye vertsselskapet du vil at nettstedet ditt skal overføres til. I forhold til selve virksomhetsselskapet, bør du sende e-post til administrasjonen av det vertsselskapet og be om godkjenning av domenet ditt overføring. I e-posten din oppgir du grunnleggende informasjon om nettstedet ditt, domenet, den forrige leverandøren av webhosting, navneservere og kontaktinformasjon. Vent på svaret.
 6. Hvis forespørselen din hadde blitt godkjent, kan du registrere deg hos det vertsselskapet og abonnere på en webhostingplan.
 7. Logg på webhotellkontoen din fra den nye hostingleverandøren. Naviger deg til kontrollpanelet til kontoen din.
 8. Gå til Domain Central for den kontoen og velg Legg til eksisterende domene. Fyll ut domenenavnet du vil overføre fra FatCow-kontoen din, og klikk deretter Legg til.
 9. Fra listen over domener, klikk for domenet du nettopp har blitt lagt til. Vent til dialogboksene lastes inn.
 10. Skriv inn nøklene for domeneoverføring fra boksen som ber om autorisasjonskode. Velg Overføring.
 11. Sjekk e-postene dine om bekreftelse av domeneoverføringen. Les og følg de nærmere instruksjonene. Klikk på bekreftelseslenken hvis gitt.
 12. Vent maks en uke på suksess for domenet overføring.
 13. Senere vil du bli informert om at du har overført nettstedet ditt vekk fra FatCow til omsorgen for din nye webhosting-leverandør.
 14. Ikke glem å låse domenet ditt for å sikre filene på nettstedet ditt på webhostingskontoen til den nye hostingleverandøren din.

Hvis du for eksempel vil overføre nettstedet ditt til iPage, bare følg trinnene og referer til iPage som den nye hostingleverandøren. Det er ingen skjulte kostnader etter at domeneoverføringen er fullført. Å overføre nettstedet ditt til andre verter koker alt sammen for å abonnere på planene deres. Med iPage er overføring av domene fra FatCow eller andre webhostingleverandører ikke bare alternativet. Det er mulig for deg å hoppe over trinn for domenetransport ved å endre nettstedets DNS-innstillinger for å ta vare på iPage-servere, men det vil føre til nesten den samme arbeidsmengden for at du må plage deg med DNS-innstillinger. Så bedre bare følg de 14 trinnene for domeneoverføring.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me