Webhotell vs. domene (forklart)


Webhotell og domenenavn (forklart)

Domenenavn og webhotell er to helt forskjellige tjenester. Tenk på en domenenavn som en gateadresse som hjelper folk å finne og få tilgang til nettstedets beliggenhet.

I tillegg til den digitale adressen din, vil nettstedet ditt ha filer og kode som vil ta plass og må lagres. Webhotell er den faktiske plassen på en datamaskin (server) der alle nettstedfilene dine er lagret, inkludert HTML, dokumenter og media.

Hvis du tenker på nettstedet ditt som et hus og ditt domenenavn som adresse, ville webhotell være den egentlige eiendommen.

Nå som vi har dekket det grunnleggende, enkelt og greit, kan vi få flere detaljer.

 • >>> Jeg vil vite mer om domener
 • >>> Jeg vil vite mer om webhotell

Vanlige spørsmål om domenet:

Vanlige domenespørsmål1. Hva er et domenenavn?

Som nevnt tidligere, er et domenenavn ganske enkelt navnet ditt på internett eller hva folk skriver i nettleserens URL-bar når de vil besøke nettstedet ditt. Eksempler på det er Google.com, Hotmail.com eller Facebook.com.

Du kan ikke sette opp et nettsted uten å skaffe et domenenavn først. Men hvis du lurer på hvordan du gjør akkurat det, er det enkelt – du kjøper en fra en domeneregistrator.

Når du har kjøpt et bestemt domene, blir det din eiendom, og ingen andre på internett vil ha det samme domenet som ditt. Denne unike karakterstrengen vil gi nettstedet ditt en særegen identitet.

2. Hvor mye koster et domenenavn å kjøpe og fornye?

Kostnaden for et domenenavn avhenger av flere faktorer, for eksempel hvilken domeneregistrator du velger, og om du skal bruke et nytt domenenavn eller kjøpe et gammelt navn.

Eldre domener, spesielt de som har et enkeltordnavn som insurance.com, er dyre, og prosessen med å få dem er komplisert. Men hvis du har tenkt å få et helt nytt domenenavn, bør det koste rundt $ 10-15 årlig.

Hver registrar har sitt eget standard fornyelsesgebyr. Husk at fornyelsen av domenenavnet avhenger av domeneregistratoren du velger, TLD (toppdomenet) du velger, og hvor lang tid du vil fornye..

Vanligvis, jo lenger kontrakten er, desto billigere får du den månedlige prisen.

3. Hva er de viktigste TLD-ene for domener?

Toppdomenet (TLD) er ganske enkelt det siste segmentet av et domenenavn eller den korte delen som følger prikken. TLDer kalles også domenesuffikser.

De Internet Corporation for tildelte navn og nummer (ICANN) er det selskapet som er ansvarlig for å administrere domenenavn og IP-adresser på internett. ICANN kategoriserer TLDer som følger:

 • Generiske toppnivådomener (gTLD)
 • Landskode toppnivådomener (ccTLD)
 • Sponsede toppnivådomener (sTLD)
 • Toppdomener innen infrastruktur (iTLD)

De mest populære TLD-ene er vanligvis generiske domener.

Noen av de mest populære TLD-ene er:

 • .com – Kommersiell
 • .org – Kommersiell
 • .nett – Kommersiell
 • .gov – Amerikanske offentlige etater
 • .mil – Militær
 • .edu – Utdanningsfasiliteter som universiteter

4. Hva er de mest populære domeneregistratorene?

For øyeblikket er de mest pålitelige domenenavnregistratorene:

Når du velger domeneregistratorer, må du være oppmerksom på følgende:

 • Priser: Hver domeneregistrator tilbyr forskjellige priser og fornyelsesgebyr. Noen av dem har også skjulte avgifter, så husk å sjekke vilkårene for tjenesten.
 • Domenetransport: Domeneregistratorer lar kunder vanligvis overføre domenenavn uten å betale et ekstra gebyr. Noen selskaper gjør imidlertid bevisst denne prosessen mer komplisert eller tar en ekstra avgift. Sjekk alltid domeneoverføringspolitikken før du velger domeneregistrator.
 • Retningslinjer for utløp av domener: Domenenavn har en utløpsdato. Hvis du ikke fornyer domenenavnet ditt i tide, utløper det, noe som betyr at hvem som helst kan registrere det som sitt eget. Det er derfor det er veldig viktig å velge en domenenavnsregistrator som tilbyr automatiske fornyelser eller gir klienter en avdragsfri periode til å fornye sitt domenenavn selv etter utløpet.
 • Tilleggstjenester: Sjekk alltid hvilke andre tjenester din domenenavnregistrator tilbyr. Du trenger kanskje ikke disse tjenestene nå, men ting kan endre seg etter hvert som bedriften din vokser. Disse tjenestene inkluderer hosting, e-postmarkedsføring, e-postmarkedsføring osv.

5. Kan jeg kjøpe et domenenavn uten hosting?

Kort sagt, svaret er “nei.”

Folk blir ledet til nettstedet ditt på internett bare hvis du har en webhotell som lar deg lagre nettstedets filer. Å få et domenenavn uten å kjøpe en webvert er i utgangspunktet ubrukelig. For å kutte en lang historie, trenger du både et domenenavn og en hostingkonto for å sette opp et nettsted.

Men hvis spørsmålet ditt er “Kan jeg kjøpe et domenenavn fra ett selskap og bruke det med et annet webhotellfirma?”, Er svaret “ja.”

Du kan registrere domenenavnet ditt hos en leverandør og fortsatt kjøpe en hostingplan med en annen tjeneste.

6. Kan jeg bruke mitt domenenavn med hvilken som helst vert?

Ja det kan du. Det er mulig å kjøpe et domenenavn fra ett selskap og bruke et annet selskap til webhotell. Du har to alternativer: du kan få et domenenavn og webhotell som en 2-i-1-pakke hos samme leverandør eller kjøpe de to tjenestene separat.

For mange mennesker er det den enkleste veien å registrere et domenenavn og sette opp hosting for nettstedet sitt med samme hosting. Noen synes imidlertid at å holde domenenavnet og vertskapet separat passer dem bedre. Hvis du ikke er fornøyd med webhotellstjenesten din og vil flytte til en annen, vil du sannsynligvis også ønske å overføre domenenavnet ditt, noe som kan være tidkrevende.

7. Hvordan kobler jeg domenet mitt til en webvert?

Det er enklere å koble domenenavnet ditt til webhotellet enn du tror. Bare følg disse trinnene:

 1. Registrer et domenenavn – Husk at du ikke kan starte nettstedet ditt hvis du ikke eier et domenenavn.
 2. Registrer deg for en webhotellplan – For å peke domenenavnet ditt til en hosting-server, må du først kjøpe en webhotell-tjeneste.
 3. Finn nettvertsens DNS-innstillinger (domenenavnserver) – Nettverter vil sende deg en velkomstmail med DNS- eller domenenavnserveradressene, som vil se ut som noe slikt: ns1.example.com eller ns359.example.com.
 4. Lagre navneserveren med registrarene dine – Logg på administratorpanelet ditt, finn “DNS-innstillinger” eller “Domenenavnsoppsettområde” og kopier inn domenenavnserveradressene i DNS-innstillingene (vanligvis NS1 og NS2)
 5. Vent på DNS-utbredelsen – Du må vente på at DNS-innstillingene dine skal oppdatere. Prosessen kan ta 48-72 timer. Når du er ferdig, har du koblet domenenavnet ditt til en webvert.

Vanlige spørsmål om webhotell:

Vanlige spørsmål om webhotell1. Hva er webhotell, og hvorfor trenger jeg det?

Uten å kjøpe en webhotell-tjeneste, kan du ikke konfigurere den nye siden din fullt ut. Å registrere et domenenavn uten å få en webhotell tjener i utgangspunktet ingen formål – nettstedet ditt vil ikke være komplett.

Webhotellfirmaer selger eller leier plass på deres servere der du kan lagre nettstedfilene dine, for eksempel HTML- og CSS-filer, dokumenter, videoer og bilder. Dette er alle filer som tar plass og må lagres.

Hvem som helst kan opprette et nettsted på datamaskinen sin, men med mindre de har lastet opp sine websidefiler på en hosting-server, vil ingen kunne få tilgang til nettstedet sitt. Når folk skriver domenenavnet sitt i nettleserens URL, blir de sendt til nettstedet ditt. Dette er bare mulig hvis nettstedfilene dine er lagret på en webhotellserver.

2. Hvor mye koster webhotell å kjøpe og fornye?

Prisene for webhotell avhenger av hvilken type webhotelletjeneste nettstedet ditt trenger. Delt webhotell er vanligvis det billigste alternativet fordi nettstedet ditt er lagret på en server som er vert for andre nettsteder også. Prisene for delt hosting varierer vanligvis fra $ 3 til $ 10 per måned.

Dedikerte servere koster en arm og et bein, men de gir klienter forbedret sikkerhet og sikrer effektiv belastningsfordeling. Hvis du vil ha mer fleksibilitet og større kontroll over nettstedet ditt, men ikke er klar til å betale for en dedikert server, kan du vurdere VPS (virtual private server). Prisene for VPS-hosting varierer fra $ 29 til $ 69 per måned.

Husk at startkostnadene dine første gang du kjøper en webhotelltjeneste, ikke vil være de samme når du trenger å fornye kontrakten.

3. Hva er hovedtyper av webhotell?

Alle webhotell-tjenester har en ting til felles – de fungerer som et lagringssted for nettstedet ditt – men de er ikke alle de samme.

De er forskjellige når det gjelder lagringskapasitet, kontroll, serverhastighet og pålitelighet, så vel som nivået på teknisk kunnskap de trenger for å sette dem opp. Det er viktig at du lærer tauene og finner ut hvilken type webhotell-nettstedet ditt trenger.

 • Delt hosting: Dette er den perfekte løsningen for hosting på inngangsnivå. Delt hosting kommer til en lav pris fordi nettstedet ditt vil bli lagret på samme server som mange andre nettsteder. Alle nettsteder deler de samme serverressursene, inkludert RAM (tilfeldig minne) og CPU (sentral behandlingsenhet).
 • Virtuell privat server (VPS) hosting: En VPS-hostingløsning er perfekt for avanserte brukere som trenger dedikerte ressurser, spesifikk programvare og pakkeinstallasjoner. En VPS-hostingplan legger flere nettsteder på den samme serveren, men hvert nettsted har sin egen plass på serveren. VPS hosting gir nettstedseiere bedre ytelse og stabilitet.
 • Dedikert serververt: Dedikert hosting betyr at nettstedet ditt vil være det eneste domenet som er vert på serveren. Dedikert serververt gir nettstedseiere root- og domenetilgang og lar dem kontrollere alt, fra sikkerhet til operativsystemer. Dette er den dyreste løsningen for webhotell og er egnet for komplekse nettsteder som får mye trafikk.
 • Cloud hosting: Cloud hosting gjør det mulig for mange datamaskiner å samarbeide, kjøre applikasjoner og bruke kombinerte databehandlingsressurser. Cloud hosting er i stand til å håndtere store mengder trafikk, og det gir forbedret sikkerhet og beskyttelse.
 • Administrert hosting: Administrert hosting gir brukerne den daglige styringen av maskinvare og operativsystemer. Selskaper som tilbyr klarte å være vertskap tilbyr tjenester som vedlikehold, konfigurasjon, overvåking, utskifting av maskinvare, oppdateringer og teknisk support.
 • Colocation: Colocation gir kunder muligheten til å leie plass i et colocation center. I denne typen sentre leier brukere plass i stativer og skap, og senteret gir nettstedet sitt strøm, båndbredde og kjølesystemer.

4. Er det noen gratis webverter??

Alt det som glitrer er ikke gull. Ja, det er gratis webverter – de mest populære blant dem er verter som 000webhost, InfinityFree, NettstederGoogle, og AwardSpace – men du bør absolutt tenke deg om to ganger før du bruker en.

Hvis du har et budsjett, kan du synes det er fristende å prøve gratis webverter. Vi kan imidlertid ikke anbefale å gå denne veien. Gratis webverter tilbyr begrenset lagringskapasitet, båndbredde og serverhastighet. De er ustabile og mangler vanligvis grunnleggende funksjoner som e-postkontoer og nettstedinstallasjoner.

De gir klienter upålitelige servere som vil ødelegge nettstedets sjanse for å lykkes med dagens svært konkurransedyktige online plass. Bortsett fra det vil sannsynligvis gratis webverter oppleve massive sikkerhetsbrudd. Så i stedet for å velge en gratis vert, gjør deg selv en tjeneste og sett nettstedet ditt i trygge hender.

Husk alltid at det viktigste elementet i et vellykket nettsted er en pålitelig webhotell.

5. Hva er de mest populære gode webhotellene?

Den elektroniske plassen er fullpakket med forskjellige webhotelløsninger, og å velge riktig kan være en skremmende oppgave.

Det vi kan anbefale er å være forsiktig og alltid sjekke tjenestevilkårene for en vert, fordi webhotelltjenester ofte er uten show. Så sjekk alt to ganger. En pålitelig webvert skal kunne krysse av for alle disse boksene:

 • Mengde lagring gitt
 • Båndbredde / dataoverføring
 • oppetid
 • Kundeservice
 • Kontrollpanelfunksjoner
 • Bygge verktøy
 • Gjennomsiktig prising
 • SQL-database
 • Statistikk og overvåkingsverktøy
 • Forhåndsinstallerte apper
 • E-postfunksjoner
 • Personvern og sikkerhet
 • Gratis bonuser

Etter vår erfaring er dette de mest populære gode webhotelløsningene som klarer å gi kundene alle de viktigste nødvendighetene:

 • Bluehost
 • Siteground
 • Hostinger
 • Gå pappa
 • A2 Hosting
 • Dreamhost

Har du et spørsmål om domenenavn eller webhotell som ikke er inkludert her? Legg igjen en kommentar nedenfor. ��

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me