Lar WebHostingHub deg eie nettstedet ditt?

Lar WebHostingHub deg eie nettstedet ditt?

For de fleste virker spørsmålet om hvem som eier nettstedet deres absurd. Noen vil tro at å ha brukt nok penger og betalt for tjenestene som kreves for å drifte nettstedet, ga dem rett til å eie nettstedet sitt. Dette er imidlertid ikke alltid tilfelle. Ikke med mindre kontrakten eksplisitt spesifiserer at du eier nettstedet ditt, er du aldri dens eier. For å gjøre det mye lettere å forstå, må vi først definere begrepet “eget”. Å eie domenet ditt er som å eie telefonnummeret ditt hjemme som du aldri eier, men bare leier det fra selskapet.

Dette spørsmålet er ganske vanskelig. Ikke alle hostingfirmaer lar deg eie nettstedet ditt. Med WebHostingHub, er det tydelig angitt i del 4.ai i deres vilkår for bruk / brukeravtale at “Kunden er eier eller gyldig lisensinnehaver av kundeinnholdet og hvert element derav, og Kunden har sikret alle nødvendige lisenser, samtykker, tillatelser, dispensasjoner og utgivelser for bruk av kundeinnholdet og hvert element derav, inkludert uten begrensning, alle varemerker, logoer, navn og likheter som finnes der, uten noen forpliktelse fra selskapet til å betale gebyrer, rester, laugbetalinger eller annen kompensasjon av noen form for enhver person eller enhet; “(Sitert fra WebHostingHubs vilkår for bruk / brukeravtale) som betyr at klienten bare får eie innholdet på nettstedet, men selskapet bare leier ut nettstedet til kunden.

Teknisk, hva kan jeg ikke eie på nettstedet mitt?

For å gjøre det enkelt og greit, eier du ikke nettstedet ditt så mye som nettstedet ditt faktisk består av mange deler, hvorav noen du eier og andre du bare leier ut. Her er en enkel guide til hva du eier, og du bare leier.

 • Du eier ikke webserveren. Webserveren er datamaskinen som kjører serverplattformen som er vert for nettstedet ditt. Vanligvis eier datasenteret webserveren og leier den ut til deg. Det er åpenbart at du ikke eier nettstedet ditt med mindre du kjøper en til deg selv.
 •  Du eier ikke Web Server Platform, selskapet eier dette. Eksempler på dette inkluderer Linux Apache MySQL PHP (LAMP), ASP.NET, Windows IIS + og Microsoft SQL Server.
 •  Du eier ikke Content Management System (CMS) som WordPress, Joomla og Drupal. Du kan ha ditt eget CMS hvis du forfatter en kildekode og at du skrev den selv. Eieren av CMS er dens skaper; du har bare lisenser til å bruke den.
 •  Du eier ikke databaseprogramvaren som MySQL. Å aldri eie databaseprogramvaren betyr også at du ikke eier den faktiske databasen, men at du eier nettstedets data og innhold som er lagret i databasen forutsatt at du forfatter den.
 •  Vanligvis eier du ikke nettstedets kildekode med mindre du forfatter det selv. En kildekode er et program laget på Web Server Platform-språket som inneholder koblinger til annen programvare og brukes også til å kommunisere med eksterne systemservere. Den brukes til å generere HTML / CSS / JavaScript for at nettleseren skal fungere på skjermen din.
 •  Du eier ikke nettleseren; du har bare lisenser til å bruke den.
 •  Det mest overraskende at du ikke eier ditt domenenavn. Overrasket? Egentlig eier du ikke domenenavnet selv om du er eier av det registrerte domenenavnet. Du leaser bare det.

Hva får jeg eie da?

Som “eier” av nettstedet ditt og som forfatteren av innholdet, får du eie følgende:

 •  Du bør være eier av HTML / CSS / JavaScript /. Dette er byggesteinene på nettstedet ditt og er språkene som nettleserne forstår.
 •  Du bør være eier av Visual Design på nettstedet ditt. Dette inkluderer oppsettet og de grafiske eiendelene som farger, typografi, fotografering brukt til å lage brukergrensesnittet, det lesbare innholdet på nettstedet og bildene og videoene det inneholder.
 • Du bør eie tekstinnholdet på nettstedet ditt. Dette inkluderer all lesbar, formatert, kan kopieres og limes inn, så vel som kan indekseres i nettstedets tekst på søkemotoren som kan gjengis i nettleseren din. Dette betyr at du bør være forfatteren av tekstinnholdet for å gjøre det til ditt eget.
 •  Du eide bildene av nettstedet ditt, det vil si hvis du tok bildene selv, ellers hvis du bare kopierte det fra et sted, er bildet bare lisensiert til deg.

Hva er den juridiske virkeligheten av eierskap til nettstedet?

Det kan komme ganske overraskende at når du har brukt tid og penger til nettsted, får du beskjed om at du ikke faktisk eier det. Dette er følgende fakta som du bør huske på om den juridiske virkeligheten for eierskapet til nettstedet ditt. . Den ene, du bør huske at du aldri lovlig kan eie webserverplattformen, ditt domenenavn, nettplattformen, databaseprogramvaren, CMS og til og med språket som brukes til å bygge nettstedet ditt. Du vil heller aldri komme til å eie serveren som er vert for nettstedet ditt, og at du bare får lisensen til å bruke intellektuell eiendom til skaperen av nettstedet og plattformen som brukes til å bygge det.

Du kan bare eie kildekoden til nettstedet hvis du opprettet programmet selv eller har noen “jobber for utleie” under deg. Imidlertid får du eie innholdet på nettstedet ditt og den visuelle designen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me