Slik overfører du nettstedet ditt til eHost

Oppdatering for 2017: eHost ble solgt til ny ledelse og ble raskt forverret, slik du kan se i min oppdaterte eHost-anmeldelse. De stengte av i 2017, så guiden nedenfor skal bare sees på som generisk veiledning av nettstedoverføring.

Som du allerede vet, aksepterer eHost foreløpig ikke innkommende domenetransport.

Med andre ord, hvis du for eksempel har domenet ditt registrert hos FatCow, og du vil overføre nettstedet ditt til en annen vert som BlueHost (toppvalget), må du oppbevare domenenavnet ditt et annet sted og peke det til eHost-konto ved hjelp av DNS-innstillingene hos registraren din.

For mange mennesker høres det sannsynligvis så forvirrende ut. La oss gjøre det enklere, steg for steg:

Dette er hva du trenger:

 • tilgang til din eksisterende hosting-konto hos en annen vert.
 • en cPanel Hosting-konto (ikke lenger tilgjengelig på eHost)
 • Trenger muligens en konto hos en domeneregistrator som f.eks Namecheap (kuponger her)

La oss komme i gang!

Trinn 1 – Last ned nettstedfiler

Koble til den gamle hostingkontoen via FTP og last ned alle filene dine.

Trinn 2 – Last ned database (hvis aktuelt)

Last ned sikkerhetskopier av databasen (e) fra den gamle hostingkontoen. Dette kan gjøres ved å logge på phpMyAdmin, velge databasen du ønsker å sikkerhetskopiere, og deretter eksportere den, som vil laste ned en .sql-fil til datamaskinen din.

Trinn 3 – Last opp filer til din eHost-konto

Koble til eHost-kontoen din via FTP og last opp alle filene du sikkerhetskopierte i trinn 1.

Trinn 4 – Importer databasen (e) til eHost-kontoen din (hvis relevant)

 • Logg deg på eHost cPanel-kontoen din, og finn “Wizard Database Creation Wizard”
 • Følg trinnene for å opprette en ny database og ny databasebruker, og gi brukeren alle standardtillatelser.
 • Sørg for å lagre brukernavnet og passordet du oppretter for denne nye databasen, da du trenger dem senere.
 • Gå tilbake til cPanel og finn phpMyAdmin. Gå til phpMyAdmin og velg databasen du nettopp opprettet. Gå deretter til “Importer” og klikk på velg fil. I vinduet som dukker opp velger du sikkerhetskopifilen til databasen du lastet ned tidligere i trinn 2
 • Den skal importeres, og du er ferdig.

Trinn 5 – Sjekk konfigurasjonsfiler for databasebrukere / passord

Hvis nettstedet ditt bruker en database, har den nesten en konfigurasjonsfil et sted. På WordPress-nettsteder er for eksempel wp-config.php i hovedmappen på nettstedet. Åpne filen og se etter omtale av databasenavn, databasebruker og databasens brukerpassord. Endre dem for å samsvare med navn og legitimasjon for databasen du opprettet i en del av trinn 4.

Trinn 6 – Bestem om du trenger å overføre domenet ditt

Hvis den gamle hostingleverandøren din lar deg kansellere hostingkontoen din, men bare fortsetter å betale for domenenavnsregistreringen, kan du gå til trinn 7.

Hvis den gamle hostingleverandøren ikke tillater deg å beholde ditt domenenavn med mindre du betaler for en hostingplan også, bør du overføre domenenavnet ditt til en annen registrator som NameCheap, som jeg anbefalte i delen “Det du trenger” øverst på denne siden.

Trinn 7 – Still domenets DNS (domenenavnservere) til å peke til eHost

Da du registrerte deg for eHost, burde du ha mottatt og sendt e-post fra eHost som bekreftet kontoinformasjonen din og fortalt deg navnetjenerne du trenger å henvise domenet ditt til. De kan se ut som ….

“Ns1.ehost.com” og “ns2.ehost.com” for eksempel. Men de kan være forskjellige. Hvis du ikke har den originale e-posten av en eller annen grunn, følger du trinnene nedenfor:

 • Logg deg på eHost-kontoen din og klikk på Mine nettsteder i menyen til venstre.
 • Finn cPanel-kontoen du vil peke domenenavnet ditt til, og klikk på Administrer-knappen
 • Fra cPanel, finn og klikk på “Serverinformasjon” -koblingen i panelet til venstre. Hvis du ikke kan se det, klikker du på “Utvid statistikk” for å vise det.
 • Her finner du ditt servernavn.
 • Gå til denne siden (ny fane) og skriv / lim inn servernavnet ditt i tabellen. Det vil vise deg navnetjenere dine.
 • Noter de navneserverne.

Gå nå til domenenavnsregistratoren og rediger DNS-innstillingene for domenenavnet ditt. Endre navneserverne til de du fikk fra eHost.

Tips: Vent rundt 24 timer før du gjør noe arbeid på nettstedet ditt. Det kan ta opptil 24 timer før navneserverendringene sprer seg gjennom alle Internett-leverandører rundt om i verden. Årsaken til at jeg understreker dette, er at selv om du endret navneserverne, kan det fremdeles tjene nettstedet ditt fra den gamle hostingkontoen din når du besøker i nettleseren din, så alle endringer du gjorde, ville forsvinne når DNS spredte seg fullstendig.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me