Slik legger du til et kontaktskjema til din WordPress-webside eller -blogg


Slik legger du til et kontaktskjemaSom nettstedseier bør du absolutt lære hvordan du legger til et kontaktskjema til WordPress. Nettstedet ditt er ikke en anonym enhet. De fleste vil vite og samhandle noen ganger med den som står bak innholdet de leser. Hvorfor tror du det er forfatterprofiler og bloggkommentarer?

Av den grunn lærer du i denne artikkelen hvordan du legger til et kontaktskjema til WordPress-nettstedet ditt. Innlegget vil først gå gjennom årsakene til at det er en god idé, og deretter vil du få en trinnvis veiledning om hvordan du inkluderer et kontaktskjema på nettstedet ditt via en plugin.

Vi vil også snakke om hvordan du endrer utformingen av skjemaet ditt og implementerer spambeskyttelse. Dessuten vil vi undersøke kontaktskjemaer og beskyttelse av personopplysninger – noe som har kommet mer i fokus i det siste. Til slutt finner du en liste over plugins du kan bruke til å legge til et kontaktskjema i WordPress.

Det høres kanskje mye ut, men ikke bekymre deg – vi vil holde det enkelt!

Hvorfor bør du bruke et kontaktskjema på ditt WordPress-nettsted?

Før du går inn på hvordan vi skal undersøke hvorfor det er nødvendig. Det er mange gode grunner til å bruke et kontaktskjema på nettstedet ditt i stedet for å legge ut e-postadressen din for eksempel.

 • Beskyttelse mot e-post spam – Spam er et skadedyr. Du vil merke det raskt når du har et WordPress-nettsted som bruker bloggkommentarer. En ting spammere gjør er å automatisk skanne nettsteder etter ubeskyttede e-postadresser, slik at de kan legge dem til adresselistene sine. Kontaktformer forhindrer det ved å gi besøkende en sjanse til å komme i kontakt uten å publisere adressen din online.
 • Be om riktig informasjon – Folk som kommer i kontakt med deg, sender ikke alltid all informasjonen du trenger. Med et kontaktskjema kan du spesifikt be om det på forhånd. Det gir deg også en måte å filtrere henvendelser på, for eksempel etter type. Dette gjør livet ditt enklere og reduserer mye frem og tilbake.
 • Informer kundene dine – Motsatt kan kontaktskjemaer også fungere som det første informasjonspunktet. Du kan legge til informasjon for innringere for å gi dem beskjed om forventet responstid og trinn de kan ta på forhånd for å adressere henvendelsen. Dette reduserer sannsynligheten for flere e-poster fra den samme utålmodige personen.

Overbevist om at kontaktskjemaer er nyttige? La oss komme til den praktiske delen av denne opplæringen.

Hvordan legge til et kontaktskjema i WordPress med kontaktskjema 7

Det er mange WordPress-plugins der for å legge til et kontaktskjema på nettstedet ditt, både gratis og premium. Vi vil snakke om noen få av dem senere i denne artikkelen. For den følgende opplæringen bruker vi Kontaktskjema 7.

Plugin-en er tilgjengelig gratis i WordPress-katalogen og har vært konsekvent blant de mest populære plugins gjennom tidene (faktisk når det skrives er det i utgangspunktet). I tillegg til det, er det enkelt å bruke, har en fin funksjonsliste og fornuftige tillegg.

Derfor velger vi det for å lære deg hvordan du legger til et kontaktskjema i WordPress.

Trinn 1. Installer kontaktskjema 7-plugin

Å installere kontaktskjema 7 er like enkelt som alle andre WordPress-plugins. Bare logg inn på nettstedet ditt, gå til Plugins> Legg til nytt og skriv navnet inn i søkefeltet.

installer kontaktskjema 7 for å legge til kontaktskjema i wordpress

Det skal vises i utgangspunktet. Klikk på Installere nå for å laste den ned på siden din. Når det er gjort, klikker du Aktiver for å begynne å bruke plugin-modulen.

Trinn 2. Lag ditt nye kontaktskjema

Etter installasjonen vil du finne et nytt menyelement som heter Kontakt i WordPress-sidefeltet. Hvis du klikker på den, kommer du til dette skjermbildet.

kontaktskjema 7 hovedmeny

Du får en rekke verktøytips for å gjøre kontaktskjemaet ditt bedre, for eksempel å bruke spambeskyttelse. Vi kommer til de tingene senere.

Enda viktigere, vil du finne en liste over alle kontaktskjemaer på nettstedet ditt. Den inkluderer en eksempelskjema som du teoretisk kan bruke med en gang. Enten klikker du på den for å begynne å redigere eller trykke Legg til ny øverst på skjermen. Begge vil komme deg hit:

hvordan du legger til kontaktskjema til wordpress med kontaktskjema 7

Det ser litt kryptisk ut i begynnelsen, men ikke bekymre deg – du vil forstå det snart.

For å fungere trenger kontaktskjemaet ditt felt. Felt er der besøkende legger inn navn, e-postadresse eller meldingen de vil sende deg, eller noe annet du måtte ønske at de skal legge til.

Kontaktskjema 7 oppretter de med litt HTML pluss tilpassede koder. Alt mellom betegner ett felt i kontaktskjemaet ditt pluss tekstbeskrivelsen som tilhører det. De faktiske feltene opprettes av det som er mellom de firkantede parentesene.

Betyr det at du må lære programmeringsspråk for å opprette et kontaktskjema? Heldigvis kommer pluginen med verktøy for å generere disse automatisk.

Trinn 3. Konfigurer skjemaet

For øyeblikket vil standardskjemaet vi har i bakenden se slik ut på siden.

Konfigurasjon av kontaktskjema
“Legg til et kontaktskjema i WordPress” eksempelskjema

Det hele er standard. La oss si at du vil legge til en rullegardinmeny for å velge formålet med å komme i kontakt med deg. På den måten kan du umiddelbart se meldingene som du vil prioritere.

For å gjøre det, må du først plassere markøren der du vil at menyen skal vises i kontaktskjemaet. I dette tilfellet er det mellom e-postadressen og emnet.

Klikk på rullegardinmenyen på verktøylinjen øverst. Den får deg til denne menyen:

kontaktskjema 7 opprett rullegardinmeny

Slik fyller du ut forskjellige felt:

 • Felttype – Velg om feltet skal sendes kontaktskjema eller ikke.
 • Navn – Dette angir navnet som brukes i taggen. Det vises ikke for besøkende, men gjør det lettere for deg å huske formålet med koden og også konfigurere e-posten som sendes til kontoen din senere.
 • alternativer – Skriv inn alternativene som er tilgjengelige for besøkende ved å bruke rullegardinmenyen. Sett en per linje. Du har også muligheten til å tillate flere valg og bruke et tomt element som standard.
 • Id / klasse attributt – På dette stedet kan du tilordne en CSS-klasse eller id til feltet. Dette er veldig nyttig for tilpasset styling. Vi vil snakke om det senere.

Slik fylte vi det ut:

fylt ut skjema taggenerator kontaktskjema 7

Når du er fornøyd, klikk på Sett inn tag å sette det inn i formen.

legg til skjemaetiketter for rullegardinmenyen til kontaktskjema 7

Vær oppmerksom på at når du først har forstått hvordan taggene fungerer, kan du også opprette dem eller gjøre endringer i tekstfeltet. For å gjøre den nye nedtrekksmenyen for eksempel til et ikke-påkrevd felt, kan du ganske enkelt slette stjerne etter å velge. Jo mer du bruker plugin, jo bedre forstår du hvordan det fungerer.

Nå gjenstår bare å legge til en etikett. Det er teksten som følger med kontaktskjema-feltet for å forklare hva den gjør. Bare kopier og lim inn den eksisterende koden fra andre felt, og juster den deretter til dine behov.

legg til HTML-kode for å lage tagger i kontaktskjema 7

Trinn 4. Rediger e-postinnstillinger

Neste opp, må du konfigurere e-posten som er sendt til deg fra kontaktskjemaet. Overraskende gjør du dette under Post fanen øverst.

konfigurere kontaktskjema 7 postinnstillinger

Du finner feltene forhåndsutfylt med lignende koder som kontaktskjemaet tidligere. Den gir deg også tilgjengelige feltkoder inkludert nye som du opprettet tidligere (hvis du har lagret skjemaet). Du kan bruke disse til å tilpasse hvordan du vil motta meldinger fra kontaktskjemaet.

Her er hva hvert felt betyr:

 • Til – E-postadressen som meldingene skal sendes til. Du kan vanligvis la dette være som det er.
 • Fra – Avsender av e-posten. Som standard er det satt til navnet på personen som bruker kontaktskjemaet ditt.
 • Flere overskrifter – Plass for flere felt for meldingshode. Standardinnstillingene sender svaret ditt til e-postadressen til personen som kontakter deg, ikke e-postadressen den kom fra (dvs. nettstedet ditt) da du traff Svare. Det er også mulig å gjøre det legg adressater til CC eller BCC der inne.
 • Meldingsorgan – Organet til e-posten du vil motta.
 • Ekskluder linjer med blanke postkoder fra utdata – Når du sjekker dette, hvis noen av de brukte taggene er tomme, vil pluginen ekskludere dem fra meldingen.
 • Bruk HTML-innholdstype – Som standard blir meldingen sendt i ren tekst. Merk av i denne ruten for å bruke HTML i stedet.
 • Filvedlegg – Hvis skjemaet ditt tillater filopplasting, hører kodene for disse filene her. Du kan også bruke den til legg ved filer som er vert på serveren din.
 • Mail (2) – En ekstra postmal som ofte brukes som autosvarer. Merk av for å aktivere.

Standardalternativene er ganske bra. Det eneste vi trenger å endre for vårt eksempel, er emnelinjen.

sett opp et filter i e-postprogrammet

Ved hjelp av formatet over kan du nå sette opp et filter i e-postprogrammet for å sortere meldinger etter emnelinje, og prioritere forretningsforespørsler. Det handler om e-postinnstillinger for nå.

Trinn 5. Legg til skjema-meldinger

Neste opp er meldinger fane. Du har muligheten til å konfigurere meldingene besøkende kan støte på når du bruker skjemaet.

konfigurere skjemameldinger for kontaktskjema 7

Dette er feilmeldinger, suksessmeldinger eller bare hint om hvordan du bruker skjemaet riktig. Vi opplever at disse allerede er ganske bra, så vi lar alt være som det er. Hvis du har en grunn til å endre noen av dem (for eksempel for å passe til tonen på nettstedet ditt), må du gjerne gjøre det.

Trinn 6. Tilpass tilleggsinnstillinger

Til slutt kommer du til tilleggsinnstillingene.

kontaktskjema 7 tilleggsinnstillinger

Som standard er disse tomme. Du kan gjøre forskjellige ting – fra å begrense muligheten for bare påloggede personer å sende inn kontaktskjemaet for å stille skjemaet til demomodus for testformål. Det er ikke viktig for våre formål, men du kan finne alle de forskjellige alternativene i dokumentasjon.

Trinn 7. Legg til skjemaet på nettstedet ditt

Nå som du er ferdig med å konfigurere skjemaet, er det på tide å få det på nettstedet ditt. Det første du trenger å gjøre er å lagre skjemaet via knappen med samme navn.

Før du gjør det, kan det være lurt å legge til et navn til toppen. Dette vil gjøre skjemaet mer utpreget i tilfelle du oppretter flere.

Når du har lagret skjemaet ditt, vises en kortkode på skjermen:

kontaktskjema 7 kortkode for å legge til kontaktskjema til wordpress

Du vil bruke det til å plassere skjemaet hvor du vil. Det første du vil gjøre er å merke og kopiere det. Når det er gjort, kan du gå til siden der du vil plassere skjemaet. For eksempel kan du ganske enkelt lage en ny side og gi den navnet Kontakt. Lim inn kortkoden i WordPress-editoren.

kontaktskjema 7 kortkode i wordpress editor

Når du nå publiserer siden og går til frontend:

Kontaktformular 7 skjema på side

Der er den. Legg merke til rullegardinmenyen vi opprettet tidligere. Det er nå en del av kontaktskjemaet etter behov.

Enkelt, ikke sant? I tillegg kan du bruke samme metode for å plassere skjemaet et annet sted.

Trinn 8. Inkluder et kontaktskjema i en sidefelt (valgfritt)

Det er ikke noe enklere enn å plassere kontaktskjemaet i en sidefelt. Bare gå til Utseende> Widgets. Legg til en tekstwidget til det widgetiserte området du vil at kontaktskjemaet skal vises og lime inn kortkoden.

legg til kontaktskjema til wordpress widget

Ikke glem å lagre widgeten! Når du nå går tilbake til fronten av nettstedet ditt, er det:

kontaktskjema i WordPress widget

Du har nettopp mestret det grunnleggende om å legge til et kontaktskjema i WordPress. Vi er ikke på slutten ennå. Det er fortsatt en rekke ting å gjøre for å forbedre formene dine ytterligere.

Kontaktskjemaer i WordPress – Neste trinn

Når du har skjemaet på nettstedet ditt, slutter ikke arbeidet. Det er fremdeles noen viktige ting å ta vare på, for eksempel styling av skjemaet ditt, beskytte det mot e-post spammere og iverksette beskyttelsestiltak for personopplysninger. La oss gjøre dette i rekkefølge:

Endring av skjemautforming

Ideelt sett er det ikke nødvendig å endre stylingen på kontaktskjemaet. Dette er sannsynligvis i vårt tilfelle fordi kontaktskjema 7 bruker standard HTML-kode som merkelapp eller inngangs [type = "text"] å lage skjemafelt.

I gode WordPress-temaer er disse definert i stilarket. Følgelig passer kontaktskjemaet sannsynligvis automatisk til nettsteddesignet ditt. Dette kan du se på eksempelnettstedet over. I tilfelle du fortsatt trenger å gjøre justeringer, har du flere alternativer.

Som nevnt, kontaktskjema 7-skjemaer har standard HTML-merking. Du kan ganske enkelt endre det tilknyttede CSS og dermed hvordan skjemaene ser ut. Bare husk at dette også har konsekvenser for andre inputfelt på nettstedet ditt som deler den samme markeringen.

I tillegg har hvert skjema opprettet med kontaktskjema 7 en plugin-spesifikk kode. Du kan finne koden ved å bruke utviklerverktøyene i nettleseren din.

endre design av kontaktskjema via css

For eksempel kan du gjøre endringer i styling av hele skjemaet ved å bruke .wpc7-skjema CSS-klasse. Vær oppmerksom på at det har konsekvenser for alle skjemaer som er opprettet med kontaktskjema 7, men lar andre inndatafelt på nettstedet ditt være urørt.

Hvis du vil bli enda mer spesifikk og endre styling bare for bestemte former, er du heldig. Som du kan se fra skjermdumpen over, får hvert kontaktskjema 7-skjema sin egen CSS-id.

Du kan bruke dette til å målrette elementer på en per-form basis. I tillegg er det mulig å gi elementene på skjemaene sine egne CSS-klasser og ID-er.

legg til css-klasse og id til kontaktskjema 7-skjema

Med disse er du i stand til å målrette dem enda mer spesifikt.

Kort sagt, uansett hva du vil endre formenes design, har du alle verktøyene til å gjøre det.

Implementering av spambeskyttelse

Spam er et stort tema når det kommer til nettet og nettsteder generelt. Hvis du lar e-postadressen din være ubeskyttet på nettstedet ditt, er det mange automatiske programmer der ute som vil hente dem og begynne å sende deg uoppfordrede tilbud, fiske-e-poster og verre.

Dessverre er det samme for kontaktskjemaer. Med mindre du setter inn tiltak for å forhindre det, er det også programmer som kan sende deg spam via kontaktskjemaer.

Heldigvis tilbyr kontaktskjema 7 enkle måter å forhindre dette på. En av dem er enkel: ta med en quiz i formen din som roboter ikke kan svare på, som en enkel ligning.

kontaktskjema 7 spambeskyttelse via quiz

Quiz-taggen gjør det mulig. Det er like enkelt å bruke som alle andre tagger i kontaktskjema 7, og du kan finne tilleggsinformasjon her.

Bortsett fra det, er det reCAPTCHA. Dette er en Google-tjeneste for bekjempelse av spam. Du trenger en API-nøkkel og integrere den med kontaktskjema 7. Finn instruksjoner her. Dette kan ha konsekvenser for å beskytte personlig informasjon. Mer om det i neste avsnitt.

Du kan bruke reCAPTCHA-taggen for å legge den til i skjemaet. Produsenten av Contact Form 7 har også en Captcha-plugin som heter Virkelig enkel CAPTCHA som du kan bruke til samme formål.

Du har også muligheten til å bruke tredjeparts plugins for spambeskyttelse. Det mest kjente er selvfølgelig, Akismet og kontaktskjema 7 gir detaljerte instruksjoner om hvordan du bruker de to sammen.

Det er andre, f.eks Kontaktformular 7 Honeypot eller WPBruiser. For sistnevnte trenger du a betalt utvidelse for at det skal fungere med kontaktskjema 7. Det er også flere alternativer som du enkelt kan finne.

Viktig sideanmerkning: Kontaktskjemaer og GDPR

Du er kanskje klar over at det nylig har skjedd noen endringer i Internett-personvernloven i Europa. 25. mai 2018, the Generell databeskyttelsesforordning (GDPR) trådte i kraft.

Det brakte en rekke endringer i lover som angår bruk av personlig informasjon online. Det truer også store bøter for alle som bryter regelverket.

Hvorfor er det viktig? Kontaktskjemaer samler inn personopplysninger. Av den grunn, hvis du faller inn under jurisdiksjonen til regelverket (og de fleste gjør det nå), må du ta hensyn til noen ting.

Første ting først: Vi er ikke et advokatkontor!

Nedenfor finner du en rekke tips om hvordan du gjør ditt kontaktskjema GDPR-kompatibelt. Disse tipsene er samlet etter beste evner.

Imidlertid er ingen her på websitesetup.org advokat, og vi spiller heller ikke en på TV. Av den grunn erstatter nedenstående ikke en profesjonell advokatkonsultasjon og bør ikke sees på som juridisk rådgivning.

OK, så mye for delen “hvis du har problemer, ikke komme tilbake og saksøke oss”. La oss komme til tipsene!

Tips for å gjøre kontaktskjemaet ditt GDPR-samsvarende

Slik bygger du personvernbevisste kontaktskjemaer:

 1. Ikke samle inn data du ikke trenger – Kontaktskjemaer gir deg et valg av hvilke felt du vil inkludere. Hvis det er noen data du faktisk ikke trenger, slutter du å samle dem. På den måten, hvis det er et brudd, kan du ikke miste det.
 2. Deaktiver sporing – Hvis du bruker et kontaktskjema som sporer informasjonskapsler, brukeragenter og / eller bruker-IP-er, må du deaktivere dette for å være GDPR-kompatibel. Kontaktformular 7 virker tilsynelatende ikke, så det er ingenting å gjøre. Sjekk ditt kontaktskjema hvis du bruker noe annet.
 3. Få absolutt samtykke – Legg til en måte til skjemaet ditt for at folk samtykker til at du samler inn dataene deres. For eksempel tilbyr kontaktskjema 7 en akseptboks. Viktig: ikke angi at avmerkingsboksen skal være aktivert som standard. Brukere må gjøre det selv. Ta også med en melding som sier hva du samler inn og til hvilket formål pluss en lenke til personvernreglene dine.
 4. Ha en personvernpolicy på plass – Når vi snakker om, under GDPR trenger alle profesjonelle nettsteder å vise en personvernpolicy som forklarer hvilke data de samler inn og hvordan de bruker dem. Du må også gi besøkende muligheten til å be om deres personlige data og få dem fjernet. Dette er et mer sammensatt tema enn vi kan dekke her. Bruk lenken nedenfor for å finne mer informasjon.
 5. Implementere HTTPS – Bruke SSL / HTTPS krypterer datautvekslingen mellom nettleser og server. Dette er viktig for kontaktskjemaer for å holde personopplysningene trygge. Det anses også som vanlig praksis nå. Sjekk ut vår guide for hvordan du implementerer den.

Fra alt vi har lest, skal ovenstående være nok til å gjøre kontaktskjemaer i samsvar med den nye loven. Selvfølgelig er det mer om dette emnet for eiere av nettsteder. Du kan finne ut mer her og her.

Andre gode kontaktskjema-plugins for WordPress

Bortsett fra kontaktskjema 7, er det en rekke flere plugins der ute for å lage kontaktskjemaer i WordPress. Her er noen få andre gode kandidater.

Jetpack Forms (gratis)

jetpack former

Jetpack er en pakke med kraftige plugins produsert av WordPress.com (se vår sammenligning av WordPress.org kontra WordPress.com). Disse inkluderer en modul for å lage kontaktskjemaer. Når du slår den på, kan du begynne å legge inn skjemaer på WordPress-nettstedet ditt rett fra innlegg og side-redigerer.

Her er noen fremtredende funksjoner:

 • Rask og enkel å bruke
 • Send e-postvarsler for å gi deg beskjed om skjemainnleveringer
 • Gjør eventuelle justeringer fra WordPress-editoren
 • En flott løsning for å lage enkle former

Når du bruker Jetpack-skjemaer, må du sørge for å implementere noen form for spambeskyttelse. vi snakker av erfaring. De nevnte WPBruiser er et gratis alternativ.

HappyForms (gratis)

HappyForm-logoHappyForms er relativt nytt på markedet. Det integreres med WordPress Customizer, som gjør det veldig enkelt å komme i gang. Bortsett fra det har den følgende funksjoner:

 • Lett og raskt
 • Helt gratis å bruke (men kommer med merkevarebygging)
 • Lar deg bygge skjemaer via dra og slipp
 • Viser skjemainnleveringer i WordPress-oversikten
 • Leveres med innebygd spambeskyttelse

Kontaktskjema 7 (gratis)

Kontaktskjema 7

Med kontaktskjema 7 kan du administrere flere forskjellige kontaktskjemaer med et grunnleggende brukervennlig grensesnitt. De har en premiumversjon også, men den er ment som en donasjon. Premien gjør ikke virkelig noe eller gir noe (foruten en ny mus som laster animasjon).

 • Rask og enkel å bruke
 • Du kan gjøre justeringer inne i WordPress
 • Betinget logikk for kontaktskjemaer

Flott gratis alternativ.

Ninja Forms (Freemium)

Ninja Forms

Denne pluginen lar deg bygge skjemaer gjennom et brukervennlig grensesnitt. Den har en gratis versjon, men tilbyr også en premiumutgave med tilleggsfunksjoner, tilleggsprogrammer, support, oppsett og mer. Disse inkluderer:

 • Koble enkelt til vanlige e-postmarkedsføringstjenester
 • Mulighet for å akseptere betaling via skjemaene
 • Synkroniser skjemaer med CRM som Salesforce

Medlemskap for Ninja Forms koster $ 99 / år og oppover.

Gravitasjonsformer (Premium)

gravitasjonslogo

Gravity Forms er sannsynligvis den mest populære premiumløsningen. Det er ganske avansert, har et godt brukergrensesnitt og et flott støttesystem. I motsetning til andre oppføringer på denne listen, er denne pluginen bare premium, men du får mye for pengene.

 • Mer enn 30 typer skjemafelt
 • Bredt spekter av add-ons
 • Opplasting av fil
 • Muligheten for at brukerinnleveringer vises i frontend
 • Skjemaer med flere sider
 • Betinget logikk og avanserte beregninger

Hvis du er interessert i Gravity Forms, starter planene deres på $ 59 / år.

Caldera Forms (Freemium)

caldera former

Den endelige oppføringen på denne listen lar deg også lage skjemaer med et grafisk grensesnitt. Bortsett fra det har den følgende funksjoner:

 • Gi besøkende muligheten til å sende inn egne innlegg
 • Auto-reaksjoner
 • Anti-spam funksjoner
 • Helt responsive nettformer

Foruten gratisversjonen, er det også en startutgave starter på $ 6,24 / måned – $ 74,99 / år.

WordPress kontaktskjemaer i et nøtteskall

Å lære å legge til et kontaktskjema til WordPress er noe alle som eier et nettsted bør gjøre. Det er en av de viktigste måtene for folk å komme i kontakt med deg. Et kontaktskjema får nettstedet ditt til å se mer profesjonelt ut, beskytter deg mot spammere, sørger for at du får den informasjonen du trenger og fungerer som en dørvakt.

I denne artikkelen har vi dekket hvordan du legger til et kontaktskjema til WordPress ved å bruke kontaktskjema 7. Vi har gått over avansert styling og spambeskyttelse for skjemaet ditt. I tillegg til dette dekket innlegget det viktige temaet for GDPR-samsvar for kontaktskjemaer og tips om hvordan du skal oppnå det. Til slutt så vi på en rekke andre utmerkede plugins du kan bruke for å legge til et kontaktskjema til ditt WordPress-nettsted.

Nå vet du alt du trenger for å legge til et skjema på din egen webside. Vi håper det vil føre til store muligheter og interessante nye kontakter.

Har du spørsmål om hvordan du legger til et kontaktskjema på nettstedet ditt? Gi i så fall beskjed i kommentarfeltet nedenfor.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me