WebHostingHub Privat WHOIS-guide

Et høyt antall besøkende vil kanskje sjekke eieren av nettstedet de besøker. En hovedårsak til dette er at potensielle kjøpere vil vite om de vil være i stand til å motta en vare eller to som de planlegger å kjøpe. Dette er fordi det er mange falske bedriftsnettsteder som lover rask og pålitelig frakt, men noen ganger sitter noen kjøpere uten noe en uke eller to senere. Dette forverres ytterligere når det ikke er noe svar på forsendelsesklager sendt av kjøperne. Disse problemene gjør det vanskeligere for legitime forretningsnettsteder å fungere.

Registrering av nettstedsdomener 

Det de fleste potensielle kjøpere og besøkende ikke vet, er at nettstedsdomener strengt tatt er registrert. Regjeringen krevde eier av bedriftsnettsteder for å registrere sine nettsteder som om dette er murstein og mørtelbedrifter. Årsaken til dette er den
Når du registrerer, må eieren av nettstedet oppgi grunnleggende personlig informasjon, for eksempel:

 •  Navn
 •  Kontaktinformasjon
 •  Hjemmeadresse 

Dessverre kan noe av den personlige informasjonen som kreves av den nye eieren av nettstedet, vises offentlig. Dette oppleves å være potensielt farlig for nettstedseieren på grunn av den høye forekomsten av identitetstyveri. Identitetstyveri er et av de vanskeligste problemene for eieren av nettstedet siden ondsinnede personer kan bruke informasjonen til å lage et annet bedriftsnettsted med det formål å bedraget potensielle kjøpere av kredittkortinformasjonen sin. Det er her virksomhetsnettregulatorer kommer inn, siden de avslører forretningsnettsteder som er behørig registrert i staten og de som ikke er det.

Regulatorer for forretningsnettsteder 

Nettstedsregulatorer som International Corporation for Tildelte navn og nummer (ICANN) krever nå at eiere av nettstedet registrerer sine domener for å bli inkludert i Whois-databasen. Formålet med dette er å la potensielle kjøpere bestemme nettstedets lesbarhet, siden de nå enkelt kan kommunisere med nettstedseieren for potensielle problemer. 

Nettstedseiere kan registrere virksomhetsnettstedene sine i boligområdet hvis de er hjemmebasert, på det virtuelle operasjonsområdet eller i området der de har en faktisk mur- og mørtelbutikk. Icann krever at eieren av nettstedet oppgir de fire viktigste informasjonsfeltene som:

 •  Registrantens navn
 •  Postadresse
 •  Epostadresse
 • Telefonnummer

Hva er WhoIs? 

Whois-spørringsprotokollen brukes til å få grunnleggende informasjon om nettstedet og dets registrerte eier. Dette gjøres enkelt ved å bruke gratis søkemotorer fra Whois Lookup som www.domaintools.com. På grunn av brukervennligheten av denne applikasjonen, kan personopplysningene til nettstedseieren enkelt samles inn. Dette er grunnen til at de fleste bedriftseiere foretrekker å benytte seg av tjenesten for personvern som tilbys av deres webvertsleverandør.

WebHostingHub Personvernalternativer 

Whois brukt på egen hånd er gunstig for potensielle kjøpere fra bedriftsnettsteder, men dessverre kan den brukes til å skaffe personlig informasjon fra etablerte nettstedseiere. De fleste nye eiere av nettstedet liker ikke at deres personlige opplysninger lett blir sett, siden de er sårbare for ondsinnede handlinger fra ukjente personer. Denne informasjonen kan brukes av nettstedet og online markedsførere til å sende dem produkttilbud bortsett fra spam-posten.
For å minimere denne sikkerhetsproblemet tilbyr noen webhotellleverandører en Domain Privacy-funksjon, slik at den personlige informasjonen til nettstedseieren holdes privat. Tjenesten er ikke inkludert i grunnpakkene som tilbys eksisterende og nye eiere av nettstedet, og kan brukes mot en ekstra avgift. Domenenavn har vanligvis ikke et standard domenepersonvernalternativ.

Fordelene med funksjonen for personvern 

Fordelen med å bruke funksjonen for personvern til WebHostingHub er at leverandøren av webverten vil være den som i utgangspunktet mottar alle postene som ble sendt til eieren av nettstedet. Dette betyr at

 •  epostadresse
 •  Kontaktinformasjon
 •  postadresse
 • Telefonnummer

Av webhotellleverandøren er plassert som den personlige informasjonen til den registrerte eieren av bedriftsnettstedet. Bare navnet på den registrerte eieren vil faktisk være den reelle informasjonen som blir gitt ut til publikum av webhotellleverandøren.

En ekstra tjeneste som webhotellleverandøren tilbyr er at e-postene som sendes til eieren av nettstedet, vil bli filtrert ut. Alle e-postene eller de filtrerte e-postene blir deretter sendt til en privat e-postadresseoppsett av WebHostingHub for nettstedseieren. Avhengig av pakken, kan WebHostingHub filtrere ut salgssamtaler, uønskede anmodninger, spam, og til og med domenerelatert søppelpost. Dette er gunstig for bedriftseieren på lang sikt, siden tidsbruken til å fjerne søppelpost fra e-postboksen blir minimert. Den ekstra fordelen ved å betale for personvernalternativet er at eieren av nettstedet har en lavere risiko for svindel, trakassering og identitetstyveri.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me