Shopify veiledning for å opprette en nettbutikk

Hvordan bruke ShopifyShopify er et abonnement på en programvaretjeneste som tilbyr deg å opprette en webside og bruke handlekurvløsningen deres til å selge, sende og administrere produktene dine. Ved å bruke tjenesten deres kan du få tilgang til et brukervennlig administrasjonspanel der du kan legge til produkter, behandle bestillinger og legge inn butikkdata.

For et månedlig abonnement på $ 29 / mo kan du bygge en fullt funksjonell nettbutikk som du kan bruke til å selge digitale eller fysiske varer. Shopify tilbyr også en begrenset gratis prøveperiode.

Hvis du vil opprette en nettbutikk ved hjelp av Shopify, har du kommet til rett sted.

I denne guiden viser vi deg hvordan du bruker Shopify slik at du kan starte nettbutikken din så snart som mulig.

Klar? La oss komme i gang…

Total tid for å opprette en nettbutikk ved hjelp av Shopify: ~ 1-2 timer
Ferdighetsnivå: Nybegynner

Slik setter du opp din egen nettbutikk ved hjelp av Shopify

Full avsløring: Vi tjener en provisjon hvis du ender med å kjøpe Shopify gjennom mine henvisningskoblinger i denne guiden. Dette hjelper oss med å holde WebsiteSetup oppdatert. Takk for støtten.

Det kan ikke være enklere å registrere deg hos Shopify og starte butikken din, og de tilbyr til og med en 14-dagers gratis prøveperiode for å komme deg i gang.

For å starte Shopify-butikken din, må du registrere deg for en konto.

1. Registrer deg med Shopify

Besøk Shopify.com. Bruk registreringsskjemaet for å opprette en konto.

Skriv inn de nødvendige detaljene og klikk på ‘Start gratis prøveperiode’ knapp.

Shopify hjemmeside

Butikknavnet ditt må være unikt, ellers vil Shopify be deg velge noe annet.

Etter dette første skjermbildet, blir du bedt om noen flere detaljer, inkludert navn, adresse, land og kontaktnummer.

Du vil også bli spurt om du har produkter og i så fall hva du har som mål å selge. Hvis du bare prøver Shopify for å se om det fungerer for deg, kan du velge “Jeg leker bare rundt” i ‘Har du produkter? ‘ dropdown, og ‘Jeg er ikke sikker’ i “Hva vil du selge?” seksjon.

Når du er ferdig, klikker du ‘Jeg er ferdig’.

2. Begynn å sette opp nettbutikken din

Etter at du har registrert deg, blir du rettet direkte til butikkadministrasjonsskjermen. Nå er du klar til å begynne å tilpasse butikken din, laste opp produkter og sette opp betalinger og frakt.

shopify administrasjonspanel Hjemmeadministrasjonsskjermen forteller deg alt du trenger å vite for å komme deg i gang.

3. Velg et “Tema” eller “Oppsett”

Shopify har sin egen offisielle temabutikk. Disse temaene er garantert å ha full støtte fra designerne, slik at du vet at butikken din er i gode hender.

Alle temaene har en omfattende liste over endringer du kan gjøre uten å måtte berøre en kodelinje. Premium-temaene har flere modifikasjoner, men du kan også oppnå et flott nettsted med et gratis nettsted. Disse endringene er beskrevet i neste avsnitt.

Hvis du ønsker å gjøre engros endringer i et tema, er det svært få begrensninger for hva som kan oppnås ved å få tilgang til HTML og CSS. Ikke bekymre deg hvis du ikke har noen kodingsopplevelse. Shopify har et internasjonalt team av designbyråer som de kaller ‘Shopify Experts’ som du kan leie for å tilpasse nettstedet ditt fullt ut.

For å finne et tema som passer dine behov, anbefaler vi følgende:

1. Bla gjennom temabutikken

Logg inn på Shopify og besøk Shopify Theme Store på themes.shopify.com. Du finner over 70 temavarianter å velge mellom, inkludert et godt utvalg av gratis.

Du kan også finne Shopify temaer på andre markedsplasser, som TemplateMonster.
Bare velg kategori, funksjoner for å velge tema.

Du kan filtrere etter betalte eller gratis bransjer og etter funksjoner. Du kan også sortere temaer etter pris, popularitet og nyeste.

Shopify temavalg

 Shopify Theme Store.

2. Kontroller funksjonalitet og anmeldelser

Når du har funnet et tema du liker, klikker du på eksempelets eksempelbilde. Du vil få mer informasjon om temaet, for eksempel om temaet er responsivt / mobilklart blant andre funksjoner.

Bla nedover for å lese noen anmeldelser om hva andre e-tailers som bruker temaet tenker på det.

3. Forhåndsvis temaet

Klikk på for å se temaet i aksjon Vis demonstrasjon. Dette ser du under den grønne knappen “Forhåndsvisningstema i butikken din”.

Hvis temaet kommer i en rekke stiler, kan du også vise demoer av de forskjellige stilene ved å klikke på dem.

4. Få temaet

Når du har funnet et tema du liker, klikker du på den grønne knappen.

Shopify ber deg om å bekrefte at du vil installere temaet.

Klikk Publiser som temaet til butikken min.

Ikke bekymre deg hvis du ikke er 100% sikker på at det er det rette temaet for deg. Du kan alltid ombestemme deg senere.

Etter at temaet er installert, vil Shopify gi deg beskjed og gi deg muligheten til Gå til Theme Manager.

Temabehandleren din viser publiserte temaer (det du installerte eller aktiverte sist) og upubliserte temaer nedenfor (tidligere installerte temaer).

Shopify temaer

4. Rediger Shopify-innstillinger

De fleste Shopify-temaene lar deg gjøre enkle endringer som massivt kan endre utseendet til butikken din, slik at du kan være trygg på at du ikke ender med et nettsted som ser ut som en klone av tusenvis av andre butikker.

shopify butikkmaler

Disse butikkene er alle bygget med samme tema.

På admin-skjermen velger du ‘temaer’ fra venstre navigasjonsmeny. På denne siden vil du se ditt levende tema i en boks øverst, i øverste høyre hjørne av den boksen er det to knapper. Den første er av tre prikker, noe som gir deg noen grunnleggende innstillinger endringer. En av disse lar deg lage en duplikat av temaet. Vi anbefaler på det sterkeste at du gjør dette i tilfelle du gjør noen endringer du ikke liker, du kan slette duplikatet og starte på nytt.

Den andre knappen sier “Tilpass tema”. Hvis du klikker på den, blir du ført til en side som kontrollerer all den grunnleggende funksjonaliteten i butikken din. Dette er et flott tidspunkt for deg å spille grundig med innstillingene og teste ut alle funksjonene slik at du kan finne ut hva nettstedet ditt er i stand til.

shopify tilpassede temainnstillinger

Temaene dine i tilpassede innstillinger.

De vanligste funksjonene inkluderer:

 • laster opp logoer
 • laste opp lysbilder til en hjemmeside-karusell
 • legge til relatert varefunksjonalitet på produktsidene
 • velge hvor mange elementer som skal vises på hver linje på samlesidene
 • fargevalg
 • fontvalg.

Noen temaer lar deg også flytte elementer på sider, for eksempel å vise produktbilder til venstre, høyre eller midt på siden. Du kan også velge om du vil vise sosiale som / tweet / pin / + 1-knapper.

5. Legg produktene dine i butikken

Naviger i linjen til venstre og velg ‘Produkter’. Du vil da se en blå ‘Legg til et produkt’ knappen midt på siden. Bruk følgende skjermbilde for å legge til så mange detaljer du trenger om produktene dine. Se spesielt på de som vil hjelpe med SEO som navn, beskrivelse og URL. Ta med så mange detaljer som mulig for å informere kundene om varene dine.

Dette er skjermen der du laster opp produktbilder. Når bildene er lastet opp, kan du omorganisere dem, så ikke bekymre deg for å laste dem opp i noen bestemt rekkefølge.

Produktskjermen

Produktskjermbildet. Forsikre deg om at du fyller ut så mye informasjon som mulig.

Produktbilder kan selge, så sørg for at du viser produktene dine på sitt beste og fremhever spesielle eller unike funksjoner med nærbilder. For å holde butikken din ser ryddig ut, foreslår vi at du holder alle bilder i samme dimensjoner. Med mindre du planlegger å gjøre at samlesidene dine ser ut som et Pinterest-brett.

Når alt er fylt ut, husk alltid å klikke på ‘Lagre produkt’ knappen øverst og nederst til høyre.

Sett opp samlinger (grupper av produkter)

En samling er en hvilken som helst gruppe produkter som har noen funksjoner til felles som kunder kan se etter når de besøker butikken din. For eksempel kan kundene dine handle etter:

 • klær spesielt for menn, kvinner eller barn
 • gjenstander av en bestemt type, for eksempel lamper, puter eller tepper
 • varer på salg
 • elementer i bestemte størrelser eller farger
 • sesongens produkter, for eksempel feriekort og dekorasjoner.

Produkter kan vises i et hvilket som helst antall samlinger. Vanligvis vil du vise samlingene dine på hjemmesiden din og i navigasjonsfeltet. Dette hjelper kunder med å finne det de leter etter uten å måtte klikke seg gjennom hele katalogen.

Shopify legge til et produkt

Oppsettskjermen for samlingen fungerer på nøyaktig samme måte som skjermbildet Produkt

Manuelle og automatiske samlinger

Når du legger til en ny kolleksjon, kan du velge hvordan produkter skal legges til den. Dette er de to alternativene:

 • Manuelt -Du legger til og fjerner produkter i en manuell samling individuelt.
 • Automatisk -Du kan sette opp valgbetingelser for automatisk å inkludere produkter som oppfyller visse kriterier.

Payment Gateways

En betalingsgateway lar deg ta betaling fra kundene dine via nettstedet ditt. Pris og provisjonssats er viktig, men det er også viktig å se hvilke funksjoner de tilbyr. Ikke alle betalingsportene er opprettet like.

Du må se på følgende når du velger riktig betalingsport for deg.

 1. Transaksjonsgebyrer

Når du betaler, vil noen gateways holde en liten prosentvis eller flat avgift (eller noen ganger begge deler) for å la deg bruke tjenesten deres. Sammenlign disse basert på hva forventet salg er.

 1. Korttyper

Du må vite hvilke typer kort som godtas av den valgte betalingsporten. Alle godtar VISA og Mastercard, mens de fleste godtar American Express. Paypal blir også mer populært for online betalinger.

 1. Kassen på stedet

Noen gateways vil ta betaling på sine egne servere via sitt eget skjema. Dette betyr at kunden blir ført fra kassen og at de betaler på skjemaet som gis av betalingsporten din. De blir deretter omdirigert til bekreftelsessiden din når kunden har betalt. Dette lar deg ha litt mer kontroll over kassen.

Du kan omgå Shopifis begrensninger – de lar deg ikke tilpasse kassen annet enn med CSS.

Betalingsgateway-transaksjonsgebyrer legges til på toppen av Shopifys egne transaksjonsgebyrer. Fra november kan butikker med base i USA og Storbritannia bruke Shopify Payments. Avhengig av Shopify-planen din, kan du spare på disse ekstra kostnadene. Avhengig av planen din, vil du motta disse svært tiltalende prisene.

 • Grunnleggende 2,4% + 20p
 • Professional 2.1% + 20p
 • Ubegrenset 1,8% + 20p

Avhengig av hvor mange transaksjoner du gjør hver måned, kan det være verdt å oppgradere for å dra nytte av disse besparelsene.

6. Få din nettbutikk “LIVE”

Før nettstedet ditt kan starte, må du legge til noen flere detaljer om selskapet ditt og hvordan du planlegger å levere og betale skatt.

Generell

Forsikre deg om at all forretningsinformasjon er fylt ut i innstillingsområdet nederst til venstre. Sørg for å bruke Google Analytics-funksjonen. Dette kan vise seg å være en uvurderlig kilde for sporing av butikkbesøkende.

Shopify innstillinger

skatter

 1. Gå til Produkter siden av administratorpanelet.
 2. Klikk på navnet på et gitt produkt.
 3. Bla ned til delen som heter “Varianter”.
 4. Forsikre deg om at avmerkingsboksene ved siden av Lad skatt og Krever frakt blir sjekket om du trenger å inkludere disse i produktene dine.
 5. Noen butikker trenger ikke å belaste skatter eller frakt på produkter som digitale varer. På den annen side vil en t-skjorte-butikk trolig måtte lade begge deler.
 6. Hvis du planlegger å sende produktet ditt til kunder, må du huske å legge inn produktets vekt i det aktuelle feltet.

Shipping

Hvis fraktprisene dine er for smale, eller du ikke gir nok alternativer, kan du tape på noen salg. Shopify vil bare beregne en fraktpris for kundene dine basert på reglene som du definerer på forsendelsessiden til administratoren. Slik sørger du for at du ikke mister salget:

legge til tilpassede domener på shopify

 1. Fra butikkadministratoren din, gå til Innstillinger> Frakt side.
 2. Se om du har angitt en vektbasert fraktpris og juster den i henhold til produktets spesifikasjoner.

Test bestillingssystemet ditt

For å teste systemet ditt kan du simulere en transaksjon ved hjelp av Shopifys Bogus Gateway.

Bruke Bogus Gateway:

 1. Fra butikken din admin, klikk innstillinger, deretter betalinger å gå til din Innstillinger for betaling
 2. Hvis du har aktivert en kredittkortgateway, må du deaktivere den før du fortsetter. (Klikk Redigere, deretter Deaktiver, bekreft deretter deaktiveringen.)
 3. I Godta kredittkort delen, klikk Velg en kredittkortgateway for å åpne rullegardinmenyen.
 4. Bla nedover listen til Annen, klikk deretter (for testing) Bogus Gateway.
 5. Klikk Aktiver (eller Reaktiver, Hvis du har brukt Bogus Gateway før).
 6. Gå til butikken og bestill slik kunden gjør det. Skriv inn følgende kredittkortinformasjon i kassen i stedet for ekte tall:

Test en ekte betalingsport med en ekte transaksjon:

 1. Forsikre deg om at du har konfigurert betalingsport du vil teste.
 2. Gjør et kjøp fra butikken din som en kunde, og fullfør kassen med ekte kredittkortdetaljer.
 3. Avbryt bestillingen umiddelbart for å tilbakebetale deg og unngå å betale transaksjonsgebyr.
 4. Logg inn på betalingsporten din for å sikre at midlene gikk gjennom.

Er dette gratis?

Ja – bare husk å kansellere og tilbakebetale ordren rett etter at du har lagt den ut.

Hvis faktureringssyklusen din treffer etter at du har lagt testordren, men før du kansellerer den, vises transaksjonsgebyrene på regningen. Du kan fremdeles kansellere etter å ha betalt regningen til Shopify, men du vil motta refusjon som en transaksjonskreditt på kontoen din. Du kan bruke transaksjonskreditter for å betale fremtidige transaksjonsgebyrer.

7. Legg til et domenenavn

For å få nettstedet ditt live trenger du et domenenavn. Du har to valg.

For det første kan du kjøpe et domene fra Shopify, og det blir lagt til i butikken din automatisk. Dette sparer deg for tid, spesielt hvis du ikke har kunnskap om hosting av et nettsted. Disse domenene koster vanligvis $ 9- $ 14 USD per år. Det andre alternativet ditt er å kjøpe et domene fra en tredjepart, for eksempel GoDaddy. Disse domenene starter fra $ 10,00 USD per år. Ulempen er at du må omdirigere DNS-postene selv som kan virke skremmende med det første.

Hvis du ikke kan komme med et godt domenenavn, kan du lese tipsene våre om hvordan du velger et godt domenenavn.

Her er trinnene for å sette din nye Shopify-butikk live på et tredjeparts domenenavn.

 1. Legg til det nye domenet i Shopify

Gå til Shopify-administratoren, til venstre innstillinger og så domener og legg til domenenavnet ditt ved å bruke ‘Legg til et eksisterende domene’ knapp.

 1. Oppdater DNS-poster

Logg inn på domeneregistratoren din og gjør følgende endringer i DNS-postene:

 • Bytt ut @ eller hoved A-posten med følgende IP-adresse: 23.227.38.32
 • Legg til eller erstatt www CNAME med storename.myshopify.com (dvs. butikken Shopify-lenken din uten HTTP, som du kan se på siden med domenerinnstillinger)
 1. Fjern passord på butikkfront

Ellers vil ingen kunne få tilgang til nettstedet ditt selv når det er live.

 1. Angi som primær hvis relevant

Mens du er i Nettbutikk> Domener, kan du velge hoveddomenet ved å bruke rullegardinmenyen øverst på skjermen:

primært butikkdomen

Forsikre deg om at du også sjekker “Viderekoble all trafikk til dette domenet”. Dette betyr at trafikk til alle andre domener blir rettet til ditt primære domene. Dette er avgjørende for god SEO.

 1. Legge til andre domener 

Du kan gjenta trinn 1 og 2 med andre domenenavn du eier. Alle domenenavn vil omdirigere til ‘Hoved’ domene, som du når som helst kan endre med ‘Sett som primær’ alternativet ved siden av hvert domenenavn.

Merk at antall domenenavn du eier ikke har noen innflytelse på SEO.

legge til tilpassede domener på shopify

Gratulerer, din nye Shopify-butikk er klar!

Hvis du har klart deg på den måten – gratulerer. Du skal nå ha en fullt fungerende nettbutikk. Hvis du vil utforske alternativer, se nedenfor:

Alternativer for Shopify?

Du kan også bruke WooCommerce til å starte nettbutikken din. Det er litt billigere, men krever en brattere læringskurve. Uansett kan det være et flott alternativ.

For mer detaljert gjennomgang mellom de to, les dette – Shopify vs. WordPress (WooCommerce) Videre, her kan du finne andre eCommerce-nettsteder som lar deg opprette en nettbutikk.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me