Lar InMotion deg eie nettstedet ditt?

Lar InMotion deg eie nettstedet ditt?

For mange av oss, spesielt for nybegynnere på nettstedet, kan spørsmålet om eierskap til nettstedet virke absurd. Mange av oss vil tro at siden du har brukt betydelige beløp og siden du betalte for tjenestene som kreves for å drifte nettstedet, er du eier av nettstedet ditt, og å bli spurt om hvem som eier nettstedet, høres latterlig ut. Imidlertid er du virkelig eieren av nettstedet ditt? Du kan umiddelbart si ja til dette spørsmålet, men det er ikke alltid tilfelle. Med mindre kontrakten eksplisitt sier at du eier nettstedet ditt, teknisk sett, er du aldri dens eier.

For en bedre forståelse av denne diskusjonen, er det viktig at vi først forstår betydningen av begrepet “egen”. Teknisk sett er domeneeierskap som at du er eier av hjemmetelefonnummeret ditt, som du aldri eide, men leier det fra telefonselskapet.
Dette spørsmålet er imidlertid ganske vanskelig ettersom ikke alle vertselskaper lar deg eie nettstedet ditt. I henhold til InMotion’s Servicevilkår / Brukeravtale og personvernregler, del 4.ai, er “Kunden eier eller gyldig lisensinnehaver av kundeinnholdet og hvert element derav, og Kunden har sikret seg alle nødvendige lisenser, samtykker, tillatelser, dispensasjoner og utgivelser for bruk av kundeinnholdet og hvert element derav, inkludert uten begrensning, alle varemerker, logoer, navn og likheter som finnes der, uten noen forpliktelse fra selskapet til å betale gebyrer, rester, ordensbetalinger eller annen kompensasjon av noe slag til noen person eller enhet; ” (Www.inmotionhosting.com/terms-of-service). Denne bestemmelsen innebærer at klienten eier hele innholdet på nettstedet, men ikke selve nettstedet, da det bare leies ut til klienten.

Hvorfor kan jeg ikke eie på nettstedet mitt?

Enkelt sagt kan du ikke eie nettstedet ditt så mye som nettstedet ditt faktisk består av mange deler, hvorav noen du eier, mens andre bare leier av vertsleverandøren. Her er en enkel guide til hva du eier, og du bare leier.

 •  Du eier ikke webserveren.
 •  Webserveren er datamaskinen som kjører serverplattformen som er vert for nettstedet ditt. Vanligvis eier datasenteret webserveren og leier den ut til deg. Det er åpenbart at du ikke eier nettstedet ditt med mindre du kjøper en til deg selv.
 •  Du eier ikke webserverplattformen.
 •  Eksempler på dette inkluderer Linux, Apache, MySQL, PHP (LAMP), ASP.NET, Windows IIS + og Microsoft SQL Server.
 •  Du eier ikke Content Management System (CMS) som WordPress, Joomla og Drupal.
 •  Du kan ha ditt eget CMS hvis du forfatter en kildekode og at du skrev den selv. Eieren av CMS er det som skaper, og du har bare lisenser til å bruke det.
 •  Du eier ikke databaseprogramvaren som MySQL.
 •  Å aldri eie databaseprogramvaren betyr også at du ikke eier den faktiske databasen, men at du eier nettstedets data og innhold som er lagret i databasen forutsatt at du forfatter den.
 •  Vanligvis eier du ikke nettstedets kildekode med mindre du forfatter det selv.
 •  En kildekode er et program laget på Web Server Platform-språket som inneholder koblinger til annen programvare og brukes også til å kommunisere med eksterne systemservere. Det brukes til å generere HTML / CSS / Java-skriptet for at nettleseren skal fungere på skjermen din.
 •  Du eier ikke nettleseren, du har bare lisenser til å bruke den.
 •  Det mest overraskende at du ikke eier domenenavnet ditt.
 •  Nå kan dette komme som en overraskelse, men du eier faktisk ikke domenenavnet selv om du er dens registrerte domenenavneeier. Du leaser bare det.

Hva får jeg eie da?

Å være “eier” av nettstedet ditt betyr bare at du eier følgende:

 •  Du er eier av HTML / CSS / Java skriptspråk, byggesteinene på nettstedet ditt og språkene som nettlesere forstår.
 •  Du eier Visual Design av nettstedet ditt.
 •  Dette inkluderer oppsettet og de grafiske eiendelene som farger, typografi, fotografering brukt til å lage brukergrensesnittet, det lesbare innholdet på nettstedet og bildene og videoene det inneholder.
 •  Du eier tekstinnholdet på nettstedet ditt.
 •  Dette inkluderer all lesbar, formatert, som kan kopieres og limes inn, så vel som kan indekseres i nettstedets tekst på søkemotoren som kan gjengis i nettleseren din. Dette betyr at du bør være forfatteren av tekstinnholdet for å gjøre det til ditt eget.
 •  Du eier bildene av nettstedet ditt.
 •  Denne betingelsen er sann, hvis og bare hvis du tok bildene selv, ellers hvis du bare kopierte det fra et sted, er bildet bare lisensiert til deg.

Hva trenger jeg for å forstå om lovligheten av eierskap til nettsteder?

Du kan bli overrasket over å vite at du ikke er eieren av nettstedet ditt. Det kan høres latterlig ut at når du har brukt tid og penger til nettstedet ditt, får du beskjed om at du ikke faktisk eier det.
Følgende er de viktige fakta som du trenger å forstå om den juridiske virkeligheten av eierskapet til nettstedet ditt. For det første, må du huske at du aldri lovlig kan eie webserverplattformen, ditt domenenavn, nettplattformen, databaseprogramvaren, CMS og til og med språket som brukes til å bygge nettstedet ditt. To, du vil aldri få eie serveren som er vert for nettstedet ditt, og at du bare får lisensen til å bruke den intellektuelle eiendommen til skaperen av nettstedet og plattformen som brukes til å bygge det. Imidlertid eier du innholdet på nettstedet ditt lovlig, hvis og bare hvis du har skrevet for deg selv.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me