Kajian GoDaddy

Harga, Rancangan & Ciri GoDaddy – 2020

Ciri-ciri Utama

  • Pendaftar Domain # 1 dunia Godaddy
  • Dikongsi, VPS, Pelayan Khusus
  • 1-klik pemasangan 125+ Aplikasi percuma
  • Persediaan 1-klik untuk Domain Berdaftar GoDaddy
  • Masa operasi 9.9% dijamin
  • Sokongan Teknikal yang memenangi anugerah
  • Kupon GoDaddy

Rancangan Hosting Berkongsi

Nama PelanOSRuangLebar jalurPanelBilangan Laman webHarga
PemulaLinux30 GBTidak bermeterCPANEL1 laman webRs.99
EkonomiLinux100 GBTanpa hadCPANELTanpa hadRs.199
DeluxeLinuxTanpa hadTanpa hadCPANELTanpa hadRs. 299
MuktamadLinuxTanpa hadTanpa hadCPANELTanpa hadRs.449
Lihat perbandingan Shared Hosting

Pelan Hosting VPS

Nama PelanOSRuangCPURamTerasHarga
LancarkanLinux40 GB1 CPU2 GBRs.1,136
MeningkatkanLinux60 GB2 CPU4 GBRs.1,916
BerkembangLinux150 GB3 CPU6 GBRs.2,404
KembangkanLinux200 GB4 CPU8 GBRs.3,379
Lihat perbandingan VPS Hosting

Pelan Hosting Dedikasi

Nama PelanOSRuangCPURamTerasHarga
EkonomiLinux1 TB4 CPU4 GB3.1 GHzRs.4,719
NilaiLinux1.5 TB4 CPU8 GB3.1 GHzRs.6,759
DeluxeLinux2 TB4 CPU16 GB3.1 GHzRs.8,119
MuktamadLinux2 TB4 CPU32 GB3.1 GHzRs.8,799
Lihat perbandingan Dedicated Hosting

Pelan Pengehosan Penjual Semula

Nama PelanOSRuangLebar jalurPanelBilangan LamanHarga
MeningkatkanLinux90 GBTanpa hadCPANELTanpa hadRs.1,999
BerkembangLinux120 GBTanpa hadCPANELTanpa hadRs.2,799
KembangkanLinux150 GBTanpa hadCPANELTanpa hadRs.2,999
DitubuhkanLinux240 GBTanpa hadCPANELTanpa hadRs.4,599
Lihat perbandingan Reseller Hosting

Gambaran Keseluruhan Syarikat

GoDaddy adalah nama yang melanda semua orang’fikiran semasa kita bercakap ‘Syarikat Hosting Teratas’. Betul, mempunyai lebih daripada 18 juta pelanggan di seluruh dunia dan 77 juta nama domain di bawah pengurusan,

Mereka telah menjadi pelopor dalam memenuhi keperluan pelbagai jenis pelanggan di seluruh dunia dengan penyelesaian web kelas terbaik mereka. Ia adalah dunia’pendaftar Nama Domain nombor satu. Menjadi orang nombor satu bukanlah tugas yang mudah dan tetap berada di tempat teratas jauh lebih sukar. Tetapi GoDaddy telah mencapai tugas itu dengan kerja keras mereka dalam menyediakan perkhidmatan terbaik kepada pelanggan mereka.

GoDaddy telah berada di belakang banyak perniagaan kecil yang berubah menjadi jenama teratas dengan menyediakan Web Hosting kelas terbaik dengan harga yang sangat berpatutan. Ia telah membina infrastruktur pelayan web yang boleh dipercayai yang berfokus pada pelayan uptime, Linux dan Windows, perkhidmatan pelanggan yang luar biasa dan ciri-ciri lain. Dan, harga kek adalah pelbagai rancangan yang mereka ada.

Pelan Hosting Web Berkongsi

GoDaddy’Pelan web dikongsi bermula pada harga serendah 99rs / bln dan naik hingga 499 / bln. Walaupun pelan permulaan tidak’untuk membeli Anda Domain Percuma, rancangan hosting bersama Ekonomi GoDaddy memberi anda nama domain percuma, penyimpanan 100GB, kemampuan untuk menjadi tuan rumah satu laman web, pemindahan data bulanan tanpa had, dan e-mel Perniagaan percuma. Terkenal sebagai ‘Nilai terbaik’ pelan, pelan Deluxe menawarkan penyimpanan tanpa had dan domain tanpa had selain ciri-ciri rancangan Ekonomi. Ia bermula pada 339 / bln. Pakej Ultimate menawarkan alat pengurusan DNS premium, kapasiti pemprosesan 2x dan Sijil SSL Percuma selama setahun.

Rancangan Hosting Perniagaan

Ini mungkin istilah baru bagi sebilangan kecil. Jadi biarkan’s lihat apa itu perniagaan hosting menurut GoDaddy. Ia’adalah yang terbaik dari kedua-dua dunia – kekuatan tambahan Virtual Private Server, tetapi dengan panel kawalan yang mudah digunakan yang tidak’memerlukan ijazah dalam Sains Komputer untuk beroperasi. GoDaddy mencadangkan rancangan ini kepada orang yang mempunyai laman web eCommerce, yang mempunyai lalu lintas yang tinggi, dan memerlukan lebih banyak sumber. Jika awak’mencari jenis web hosting yang sangat pantas, menyokong banyak lalu lintas yang datang pada bila-bila masa. GoDaddy’perniagaan hosting mempunyai sumber dan sokongan untuk memenuhi keperluan hosting anda.

Rancangan dimulakan dengan paket Pelancaran, mulai dari ₹ 1159 / bln yang menyediakan penyimpanan 60 GB, RAM 2 GB, 1 CPU, Trafik tidak bermeter, Laman web & pangkalan data tanpa had, Sijil SSL Standard. Kemudian ada rancangan Meningkatkan yang menambah penyimpanan 90 GB, RAM 4 GB, 2 CPU ke rancangan Pelancaran dan ia bermula pada ₹ 1479 / bln. Ini diikuti oleh rencana Grow yang disebut sebagai ‘Nilai terbaik’ pek dalam hosting Perniagaan yang menawarkan penyimpanan 120 GB, RAM 6 GB, 3 CPU sebagai tambahan kepada ciri-ciri lain dari pek bekas. Dan harganya berharga ₹ 1,919 / bln. Dan kemudian ada paket Expand yang berharga ₹ 2,559 / bln yang menawarkan penyimpanan 150 GB, RAM 8 GB, 4 CPU di samping fitur lain dari tiga rancangan lain.

Perkhidmatan Hosting VPS

Rancangan Hosting VPS bermula dengan pakej yang dinamakan sebagai Pelancaran, menawarkan 1 Core Core, 2 GB RAM, penyimpanan 40 GB dan berharga ₹ 1.399 / bln. Kemudian ada pakej Enhance yang berharga ₹ 2199 / bln, dan menawarkan 2 CPU Core, RAM 4 GB, storan 60 GB. Pakej berkembang berharga ₹ 2699 / bln. 3 CPU Core, RAM 6 GB, storan 150 GB. Dan pelan Expand menjadi yang paling mahal, dengan harga 99 3699 / bln menawarkan 4 Core CPU, RAM 6GB, penyimpanan 150 GB.

Pelayan Dedicated

GoDaddy telah menetapkannya’pelayan Hosting khusus dengan agresif dengan pakej Ekonomi, bermula pada harga serendah ₹ 4719 / bln yang menyediakan 4 CPU Core @ 3.1 GHz, memori 4 GB, penyimpanan 1 TB, Lebar jalur tidak bermeter, 3 IP khusus, sijil SSL 1 tahun percuma. Seterusnya adalah paket Nilai yang disertakan dengan memori 8 GB, penyimpanan 1.5 TB bersama dengan ciri lain yang ditawarkan dalam rancangan Ekonomi. Pelan ini berharga baik dengan harga 59 6759 / bln. Ia diikuti dengan rancangan Deluxe yang menawarkan memori 8 GB, penyimpanan 1.5 TB sebagai tambahan kepada ciri-ciri lain dari pek bekas. Dan harganya ₹ 8119 / bln. Pakej Ultimate yang termahal berharga ₹ 8799 / bln, menawarkan memori 32 GB dan Penyimpanan 2 TB dengan sisa barang yang disediakan dalam tiga pakej lain.

Nama Domain:

GoDaddy menawarkan nama domain pada harga bermula ₹ 209 / bln. Mereka menyediakan senarai panjang nama domain seperti .com, .co, .in, .life dan banyak lagi.

Pembina Laman Web

GoDaddy mempunyai pembina laman web baru dan maju yang membantu mana-mana orang yang mempunyai pengetahuan pengekodan yang paling sedikit atau tidak untuk membina laman web pilihan mereka. Ia mempunyai perpustakaan besar gambar profesional untuk dipilih agar laman web anda sentiasa mempunyai gambar yang menggambarkan perniagaan atau minat anda. Anda juga boleh memuat naik gambar anda sendiri. Ia juga mempunyai antara muka sapu ke gaya di mana anda boleh menggayakan laman web anda hanya dalam beberapa sapu. Ini juga memberi anda keistimewaan mix-and-match di mana anda boleh bebas dari sekatan templat dan menyesuaikan setiap sudut laman web anda. Anda mendapat pembangun laman web ini percuma versi percubaan selama 14 hari selepas itu anda perlu membayar untuk pembangun laman web ini.

E-mel Perniagaan Profesional

GoDaddy juga menawarkan perkhidmatan e-mel perniagaan bermula pada harga ₹ 39 / bln di mana anda akan mendapat simpanan e-mel 10 GB bagi setiap pengguna, pengalaman tanpa iklan, pemenang anugerah, sokongan 24/7. Dengan GoDaddy’s spam dan penapis anti-virus yang menyekat lebih daripada 300 juta e-mel yang berpotensi berbahaya setiap hari. Pelan ini juga disokong oleh telefon pintar dan tablet.

Pereka Web Tempatan

GoDaddy juga mempunyai senarai panjang pembangun dan agensi yang boleh dibuat anda tugas merancang dan mengurus laman web tanpa masalah.

Kesimpulan:

GoDaddy mempunyai beberapa pesaing serius untuk mendapat tempat teratas dan juga ada ruang yang cukup untuk peningkatan dari segi sokongan pelanggan, harga pembaharuan dan lain-lain. Sekiranya ia dapat berfungsi pada aspek-aspek tersebut, tidak hairanlah GoDaddy akan memerintah sebagai raja untuk jangka masa yang panjang.

Anda juga dapat melihat ulasan pengguna GoDaddy di bawah di ‘Ulasan Pengguna’ bahagian.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me