WPExplorer gratis temadokumentation och användarhandbok

Följande inlägg beskriver stegen för att konfigurera och använda ett av våra gratis WordPress-teman. Det här inlägget kommer att gå igenom vissa funktioner som kanske inte är tillgängliga för alla teman, så läs noggrant. Om du stöter på problem kan du skicka in en felrapport om Github.

Viktigt meddelande för nybörjare: Följande guide antar att du vet hur du använder inbyggda WordPress-funktioner. Om du är ny inom WordPress kanske du vill kolla in våra WordPress-videoguider som förklarar en hel del av de viktigaste WordPress-funktionerna.

Temainstallation

Installation är mycket rakt fram. Gå till Utseende-> Teman och klicka på “Lägg till ny” och välj den zip-fil som du hämtat tidigare. Detta bör kallas något som wpex-elegant.zip där “elegant” är temanamnet.

install-tema

Startsidainställning

Nedan följer stegen för att ställa in din hemsida. Följande alternativ beror på om ditt tema stöder olika funktioner eller inte. Om du till exempel använder ett bloggtema behöver du bara kolla in steg 1, men om du använder ett affärsteman som Elegant WordPress Theme, vill du kolla in alla steg förutom det första som gäller ditt tema, läs noggrant!

1. Bloggtema

Om du använder ett bloggtema behöver du inte göra någonting, bör din hemsida visa de senaste inläggen som standard.

2 .Företag / portfölj / annat tema

Om det tema du använder inte är ett vanligt bloggtema måste du bara skapa en ny sida och välja hemsidamallen för att ställa in startsidan. Gå sedan till Inställningar-> Läsning och ställ in den här sidan som alternativet ”Framsida”.

Hemsida mall

WordPress läsinställningar

3. Skjutreglaget

Om det tema du använder inkluderar stöd för ett skjutreglage på hemsidan (du vet det för att du kan se det på demonstrationen) behöver du inte installera några tredjeparts plugins eller göra något komplicerat för att konfigurera det. Temat innehåller en anpassad inläggstyp som heter “Slides” och du lägger till dem precis som vanliga inlägg och varje inlägg kommer att vara en bild i skjutreglaget.

Viktig: Om du har lagt till dina bilder korrekt och inte kan se dem på hemsidan, betyder det vanligtvis en av två saker. För det första har du inte konfigurerat hemsidan korrekt som nämnts ovan. Två, det finns en javascriptkonflikt på din webbplats, försök att inaktivera alla aktiva plugins för att se till att ingen orsakar problemet.

Hemsida glidare

Startsida Slider Post

4. Hemfunktioner

Några av våra gratis teman inkluderar en anpassad inläggstyp som heter “Hemfunktioner”. Den här anpassade inläggstypen har lagts till för att göra det enkelt för dig att lägga till “funktioner” på din hemsida. Du kan se ett exempel på Elegant WordPress Theme demo. Hemfunktionerna är ikonerna och texten under skjutreglaget, se skärmdump nedan:

Startsida Funktioner WordPress

Att lägga till hemsidefunktioner är mycket enkelt.

Inställning av bloggsida

Om du använder ett företagstema där du kanske har bloggen på en separat sida (inte hemsidan) är det väldigt enkelt att installera! Skapa helt enkelt en ny sida (namnge vad du vill) och gå sedan till Inställningar-> Läsning och definiera den här sidan som alternativet för “inläggssida”.

Bloggsida

Portföljinställning

Om temat du använder inkluderar den anpassade posttypen Portfolio följer du stegen nedan för att lägga till dina portföljobjekt samt skapa din portföljsida.

Lägga till artiklar

Det är extremt enkelt att lägga till artiklar. Portföljposter fungerar väsentligen som vanliga inlägg. Skapa ditt inlägg, lägg till ditt innehåll, ställa in din bild … etc. När du publicerar ett objekt visas det på din hemsidamall, portföljsida och portföljarkiv.

Utvald bild: Glöm inte att ställa in din bild! Vissa teman beror på den och om en bild inte är inställd kanske den inte visar någonting.

WordPress Portfolio

Skapa din portföljsida

Portföljsidan är mycket enkel att installera. Allt du behöver göra är att skapa en ny sida och välja “Portfolio” -mall.

Portföljmall

Ombeställa inlägg

Jag frågas ofta hur man beställer dina inlägg i WordPress. Som standard när du publicerar ett nytt inlägg (oavsett om det är ett standard-, portfölj- eller funktionsinlägg) kommer det att visas på din webbplats i den ordning det publicerades. Om du vill ändra standardorder ska du titta på följande inlägg för ombeställning av inlägg i WordPress.

Importera provdata (endast premiumversion)

Vissa teman kan köpas till ett premiumpris på Creative Market (det finns ett meddelande på temasidan där det sägs att en premiumversion är tillgänglig i temainformationen) och dessa teman inkluderar en .xml provdatafil som du kan använda för att importera live-demonstrationen som ett prov till att börja med.

För att importera exempeldata går du till Verktyg-> Importera klicka på “WordPress” och följ instruktionerna!

WordPress Import

Ändra dina temafärger (endast premiumversion)

Om du har köpt en premiumversion av det här temat har du tillgång till färginställningar så att du enkelt kan ändra designen på ditt tema. Gå bara till Utseende-> Anpassa och hitta fliken “Styling” i tematillpassaren. Här kan du använda färgväljare för att ändra din design. Jippie!

WordPress Theme Customizer

Rapportera fel och support

Att upprätthålla våra teman uppdaterade och bugfria är mycket viktigt för oss. Vi har skapat Github-arkiv för våra gratis teman där du kan rapportera ett problem. När vi får rapporterna om det faktiskt finns ett fel i temat (inte användarfel) kommer vi att svara med det uppdaterade temat.

Viktig: Vårt felrapportsystem är inte för att söka support (frågor om temanvändning eller hjälp med ändringar). Alla våra gratis teman använder endast inbyggda WordPress-funktioner och därför bör du kunna använda dem utan att behöva ytterligare vägledning. Om du har ett fel är det en annan historia och vi vill veta så att vi kan fixa det!

Support ges för “premium” -användare. Om det finns en premiumversion som kan säljas kan du köpa för att få lite extra hjälp om du inte är säker på hur du använder temat eller om du har ett fel som behöver omedelbar uppmärksamhet. Support omfattar dock inte gratis anpassningstjänster.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me