27 Osebnosti v WordPressu, ki bi jim morali slediti

Mnogi ljudje izberejo WordPress zaradi njegove preprostosti, vendar ostanejo v skupnosti. Ne morem si omisliti številnih drugih spletnih orodij, ki mu tekmujejo zaradi čiste velikosti in prijaznosti svoje uporabniške baze ter pripravljenosti te uporabniške baze, da deli rešitve.

Nekateri ljudje v skupnosti izstopajo po svojem prispevku, ki so dosegli dodatno miljo ali zgolj karizmo. Tukaj predstavljam deset najzanimivejših osebnosti v svetu WordPress danes (namerno oštevilčeno, saj niso v določenem vrstnem redu!).

Matt Mullenweg (@fotomatt)

Ni veliko ljudi lastnika prilagojenega štirimestnega domenskega imena, vendar ma.tt je eden srečnežev! Kot ustanovni član WordPress, Automattic in WordCamp je v WordPress vložen več čustev kot večina.

“Kot jesti, dihati, glasba, tudi jaz ne morem delovati na WordPressu.”, piše na svojem blogu.

Jeff Chandler (@wptavern)

Ali obstaja spletno mesto z novicami o WordPressu izvedljiv poslovni model? V zadnjem času je bila vroča tema in Jeff Chandler, “Tavern Keeper” v WP Tavern, je primeren za odgovor. Jeff je naletel na naslove, ko je blog prodal skrivnostnemu kupcu, ki se je na koncu razkril, da ni nihče drug kot Matt Mullenweg, soustvarjalec samega WordPressa.

Od takrat je Jeffov osebni profil raketiral in dal je več intervjujev na temo poslovnih modelov WordPress.

Toda Jeffov kruh in maslo je blog WPTavern, kjer nas spremlja zadnjih novic v zadnjih petih letih. Druga spletna mesta z novicami WordPressa prihajajo in odhajajo, a Tavern ostaja odprt za poslovanje.

Matt Medeiros (@mattmedeiros)

Vsako tolikokrat najdem nekoga, ki se pojavlja po internetu, in nimam pojma, kako najdejo čas za vse to. Matt Medeiros zagotovo sodi med tiste ljudi. Najprej je soustanovitelj podjetja Slocum Design Studio, specializirane agencije za oblikovanje in razvoj WordPress. Pod transparentom Slocum ustvari dva podcasta, PressThis in SEOLunch.

Kot da to ni dovolj, vodi tudi Matt Poročilo, kjer objavlja redne intervjuje z ljudmi, ki sodelujejo z WordPressom. Ustvaril je lepo založniško nišo s poudarkom na poslovni strani WordPress-a. Ni polnila, samo kakovostni intervjuji s podobnimi Chrisi Leme, Bradom Williamsom (WebDevStudios) in Jeffom Chandlerjem.

Joost de Valk (@yoast)

Njegovi SEO vtičniki so bili preneseni več kot 10 milijonov krat in ima najbolj kul ime v WordPressu. Nizozemec Joost de Valk je ustvaril blagovno znamko Yoast zahvaljujoč Randu Fishkinu iz Moz, ki je Joostu povedal angleško govorečim, da je bilo ime izgovorjeno “nazdraviti z y”!

Ne glede na to, ali rečete Joost ali Yoast, je njegov vtičnik za WordPress sinonim za SEO od njegovega začetka leta 2009. Redni govornik je o vseh stvareh SEO in WordPress in vsakogar obvešča o svojem prebivališču na svojem odličnem blogu yoast.com.

Brian Gardner (@bgardner)

Bras Gardner je morda najbolj kopiran človek v WordPressu, možgani za okvirom Genesis iz StudioPressa, “najboljšega med najboljšimi” med tematskimi okviri WordPressa, piše Mashable. Nekateri trdijo, da si je s svojo temo Revolution in kasnejšim projektom Genesis / StudioPress izmislil celoten koncept premium tematskih okvirov.

Brianov osebni blog je talilni nasvet in triki WordPressa (večinoma usmerjen k Genesisu) in igrišče za njegov lastni razvoj tematik, ki pogosto namiguje na prihodnjo izdajo otroške teme Genesis. Trenutno kaže, kaj ima Genesis 2.0 na voljo za nas.

Toni Schneider (@tonidotorg)

Za tiste, ki jih zanima komercialna plat WordPress-a, je Tonijev moški.

Toni, rojen v Švici, se je preselil v Kalifornijo na kolidž in se odločil, da bo ostal zaposlen, pri čemer je ignoriral priložnost, da bi dobil “pravo službo” in se začel baviti podjetništvu ob novem zagonu e-pošte. Po uspešnem odhodu v Yahoo se je Toni pridružil Mattu Mullenwegu Avtomatski projekt.

Toni je kot izvršni direktor podjetja Automattic nadzoroval začetek projektov, kot so Jetpack, VaultPress, Gravatar, in seveda nadaljnji uspeh WordPress.com. Prav tako najde čas, da dela kot partner v podjetju VC True Ventures in s tem zagotovi, da ne vedo samo vsi, ki sodelujejo v WordPressu, temveč tudi Silicijeva dolina..

Tu je uvodna beseda iz lanskega leta, polna informacij o komercialni strani WordPressa.

Mark Jaquith (@markjaquith)

Mark se preživlja kot svetovalec spletnega založništva, vendar je bolj znan kot WordPress superzvezdnik. Kot eden vodilnih razvijalcev WordPress-a je Mark odigral ključno vlogo pri pridobivanju WordPress-a do tam, kjer je danes.

Po lastnih besedah ​​je Mark verski skeptik, eden tistih zamaknjenih uporabnikov Maca in resnično slabo odgovarja na e-poštna sporočila. Je tudi predan družinski človek, zato se je sam lotil snemanja na Amazonovih spletnih mestih z imenom Have Baby, Need Stuff. Je funkcionalen, odličen za pogled, in oh, seveda je na WordPressu!

Mark je trenutno v središču pozornosti kot vodilni razvijalec na WP 3.6.

Daniel Espinoza (@d_espi)

Razvoj vtičnikov WordPress je Daniel in njegovi ženi pomagal odplačati 67.000 dolarjev dolga v samo 8 mesecih. Osredotočil se je na ustvarjanje ponavljajočih se vtičnikov za platformo za platformo WooCommerce, nato pa je prodal vtičnike za dosego svojega finančnega cilja.

Kaj je naslednje za Daniela? “V WordPressu so spremembe, spremembe v internetu in spremembe v svetu. S tako veliko spremembami sem zelo prepričan, da lahko najdem novo nišo, s katero bom služil strankam, «piše ​​na svojem blogu.

Ena stvar se zdi zanesljiva – WordPress ni videl zadnjega Daniela Espinoze.

Chris Pearson (@pearsonified)

Chris je razvil Thesis, priljubljeni tematski okvir WordPress, vendar je veliko več kot poni v enem triku. Chris se lahko pogovarja o vsem in vsem WordPress, od SEO do koliko ur na teden dela na svojem poslu. Zaradi tega, skupaj s svojim samooklicanim “navdušenim, odkritim karakterjem”, je Chris redno rezerviran za govor na WordCamps in drugih industrijskih konferencah.

V podjetju Pearsonified blogira o temah, ki so tako raznolike kot teme diplomskega dela in o njegovem osebnem zanimanju za spletno tipografijo.

Frederick Townes (@ w3edge)

Frederick ima svoje prste v mnogih pitah. Je človek za oblikovalsko in razvojno podjetje W3Edge in ustvarjalec vtičnika W3 Total Cache. Ustanovil je CTO podjetja Mashable, odličen primer velikega spletnega mesta, ki deluje na WordPressu, in je še danes vključen kot starejši tehnični svetovalec. Poleg vsega tega je soustanovitelj in CTO pri nepremičninskem podjetju za spletni marketing Placester.

Frederickove velike izkušnje z WordPress podjetništvom so veliko govorice. V skupnost se vrne z govorstvom na številnih WordCampsih, ne le blizu svojega doma v Massachusettsu, ampak tako daleč kot na Norveškem, Danskem in Nizozemskem.

Tom McFarlin (@tommcfarlin)

V prvi objavi je bil Tom omenjen v enem od komentarjev kot opazna miss, zato je primerno le, da začnem z njim. Tom je razvijalci WordPressa in navdušen bloger, ki veliko svojega časa za bloganje posveti delitvi WordPress nasvetov, vaj, delcev, virov in vseh stvari, ki jih WordPress.

Tomin osebni blog je odličen vir, zlasti za novince, a tudi napredni uporabniki in razvijalci lahko koristijo njegovo globoko obvladanje platforme.

Aaron Jorbin (@aaronjorbin

Aaron na svojem Twitter profilu opisuje kot a Polihistorski človek spleta – karkoli že to pomeni ��

Ne glede na to je Aaron zavezanec za WordPress Core in del svojega časa na spletu namenja pomagati razvijalcem, da med drugim izboljšajo svoje sposobnosti.

Helen Hou Sandi (@helenhousandi)

Na tem seznamu je vsaka članica jedrske skupine WordPress, ki je vredna omembe, vendar Helen Hou Sandi izstopa, ker je edina ženska v ekipi. Med drugim je Helen pobožna evangeličarka WordPressa in je organizirala številne konference, povezane z WordPressom po vsem svetu..

Tom Auger (@TomAuger

Tom je še en zavzeti evangelizator WordPress-a, ki na svojem spletnem mestu in prek družbenih medijev deli veliko nasvetov in trikov o WordPressu in drugih razvojnih temah..

Matt Medeiros (@mattmedeiros)

Matt teče mattreport.com, spletno mesto, ki ljudem pomaga pri zagonu in vodenju uspešnih poslovnih spletnih mest na WordPressu. V bistvu intervjuje z vodilnimi WordPress podjetniki in nato te intervjuje deli kot podcaste na svoji spletni strani.

Skozi te intervjuje se je Matt naučil številnih trikov, kako zaslužiti denar z WordPressom, in zdaj velja za svojo oblast, kako ga zaslužiti.

Amber Weinberg (@amberweinberg)

Amber Weinberg je WordPress-ov samouk, ki že od najstnic gradi spletna mesta. Specializirala se je za WordPress in razvoj naprednih strani. Večinoma deli nasvete in trike o WordPressu, donosnem freelancingu, pisanju čiste kode in vsem vmesnem.

Če želite ustvariti poklicno pot kot samostojni razvijalec WordPress-a, bo zgodba Amber zelo navdihujoča, zato se prepričajte, da si oglejte njeno spletno mesto, da dobite njena edinstvena spoznanja.

Chris Coyier (@chriscoyier)

Chris se osredotoča na splošni spletni razvoj in še posebej na CSS. On teče css-tricks.com (ki je zgrajena na WordPressu) in codepen.io kjer deli veliko oblikovalskih in razvojnih trikov, ki segajo čez spletno desko za razvoj, vključno z WordPressom.

Chrisov glavni poudarek ni WordPress, ampak občasno deli delčke, orodja in vire, ki jih lahko uporabite v svojih WordPress projektih. Kot WordPress razvijalec ali navdušen uporabnik je dobro biti v koraku z njegovimi spletnimi mesti.

Jeff Starr (@perishable)

Jeff je prava WordPress zvezda. Je razvijalec in založnik z več kot 10-letnimi izkušnjami za razvoj WordPress-a. Trenutno upravlja s tremi spletnimi mesti: pokvarljivo tiskanje, kopanje v WordPress in WP Tao, vsa namenjena poučevanju vhodov in izstopov WordPressa.

Jeffove WordPress vadnice in knjige so namenjene predvsem razvijalcem, ki želijo obvladati obrt razvoja teme.

Brennen Byrne (@brennenbyrne)

Brennen je varnostni guru, ko gre za WordPress, in ne preseneča, da je zdaj popolnoma osredotočen na svoj novi genialni projekt Clef, aplikacijo, ki omogoča preprosto, a zmogljivo dvofaktorno preverjanje pristnosti za WordPress. Aplikacija uporablja digitalni podpis za prijavo namesto tradicionalnih gesel. Projekt je nekoliko nov in še ni dobil veliko oprijema v skupnosti (vendar še ni dvoma, da je prihodnost.

Brennen je zagotovo nekdo, ki mu morate slediti, če se želite naučiti, kako temeljito zaščitite svoja WordPress spletna mesta.

Andrew Nacin (@nacin)

Andrew je vodilni razvijalec WordPress-a in ne bi mogel biti bolj vključen v skupnost WordPress kot celote. Sodeluje v vseh fazah razvojnega cikla, od infrastrukture mesta do odpravljanja napak. Prav tako pogosto obiskuje WordCamps, kjer se redno srečuje z dejanskimi uporabniki WordPressa (tako kot ti!).

Veliko svojega časa posveti tudi spletnemu mestu WordPress.org in lahko ga opazite na številnih poštnih seznamih in razvojnem kanalu IRC.

Ryan Boren (@rboren)

Poleg prispevanja k jedru WordPress kot vodilni razvijalec, Ryan dela tudi kot inženir v podjetju Automattic. Na sprednji strani WordPress-a nenehno spreminja zbirko kod za izboljšanje učinkovitosti in dostopnosti. Je tudi navaden odpravljalec napak v podjetju Automattic in se opisuje kot “ateist Vegan transhumanist Libertarec.”

Peter Westwood (@westi)

Od Petra Westwooda, člana vodilne ekipe razvijalcev od leta 2005., se lahko naučite nešteto stvari. Dejaven je na Twitterju in čeprav njegov blog WordPress ni posodobljen tako pogosto, lahko ste prepričani, da ima nekaj informativnega reči.

Avtomatski (@automattic)

Ta objava je bila o posameznikih, vendar je težko izločiti nekatere osebnosti, ne da bi omenili ekipe, ki jih vodijo ali delajo. Brez dvoma ekipa v podjetju Automattic izstopa, ko gre za prispevke ekipe k skupnosti WordPress.

Automattic je ekipa WordPress navdušencev, ki vodijo in vzdržujejo WordPress.com (skupaj s številnimi drugimi projekti). Automattic je ustvarjanje Matta Mullenwega in ekipa redno prispeva k številnim projektom odprtega koda, predvsem WordPress.org. Člani ekipe se zaposlijo po vsem svetu in večina jih dela na daljavo, zaradi česar je edinstveno očarljiva ekipa.

Obiščite spletno stran Automatic, da preverite celotno ekipo. Izključite lahko posameznike, ki jim lahko sledite, ali pa si lahko preprosto sledite skupino kot celoto.

Nick Roach in ekipa (@elegantthemes)

Nick Roach je ustanovitelj Elegantnih tem in vodi ekipo 30 razvijalcev, oblikovalcev in strokovnjakov za tehnično podporo. Nick in njegova ekipa sta ustvarila več kot 100 tem WordPress (veliko premium) in na svojem blogu delijo veliko tega, kar so se naučili. Veliko njihovih nasvetov je namenjeno uporabnikom WordPress-a, vendar se tudi razvijalci od teh fantov lahko veliko naučijo.

Siniša Komlenič in ekipa (@themeskingdom)

Tako kot Nick Roach je tudi Sinisa ustanovil in vodil Teme kraljestvo, podjetje za razvoj tem WordPress v Ohiu. Ustvarili so nekaj trdnih tem in na svojem blogu delili veliko koristnih nasvetov. Toda za razliko od Elegantnih tem so ti fantje tesno povezana ekipa sedmih razvijalcev, oblikovalcev in podpornega agenta. Zdijo se zelo dobro organizirani in to se očitno kaže tudi pri njihovem delu. Od teh fantov se zagotovo kaj naučimo za vsakega strepečega razvijalca teme WordPress.

Ekipa WooThemes (@woothemes)

WooThemes so ustvarjalci brezplačnih in vrhunskih WordPress tem. Ustvarili so tisto, kar je trenutno eden najbolj priljubljenih vtičnikov za e-trgovino za WordPress, WooCommerce, skupaj s kopico drugih razširitev za vtičnik. Pravzaprav obstaja nekaj razvijalcev, ki zaslužijo samo za razvoj in prodajo razširitev WooCommerce.

WPExplorer Team (@wpexplorer)

Bil bi odpuščen, če ne bi govoril o naši simpatični ekipi, ne bi? Z iznajdljivim spletnim dnevnikom in obilico kakovostnih tem in vtičnikov, ki jih lahko izbirate, je najbolje, da to spletno mesto takoj dodate v bralnik vira. Ampak to je samo moje ne tako nepristransko mnenje ��

Kdo še ustvarja valove v svetu WordPress?

Izbrati samo deset ljudi iz milijonske uporabniške baze nikoli ne bo enostavno. Rad bi slišal vaše misli o teh desetih izbirah in koga bi izbrali – sporočite nam v spodnjem razdelku s komentarji!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me