Trender for nettdesign

Nettdesigntrender endres kontinuerlig, og 2020 er intet unntak.

I år lanserer mange designere dristige eksperimenter – bryter regler, gjenoppfinner eksisterende stiler og henter enda mer inspirasjon fra industriell og trykkende design – mens andre fortsetter å presse grensene for den lekne typografien og den dristige minimalismen som er så populær de siste årene..

Et fugleperspektiv av designlandskapet gjør det tydelig at designtilnærminger er mer varierte enn noen gang.

Men bak dette mangfoldet av estetikk og underliggende tilnærminger ligger en økende rift. Mens UX-design og fokus på brukervennlighet og funksjon har blitt stadig mer mainstream, har den økende tekniske fleksibiliteten som er tilgjengelig for designere ført til at en annen gruppe har fokusert enda mer på webdesign som et kunstnerisk medium.

Alt dette betyr at 2020 er et år med designekstremer. Dagene med en enkelt tilnærming som tar nettet med storm (husker flat design i 2012?) Er over. Det som er igjen er langt mer nyansert og mye mer interessant.

La oss se på de beste designtrendene i 2020.

Estetiske webdesigntrender fra 2020

1. Svart er tilbake

Da Apple og Google slapp innstillinger for mørkemodus nesten samtidig i 2019, startet de en trend med populære nettsteder som utvikler alternative temaer designet spesielt for lite lys situasjoner.

Men den langsiktige virkningen av mørk modus kan være enda større. Plutselig hadde Geocities nettsteder fra 1997 ikke lenger monopol på mørk bakgrunn og neonfarger. Og designere i 2020 drar fordel.

Tusenvis av designere har gitt ut nettsteder med mørketema allerede i år, og designene deres er ikke bare beregnet på lite lys. Mørk bakgrunn er mainstream igjen. Svart er tilbake.

DevArt mørkt tema

Googles Devart og To sjimpanser kaffe er to gode eksempler på stilen.

2. Didone-skrifttyper

Designere eksperimenterte bredt med typografi 2019, og denne trenden er allerede i ferd med å øke hastigheten i 2020, og krystallisere i et spesifikt underett av skrifttyper kjent som Didones.

Didones er skrifttyper med lange, smale serier, tykke vertikale streker og kontrasterende tynne horisontale linjer.

Skrivere populariserte Didones på begynnelsen av 1800-tallet, og disse skrifttypene nyter en gjenoppblomstring i 2020. Noen har allerede kalt Didones “Typografien for det neste tiåret,” og vi er ikke enige.

didone logoer

Logoene til Allswell, Vox og Winc er slående eksempler på stilen, men det er ikke bare merkevarer fra produsenter og mediebedrifter som kommer inn på trenden. Mange tech startups, som Skillshare og Robin, bruker Didones som sekundære skrifttyper for å gi et snev av menneskehet til merker som ellers ville føles litt kalde og robuste i 2020.

Skillshare bruker didones typografi

3. Overdimensjonert type

Når vi snakker om skrifttyper, er ikke Didones den eneste typografiske designtrenden i år.

Tidlig i 2020 har allerede sett mange nettsteder eksperimentere med dramatisk overdreven type. I mange tilfeller utformer designere skrifter så store at en eller to tekstlinjer tar opp det meste, eller til og med hele, av visningsområdet.

Cowboy Bicycle bruker store skrifter

Designere kobler ofte denne trenden med dristige farger og illustrasjoner koblet tett med selve typen. Cowboy-sykler er et fantastisk eksempel på stilen.

4. Vintage Styles

Skrifttyper er ikke de eneste relikviene som gjør comeback. Vintage stiler har kommet tilbake på en stor måte i år.

Fra de psykedeliske fargene på 60-tallet og varmere jordfarger på 70-tallet til arkadefølsomheten på 80-tallet og grungeteksturer på 90-tallet, er nostalgi aldri mer enn noen få klikk unna i år.

Noen av disse designene, som Gucci Grip skateboarding spill, er tydelig parodier, mens andre liker design av Titus og NudieJeans, ta seg selv mye mer alvorlig.

Gucci sitt skateboarding-spill

Selvfølgelig har nostalgi vært et kraftig salgsverktøy siden det var ting å være nostalgisk med, og populære merker som Apple, Nike og Instagram har utnyttet det med suksess i årevis. Fortsatt øker denne trenden, og det virker sannsynlig at vintage-stiler vil forbli en del av samtalen gjennom det neste tiåret.

5. Omfavne dybde

Tidlig i 2020 har mange merker lansert design med en faux-3D-stil som bruker lag og skygger for å skape dybde.

I motsetning til skeuomorfismen på begynnelsen av 2000-tallet eller den flate designtrenden som fulgte, omfavner denne stilen verken ikke-funksjonell ornamentalisme eller unngår den helt. I stedet søker designere å rette oppmerksomhet mot sentrale innholdselementer – som handlingsfremkalling og illustrasjonsfunksjoner – gjennom perspektiv.

Enkelt sagt, det er ikke flatt. Det er flatt.

Fullstory hjemmesideeksempel

FullStory sin nåværende hjemmeside er et tydelig eksempel på stilen med hver grafikk med både uskarpe og uskarpe skygger, flere lag og en blanding av både bilder og illustrasjonselementer. Det er til og med en Didone-esque sekundær skrifttype for godt mål.

6. Fet minimalisme

Minimalismen forblir like populær i år som den har gjort i årene tidligere, om ikke mer.

Faktisk føler mange minimalistiske nettsteder seg enda dristigere enn noen gang, og stoler nesten utelukkende på tung typografi og mettede farger for å skape skjønnhet. Third & Groves nettsted er et fantastisk eksempel, med vekslende fargeblokker i full visning, lekende Didone-typografi og god negativ plass til pusterom.

Andre eksempler, som Innovasjon er vanskelig, unngå illustrasjoner helt, men bruk animasjon for å fortelle en historie i stedet.Tredje og lund minimalistiske nettsted

Selv om minimalisme kanskje ikke virker nyskapende i 2020, er det fint å se den fortsette å vokse og utvikle seg slik. Og hvis designere fortsetter å bruke det med så slående innvirkning, vil minimalisme sannsynligvis forbli en trend i mange år fremover.

7. Futuristiske temaer (og fargevalg)

Science fiction-styling ser ut til å komme tilbake på en stor måte i 2020.

Fra UFO-inspirerte design som BrightScouts nettsted til romkoloniseringsgrafikken på InVision DesignBetter bransjerapport, designere bruker plass og sci-fi som stand-ins for innovasjon omtrent som kollegene gjorde på 1950-tallet.

Brightscout nettstedets futuristiske tema

Selv tradisjonelt stilte kategorier som finansielle tjenester hopper på båndtvangen, bruker lysende fargevalg for å lysne opp ellers kjedelige steder.

8. Abstrakte illustrasjoner

Abstrakte illustrasjoner – ofte sammensatt av pastell-silhuetter – var overalt i 2019. Hvis den tidlige delen av 2020 er noen indikasjon, vil denne trenden fortsette å vokse.

Nettsteder som GitHub og Hellosign bruk disse illustrasjonene subtilt, mens andre liker Airtable føles tunghendt. Vi forstår det; virkelige mennesker bruker den abstrakte programvaren din.

airtable hjemmeside eksempel

Likevel, uansett fordeler, virker det ikke som om den går noe sted.

9. Oppslukende 3D

Såkalte eksperter har spådd fremveksten av 3D-elementer på moderne nettsteder i mange år, men 2020 kan være året det faktisk skjer masse.

Shopify lager interaktive 3d-elementer

De fleste av produktsidene i Google Store bruker 3D-elementer for å illustrere den industrielle utformingen av Googles fysiske produkter, og til og med SaaS-selskaper som Shopify lager interaktive 3D-elementer, selv om nytten av en drabbar jordanimasjon er tvilsom.

10. Eksperimentell historiefortelling

Året 2020 kan også være storhetstid for eksperimentell og interaktiv online historiefortelling.

Mens nettsteder som Beseire Boco bruk et tegneseriehistoriebokgrensesnitt for å popularisere brukeropplevelsesteknikker, andre liker TraffickWatch takle tunge saker som menneskehandel i en dokumentarisk stil.

trafikkureksempel

Denne typen historiefortellinger i lang form var en gang populær i trykte magasiner og tidsskrifter, men etter hvert som mediet blekner i popularitet, er det fantastisk å se den erstattet av mer interaktive og mer viscerale nettstykker..

Trender for brukervennlighet og produktdesign fra 2020

Hvis alt dette ovenfor føltes litt for subjektivt og kunstnerisk, er du ikke alene.

Brukeropplevelsesdesign har vokst i popularitet i mange år, og en stadig økende kadre av designere bryr seg mer om den funksjonelle effekten av designene sine enn de gjør om estetikk..

Her er noen av de beste brukervennlighetstrendene i 2020.

1. Informasjonsarkitektur returnerer

Informasjonsarkitektur, lenge ansett som UX designs skumle onkel, gir en triumferende retur i 2020.

Med bruk av designsystemer og datadrevne mønsterbiblioteker som GoodUI, designere vender tilbake til og gjenoppfinne, informasjonsarkitekturmønstre de har blitt ignorert jevnlig siden de første dagene av Internett.

2. Tilgjengelighet går mainstream

Advokater og allierte har presset netttilgjengeligheten i mange år med riktignok blandede resultater. Til dags dato har designere bredt ignorert standarder, hvis de i det hele tatt er klar over dem, og de fleste små selskaper tror de ikke har råd til å designe for tilgjengelighet.

2020 kan være året som alle endringer.

Flere oppstart med fokus på å gjøre tilgjengeligheten til mainstream vinner popularitet. AccessiBe og UserWay, tilbyr for eksempel SaaS-plattformer som automatiserer bort mange av utfordringene knyttet til å gjøre nettsteder tilgjengelige.

accessiBe hjemmesideeksempel

AccessiBe serverer allerede en lang liste med prominente kunder, inkludert Fiverr, Hilton og BMW, mens UserWay kan skryte av kunder som Disney, eBay og Coca-Cola. Etter en rekke forbruksledede søksmål mot selskaper med dårlig tilgjengelighetsstandard i 2019, ser begge startups ut til å vokse betydelig i 2020.

3. Åpenhet nå

Internettforbrukerlovgivning som GDPR og CCPA er sannsynligvis bare toppen av isfjellet. I 2020 krever forbrukerne økende nivåer av åpenhet og kontroll over dataene sine.

På 2000- og 2010-tallet eide selskaper kundenes data. I 2020 og utover virker det som at manuset vil snu.

4. Designfiler forsvinner

Kan 2019 være det siste året du faktisk designer ved å bruke filer som er lagret lokalt på den bærbare datamaskinen? En voksende gruppe designere tror det.

Figma, en samarbeidende UX-designplattform med innebygd versjonering, fikk så stor popularitet i 2019 at det ikke er vanskelig å forestille seg en verden der e-post av den siste versjonen av designet til en kollega er en saga blott.

figma hjemmesideeksempel

I denne modige nye verden kan flere designere samarbeide om den samme filen, klienter og interessenter kan gi tilbakemeldinger i sanntid, og verktøyene er blitt så enkle å bruke at nesten hvem som helst kan bidra.

5. Testing, måling og eksperimentering

Mens nesten alt annet har endret seg på nettet, har A / B-testing og produktanalyse stått tidens prøve. 2020 vil ikke være noe unntak.

Til tross for hva GDPR dommedagsprediktorer vil at du skal tro, er måling og eksperimentering levende og godt. Direkte respons markedsføring og analyserapportering kan bli vanskeligere i 2020, men nettet vil utvikle seg for å møte den utfordringen.

I en verden der optimaliserte konverteringsfrekvenser og brukeroppbevaring trumfer alt, vil selskaper fortsette å innovere.

Stien frem

Hvis over ti år med webdesign og utvikling har lært oss noe, er det å vurdere trender med et skeptisk blikk og unngå å bli fanget opp i hypen.

Pass på skinnende gjenstandssyndrom.

Hvis du driver en online virksomhet eller jobber i et nettbasert yrke, er det beste alternativet å fokusere på planen din og velge strategi og taktikk som mest sannsynlig vil hjelpe deg å nå dine mål.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me