Slik løser du “Feil ved etablering av en databasetilkobling” i WordPress

Ser den fryktede,

Feil ved etablering av en databaseforbindelse

… er definisjonen på en dårlig dag hvis du er eieren av WordPress.

Innrøm det, denne feilmeldingen ser ganske alvorlig ut. Det er ingen design, ingen kjente WordPress-sideelementer, bare tekst:

Feil ved etablering av en databasetilkobling

Først av, slutte å få panikk!

Vi vet at du sannsynligvis er litt redd akkurat nå, men la oss forsikre deg om det dette problemet kan løses og enhver permanent skade kan forhindres. Feilen ved etablering av en databasetilkobling er faktisk ganske vanlig.

Forstå problemet

Så mye som vi ikke vil spille Kaptein åpenbar her er feilens natur selvforklarende – det er en feil å opprette en databaseforbindelse.

Her er hva det betyr nøyaktig:

WordPress bruker to hoveddeler av teknologi for å gi deg alle dens fantastiske evner: PHP og MySQL.

 • PHP er et programmeringsspråk. WordPress – de viktigste WordPress-filene – er skrevet i PHP. Kjedelig, beklager.
 • MySQL er en databaseteknologi. WordPress bruker en MySQL-database for å lagre alt nettstedets innhold. Dette inkluderer innlegg, sider, men også de mindre elementene, for eksempel tittelen på nettstedet ditt, utformingen av widgetene dine, fargeinnstillingene og etc. I utgangspunktet er MySQL-databasen hvor hver, til og med den minste informasjonen om nettstedet ditt, beholdes.

For å sette sammen de to bruker WordPress PHP-kommandoer for å koble seg til MySQL-databasen, få informasjonen den trenger, og deretter vise alt på skjermen.

Det er her feilen kommer inn. Feilen oppstår når WordPress uansett årsak ikke får tilgang til informasjonen i databasen via PHP-kommandoer. Når det skjer, vet WordPress i utgangspunktet ikke hva de skal gjøre videre, så det eneste det kan si er “Feil ved etablering av en databaseforbindelse.”

Når det er sagt, kan det være en håndfull årsaker til at feilen oppstår. Noen av de mer vanlige:

 • ✅ Riktig påloggingsinformasjon. WordPress trenger en spesifikk innlogging og passord for å få tilgang til databasen. Hvis de har endret seg av en eller annen grunn, vil ikke WordPress lenger kunne hente noe fra databasen.
 • Or Korrupte WordPress-filer. De viktigste WordPress-filene kan bli ødelagte som følge av en mislykket oppdatering, blant andre. Dette kan inkludere ting som mislykkede oppdateringer av plugins, temaer og til og med de viktigste WordPress-programvareoppdateringene.
 • ✅Korrupt database. Dette kan være et resultat av at en useriøs plugin har rotet opp databasen internt, et hackerangrep, et tema som mislykkes, og mange flere.
 • Database Databaseserveren er nede. I noen tilfeller kjøres webserveren – serveren som lagrer nettstedets filer – på en annen maskin enn databasen. Og at den separate databaseserveren ganske enkelt kan være nede uansett grunn.
 • Oo For mye trafikk. Selv om dette er et godt problem å ha, er det fortsatt et problem. Spesifikt kan databasen din ikke svare på grunn av stor trafikkøkning. For eksempel, kanskje et av innleggene dine ble virale, og nå prøver alle og hunden deres å få tilgang til nettstedet ditt? Derfor er ikke serveren i stand til å håndtere en del av disse besøkene.

Slik løser du “Feil ved etablering av en databasetilkobling”

Siden vi verdsetter tiden din, vil vi først anbefale en bane som mest sannsynlig løser problemet for deg raskt. Deretter graver vi dypere og viser deg hvordan du gjør alle rettelsene manuelt.

Trinn 1: Ta kontakt med webvertsleverandøren

Kontakt hosting support
Det er alltid en god idé å kontakte webhotellstøtten din …

Det er trygt å anta at hvis nettstedet ditt fungerte for bare et minutt siden (eller for et døgn siden), og nå er det ikke det, kan feilen være på webhotellens slutt.

Alle kvalitetsverter i disse dager tilbyr en form for hurtigreagerende støtte, vanligvis gjennom live chat.

Begynn med å kontakte den live chatten, si at du opplever en “feil med å opprette en databaseforbindelse” (lim inn frasen), og spør:

 • hvis databaseserveren er i gang uten problemer, og
 • hvis det ikke er noen økning i aktivitet eller trafikk på serveren akkurat nå.

I de fleste tilfeller, hvis du forteller dem hva slags feil du har, vil de enten gi deg beskjed om hva årsaken er nøyaktig, eller de vil til og med fikse den for deg.

Det viktigste er at de vil gi deg beskjed om databasen din er i orden og om det er mistenkelig aktivitet på serveren eller ikke.

Hvis feilen ikke er på slutten (serveren er i drift og det ikke er pigger i trafikken), og de ikke vil hjelpe deg, fortsett til trinn 2:

Trinn 2: Sjekk om plugin- eller temafilene dine ikke har blitt ødelagt

WordPress-filene dine kan bli ødelagte som et resultat av et par uheldige hendelser.

For eksempel, kanskje du har det oppdaterte en plugin eller et tema, og hele saken kollapset? Kanskje du koblet nettstedet til en ekstern tjeneste? Kanskje handredigerte du noen av filene?

Hvis noe av det ovennevnte ringer en bjelle, har du sannsynligvis din skyldige. Hvis du ikke har gjort noe av det, hopp over dette trinnet.

Dette er hva du kan gjøre:

 • Først: koble til verten din via FTP. Du kan gjøre dette med et gratis verktøy som heter FileZilla.

For å koble til, trenger du innlogging og passord til FTP-kontoen din. Hvis du ikke vet hva / hvor de er, er den enkleste måten å få dem til å søke gjennom de første e-postene du fikk fra webhotellet da du registrerte deg. Alternativt kan du be support chat-representanten om å gi deg disse detaljene.

Når du har dem, kobler du til serveren og navigerer til WordPress rotmappe. Det kalles vanligvis “public_html” eller “www”, eller du kan være i den allerede når du oppretter FTP-forbindelsen.

Tommelfingerregelen er at hvis du kan se undermapper som “wp-innhold” og “wp-admin”, så er du i WordPress-roten. Eksempel:

WordPress rot

 • Sekund: Gå inn i “wp-content” og gi nytt navn til “plugins” -mappen til noe annet (hvilken som helst andre navn, så lenge det ikke er “plugins”):

gi nytt navn til plugins

 • Tredje: Gå tilbake til nettstedet ditt og se om feilen fortsatt er der.

Hvis ikke, vet du nå at det er forårsaket av en plugin. Gå tilbake til FTP, gi navn til mappen tilbake til “plugins”. Gå inn i den, og endre mappenavnene på de enkelte plugins, en etter en. Den enkleste måten å gjøre dette på er å legge til en understrekning på slutten: “_”

navnet ble endret

Kom tilbake til nettstedet ditt for å se når feilen blir utløst eller forsvinner. Når du har begrenset den til en spesifikk plugin, har du funnet bråkmakeren. Enten slett den eller gå online for å se om løsningen er dokumentert.

 • Hvis feilen fortsatt er der selv etter at du har gitt nytt navn til “plugins” -mappen, kan du gå gjennom nøyaktig samme prosess med “tematikk” -mappen.
 • Hvis det ikke hjelper, kan du endre navn på begge mappene til “plugins” og “temaer”. Feilen er forårsaket av noe annet.

Trinn 3: Sjekk om databasen din ikke har blitt ødelagt

WordPress-databasen er en ganske kompleks ting, og det er mange små tannhjul som trenger å jobbe sammen perfekt for å unngå problemer. Noen ganger går noe ut av sted, og det er når du ser feilen med å opprette en databaseforbindelse.

 •  Den første tingen å sjekke er å gå til WordPress-dashbordet ditt – YOURSITE.com/wp-admin

Hvis du ser den samme hovedfeilen: “feil ved etablering av en databaseforbindelse”, hopp over dette trinnet.

 • For det andre, hvis du ser noe annet, bør du følge nøye med hva WordPress foreslår at du bør gjøre. I de nylige versjonene har WordPress utvidet sine problemløsingsløsninger, så du kan se noen gode råd der. En av mulighetene:

admin feil

En annen mulighet er at du vil se en melding som begynner med “En eller flere databasetabeller er utilgjengelige […]” Dette betyr at det er du som trenger å “reparere” databasen.

Dette er faktisk ganske enkelt. Først kobler du til nettstedet ditt via FTP igjen. Gå til WordPress-roten og last ned filen “wp-config.php” til skrivebordet.

Rediger denne filen i notisblokk, legg til en ekstra linje på slutten (rett før “Det er alt, slutt å redigere”):

definere ('WP_ALLOW_REPAIR', sant);

Last opp filen tilbake til nettstedet ditt (via FTP) og overskriv den gamle versjonen.

Gå til YOURSITE.com/wp-admin/maint/repair.php

Dette er hva du bør se:

database reparasjon

Klikk på en av knappene. Når den automatiske reparasjonen er ferdig, kan du gå tilbake til nettstedet ditt og se om feilen fortsatt er der.

Hvis ingen feil, flott! Men du må fortsatt gjenopprette “wp-config.php” -filen til sin forrige tilstand. Fjern den nye linjen du nettopp la til, og last opp filen på nytt.

Hvis feilen fortsatt er der, er neste trinn:

Trinn 4: Kontroller legitimasjonene for databasetilkoblingen

Som vi nevnte, bruker WordPress et spesifikt brukernavn og passord for å koble til databasen. Normalt endres ikke disse tilgangsopplysningene på egenhånd. Imidlertid kan du oppleve noen rare scenarier etter å ha gjort endringer i nettstedfilene, vertsmiljøet eller annet. Med andre ord, selv om det ikke skal skje, endres tilgangsopplysningene noen ganger. Og med dårlig tilgangsinformasjon – “feil ved etablering av en databaseforbindelse” skjer!

Rettingen gjøres i filen “wp-config.php”. Vi snakker om disse linjene spesifikt:

definere ('DB_NAME', 'noen_db');
define ('DB_USER', 'some_username');
define ('DB_PASSWORD', 'some_pass');
define ('DB_HOST', 'localhost');

De har alle detaljene som WordPress trenger for å koble til databasen. Hvis noe av dette er galt, vil det ikke bli opprettet noen forbindelse.

Merk at det er en manuell måte å løse dette problemet på, men det krever ærlig flere trinn og kan være veldig forvirrende basert på webhotellet du bruker og grensesnittet de bruker. Med andre ord, alt vi vil si at det fremdeles bare vil være aktuelt for et lite utvalg av brukere som bare bruker den samme verten som vi er, så vi har en mye mer universell løsning for deg:

Ta de fire linjene fra “wp-config.php” -filen, bare kopier dem til utklippstavlen, kontakt webhotellstøtten din igjen, lim inn disse linjene i chatvinduet og spør om detaljene er riktige for at du skal kunne koble til til databasen din.

Representanten vil sjekke alt og komme tilbake til deg med noen tilbakemeldinger. Oftest vil de gi deg de riktige detaljene i tilfelle noe er endret.

Alt du trenger å gjøre er å ta de nye legitimasjonene og legge dem i “wp-config.php” -filen der de gamle pleide å være.

definere ('DB_NAME', 'noen_db'); / * dette er navnet på WordPress-databasen din * /
define ('DB_USER', 'some_username');
define ('DB_PASSWORD', 'some_pass');
define ('DB_HOST', 'localhost'); / * dette er webadressen til databaseserveren * /

Til slutt, last opp filen på nytt via FTP.

På dette stadiet kan du gå tilbake til nettstedet ditt og se om feilen er løst.

Hvis ikke, har vi ett siste skritt for deg:

Trinn 5: Gjenopprett standard WordPress-filer

Som vi nevnte før, kan de viktigste WordPress-filene bli ødelagt av flere årsaker. Kanskje det har vært et hackingforsøk på nettstedet ditt, kanskje har du endret noen filer ved en tilfeldighet, kanskje en useriøs plugin gjorde modifiseringen.

Uansett hva det måtte være, kan du fremdeles gjenopprette standard, native filer til WordPress. Den enkleste måten å gjøre det på er bare å laste ned en ren versjon av WordPress fra WordPress.org og kopiere den over den du har akkurat nå.

Gå hit, og last ned den nyeste pakken til skrivebordet ditt. Pakke ut. Bla gjennom det utpakket arkivet og slett “wp-content” -mappen.

Deretter kobler du til nettstedet ditt via FTP, går til den viktigste WordPress-roten, laster opp de nye WordPress-filene. Overskriv alle de tidligere filene.

laste opp nye WordPress-filer

Når opplastingen er ferdig, gå tilbake til nettstedet ditt og se effekten.

Dette er en siste utvei slags fix. Hvis dette ikke hjelper, har du ikke noe annet valg enn å komme tilbake til støttelinjen for webhotellet, fortelle dem alt du har gjort og bedt om hjelp. På dette stadiet har du i utgangspunktet uttømt alt du kan gjøre for å løse problemet selv, og det er vertskapets tur til å løse det. Du betaler tross alt vertsregningene dine, ikke sant?

Slik unngår du denne feilen i fremtiden?

Selv om det ikke er en 100% feilsikker måte å beskytte nettstedet ditt mot feil ved å opprette en databaseforbindelse, er det to hovedelementer du bør ha i forsikringspuslespillet ditt for å være minst 90% sikker:

 • Kvalitetshotell. Jobber bare med verter som har optimalisert plattformene sine for å jobbe med WordPress. På den måten kan du alltid stole på kunnskapsrik støtte og rask hjelp. For ikke å nevne at du også vil unngå mange vanlige WordPress-problemer. Her er anbefalingene våre.
 • Har sikkerhetskopier. Installer en enkel backup-plugin som UpdraftPlus (det fungerer automatisk), og du bør alltid ha en arbeider WordPress backup som du kan gjenopprette i tilfelle alt annet mislykkes.

Vi håper denne guiden hjelper! Og som alltid, ta gjerne kontakt med oss ​​hvis du har det vanskelig med en feil når du oppretter en databaseforbindelse.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me