WebHostingHub FTP-guide

File Transfer Protocol, eller FTP, er den foretrukne metoden av mange nettdesignere når du laster opp, laster ned filer fra hostingkontoen din og administrerer nettstedet ditt.

Hva er det grunnleggende i FTP?

 •  FTP-vert – det er lagringsplass for filene dine
 •  Påminnelse: Hvis webhotellhub-domenet ditt ble pekt mot deres navneservere, bør det være din FTP-vert.
 •  FTP-brukernavn – det består av cPanel-brukernavnet ditt eller et annet brukernavn fra en annen konto
 • FTP-passord – det kan være et spesifikt passord som utelukkende er laget for din FTP-konto, eller cPanel-passordet ditt, hvis FTP-passordet ditt ennå ikke er behandlet.

Det finnes også alternative innstillinger, og disse er:

 • Passiv modus: Hvis du har problemer eller problemer med tilkobling via FTP, aktiverer du passiv modus. Dette er en sikkerhetsrelatert innstilling, og hvis du står bak en brannmur, kan det hende du må bruke den.
 • Port: Det er en standardport for FTP-trafikk. I de fleste FTP-programmer er port 21 standardinnstillingen, og du trenger ikke å spesifisere den. I alle fall blir du bedt om et portnummer, skriv inn 21.
 • Hvordan kan man koble nettstedet sitt til FTP?
 • FTP-programvare – eksempler er FileZilla, iWeb, SmartFTP og Dreamweaver
 • FTP-klienter – eksempler er FTPclient og CuteFTP

Hvor går en opplastet fil?

Når du har filoverføringsprotokollen, er du klar til å laste opp nettstedet ditt og alle filene dine. Men hvor går de opplastede filene dine?

 • Til hoveddomenet – hvis du bare har et enkelt domene, vil filene gå eller lastes opp direkte til dokumentroten på det hoveddomenet. Det er nødvendig med en dokumentrot som er grunnen til at alle domener har et. Men hvis du har flere domener, vil filene dine laste opp til standard hoveddomenet. Det første opplastede bildet vil være nettstedets indeksside som erstatter WebHostingHubs standardbilde “Hei der”.
 • Til add-on- og sub-domenene – når det kommer nye domener, vil det automatisk bli opprettet mapper for det domenet. Navnene på mappene til disse nye domenene vil være nøyaktig de samme som for det siste domenet. Du har imidlertid lov til å endre navnet på mappen for å gjøre det enklere, en mer praktisk og mer organisert filopplasting.

Fremgangsmåte for å lage en FTP-konto

Det er bare tre enkle trinn i å lage din egen File Transfer Protocol-konto:

 • Først: Logg inn på cPanel, gå deretter til “Filer” og klikk på “FTP-kontoer”.
 • Neste: Du blir deretter lenket til FTP-kontoen din. Gå til “Katalog” -alternativet, og skriv deretter inn en skråstrek for å gi noen full tilgang til FTP-kontoen din. Men hvis du bare vil gi tilgang til bestemte filer eller domener, bruker du “public_html” som katalog.
 • Siste: Klikk “Opprett FTP-konto”.

Når du allerede har opprettet FTP-kontoen din og har den ferdigstilt, vil de opplastede filene først gå gjennom dokumentindeksen som dokumentroten som mottar opplastede filer. Katalogindeksen må endres eller endres til en standardinnstilling for deg for å aktivere innlasting av filer til forskjellige nettsteder.

Gi FTP-tilgang til andre brukere

Det kan være behov for deg å dele FTP-kontoen din eller gi andre brukere tilgang til den. For eksempel har du en nettstedsdesigner som trenger FTP-tilgang for å laste opp filer eller kontoen din, eller en klient som kan kreve FTP-tilgang for å laste opp store dokumenter eller data. Det anbefales imidlertid ikke og aldri lurt å gi ditt cPanel brukernavn og passord, fordi du gjør det, det vil gi dem full tilgang til FTP-kontoen din slik at de kan bekrefte det med Web Hosting Hub og later som om han eller hun er kontoeieren . I stedet kan du opprette en annen FTP-konto som bare har tilgang til mappen som er spesifisert av klienten eller webdesigneren.
Å opprette flere FTP-kontoer er en god idé fordi det er nyttig å holde kontoen din trygg. Med den nylig tilførte FTP-kontoen kan bare visse eller forespurte mapper få tilgang til av dine klienter eller andre brukere, og ikke risikere dine andre viktige filer og dokumenter eller til og med hele hoved-FTP-kontoen. Det kan for eksempel være lurt å gi webdesigner tilgang til public_html (der alle nettstedfilene dine er plassert eller lagret), men du vil ikke ha ham eller henne full tilgang til hele kontoen eller nettstedet ditt. Kundene dine kan slette viktige dokumenter feil, eller de kan finne private konfigurasjonsfiler som de ikke burde gjøre. I stedet kan du gi de andre brukerne CompanyX tilgang til din public_html / CompanyX, der de kan laste opp filene og dokumentene sine uten å få tilgang til kontoen din og forhindre skade på det eksisterende nettstedet ditt..
Du kan også se, gjøre endringer eller til og med slette alle FTP-kontoer som allerede er opprettet. Dette er nyttig hvis du ikke lenger husker brukernavnet, trenger å endre passordet eller slette en FTP-konto hvis det ikke er behov lenger.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me